Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lada Niva 2006 Iasi

denisniva

Postări Recomandate

Ma numesc Denis, am 20 de ani si sunt posesor de Lada Niva, din 2006, 1.7 injectie, 67.000 kilometri, AC, GPL. Am facut deja o mica revizie la ea, am schimbat urmatoarele:distributie, uleiuri, filtre, cutie noua, am dat comanda de ulei grup si semeringuri de la grupuri(care vin dupa sarbatori), am pus un scaun Recaro, cu incalzire, si niste reglaje electrice interesante(reglaj lombar,si la pozitia spatelui), cu aceasta ocazie spun si niste probleme care le am la ea, poate cineva mai cu multa experienta ma poate ajuta.

1. Vibreaza: Dupa ce am schimbat cutia, a inceput sa vibreze foarte tare, si crescator cu viteza, incepand de pe la 38. Inainte sa schimb cutia, vibra putin pe la 85, am considerat ca e un cruce cardanica ceva, nu am dat mare importanta, dar acum e de necirculat cu ea, poate stie/a mai patit careva asa ceva. Cardanele se echilibreaza, se monteaza neaparat intr-o pozitie? Ma gandesc sa fie o problema de montaj. Cum as putea sa verific exact de unde vibreaza?

2. Cand dau drumu la ventilator, scoate un zgomot continu, deranjant... am inteles ca se poate lua ventilatorul de la alta masina, stiti de pe ce masina sar potrivi? Sau alte metode sa nu se mai auda asa de tare.

Voi fi recunoscator pentru orice ideie, solutie, la problemele de sus, trece iarna si nu mam bucurat deloc de ea :hm

Abia astept sa ne cunoastem, si sa ne intalnim pe coclauri, o sa revin cu niste poze :grin:. Si nu in ultimul rand Sarbatori Fericite :grin:

Editat de denisniva
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Lada Niva 2006 Iasi

la ventilator si la alte chestii nu iti pot raspunde dar la aia cu vibratul pot sa iti spun ca poate fi de la vreo cruce cum spui tu dar cel mai des e de la alinierea motor cutie reductor ...cel putin asa stiu eu.

e posibil sa fie si de la cardane care sa nu fie echilibrate dar daca inainte faceau la 85 si daca nu ai intervenit la ele atunci ele nu au nimic

iar de pus aiurea nu ai cum sa le pui aiurea la flansa ca daca nu se potriveste la toate gaurile nu ai cum sa pui cele 4 suruburi la flansa.

simeringurile de la grupuri sunt usor de schimbat dar trebuie sa ai uleiul de schimb si sa te ajute cineva macar sa iti dea sculele al mana si dureaza maxim 2 ore sa schimbi pe fata si maxim 1 ora pe spate.

ventilator de habitaclu am auzit ca cineva ar fi adaptat sau vroia sa adapteze deala de logan...nu stiu nu ma pricep dar recomandarea mea e sa il demontezi sa vezi de ce face zgomotul asa tare,ca poate atinge in ceva sau poate trebuie üns"ceva pe acolo :)

Link spre comentariu

Salut si bine ai venit printre noi!:W

Am sa incerc sa-ti raspund si eu:

1) La partea cu vibratul,mai mult ca sigur nu este pus reductorul pe pozitia initiala.Una dintre variante, este sa suspenzi masina,slabesti piulitele de la reductor,bagi in viteza pana la 80 km/h,o scoti pe liber si dupa strangi piulitele reductorului.A 2-a varianta, este sa slabesti piulitele reductorului, mergi cu masina pana la 60-70km/h,o scoti pe liber, te bagi sub ea si-i strangi piulitele.(sper ca n-am omis nimic)

2)Din cate am inteles, ai A/C.Daca zgomotul enervant se aude ca un suierat,atunci trebuie sa desfaci aeroterma.Scoti ventilatorul si te uiti la radiator.Daca lamelele radiatorului sunt "strambe",incearca sa le indrepti cu un cutit. Sunt foarte sensibile si se indoaie usor la montaj,daca mecanicul nu este atent.

Incearca totusi sa mai cauti prin topicuri despre problemele actuale si viitoare,pt ca s-a cam luat masina la puricat din bara in bara:tk

Spor la treaba si...nu uita de poze!

Link spre comentariu

La multi ani !

Vad ca esti din Iasi. Ia legatura cu Dan Chiperi, din cite stiu el isi repara masina in Chisinau. Cea mai buna varianta, ieftin si treaba de calitate. Scapi de dureri de cap si te bucuri de masina. Succes!

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

Am revenit cu poze :grin:

http://img221.imageshack.us/img221/3879/dscn8590.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/822/dscn8594.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/338/dscn8589.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/811/dscn8588j.jpg/

http://img842.imageshack.us/img842/7594/dscn8591g.jpg

http://img13.imageshack.us/img13/2171/dscn8592q.jpg

http://img812.imageshack.us/img812/8141/dscn8593.jpg

Multumesc mult de sfaturi, maine cred ca ma voi ocupa de ea, sper sa rezolv problemele.

2)Din cate am inteles, ai A/C.Daca zgomotul enervant se aude ca un suierat,atunci trebuie sa desfaci aeroterma.Scoti ventilatorul si te uiti la radiator.Daca lamelele radiatorului sunt "strambe",incearca sa le indrepti cu un cutit. Sunt foarte sensibile si se indoaie usor la montaj,daca mecanicul nu este atent.
exact suiera, o sa desfac sa ma uit, ventilatorul asta e la compartimentul motor nu? parca asa citisem pe forum, ca la masinile cu AC e acolo, daca nu ai AC e in spate la casetofon.
Link spre comentariu

sub suporti de la reductor exista niste placute din care l centrezi ...atentie : cu ...cardanele

era foarte bine daca inainte de a demonta dadeai semne pe flansele cardanelor (e posibil sa fi fost date de cineva inainte ),si semne pe lonjeron pentru pozitia reductorului

de ce ai schimbat cutia? :sc

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

sub suporti de la reductor exista niste placute din care l centrezi ...atentie : cu ...cardanele

era foarte bine daca inainte de a demonta dadeai semne pe flansele cardanelor (e posibil sa fi fost date de cineva inainte ),si semne pe lonjeron pentru pozitia reductorului

de ce ai schimbat cutia? :sc

Multumesc de informatie, cutia am schimbat-o deoarece fostul proprietar a omis sa spuna ca nu are DELOC ulei in cutie, eu mergand cam 1 luna s-a uzat si ambreajul=combinatie fatala pentru cutie, si am decis sa iau una noua, nu o fost atat de scumpa si a meritat.

Editat de Astral
Link spre comentariu

vina trebuie sa recunoastem ca nu era a propietarului ,cand iei masina la sh intai si intai te uiti pe ce ai dat banii, si daca tot ai pus cutie trebuia sa i schimbi simeringurile si rulmentii cu colivii de plastic!primul incepe sa huruie cel mare de la priza

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

Multumesc de informatie, cutia am schimbat-o deoarece fostul proprietar a omis sa spuna ca nu are DELOC ulei in cutie, eu mergand cam 1 luna s-a uzat si ambreajul=combinatie fatala pentru cutie, si am decis sa iau una noua, nu o fost atat de scumpa si a meritat.

Spune-mi si mie de unde ai luat cutia si la ce pret.Sunt interesat pentru un amic care are nevoie de o cutie in 5 trepte.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

Salut,

iti recomand urmatorul test ca sa verifici vibratia data de cuplajul cutie-reductor: pune reductorul pe liber, cupleaza tr 4 sau 5 si ridica usor ambreiajul. Apoi accelereaza usor pana pe la 3000 rpm. Observa daca vibratia apare la fel de tare ca in mers. Daca nu apare, problema e undeva la cardane sau la roti. Succes!

Link spre comentariu

Spune-mi si mie de unde ai luat cutia si la ce pret.Sunt interesat pentru un amic care are nevoie de o cutie in 5 trepte.

Am cumparat-o din R.Moldova am dat 2200 lei.

Multumesc de sfat silvones, o sa verific.

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

La multi ani !

Vad ca esti din Iasi. Ia legatura cu Dan Chiperi, din cite stiu el isi repara masina in Chisinau. Cea mai buna varianta, ieftin si treaba de calitate. Scapi de dureri de cap si te bucuri de masina. Succes!

Salut Denis,

Ne-am intalnit la o iesire in padure (intre sarbatori cred). Asa este, Dan Chiperi cred ca te poate ajuta daca nu ai rezolvat. El nu a fost atunci (nu mai stiu din ce motive dar nu prea se intampla sa lipseasca).

Numai bine !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare