Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Chiptuning Patrol Y60

yo2bt

Postări Recomandate

Nu am gasit pe forum nici o discutie despre acest subiect, referitoare la Y60 cu motorul RD28T.

La Y61 cu acelasi motor e alta poveste, pentru ca pompa de injectie este comandata de un ECU.

Niste nemti vand o cutiuta care ar face minuni si pe motorul de Y60. Asa sa fie... ?

http://www.speedchips.de/?option=com_jumi&fileid=3&engine=3318

Se poate cumpara mai ieftin de pe Ebay.

http://www.ebay.com/itm/370649174554?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Chiptuning Patrol Y60

Din ce scrie in prezentarea de pe site-ul tui e vb de un motor de 2488 cmc.Deci presupun ca nu e r28t. Ar fi interesanta asa o chestie,dar, nici eu nu pot sa-mi dau seama ce face, odata ce alimentarea e mecanica si nu cu ecu.Mai sunt niste relee puse pe filtrul de aer care eu personal nu stiu la ce-s bune si au legatura cu egr-ul parca si cu admisia de aer. Mai mult de atat nu stiu ce poate fi influentat de un chip. Daca ne lamureste cineva ar fi beton.

Editat de samurai

Dacia 500 Lastun(Pt showuri TV)

Mercedes-Benz B200 CDI(Pentru nevasta)

Nissan Patrol Y60

Link spre comentariu

Din cate stiu eu chiptuning se poate face doar pe Y61 (2.8 si 3.0).

Parca am vazut ceva la un moment dat si pentru Y60 dar din cate imi amintesc era ceva mecanic.

Poate ne lamureste cineva cu experienta.

Link spre comentariu

o fi cu magnet si asta :grin::grin::grin:

aranjeaza moleculele si le magnetizeaza :ha:

mai adi, pai te laudai ca invarte tare bine patrolul 35 "nici nu le simte"

ce te mai chinui?

sa vii pe la mine saptamana viitoare sa iti dau bodyliftul de pe al meu

ca renunt la el

e prea mare dulapul si am scos consum de 23/100 saptamana trecuta

il cobor

Editat de Astral
forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

povesti adi.

cel mai bine mecanic si atunci ai nevoie de:

ceas de boost sa verifici presiunea de lucru actuala care sigur este de maxim 0,8 bari deci mai drumul la clapetuta de la wesgate pana pe la 1,2 sau 1,3 bari pt.ca turbina duce fara probleme dupa care te duci la salajanu sa compenseze cu motorina si avans din pompa si o sa te speri se tare o sa traga dar daca chiar vrei mai vb. pe tel.

spor la treaba sa ai

:h5

range rover classic

range rover vogue l322 4.4 v8

Nissan skyline R33 GTR :banana

Link spre comentariu

Eu am dat intamplator peste chestia asta si eram curios ce poate sa faca la o pompa comandata mecanic... ???

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

Eu am dat intamplator peste chestia asta si eram curios ce poate sa faca la o pompa comandata mecanic... ???

Cred ca pe culoarea aia rosie.. da foarte bine cand deschizi capota :)))

Cum zice Cipi, daca umbli la turbina si la pompa putin... zzzzboara. Am un Patrol care are ceas de boost si turbina baga 1,4... n-ai idee cu merge :fk2

Madi - 0768 295 083 - Piese Nissan Patrol Y60 & Accesorii Offroad -

Link spre comentariu

La capatul galeriei de admisie exista o supapa de overboost care conform datelor gasite pana acum deschide la 1-1.1 bar.

@MAD & @ciprioan28: voi cum ati rezolvat aceasta problema? Ati inlaturat/blocat aceasta supapa de overboost?

Am vazut ca australienii folosesc boost controllere manuale pentru a regla presiunea din turbina. intrebarea mea pentru cunoscatori este daca odata cu modificare presiunii din turbina nu trebuie modificat din pompa de injectie si debitul de motorina astfel incat sa se pastreze constant amestecul aer/combustil?

Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

Salut,

Din cate vad eu ala eu un PowerBox, o mizerie de cutiuta ce se pune intre pedala de acceleratie si ECU - asta inseamna ca nu functioneaza decat pe masinile cu drive-by-wire adica cu pedala de acceleratie electronica si comanda la pompa de injectie prin fire si nu prin cablu.

Tot ceea ce face aceasta cutiuta este sa pacaleasca ECU; Atunci cand tu apesi pedala de acceleratie la un sfert cutiuta zice la ECU ca ai apasat la jumatate. De aici o acceleratie mai brutala.

Cand vine vorba de supapa de suprapresiune turbo (westgate) aceasta se poate regla sa se deschida mai repede sau mai tarziu din parghie (are acolo o parghie filetata).

Atentie insa ca nici over boostul nu face bine la motorisca.

Hyundai Tucson, Jeep Cherokee 2.1, BMW F650 GS
Link spre comentariu

Imi cer scuze pentru off-topic dar nu merita inca un topic pentru intrebarea asta si nu-i chiar departe de subiect.

Patrolu imi scoate fum negru in sarcina destul de pronuntat,din cate stiu eu debitul la pompa este marit (cum verific asta?) si am si ceas pentru turbina dar nu trece de 0,7; 0,8, as putea scapa de fum daca as mari presiunea la turbina? Mentionez ca are si intercoler

Editat de savagex
Subaru justy 1,3 4x4
Link spre comentariu

azi am fost cu un patrol "tunat"

are cu ceva mai bine de 25% plus putere fata de al meu

ce a facut pana acum la el

1. intercooler (f bun si profi montat)

2. dat jos elicea de racire si inlocuirea ei cu un sistem electric

3. pus turbina mai mare si controler de turbina electronic

4 planuit chiulasa la maximul admis

se mai pune in viitor pompa injectie speciala (nu stiu de cea spus proprietarul ca pompa originala nu are debit suficient )

injectoare cu debit marit.

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Chiptuning se poate face doar la Y60 generatia 1997, cel cu TPS pe pompa de injectie, modelul de motor cu pompa de vacum pe el. La o masina fara ECU ...cum e Y60 ...pana in 1997 ...cum vrei /ai putea sa-i faci chiptuning?

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

... cu o aschie ... care obtureaza partial furtunul de la turbo la pompa = chiptuning . Corect , nu ?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Pai daca opturezi acest furtun "ii spui" practic pompei de injectie ca turbina "face" mai putina presiune decat face ea de fapt, deci pompa va debita mai putina motorina la o cantitate mai mare de aer rezultand un amestec mai sarac. Deci de unde mai multa putere?

Apropos de furtunul dintre turbina (wastegate) si pompa de injectie, in cazul in care se monteaza un ceas de presiune/depresiune de turbo, ce valoare ar trebui sa aiba depresiunea indicata de acest ceas cand motorul este la relanti (cca 750 de ture)?

Legat de crestere de putere, am avut norocul sa merg putin cu Y60-ul pregatit de Costin (cfantana) avand in mare urmatoarele modificari: turbo cu geometrie variabila, controller electronic pentru variatia turbinei, "cuiul" de la pompa de injectie modificat, alt cap de injectie, intercooler cu ventilatie fortata, evacuare de 2.5", raport 5.xx in grupuri si proabil mai sunt cateva care mi-au scapat. Concluzia e ca urca atat de repede in ture ca nu reuseam sa schimb vitezele la timp. Deci se poate face si din RD28T o masina competititva.

Link spre comentariu

Am eu ceas de boost si la relanti indica 0. La diesel nu are cum sa fie depresiune pe admisie (sau nu asa de mare incat sa o sesizeze ceasul) pentru ca nu are clapeta de admisie aer precum benzinarele.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Deci ....aaa ...deci ...aaa.. bagi un restrictor pe furtunul de la WG ( va restrictiona circulatia in ambele sensuri - se va deschide mai tarziu , oferind un boost mai mare pe moment , pentru va WG intarzie sa se deschida si turbina va primi mai multe gaze . Care moment poate dura o secunda juma-doua , poate mai mult , dar suficient pentru mult-doritul zvac . WG se va deschide , dar deja ai obtinut 'gura de boost care face diferenta de zvac ') .

Lectia despre pompa , ora urmatoare ....

Editat de cos
redactare in fuga calului...berbec ...corectie dupa cinci ore.

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Multumesc de explicaţie. Acum fac legatura cu ce am citit la francezi şi anume că înlocuiesc acest furtun cu unul de circa 2-3 m lungime. Practic cresc volumul pe care trebuie să îl umple turbo pentru a ajunge la presiunea la care wg-ul deschide.

Link spre comentariu

Cam da . Mintea mea prefera droselul ( restrictorul ) .

Acelasi volum se poate obtine cu o incinta ( s-o numim camera de acumulare , butelie etc ) , pare mai corect decat un colac de furtun .

Link spre comentariu

Am nevoie de niste info concrete... daca ma poate ajuta cineva...

Pt cresterea debitului de motorina , surubul de pe pompa se strange sau se destrange? Cineva nepriceput s-a jucat cu surubelu si a dat prea mult debit...deci vreau sa reduc... desfiletez sau infiletez?

Pt a creste presiunea in turbo? Merge treaba cu furtun mai lung catre wg?

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

Ce s-ar putea intampla daca:

1.S-ar monta un intercooler maricel in care printr-un orificiu ai da un surplus de aer printr-un compresor montat pe masina scazand temperatura aerului dar in acelasi timp marindu-se putin presiunea si volumul de aer?

2a.S-ar schimba turbina cu una cu geometrie variabila si (studiez ceva de la mercedes :grin:) un controler electronic ptr variatii?

2b S-ar schimba la turbina normala ...presiunea normala de lucru de la 0.90-0.98 la 1.10-1.22 bari?

3.S-ar schimba putin sistemul de evacuare cu unul ceva mai gros fara tobe?

4.S-ar modifica putin pompa de injectie in sensul in care s-ar mari debitul de motorina, s-ar schimba capul hidraulic si s-ar mari putin orificiile duzelor de la injectoare?

Momentan sunt in calcule ... sa vedem la final ce va iesi ... :grin:

Inainte de ala de mai sus ...sunt preocupat de proiectarea unui sistem custom ptr montarea celei de a doua baterii ...cu separator, ucu comanda din interiorul masinii ...ajustabil si un martor in bord permanent cu situatia incarcarii ... :grin:

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare