Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

OZI Explorer-calibrare harti

stane

Postări Recomandate

Re: OZI Explorer-calibrare harti

revin cu o completare:

hartile care le calibrati cu OziExplorer (versiunea ptr PC), TREBUIE convertite in format ozfx3 & map ....

Manevra in plus, ca pe urma iar trebuie sa le convertesti ozf.

Mai bine resaizezi imaginea jpg cu oarecare program. Eu folosesc ACDC si jpguri de max 4mb.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 91
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@stane: aveam harti jpg de maxim 2-3MB si se cam "impiedica" PNA-ul... cu hartile 1: 100k merge fara probleme ca le aveam ozfx3 (in loc de jpg).

am convertit acum si hartile 1:25k care le-am calibrat anterior (alea de le-am pus si pe forum), si acum se incarca aproape instantaneu.

desi ozfx3 e ceva mai mare decat jpg, se pare ca e optimizat ptr OziExplorer si acesta se descurca mult mai bine cu el.

chestia asta e valabila ptr OziCE, nu ptr Ozi PC care se descurca de minune si cu jpg-uri cam de orice marime.

citez:

"The use of Img2Ozf to convert images is essential when using OziExplorerCE and OziExplorer for Android as the OZFx3 format is the only image format that these software products fully support."

"The OZFx3 format stores the image in tiles, each tile can be manipulated as a single unit.

Advantages

Contains a separate image for each zoom level for 25% and below. These zoom levels are created using a bilinear filter and look good.

Zooms of 90, 80, 75, 70, 60, 50, and 40% are created by OziExplorer and OziExplorerCE using a bilinear filter giving good looking smooth zooms.

Fast Initial Loading

Small memory requirement when loaded

The loaded tiles can be cached in memory, this allows the OZFx3 format to be efficiently used on slow Windows CE PDA's and Android Devices.

Disadvantages

Slightly larger file sizes than some other formats because of the additional images stored for zooms 20% and below."

:h5

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

Azi am testat 2 harti ozfx3 una de 14MB si una de 20MB pe un Mio P350.

Trecerea dintr-o harta in alta dureaza cam 7-10 secunde dar in rest merge fara probleme.

Link spre comentariu

Azi am testat 2 harti ozfx3 una de 14MB si una de 20MB pe un Mio P350.

Trecerea dintr-o harta in alta dureaza cam 7-10 secunde dar in rest merge fara probleme.

E foarte mult. Ce faci in teren? Opresti in panta si astepti sa se incarce harta?

Poate n-am citat bine o postare de mai sus. Eu am ajuns la concluzia ca jpg-urile initiale sa aiba max 4mb. La conversie cu Img2Ozf bifez campul Initial Resize la 50% si ozfx3-ul va avea max 2mb.

Se trece instantaneu in foaia vecina si la dimensiunea displayului de pda calitatea imaginii e suficienta.

Si mai tin la o chestie. Toate hartile trebuie sa aiba aceeasi dimensiune ca altfel cand treci din una in alta va fi alt nivel de zumare si trebuie sa folosesti tot timpul +/-

• Like 1
Link spre comentariu

Pai eu nu merg la concurs asa ca cele max 10 sec nu conteaza. Care sunt sansele ca fix atunci cand schimba harta sa fii intr-o pozitie sa nu stii incotro sa mergi?

Le-am facut asa pentru ca am luat o zona mare si folosesc o singura harta sau doua.

Toate sunt aprox la aceeasi rezolutie si nu am remarcat diferenta.

Si mai ales: e mai putin de calibrat.

Saptamana viitoare o sa plec la drum mai lung si atunci o sa vad cum merge.

Apropo, la mine merge greu opengis.unibuc, la max 300kB, inainte luam la peste 2 MB. La voi cum merge?

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salutare tuturor,

Tocmai am reusit sa pun la punct aplicatiile ozi CE si ozi pentru PC, am incarcat niste harti puse la dispozitie de colegul rubi de pe link-ul http://forum.club4x4.ro/showthread.php?49570-Harti-Romania-pt-OziExplorer, dar din ce am citit pe toate posturile, ar fi putin decalibrate, cu 1"N si 5"E, iar harta XX ar trebui rotita putin ca nu e aliniata. Si acu rugamintele :grin::

Am luat noile fisiere *.map (Mapstane.zip‎) puse de colegul stane (multumim :x).

Am luat hartile originale 1 : 100000 ale lui rubi, care nu au nimic taiate din ele.

Din ce am inteles, posibil sa nu se pupe map-ele noi ale lui stane cu hartile puse de rubi.

Trebuie si harta care e scanata prost rotita, iar in arhiva mapstane.zip ar fi mapa corectata.

As dori daca se poate, hartile care se potrivesc cu mapele facute de stane. (Daca fisierele *.map ale lui stane se potrivesc cu fisierele *.jpg deja taiate/alineate/echilibrate)

Am 1 zi de cand butonez tool-urile astea (Ozi CE si Ozi PC) si incep sa invat destul de repede.

As vrea daca aveti download-ate hartile in format 1 : 25000 (macar estul tarii), ca sa ma apuc si eu sa il ajut pe liviu (l_stoian79) cu calibrarile.

@l_stoian79: daca esti de acord cu lucru asta, vreau sa ma pui in tema cu modul in care lucrezi tu, ca sa punem la dispozitie acelasi mod de reprezentare a hartilor.

Incep din partea de est a tarii, ne vom intalni noi undeva pe la mijlocu ei.

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

...

@l_stoian79: daca esti de acord cu lucru asta, vreau sa ma pui in tema cu modul in care lucrezi tu, ca sa punem la dispozitie acelasi mod de reprezentare a hartilor.

Incep din partea de est a tarii, ne vom intalni noi undeva pe la mijlocu ei.

in momentul acesta nu mai folosesc modul de lucru pe care l-am prezentata acolo (adica nu mai fac publice rezultatele acestei munci :wink: )

actualmente, ptr hartile care le-am publicat si care le voi "da" folosesc urmatorul proces:

1) download cu Global Mapper aria unui judet (multzam @vpetrisor) in format OpenStreetMap Tiles

2) adaug in MOBAC o sursa catre fisierele download-ate anterior ( multzam @catalin74 ptr tutoriale si explicatii).

3) din MOBAC export zona respectiva in format Ozi (PNG+MAP)

4) sterg zonele moarte (se exporta si tile-uri care nu contin nici o informatie).

5) fisierele ramase (PNG+MAP) le convertesc cu ajutorul lui Img2Ozfx (vine in pachet cu OziPC) in formatul potrivit ptr OziCE, adica OZFX3 + MAP.

in modul de mai sus, calibrarea unui judet ia aproximativ 3-4 zile, in care calculatorul merge non stop. dureaza cam 2 zile download-ul cu Global Mapper (zoom level 15, PNG), inca 1 zi adaug sursa in MOBAC, fac exportul din MOBAC (cam 1ora) sterg ce nu e nevoie, si apoi bag la conversie (cam 3 ore/judet). Bineinteles ca pot face chestiile astea doar noapte si cand sunt acasa, in timpul programului de lucru las calculatorul s amearga, si se termina el cand vrea....

Editat de l_stoian79

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

Link spre comentariu

in momentul acesta nu mai folosesc modul de lucru pe care l-am prezentata acolo (adica nu mai fac publice rezultatele acestei munci :wink: )

Ok, am sa iau si respectivele tool-uri, si incep sa ma joc cu ele, si daca obtin ceva concret si bun am sa le pun la dispozitie pentru o parere. Daca e ok ceea ce obtin am sa continui...si asa ma plictisesc la munca...hibridele astea nu se vand sub nici o forma :ang1.

Astept totusi cateva info-uri referitoare la hartile 1 : 100000.

Multzam...:x

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

...

Astept totusi cateva info-uri referitoare la hartile 1 : 100000.

Multzam...:x

cu acelasi proces descris mai sus, se pot lua si hartile 1: 100k . Le gasesti cu GlobalMapper-ul in acelasi loc (vezi topic-ul cu proiectul OpenGis), doar ca alegi o alta sursa ptr download (harta topo 1: 100000 si nu cea de 1:25000) in rest totul e identic, si nu mai ai treaba corectiilor si "rotirilor" de harti.

Editat de l_stoian79

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

salutare

sa reinviem putin topicul asta, cu o rugaminte bineinteles :) . Are cineva asa numitul: "ATLAS de semne conventionale pentru harta topografica la scara 1:25000"?

multam mult anticipat

Too much of a good thing can be wonderful.
Link spre comentariu

salutare

sa reinviem putin topicul asta, cu o rugaminte bineinteles :) . Are cineva asa numitul: "ATLAS de semne conventionale pentru harta topografica la scara 1:25000"?

multam mult anticipat

l-am pus aici, are 3M si nu il pot atasa.

:h5

• Like 1

T O Y O T A

OFFROAD CLUB SIBIU

Link spre comentariu

Cititi va rog titlurile subforumului si ale topicurilor atunci cand postati.

Nu vad nici o legatura nici cu Ozi nici cu calibrarea hartilor. Ce vrei sa reinvii?

Informatia asta va fi cu greu regasita.

Atlas.JPG.c9fafe5b752d68edd4024794d9fb2a5c.JPG

Editat de stane
Link spre comentariu

@stane - posibil sa ai dreptate, poate era mai bine de pus intrebrea in topicul " Romania 1:25 000- Proiectul OpenGIS", greseala mea, dar raspunsurile primite sunt cele de care eu aveam nevoie sigur si ma gandesc ca mai sunt si altii care au incarcat hartile in Ozi si nu cunosc in totalitate simbolistica folosita ... Cred ca e o informatie folositoare, si nu toti avem privilegiul de a sta pe birou su originalul :)

O zi minunata

Too much of a good thing can be wonderful.
Link spre comentariu

@stane - ma gandesc ca mai sunt si altii care au incarcat hartile in Ozi si nu cunosc in totalitate simbolistica folosita ... Cred ca e o informatie folositoare

Mulţumesc, mie mi-a folosit

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare