bolchisb Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Salut, Sunt din Baia Mare si doresc sa cumpar o masina de teren, am inceput sa studiez piata si la suma de bani de care dispun au rezultat 2 modele.Mitsubishi pajero '94-'99 si Nissan Terrano '95-'01, variantele cu 2-3 usi, 2.8tdi si respectiv 2.7tdi. Nu am foarte multe cunostinte despre aceste doua modele si as vrea un pic de indrumare daca le cunoasteti. Ma intereseaza fiabilitatea, consumul (oras si drum national), cheltuieli de intretinere (filtre, ulei), cheltuieli de reparatie (rulmenti, suspensie, directie), si la ce sa ma uit la masina in momentul cumpararii (cum sa recunosc o uzura mare a motorului sau a cutiei, tips and tricks ca sa zic asa). Sper ca am postat in sectiunea buna, si va multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 (editat) Re: Achizitie masina de teren. La aceste masini nu rulmentii si suspensia sunt costisitoare ci pompele de frana si directie, turbinele, si in general chestiile care se invart pe langa motor. Taxele sunt iarasi mari , mai ales daca alegi o masina inmatriculata in Romania pe persoana si ne-utilitara. Uita-te la rulaj. Cu cat este mai mare cu atat creste probabilitatea sa ii triplezi valoarea dupa cumparare. In general cei care le vand , le vand nu pentru ca le-a murit pasiunea ci pentru ca le-a secat buzunarul. Sigur, motivele spuse sunt diferite si tin de scoala copiilor, pretentiile sotiilor sau moartea catelului. Te pot asigura ca daca ai face o evaluare tehnica cinstita a unei masini din anii la care te referi tu , pentru a o pune in circulatie la standarde normale ar trebui sa iti mai dea bani vanzatorul ca sa il scapi de masina. Uita-te bine la starea grupului fata , a planetarelor si la tot ce tine de cardane. Masinile au cutie de transfer , nu diferential central si nu stii cat au inteles aia care au condus masina inainte cum functioneaza modelul asta de 4x4. Cum un grup nou costa intre 3000 si 5000 euro , ai sansa sa dublezi valoarea masinii doar din asta. P.S. nu doresc sa starnesc polemici sau sa pun intr-o lumina proasta masinile unor useri de pe forum , doresc doar sa il atentionez pe colegul care a cerut un sfat vis-a-vis de ce inseamna un 4x4 cu un rulaj peste 200.000 km si o varsta de 15-18 ani. Editat Ianuarie 2, 2013 de JurasikMan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Re: Achizitie masina de teren. ... mestere @JurasikMan, ai avut pentru perioade mai lungi careva din aceste modele ??? Ca prea le zici cu foc! Iar cu parerea ta ca ce "inseamna un 4x4 cu un rulaj peste 200.000 km si o varsta de 15-18 ani" nu sunt de acord de nici un fel. @bolchisb Exploatate corect si intretinute cum trebuie, nici Pajero si nici Terrano nu sunt masini chiar atat de rele. Bineinteles ca au limitarile lor, in special Terrano la dimensiunea anvelopelor si la kituri de suspensie. Dupa aproape cinci ani de Terrano II pot sa spun ca e o masinuta care-si face treaba, nu se compara la performante offroad cu G, Patrol sau Toyo inaltate si modificate, dar nici pretul lor nu se compara. Pana acum nu am schimbat mare lucru la masina, in afara de "consumabile", am mai bine de 20.000 km majoritatea in offroad, am mai participat si la cate un concurs. Da, am indoit definitiv un suport de bara de torsiune ca m-am urcat pe un bolovan, am spart un far cand am fortat iesirea dintr-un sant proptindu-ma in bara fata...dar astea nu-s din vina masinii. La fel si daca-ti crapa turbina dupa ce ai tinut motorul in ture ca la formula 1 sa "descarce" gumele in loc sa pui troliul sa iesi din noroi, iara nu-i vina fierului ... Parerea mea e incearca intai masinile - mergi cu prieteni care au asemenea masini - vezi in care te simti mai bine. In Baia Mare este @Irod de aici de pe forum care are Terrano II, ia legatura cu el sa-ti mai povesteasca cate ceva. Toate cele bune! 1 Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Re: Achizitie masina de teren. bigdaddy , eu respect toate parerile chiar si atunci cand nu sunt de acord cu ele. De aceea respect si parerea ta . Postarea am facut-o tocmai pentru ca am avut astfel de masini pe mana. Practic , in "90 am avut pe mana primul Pajero din Brasov ( era fabricatie '84 ..este drept ca era varianta lunga ) . A fost adus pentru Magura Codlea din Suedia , cand a preluat Ikea fabrica cu ajutorul marelui roman Ion Tiriac ( care a si falimentat-o dupa aceea , dar asta nu face parte din subiect ) . In Bucuresti isi rupeau aia gatul pe la ministere cand il vedeau. LA vremea respectiva era ceva ce nu se mai vazuse. Servisarea lui s-a dovedit a fi o gaura neagra. Fiabilitaea , dupa cum stii si tu probabil , poate fi pusa in discutie doar in conditiile in care dai masinii ce trebuie. Costurile pentru servisare periodica erau prohibitive . Asa au ramas si prin '99 cand masina era practic o ruina umblatoare la "numai " 200.000 km . Mentionez ca in 90 motorul fusese schimbat. Asa s-a adus masina. TAbla era proasta. In conditiile in care nu a fost lovita sau pus aparatul de sudura pe ea , in Romania statea noaptea in hala , la 10 ani pusca rugina prin toate locurile. Cum masina era alba , arata ca bolnava de pojarel. Terano am avut cativa ani. Sa fim seriosi. Masina de teren de la Nissan se numeste Patrol ...Terrano este un break mai inalt cu tractiune integrala nepermanenta. DA, motorul de 2.7 isi face treaba. Duce usor masina , are cuplu bun ( in realitate pare mai bun decat o dau cifrele ). DAr o masina nu este doar motor. DAca ar fi sa aleg dintre cele doua as alege Terrano , cu mentiunea ca este nevoie de mare atentie la condusul pe sosele. Este o masina foarte instabila. Inalta si ingusta. Am strans din buci de nu mai intra nici fibra optica de zeci de ori in curbe in care m-am ridicat pe 2 roti ( ceea ce la Patrol nu mi s-a intamplat niciodata , indiferent cat am insistat sa repet senzatia) . Terano este mai putin pretentioasa si tehnologia folosita este mai simpla si mai fiabila. Repet , este vorba doar de comparatia intre cele doua modele prezentate de colegul care a pus intrebarea. Ca si mentiune suplimentara, mie mi-a placut Terrano 1 , varianta in 3 usi , ala cu motor pe benzina de 2.4 cu doua bujii pe cilindru. Super masina. Au jignit renumele si istoria , botezad Terrano 2 cu acelasi nume. PArerea mea . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Re: Achizitie masina de teren. @JurasikMan confunzi modelele de Pajero intre ele. Ala cu care te-ai plimbat tu, e MK1. Omul nostru s-a orientat la MK2. Daca poti, fa o comparatie intre Terrano II si Pajero MK2. Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Re: Achizitie masina de teren. Da , ai dreptate. Modelul de Pajero l-am confundat. Nu am fost destul de atent la an. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bolchisb Postat Ianuarie 2, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Re: Achizitie masina de teren. Salutare. Hai sa-ti vand eu Pajero din avatar de la mine. ceva date despre el, un pret. multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bolchisb Postat Ianuarie 2, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 (editat) Re: Achizitie masina de teren. Sunt perfect constient ca nu o sa gasesc vreo bijuterie la anii astia, masina va fi folosita doar in weekend si foarte putin pe sosele patriei. Cat despre inmatriculare, o sa fie inmatriculata la vecinii nostrii bulgari. este mult mai ieftin. am gasit un terrano 2 din 2000 (sau 2001 nu sunt sigur) in italia la 2000 de euro. Inca nu am vorbit cu vanzatorul, am pe cineva acolo, vineri se intalneste cu el, din pozele postate arata foarte bine, sunt curios cum arata cand ajunge amicul meu acolo. Intre terrano 1 si 2 ce diferente exista? si pe care ati alege? Editat Ianuarie 2, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: Achizitie masina de teren. Din cate stiu eu Terrano I s-a fabricat pana in 1993, an in care a fost "inlocuit" cu Terrano II. Deci nu vei gasi Terrano I din perioada pe care ai specificat-o. Solutiile mecanice sunt similare la cele doua modele, suspensie independenta pe fata, axa rigida pe spate, cutie de transfer cu reductor la ambele modele, fara diferential central. MRL-uri fata (eventual flanse la unele versiuni). Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bolchisb Postat Ianuarie 3, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: Achizitie masina de teren. am condus de curand un pajero din 94, si avea diferential central blocabil, terrano 2 nu are difential blocabil? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: Achizitie masina de teren. Pajero cu SuperSelect are diferential central. Terrano n-are. Deasemenea nici Pajero cu EasySelect. Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: Achizitie masina de teren. am condus de curand un pajero din 94, si avea diferential central blocabil, terrano 2 nu are difential blocabil? Deci, sa le luam pe rand Masinile cu 4x4 full-time au obligatoriu diferential central (blocabil sau nu, in functie de model). Terrano II a fost gandit ca 4x4 part-time, adica fata cuplata numai in anumite conditii (cuplare MRL-uri fata plus trecere maneta in regim 4x4) si pentru aceasta s-a ales varianta de cutie de transfer cu reductor. Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: Achizitie masina de teren. Iti recomand gama Jeep WRANGLER din ani 80 pana in prezent...alegi tu care model: - YJ: 86-95 - TJ: 97-2006 - JK: 2007-prezent oricare dintre modele te poate satisface pe deplin. Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: Achizitie masina de teren. Deci, sa le luam pe rand Masinile cu 4x4 full-time au obligatoriu diferential central (blocabil sau nu, in functie de model). Terrano II a fost gandit ca 4x4 part-time, adica fata cuplata numai in anumite conditii (cuplare MRL-uri fata plus trecere maneta in regim 4x4) si pentru aceasta s-a ales varianta de cutie de transfer cu reductor. Toate au cutie de transfer cu reductor. Chiar daca sunt full sau part-time. Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: Achizitie masina de teren. Pai nu-i chiar asa .... cutia de transfer selecteaza tractiunea 4x2 sau 4x4 (ceea ce NU exista la 4x4 full time cu diff central), CT in mod 4x4 functioneaza ca un dif central blocat , iar reductorul este reductor. Deci inca o data : 4x4 part time = Cutie de transfer + Reductor + MRL (manual sau automat) 4x4 full time = Diff central (blocabil sau nu) + Reductor Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: Achizitie masina de teren. Salutare la toata lumea si La Multi Ani. Eu am un Terrano 2 din 2000 cu 2-3 usi, inmatriculat ca autoutilitara cand l-am cumparat din Germania in 2007 de la Deutsche Telekom avea 120.000 km si in prezent are 406.000 km majoritatea facuti cu platforma dupa el,in ultimii 2 ani la toate concursurile de offroad la care am participat a tras dupa el platforma cu "mistretul" care are 2200 kg.Probleme majore nu am avut,consumabilele schimbate la timp,ceva rulmenti,2 bujii incandescente ,Mrl-urile schimbate pe manuale si multa motorina,consumul solo este intre 8-12 iar cu platforma intre 10-15 in functie de TALPA,in rest este o masina fiabila,nu o folosesc in offroad decat asa la cate o iesire cu familia la gulyas sau dupa ciuperci tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bolchisb Postat Ianuarie 3, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: Achizitie masina de teren. Am citit raspunsurile voastre, multumesc mult, o sa verific si ideea cu jeep wrangler. Ce mai vreau eu sa stiu despre aceste modele. 1) Terrano 2 are diferential blocabil sau nu? 2) Daca optez pentru Terrano 2 o sa ma incurce daca nu am diferential blocabil (nu o sa fac offroad de performanta, doar cate un weekend la munte, padure) 3) Cutia automata de viteze de pe pajero cu super select este buna de offroad? multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: Achizitie masina de teren. Terrano II NU are diferentiale blocabile (nici pentru axa spate nici pentru axa fata) , insa majoritatea sunt cu LSD spate (diferential cu alunecare limitata) care daca este functional, ar trebui sa fie suficient pentru ce iti propui...... insa nu ar fi rau sa ai, in acelea 1% din cazuri cand stangi din buci prea tare :)))) Eu nu sunt fan al cutiilor automate, dar sunt multi dintre colegii forumisti care au CV automate pe masini si merg chiar bine cu ele :) - deci daca e in stare buna, e OK. Unii spun ca frana de motor e ca si inexistenta, dar ii las pe cei experimentati sa-si exprime punctul de vedere. Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bolchisb Postat Ianuarie 3, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: Achizitie masina de teren. Terrano II NU are diferentiale blocabile (nici pentru axa spate nici pentru axa fata) , insa majoritatea sunt cu LSD spate (diferential cu alunecare limitata) care daca este functional, ar trebui sa fie suficient pentru ce iti propui...... insa nu ar fi rau sa ai, in acelea 1% din cazuri cand stangi din buci prea tare :)))) Eu nu sunt fan al cutiilor automate, dar sunt multi dintre colegii forumisti care au CV automate pe masini si merg chiar bine cu ele :) - deci daca e in stare buna, e OK. Unii spun ca frana de motor e ca si inexistenta, dar ii las pe cei experimentati sa-si exprime punctul de vedere. Da buna intrebare cu frana de motor de pe cutia automata, am condus un pajero cu asa ceva si dupa ce am ridicat piciorul de pe acceleratie motorul a intrat in relanti, nu am simtit nimic. O sa caut si pe net detalii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MAD MADI Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: Achizitie masina de teren. La sf. anului am achizitionat un Terrano II, 2001, 2.7 TD, am venit cu el pe roti din Danemarca aproape 2000 de km, consum 8% pe autostrada... sunt foarte multumit de masina... nu i-am facut o revizie amanuntita, dar pana acum chiar nu am gasit ceva de schimbat la ea. Madi - 0768 295 083 - Piese Nissan Patrol Y60 & Accesorii Offroad - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: Achizitie masina de teren. In off-road conteaza in primul rand garda la sol si unghiurile ( de atac , rampa si degajare ). Dupa aia reductorul , care iti da putere chiar daca motorul este mai sighinas. Apoi e important sa ai macar un un diferential blocabil ( de obicei pe spate ) , dar daca insisti si te tine buzunarul , exista cam pentru majoritatea masinilor folosite in off-road grupuri diferentiale fata care se pot bloca. Maestria ta ca si pilot se poate desfasura in toata splendoare ei numai cu conditia ca ai cutie manuala. Asta inseamna ca masina nu are nici o interventie si tu esti suveran pe volan si pe rotile tractoare ( 2 , 3 sau 4 in cel mai fericit caz ) . Asta nu inseamna ca nu poti sa dai clasa in off-road cu niste gume mari cat casa cu crampoane de te urci in copaci ...si cu o cutie automata. Pana la urma conteaza sa ai aderenta ( si asta o dau in principal anvelopele ) si garda mare la sol ( asta e in functie de imaginatia aluia de o inalta ). Deci nu exista solutie absolut miraculoasa ci compromisuri mai mult sau mai putin inspirate. Poti compensa lipsa unei cutii manuale cu niste guma foarte mari si cramponate care sa te urce si pe casa poporului. Dar , pentru farmecul off-roadului si pentru satisfactia ta de pilot , eu ti-as sugera sa cumperi una cu cutie manuala. si , da ...nu ai frana de motor la cutie automata , adica ai dar putin sesizabila , ceea ce nu te va ajuta cand cobori o panta mai afurisita si alunecoasa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: Achizitie masina de teren. frana de motor la o cutie automata cu maneta aflata in D....nu vei avea ever...dar daca treci maneta in 2...sau 1...in scurt timp pasagerul din dreapta..la tine sau stanga la mine...va simti frana de motor...din plin deci totul tine de exploatarea cutiei...ca nici la o cutie mecanica in treapta 5-a nu ai frana de motor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: Achizitie masina de teren. iarasi aceiasi discutie. mai frate, am trei masini cu cutie automata, si pe toate 3 am frana de motor! dupa cum a zis si Marius, totul e sa si stii ce sa faci cu o cutie automata si ce sa-i ceri. Sau macar sa inveti. Poate nu are altele, dar frana de motor sigur are. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: Achizitie masina de teren. Si o simti ca pe una cu cutie manuala ? Ciudat! Eu am avut doua si la nici una nu aveam. Poate din cauza ca la masinile mele , ca sa schimb din D in 1 sau 2 trebuia sa opresc masina. Daca reuseam sa opresc masina , insemna ca nu mai am nevoie de frana de motor ca sa o incetinesc. Cred ca dea aia! O fi al tip de cutie automata :banana. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: Achizitie masina de teren. Si o simti ca pe una cu cutie manuala ? Ciudat! Eu am avut doua si la nici una nu aveam. Poate din cauza ca la masinile mele , ca sa schimb din D in 1 sau 2 trebuia sa opresc masina. Daca reuseam sa opresc masina , insemna ca nu mai am nevoie de frana de motor ca sa o incetinesc. Cred ca dea aia! O fi al tip de cutie automata :banana. una-i din 98, Korando, cutia Mercedes. una a fost din 2007, Subaru. una din 2008, Honda. fara suparare, eu nu cred ca ai avut automobil cu cutie automata. Poate alt acaret. poluam inutil topicul colegului, nu despre asta era vorba dar nici sa faci asa afirmatii nu-i corect. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate