Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Alternativa pentru VCU?

alin75

Postări Recomandate

Salut!

Pentru a nu polua topicul legat de VCU, m-am hotarat sa deschid un subiect de discutie separat, legat de alternativa pentru VCU.

Se pare ca tot mai multi sa gandesc la o alternativa mult mai ok pentru VCU, stiindu-se faptul ca de aici pleaca o serie de probleme, asupra modului de utilizare a masinilor cu tractiune 4x4 permanent.

http://alfaromeo33.extra.hu/pdf/33_p4_switch.pdf

http://www.sae.org/mags/aei/11120

Mie varianta ce-a mai ok mi s-a parut ce-a recomandata de colegul mircea http://www.jtekt.co.jp/e/products/drive02.html

Cei cu vechime in utilizarea unui 4x4, ce parere au de aceste modificari? Pot fi adaptate si pentru masinile moastre, daca ajung la un pret ok. Sa nu uitam ca un VCU nou ajunge in jurul valorii de 500₤, deci daca alternativele sar de acest pret, nu mai devin atractive, mai ales ca un VCU se recomanda a fi schimbat dupa 70k mile (cred ca nu mai tine nimeni masina atatia km).

P.S. Rog moderatorii sa mute si celelalte discutii pe acest topic.

Numai bine,

Alin

Editat de alin75

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Alternativa pentru VCU?

Salut! Nu am primit nici un raspuns, dar am continuat discutia pe MP cu colegul mircea, deoarece vad ca aceasta alternativa dor a fost citita (vizualizata), dar nu s-a continuat.

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

Solutia e simplu de pus in practica , cuplajele electromagnetice nu sunt in nici un caz o noutate . Pentru mine singurul impediment ar fi controlul acestuia , electronica avand si ea avantaje incontestabile ( nu te lasa sa fii prost ...) . Fara electronica , un simplu cuplaj e chiar la indemana ( sunt de muuulti ani in echiparea masinilor unelte - cel mai la imdemana exemplu e strungul obisnuit ) .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Pe un alfa romeo 33, se pare ca exista un astfel de cuplaj electromagnetic http://alfaromeo33.extra.hu/pdf/33_p4_switch.pdf. Acum nu stiu cum este creat pentru un strung, dar cred este mult mai usor de adaptat unul gata creat.

Acum nu cred ca acest cuplaj este marea problema, ci VCU ne creaza mari dificultati.

Numai bine,

Alin

Editat de alin75

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut! Nu am primit nici un raspuns, dar am continuat discutia pe MP cu colegul mircea, deoarece vad ca aceasta alternativa dor a fost citita (vizualizata), dar nu s-a continuat.

Numai bine,

Alin

Daca primesti vreun raspuns sau afli mai multe detalii pret etc posteaza aici - pare ok as fi interesat

firekeeper
Link spre comentariu

Eu cred ca ar trebui sa va ganditi ce puneti si in locul IRD-ului, este piesa cea mai stresata din transmisie. Pozitionarea motorului si a cutiei de viteze limiteaza foarte mult eventualele modificari utile, asa ca nu cred ca are rost sa investiti 1000-2000 euro in asemenea modificari decat daca vreti sa bagati masina prin toate coclaurile.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare