stane Postat Mai 15, 2008 Partajează Postat Mai 15, 2008 :hi Va salut pe toti! Chiar nu foloseste nimeni Ozi? Eu il consider un program foarte bun pentru calibrarea hartilor de orice fel , pentru gestiunea track-urilor parcurse dar si pentru planificarea unei rute de parcurs. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
YO2LZP Postat Mai 15, 2008 Partajează Postat Mai 15, 2008 Re: OZI Explorer-calibrae harti Cum sa nu,il folosesc si pe PDA,si pe calculator.Hartile in cea mai mare proportie sunt cele militare,din care am calibrat partea de V a tarii :h5 0744616745 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Mai 15, 2008 Autor Partajează Postat Mai 15, 2008 Re: OZI Explorer-calibrae harti Eu am calibrat si harti turistice montane.Si mai nou, m-am abonat la GoogleEarthPlus in care poti importa track-uri din gps Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mirceapir Postat Mai 15, 2008 Partajează Postat Mai 15, 2008 Re: OZI Explorer-calibrae harti din pacate, hartile militare de care vorbim (1:100000) sunt foarte vechi si lipsesc multe din marile amenajari teritoriale (lacuri acumulare, drumuri, etc.). cele turistice sunt mai bune pentru orientare, chiar daca calibrarea este aproape inutila.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 22, 2009 Partajează Postat Aprilie 22, 2009 Re: OZI Explorer-calibrae harti Cum sa nu,il folosesc si pe PDA,si pe calculator.Hartile in cea mai mare proportie sunt cele militare,din care am calibrat partea de V a tarii :h5 Poti da ceva detalii referitoare la calibrarea hartilor militare? Cum se face? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALF-DMAX Postat Aprilie 22, 2009 Partajează Postat Aprilie 22, 2009 Re: OZI Explorer-calibrare harti Si eu folosesc Ozi, dar mai mult alt program care sa numesc Compe GPS, avantage cu ultimo este ca se poate folosi imagine aeriani de la Google Earth suprapusa de harta. Am harta militara din armata Romana si Rusezca (in cirilica) digitalizat daca are cineva nevoie (nu calibrata ca nu am avut timp de sa calibrez toate). Poti da ceva detalii referitoare la calibrarea hartilor militare? Cum se face? Cred ca am un tutorial in engleza undeva... sa le caut :grin: Open mind for a diferent view.... and nothing else matters Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Aprilie 23, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2009 Re: OZI Explorer-calibrare harti Si eu folosesc Ozi, dar mai mult alt program care sa numesc Compe GPS, avantage cu ultimo este ca se poate folosi imagine aeriani de la Google Earth suprapusa de harta. Am harta militara din armata Romana si Rusezca (in cirilica) digitalizat daca are cineva nevoie (nu calibrata ca nu am avut timp de sa calibrez toate). Ce harti militare? La ce scara? Poti pune o captura cu un fragment sa vad despre ce e vorba? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALF-DMAX Postat Aprilie 23, 2009 Partajează Postat Aprilie 23, 2009 Re: OZI Explorer-calibrare harti Ce harti militare? La ce scara? Poti pune o captura cu un fragment sa vad despre ce e vorba? Daca le redus pt sa poate pune pe forum cred ca nu se vad nimic :P Hai ca te le pun pe un CD si ne intalnim undeva si te le dau direct, asa vezi tu mai bine despre ce este vorba :h5 numarul meu de telefon le gasesti pe lista forumlui, si daca nu reusesti dai PM si te le trimit. Open mind for a diferent view.... and nothing else matters Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat Aprilie 23, 2009 Partajează Postat Aprilie 23, 2009 Re: OZI Explorer-calibrare harti bbb Subiectul mesajului: Re: harta romania MesajScris: 20 Mar 2009, 14:47 Conectat De-al casei De-al casei Avatar utilizator Membru din: 21 Apr 2008, 21:00 Mesaje: 347 LocaÅ£ie: Bucuresti Am pus iarasi hartile aici: http://freestorage.ro/t0paoz4oxe6n/harta4.rar http://freestorage.ro/xwnf5d4qxzp5/harta3.rar http://freestorage.ro/vrlp8lovd6se/harta2.rar http://freestorage.ro/icipv4h3ea37/harta1.rar _________________ what we do in life, echoes in eternity Raportează acest mesaj isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Aprilie 29, 2009 Partajează Postat Aprilie 29, 2009 Re: OZI Explorer-calibrare harti Si eu folosesc Ozi Explorer, pot sa spun ca m-a scos la liman cand am hotarat sa o iau pe de-a dreptul prin padure, peste munte ca sa scurtez drumul. Daca stiti senzatia de a fi singura masina prin padure, pe cale de a se intuneca, intelegeti... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Iunie 9, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2009 Re: OZI Explorer-calibrare harti Am rezolvat dilema erorii de calibrare citind cu atentie helpul lui Ozi.Eroarea intervenea la hartile 1:25 000 editie 1978, care au la baza sistemul de proiectie cilindrica Gauss-Kruger (echivalent cu Transverse Mercator) si sistem de coordonate 1942. Deci la calibrare setup se alege la MapDatum-S42 si la Map Projection-Transverse Mercator. Iti cere Projection setup si se completeaza tabelul User Grid: Latitude Origin=0 Central Meridian=25 E Scale factor =0,999750000 False Easting =500011,00 False Northing=-4594843,00 Daca veti modifica si in Configuration/Maps/Alternate Grid/User Grid-datele respective, veti avea pe bara de sus coord. in lat/long cat si in Stereo70 (utila pentru topografi) Se poare alege ca proiectie UTM (universal Transverse Mercator) si atunci nu mai trebuie completat Gridul Userului-rezultatul e acelasi. Problema mea e ca am calibrat foarte multe harti pana sa ma prind de chestia asta, scazand 1" pe N si 5" pe est. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihaituk Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 Re: OZI Explorer-calibrare harti a avut cineva eroarea asta? aceeasi harta incarcata simultam pe PDA si pe laptop ,arata pozitia curenta cu diferente mari, chiar de cateva zeci de metri, pe PDA este exacta, iar pe laptop este eronata. Ce am gresit oare? este vorba de harta 1:25000, calibrata dupa coordonatele din harta Ro.A.D. de la Garmin, in patru puncte. de fapt diferenta este de afisare a pozitiei curente, nu de coordonate... T O Y O T A OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Iunie 9, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2009 Re: OZI Explorer-calibrare harti Cum adica ai calibrat simultan? Eu convertesc hartile din PC img.+map. in ozfx3.+ozf. cu un programel de conversie: "Img2ozf". Daca ai Ozi CE pe PDA, din cate stiu eu nu poate calibra harti. Poate nu stiu eu cum se face. Sau poate configuratia programului e diferita. Verifica si tine cont de datele din postul meu precedent.Si citeste cu atentie helpul.Nici eu nu credeam ca e asa important, dar e un program complicat cu multi parametri de bagat. Si de ce-ai luat coordonate din garmin? Ai impresia ca harta Garmin e mai precisa decat harta topo? Daca tot o ai, poti calibra dupa caroiaj. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihaituk Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 Re: OZI Explorer-calibrare harti nu am calibrat harta simultan, ci aceeasi harta calibrata pe laptop, convertita desigur in ozifx3.ozf am copiat-o pe pda, unde a citit-o fara probleme si cu erori nule. am remarcat ca programul este complex si cu multi parametri, abia de o saptamana l-am instalat pentru prima data si mi se pare genial. eroarea de care ziceam e ciudata, daca deschid programul de mai multe ori succesiv, semnul aferent pozitiei curente apare in cu totul alte locuri, pe o raza destul de mare ca sa cred ca e o eroare de receptie. o sa mai sap. recunosc ca am luat coordonatele de la garmin din comoditate, mi s-a parut mai simplu decat sa ma uit pe marginea hartii. si in plus unele harti au fost decupate exact pe limite si nu am mai putut citi coodronatele. dar suprapunerea traseului inregistrat pe pda e incredibila, hartile astea sunt bine desenate. pe pda am versiunea CE 1.12.3, si poate incarca harti fara probleme, deja calibrate desigur. singura problema e dimensiunea ecranului. de aceea as folosi laptopul . T O Y O T A OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Iunie 13, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2009 Re: OZI Explorer-calibrare harti Daca ai harti decupate, in interiorul chenarului sunt trecute doua coordonate cu maro: stanga sus si dreapta jos. Te ajuta sa aflii colturile tinand cont ca foaia la 25 000 are pe E 7'30" si pe N 5'. Pentru calibrare sunt suficiente 3 puncte. Eu am decupat toate hartile pe care l-am calibrat pentru ca la navigatie programul trece imediat in foaia vecina. Am avut grija sa fac la fiecare cate un fisier txt. cu coord. pe care le tin in acelas director. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blast Postat August 9, 2009 Partajează Postat August 9, 2009 Re: OZI Explorer-calibrare harti dupa ce am convertit fisierele *.map (luate tot de aici) pentru hartile militare (1:100.000) cu img2oz, mi-au reiesit inca 2 tipuri de fisiere : *.ozfx3 si *_ozf.map . fierele *.ozfx3 sint considerabil mai mari (ca dimensiune in kb) decit fisierele *.jpg initiale (de 2 si chiar de 3 ori mai mari). de exemplu, in directorul c:\oxiexplorer\maps am : K-34-11.jpg (2.1M) K-34-11.map (3.7k) K-34-11.ozfx3 (6.9M) K-34-11_ozf.map (3.6k) intrebarea mea este : care dintre fisiere le copiez in directorul oziexplorer\maps de pe card (in pda) ? prieteni, dati un semn de viata daca mai traiti / si hai sa bem, ca va iau banii de la piept daca muriti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat August 10, 2009 Autor Partajează Postat August 10, 2009 Re: OZI Explorer-calibrare harti *ozfx3 si *ozf. Cand convertesti, ai o fereastra:Initial Resize. Eu am dat 50 si activat casuta. Astfel fisierul imagine va avea 1,5 mega. Tot directorul meu are 400 mega. Faci probe si stabilesti dimensiunea care iti convine.Cred ca fila imagine de 2M e suficienta pt PDA, se incarca mai usor. Iti recomand sa copiezi direct pe card nu prin Active Sinc. Ca dureaza prea mult. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blast Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Re: OZI Explorer-calibrare harti multumesc, am descoperit prin incercari :) nu mi-a dat prin cap sa bifez casuta cu initial resize, dar nu se afecteaza calitatea imaginii (rezolutie, claritate) ? m-ar tenta sa iau de la capat operatiunea, pentru ca am peste 2gb de fisiere. dintr-un motiv misterios nu-mi merge porcaria de activesync, iar cardul este vazut de calculator, pot copia de pe el, dar nu pot copia nimic pe el (disk protected, desi nu este blocat). asa ca transfer cu un bluetooth usb (munca dracu', pentru ca pda-ul nu are cine stie ce memorie interna, copiez cite 10 harti, dupa care le mut pe card cu resco explorer). prieteni, dati un semn de viata daca mai traiti / si hai sa bem, ca va iau banii de la piept daca muriti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat August 10, 2009 Autor Partajează Postat August 10, 2009 Re: OZI Explorer-calibrare harti Si eu am convertit hartile la 100 000 si mi-au iesit 2G initial si se incarcau greu hartile.Dupa ce am activat casuta cu 50, au iesit 400M. Repet, pentru pda e suficienta calitate pentru ca ai display-ul mic.Si schimba cardul ala ca sa poti comunica cu el. Daca imi amintesc, Activesincron nu se poate copia. Intri pe sait si il instalezi gratis. Poate d-aia nu functioneaza. Il instalezi p-ala corespunzator versiunii CE pe care o posezi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blast Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Re: OZI Explorer-calibrare harti multumesc pentru lamuriri. am sa las asa (deocamdata) hartile; vreau intii sa vad cum merge OziExplorerCE. mi-am copiat pe card doar hartile care ma intereseaza momentan (vreo 6). despre activesync n-am zis ca l-am copiat. m-am referit la cel de pe PC, imi vede PDA-ul, dar nu comunica cu el; pe PDA am instalat activesync-ul (asus 636n cu wm2005). card-ul are 2GB. prieteni, dati un semn de viata daca mai traiti / si hai sa bem, ca va iau banii de la piept daca muriti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Septembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2009 Re: OZI Explorer-calibrare harti A dat de cap problemei legate de trecerea dintr-o foaie in alta. Dupa ce luni de zile mi-am batut capul cu decuparea imaginii hartii pe caroiaj. Solutia se gasea in "Help".In capitolul Calibrating Maps/Display Corner Markers. Asta presupune luatul la mana a fiecarui fisier map si plasarea manuala a markerelor. Poate Lichter va gasi o automatizare pentru asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lichter Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 Re: OZI Explorer-calibrare harti E ok, se poate rezolva. Deocamdata pentru hartile 1:100000 am mutat automat "granita" hartii pe coordnatele colturilor, dar nu e suficient pentru ca sunt harti consecutive pe acelasi meridian care au diferente de 1 secunda intre limita superioara a hartii de jos cu limita inferioara a hartii de sus. Pe sosea trecerea aproape ca nu se simte (diferenta fiind de aproximativ 30 m), dar in padure poate fi extrem de neplacut. Acum urmeaza sa mut automat granitele cu 2 secunde in exterior, ceea ce se poate face, ca am codul de calcul, dar mai trebuie sa il adaptez la map-urile ozi. Toata treaba asta cere ceva timp... Oliver Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless Toyota LandCruiser HDJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Septembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Re: OZI Explorer-calibrare harti Gata, am modificat mapurile lui Lichter cu plasarea corner marker pe colturile caroiajelor. Ar trebui sa mearga numa ca trebuie sa le convertesc pt CE. Atentie la fisierul L-35-25. Eu am modificat jpgul. Nu-mi placea ca era stramb rau. Si-am calibrat dupa imaginea noua. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihaituk Postat Septembrie 8, 2009 Partajează Postat Septembrie 8, 2009 Re: OZI Explorer-calibrare harti Am decis sa iau la mana hartile la 25.000, insa inainte de asta am o dilema: Am calibrat ca test harta la 25k cu zona Sibiu, folosind coordonatele de pe aceasta. Incarcand harta pe laptop, cu un receptor Garmin pe bluetooth am remarcat ca pozitia cursorului nu corespunde cu cea receptionata de GPS, iar la deschideri succesive ale aceleiasi harti, cursorul apare in pozitii total diferite, nicidecum la pozitia GPS. Se poate vedea si pe captura de ecran, una e pe GPS fix data si alta e pe cursor (pointer). Unde e problema? Am observat asta de mai de mult, problema dispare cand incarc harta pe PDA. T O Y O T A OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Septembrie 8, 2009 Partajează Postat Septembrie 8, 2009 Re: OZI Explorer-calibrare harti Am si eu o intrebare?Nu ar fii dispus cineva sa ne introduca si pe noi,cei mai putin priceputi in tainele topografiei,GPS-urilor,cartografierii....etc.Folositi un "metalimbaj"pe care nu-l inteleg deloc,cu toate ca as vrea.Eu m-am orientat dupa stele,harti :ha: ar fii timpul sa iau si eu tehnologia in serios....Pe bune nu face cineva un curs?(contra cost binen'teles)? NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate