Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Antena radio FM de INTERIOR , pareri !

Marianw8

Postări Recomandate

Ce parere aveti de antena de interior , china etc.

Capturestdyftgy.JPG.d8982bdf74509efcacc429af5685f840.JPG

isi face treaba sau e degeaba ?!

ce alta solutie mai stiti pentru interior ? am renuntat la cea electrica de pe aripa ca sa nu ramana in padure :) .

astept parerile voastre

merci

Marian

Editat de Astral
...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Antena radio FM de INTERIOR , pareri !

Cînd am montat snorkelul a trebuit sa renunt la antena originala si m-am preocupat mult cu aceasta tema. Am avut cîteva discutii cu profesionisti în domeniu. Amici de-ai mei de la firmele http://www.neuner.de/ si http://www.acr-alzenau.de/ Raspunsul lor vis-a-vis de subiect este urmatorul:

-Antena exterioara e superioara antenei interioare

-Dintre antenele interioare, cele "de fabrica" încorporate în geam sînt superioare celor de la accesorii (pt. ca sînt "calculate" exact pt. masina în cauza)

-Dintre antenele interioare de la accesorii sînt modele mai bune si mai slabe (ca la orice altceva), dar la toate trebuie avut în vedere si cum e "geamul". Parbrizele cu filtru UV (cele care au "sclipiri" violete sau verzui cînd cade lumina în anumite unghiuri) înrautatesc receptia datorita paticolelor metalice continute de sticla. La fel si parbrizele cu încalzire. În cazul în care masina are asemenea parbrize, se recomanda montarea antenei pe unul din geamurile laterale dind spate (ca originalul de la Pajero, X5, etc)

Deasemenea unele folii aplicate pe geamuri (în general cele de buna calitate, care nu se decoloreaza în timp) contin la rîndul lor metal, care înrautateste receptia.

-Daca parbrizul fata e cu protectie UV, cel din spate cu încalzire si pe laterale e pusa o folie scumpa, exista varianta montarii unei antene autoadeziva în bara (la bari de plastic).

Bineînteles f. important este ce performante se cer de la antena. :wink:

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Un gunoi de doi lei.Am avut una montata pe Niva si cum ieseam din oras murea si radioul.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

Hmm , maine eram gata sa cumpar gunoiu' , vreau sa scap de o antena care sta afara ' , merg tot pe ceva de interior , sper ca asta sa si faca treaba

http://www.ebay.de/itm/Blaupunkt-Autofun-AutoSuper-Pro-PKW-KFZ-Auto-Antenne-AM-FM-Scheibenantenne-UKW-/390368425989?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item5ae3c57805

a avut cineva asa ceva ?! , mai este ceva similar de la bosch dar asta cred ca este peste , voi ce spuneti ?

multumesc anticipat

Marian

Link spre comentariu

Am avut si eu antena de interior si nu facea treaba deloc si am aruncat-o.Tin minte ca am folosit pe post de antena un incarcator de bricheta de nokia dinala gros la mufa pe care il bagam in antena casetofonului si cealalta parte o tineam agatata de oblinda retrovizoare.Cum orice improvizatie care merge ramane definitiva a ramas asa pana am vandut masina.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

In nici un caz sa nu speri prea multe .

Cand vei avea mai multa nevoie de antena ( la limita de semnal ) exact atunci vei constata ca nu e ce ar trebuit . In acea zona cu semnal la limita daca schimbi pozitia masinii se schimba si rezultatul , si nu intodeauna in bine , ci dupa cum va da norocul in zona respectiva - ar fi hilar cate una pe fiecare latura a masinii ...

Recomand oricand o antena auto flexibila , montata in exterior . Pe aceasta varianta am mers , si sunt satisfacut de cum a rezistat .Ca si performante , nu ma pot pronunta . Pentru performanta e necesar sa ai ce trebuie .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Pe agregatul din semnatura este de fabrica o antena pe un geam lateral cu amplificator si isi face treaba , pe inca cateva cazane din familie la fel antenele sunt in interior , bine acum ce se vinde separat e una si ce pune fabrica e alta , mai astept de la voi idei si pareri , sincer nu mai vreau inca o antena afara :).

Link spre comentariu

Va dau eu o idee.

Montati o antena filara lipita in interiorul snorkel-ului pentru cei care au asa ceva.

E protejata total iar materialul snorkel-ului nu le incurca.

Un meserias bun poate face o lucrare faina si eficienta.

Editat de Max
Link spre comentariu

Hmm , maine eram gata sa cumpar gunoiu' , vreau sa scap de o antena care sta afara ' , merg tot pe ceva de interior , sper ca asta sa si faca treaba

http://www.ebay.de/itm/Blaupunkt-Autofun-AutoSuper-Pro-PKW-KFZ-Auto-Antenne-AM-FM-Scheibenantenne-UKW-/390368425989?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item5ae3c57805

a avut cineva asa ceva ?! , mai este ceva similar de la bosch dar asta cred ca este peste , voi ce spuneti ?

multumesc anticipat

Marian

Despre cea de la Blaupunkt am auzit ca e una dintre cele mai bune.

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Va dau eu o idee.

Montati o antena filara lipita in interiorul snorkel-ului pentru cei care au asa ceva.

E protejata total iar materialul snorkel-ului nu le incurca.

Un meserias bun poate face o lucrare faina si eficienta.

Ce e aceea antena ...filara?

Poti dezvolta un pic ideea? Eu am in masina antena din aceea lipita pe geam dar cum ies din oras nu mai "prind" nimic FM

Link spre comentariu

Ce e aceea antena ...filara?

Poti dezvolta un pic ideea? Eu am in masina antena din aceea lipita pe geam dar cum ies din oras nu mai "prind" nimic FM

Adica o simpla sarma! La mine antena exterioara e un "motz" de aluminiu de circa 12 cm lungime si-mi este suficient: in oras ascult radio, in afara ascult CD...si in teren ascult doar statia:ha:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Incercat la Y60:

Dupa montajul Snorkel,a trebuit sa renunt la antena ca nu mai avea loc de acesta.In surubul de prindere am prins/agatat un fir de 2,5 litat de o lungime similara cu antena,venea fix prin spatele snorkelului si se agata de colierul ce tinea capul se snorkel ultima bucata de ~5cm a fost desfacuta/rasfirata cu simt de raspundere......a stat asa 3 ani,asa a fost vinduta masina si mergea perfect,poate chiar mai bine decit originalul....

Rock Fm tot A2 pina la Fetesti......in masina de la munca dupa Km 80 pe A2 semnalul dispare pt postul asta......

Poate merita incercata varianta si la tine.Simplu si fara complicatii.Merita incercat/verificat.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare