Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

dezaburire geam glisant freelander TD4 2002

vali mirica

Postări Recomandate

O data cu venirea timpului ploios si schimbarilor bruste de temperatura am avut surpriza sa constat ca nu se mai dezabureste geamul din spate. Lasind deoparte neajunsurile conducerii fara vizibilitate ,am remarcat ca butonul functioneaza deoarece este martorul aprins .Intrebarea mea este daca cineva stie daca mai are un releu pe circuit si alta siguranta fiindca la mine sunt in regula. Multumesc anticipat si astept un raspuns avind in vedere ca am citit tot ce avem pe forum dar nu ma lumineaza.Pe rave nu reusesc sa gasesc circuitul .
miricavb
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: dezaburire geam glisant freelander TD4 2002

Salut! Cel mai indicat este sa prinzi o zi mai calduta (sau o incinta mai calda), pentru a da capitonajul (plastic casant) jos de pe usa si a verifica cele 2 fire care ajung la circuitul de dezaburire imprimat pe geam. Daca totul este ok atunci circuitul (imprimat) este intrerupt undeva. Cel mai posibil, ca unul din fire sa se fi desprins - iesit din papuci.

P.S. Revin cu o mica modificare. Sunt sigur ca daca se coboara la maxim, geamul, si te uiti cu atentie de sus in jos, in partea stanga, cum stai in afara masinii, se pot vedea cele doua fire, care merg la circuitul imprimat de dezaburire. Verifica intai asa, fara a mai da fata jos.

Numai bine,

Alin

Editat de alin75

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

Multumesc de sfat. Astept sa vad daca se incalzeste putin ca bate un vint de te ia pe sus , sau caut o incinta. Ca idee, cum se desface capitonajul ca nu vad suruburi sau clipsuri ?

Revin cu explicatii .

Editat de vali mirica
miricavb
Link spre comentariu

Preventiv se poate descarca si RAVE!

Numai bine,

Alin

La masinile noastre (aproape toata gama LR-RR), daca vrem sa ni le reparam singuri, aceasta operatiune este obligatorie! Altfel, fie ne rugam de unul sau de altul sa ne dea cate o informatie, fie stam la mana mecanicilor, mai mult sau mai putin "cunoscatori" ai problemelor specifice LR. Iar cine vrea sa depinda cat mai putin (spre deloc) de mecanici, isi cauta si manualele Hayness corespunzatoare modelului pe care il detine (e drept ca sunt destul de scumpe... dar merita!), insotite neaparat de un tester dedicat LR.

O zi buna!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Salutare! Nu vreau sa fiu rautacios, dar eu la primele postari, am primit 2 sfaturi:

1. sa "trec" pe la sectiunea "prezentare"

2. sa descarc RAVE.

Ambele sfaturi au fost urmate.

Acum vad la colegul ca are deja un numar de postari, deci nu este la "primul contact" cu forumul, de asta am zis "preventiv".

Si eu intentionez, atunci cand mai imi "revin" financiar, sa-mi achizitionez manualele Hayness, respectiv un tester dedicat LR.

La mine, masina este un "taram nedescoperit" de surprize.

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

La masinile noastre (aproape toata gama LR-RR), daca vrem sa ni le reparam singuri, aceasta operatiune este obligatorie! Altfel, fie ne rugam de unul sau de altul sa ne dea cate o informatie, fie stam la mana mecanicilor, mai mult sau mai putin "cunoscatori" ai problemelor specifice LR. Iar cine vrea sa depinda cat mai putin (spre deloc) de mecanici, isi cauta si manualele Hayness corespunzatoare modelului pe care il detine (e drept ca sunt destul de scumpe... dar merita!), insotite neaparat de un tester dedicat LR.

O zi buna!

Daca scufita rosie avea Range Rover nu o mai manca lupul pe bunica! - glumesc. Nu toti avem inclinatii spre partea tehnica dar cred ca si acesta este un motiv sa ne imprietenim, sa mai schimbam ganduri si experiente. Numai de bine ursule! Shalom.

P.S. Cine are un tester dedicat LR (cu OBD) poate ne spune si noua, trecem cu o palinca si un carnat de oaie, facem un bulz si ne distram putin cu reglajele. Ca de, este situatie de criza si la ce-s buni prietenii decat la a se aduna cu vreun motiv anume si a da curs licorii bahice, cu barfe despre ce frumuseti divine are tara asta vazute din 4x4. Shalom!

Editat de Range MDM
Link spre comentariu

La mine, masina este un "taram nedescoperit" de surprize.

Numai bine,

Alin

Ca bine zici....

Eu am 7 ani cu ea si inca ma mai minunez.....

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Corect tot ce ati postat dar cred ca achizitionarea unui tester

program

+++++ cred ca duce la o investitie pe care nu pot sa o fac si atunci mai intreb ,mai testez ,mai postez ce am reparat . Daca o sa urmariti postarile o sa vedeti ca defiecare data "cineva " avea grija sa-mi traga cite un rever . Eu cred ca ajutorul inseamna sa il dai neconditionat si nici nu trebuie sa facem caz daca unul dintre noi nu stie.Am fost membru si laOpel forum si am postat tot ce faceam la masina care o avem si mai primesc si acum telefoane de ajutor, Rave am descarcat dar ma descurc mai greu si ce este drept nu prea am timp sa caut . Asa ca scuze pentru cei care vor neaparat sa puna pe cineva la colt. o sa incerc sa ma descurc cum pot si vreau sa spun ca am reusit de 6 ani sa repar de unul singur diferite necazuri si sa fac in medie cam 40 000 pe an . Asa ca Dumnezeu cu mila are 255 000 km doamna mea L R.toarce frumos este credincioasa dar ca o doamna batrina mai face nazuri Tot respectul pentru cei care inteleg ce am vrut sa spun.

Editat de vali mirica
miricavb
Link spre comentariu

Nu are nimeni intentia sa "puna la colt" pe nimeni si daca asta s-a inteles din postul meu imi cer scuze!

Iti sugeram doar ca idee de viitor investitia intr-un tester dedicat (de genul http://www.mm-4x4.com/hawkeye-diagnostic-tool-3289-p.asp)

De ce? Pentru ca, (in primul rand), la motorul pe care il ai, foarte multe defecte le poti identifica si localiza mult mai usor cu ajutorul acestuia. In al doilea rand, toate celelalte defecte electronice pot fi detectate si indepartate mai usor cu ajutorul acestuia decat pe bajbaite, cerand informatii pe unde apuci.

E drept ca nu e tocmai ieftin, dar, sunt de parere ca e una din investitiile care isi pot scoate banii cel mai repede (te pot scuti de multe drumuri in service-uri in cautarea unui tester dedicat), mai ales ca in zona ta nu stiu nici unul foarte aproape.

Evident ca buzunarul tau dicteaza ordinea (prioritatea) investitiilor. Alegerea finala e a ta!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

@vali mirica, te rog sa nu intelegi gresit, nu te-a certat nimeni, indicatiile de a descarca si utiliza RAVE sunt pentru a afla cat mai multe despre masina fara sa te scarpini prea adanc in buzunare. In RAVE gasesti si Owner's Handbook (manualul utilizatorului), iar informatiile din manualul de utilizare + manualul de reparatii din RAVE te pot scuti pe viitor de diverse neplaceri. Este cea mai ieftina metoda de a cunoaste masina si de a o exploata intr-un mod corect.:h5

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturi dar tot nu m-am lamurit de problema mea ,asa ca o sa astept sa se incalzeasca peste + 1 si sa pot umbla la luneta . In rest Craciun fericit ca eu o sa fiu pe drum dupa 23 dec. si nu stiu cind ajung acasa . Bafta si an nou fericit.

miricavb
Link spre comentariu

In panoul de sigurante aflat in torpedo-ul din stanga, siguranta F23 si releul R2 ( al 2-lea din stanga), sunt singurele pentru incalzirea lunetei. Daca sunt ok amandoua verifica cele 2 contacte de pe luneta. Trebuie sa dai jos panoul de plastic de pe portiera spate, are 2 sau 3 suruburi in partea de jos si cateva cleme elastice asa ca nu trebuie sa tragi tare ca exista riscul sa le rupi, apoi cobori luneta pana la jumatate ca sa poti vedea firele care vin pe luneta. Probabil au oxidat contactele sau a cedat unul din ele si nu mai face contact.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Verifica daca coboara geamul cand deschizi usa. Poate sunt firele intrerupte in mansonul de langa balamale.

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare