jantorero Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 -Ma intereseaza ce tip de instalatie sa montez,un pret ptr sh si daca pot vedea la vreun coleg modificarea. Vitara fabricatie 1989,motor 1600 cmc,monopunct,8 supape. Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Re: Vreau sa pun artizanal gpl pe VITARA,cine stie,cine ARE ? Monopunct 8 supape hhmm merge si instalatie segventiala si instalatie normala (ca la Dacia 1300 ca tot umbla vorba asta adica fara injectoare separate).Poti sa te uiti pe orice site al serviceurilor gpl si vei vedea scheme cu ce contine exact o instalatie gpl. Eu am avut pe Feroza inslataie normala cu furtunul de gaz montat pe admisie in fata corpului clapeta cu ajutorul unei piese.Cand am demontat instalatia am observat urmatoarele modificari: -suport de prindere al plamanului pe caroserie -suport de prindere al electrovalvei pe caroserie -in plaman intra si iese apa calda de la motor deci trebuie facut un T taiat furtunul de apa (la mine era un furtun care iesea din motor) astfel incat un capat sa intre in plaman. Mai am ceva componente din instalatie acasa si daca vrei ti le donez./Am plamanul , electrovalva , suportul, piesa care vine pe corpul clapeta.Butelia am aruncat-o pentru ca era ca dubioasa :D. Mai sunt componentele elctrice ceva butonase etc. Daca vrei instalatie sevectiala cu injector separat pe fiecare cilindru treaba se complica si este mai scumpa. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Ianuarie 5, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Re: Vreau sa pun artizanal gpl pe VITARA,cine stie,cine ARE ? Poate ma ajuta careva cu o poza unde vine conducta de gaz la injectie. Obs: -Nu va place gpl-ul deloc,deloc ! Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Re: Vreau sa pun artizanal gpl pe VITARA,cine stie,cine ARE ? sfatul meu....nu te complica cu o instalatie sh.....nu merita.....ptr motorul tau o inst clasica nu e scumpa..... acum tu alegi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RONIN Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 (editat) Re: Vreau sa pun artizanal gpl pe VITARA,cine stie,cine ARE ? Salut! Acum trei saptamani eu am fost si am montat instalatie GPL pe Vitara 1992, 1.6 8v inj monopunct, cutie automata. Ai doua variante cum au spus si colegii mai sus- clasica ca de Dacie si secventiala. Intre cele doua este o mare diferenta calitativa, de functionare si diferenta de pret. Diferente : instalatia clasica trebuie sa o comuti manual de pe benzina pe gaz si invers,nu ai indicator de gaz pe comutator decat pe butelie, se simte pierderea de putere, nu poate fi reglata la un consum decent, pretul 1660 lei-cu montaj inclus- Instalatie Tomasetto. -instalatia secventiala are calculator si trece automat de pe benzina pe gaz si invers (cand ai ramas fara gaz), calculatorul lucreaza in paralel cu calculatorul masinii, are indicator de gaz pe comutator (pe leduri), nu se simte pierderea de putere, consumul este cu 1,5 l mai mare fata de cel de benzina (asa este la mine)- pretul 2045 lei -cu montaj inclus-instalatie Tomasseto Achile Stag 100, butelia are capacitatea maxima de 30litri si se umple cu gaz 80% adica 24 l de GPL . Consumul la mine pe GPL este de 14% testat de mai multe ori, pe masina am cutie automata si cauciucuri 235/75/15 Insa Turbo Ranger. Sfatul meu este sa pui o instalatie secventiala stii cum e vorba * Dai un ban dar stai in fata*. Nu te complica cu ceva artizanal pentru ca masina fiind pe inj poti sa arzi calculatorul daca nu cunosti. Aici sunt poze cu instalatia mea pe masina -la motor- plaman, mixer, calculator. Sper sa te ajute sa iei decizia cea mai buna pentru tine. Bafta. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?46170-Inca-o-Vitara&p=848449&viewfull=1#post848449 Editat Ianuarie 6, 2013 de RONIN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Re: Vreau sa pun artizanal gpl pe VITARA,cine stie,cine ARE ? @jantorero am gasit piesele si ti le pot trimite mai departe tu decizi ce faci.Vorbim maine. 1 Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soxxxxxxxxxx2003 Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Vreau sa pun artizanal gpl pe VITARA,cine stie,cine ARE ? eu am montata o instalatie pe vitara 2.0v6 si isi merita bani . adica am acelasi consum ca si benzina. si targe f bine. dar e secventiala. eu am dat pe ea 36 d mil. dar la tine eu zic ca e pana in 20. omologata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Ianuarie 12, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Re: Vreau sa pun artizanal gpl pe VITARA,cine stie,cine ARE ? La speta mea trebui sa intrerup alimentarea pompei benzina si a injectorului. 1)Cine poate sa-mi descrie mai exact ? 2)Care este releul(relee) si unde se afla ? 3)Credeti ca va functiona cu mixerul in locul marcat ? Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Ianuarie 12, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Re: Vreau sa pun artizanal gpl pe VITARA,cine stie,cine ARE ? @jantorero am gasit piesele si ti le pot trimite mai departe tu decizi ce faci.Vorbim maine. Va multumesc ptr TOT ! Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusica Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Vreau sa pun artizanal gpl pe VITARA,cine stie,cine ARE ? La speta mea trebui sa intrerup alimentarea pompei benzina si a injectorului. 1)Cine poate sa-mi descrie mai exact ? 2)Care este releul(relee) si unde se afla ? 3)Credeti ca va functiona cu mixerul in locul marcat ? Daca cauti inf. mergi la grigore din pitesti,are ce vrei tu si pun nr/pm. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Re: Vreau sa pun artizanal gpl pe VITARA,cine stie,cine ARE ? La mine mixerul era montat in locul incercuit din poza. 1 Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Re: Vreau sa pun artizanal gpl pe VITARA,cine stie,cine ARE ? La speta mea trebui sa intrerup alimentarea pompei benzina si a injectorului. 1)Cine poate sa-mi descrie mai exact ? 2)Care este releul(relee) si unde se afla ? 3)Credeti ca va functiona cu mixerul in locul marcat ? iti raspund eu la toate intrebarile, pt ca am montat 2 instalatii de dacie carburator second pt vitare atat 8 valve cat si 16 ai telefonul meu in semnatura 1 ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Meridivs Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Re: Vreau sa pun artizanal gpl pe VITARA,cine stie,cine ARE ? Am instalat un sistem Tomasetto simplu pe o masina cu injectie mono-punct si sunt foarte multumit de consum (10% afara fata de 9% benzina) si 20% in Bucuresti, benzina fiind cam tot pe acolo. Pierderi de putere n-am avut, dimpotriva, masina trage mai bine pe gaz injectoarele de benzina fiind vechi. Parerea mea este ca o instalatie clasica functioneaza la fel de bine pe motoarele mai vechi/simple, secventiala straluceste mai degraba pe motoare noi, optimizate cu injectie mai desteapta. Diferenta de consum de 1L/100Km poti avea si cu o instalatie clasica fara a sesiza vreo pierdere din puterea motorului. Crazy about good old cars with tons of... personality :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Ianuarie 31, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 Re: Vreau sa pun artizanal gpl pe VITARA,cine stie,cine ARE ? Multa lume spune ca nu prea se pierde din putere. Poate mai conteaza si gazul... -@ancuta_laurentiu , multumesc ptr sfaturi ! Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusica Postat Aprilie 21, 2015 Partajează Postat Aprilie 21, 2015 Re: Vreau sa pun artizanal gpl pe VITARA,cine stie,cine ARE ? Diferenta de consum de 1L/100Km poti avea si cu o instalatie clasica fara a sesiza vreo pierdere din puterea motorului. Teoretic 1 litru mai mult,practic 5-6 ! De ce oare? Posibil hotie la pompa ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adi BV Postat Iunie 21, 2015 Partajează Postat Iunie 21, 2015 (editat) Re: Vreau sa pun artizanal gpl pe VITARA,cine stie,cine ARE ? Eu am pus instalatgie GPL Tomaseto su STAG 100, pe Vitara 1,6 8V si am cam 1-1,5l gaz mai are consumul ca pe benzina. Diferenta de putere in teren este mica ~10% in opinea mea. BUtelie de 40l, 28 efectiv, sunt foarte multumit. La cat costa (~1.700 lei) am preferat sa o montez official sa o trec in cartea de identitate si sa merg linistit ca nu patesc nimic. Editat Iunie 21, 2015 de Adi BV Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
brusture k. Postat August 29, 2015 Partajează Postat August 29, 2015 Re: Vreau sa pun artizanal gpl pe VITARA,cine stie,cine ARE ? Am avut eu instalatie normala si m-a disperat pana am dat-o jos. Dadea detonatii puternice in carcasa filtrului de aer de ii zbura capacul de la locul lui. A trebuit sa pun o supapa cu unic sens pe capacul cutiei filtrului de aer in asa fel incat la detonatii sa nu zboare capacul. In cele din urma mi-a distrus debitmetrul si am dat-o jos si am pus secventiala cu sensor map. Acum masina merge minunat si datorita sensorului are raspuns instantaneu la acceleratie. Cu cea veche trageam de ea ca de o martoaga. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Septembrie 2, 2015 Partajează Postat Septembrie 2, 2015 Re: Vreau sa pun artizanal gpl pe VITARA,cine stie,cine ARE ? Am avut eu instalatie normala si m-a disperat pana am dat-o jos. Dadea detonatii puternice in carcasa filtrului de aer de ii zbura capacul de la locul lui. A trebuit sa pun o supapa cu unic sens pe capacul cutiei filtrului de aer in asa fel incat la detonatii sa nu zboare capacul. In cele din urma mi-a distrus debitmetrul si am dat-o jos si am pus secventiala cu sensor map. Acum masina merge minunat si datorita sensorului are raspuns instantaneu la acceleratie. Cu cea veche trageam de ea ca de o martoaga. De aceea cea secventiala este mai buna/ scumpa. Se pot regla timpii de aprindere cu injectoarele, momentul trecerii gaz/ benzina si invers, relantiul etc etc, totul prin din calculatorul instalatiei. Rateurile la secventiala sunt pe evacuare si nu pe admisie.. Pana sa trec la secventiala, am distrus 5 debitmetre. Un minus la aceste instalatii e faptul ca sunt complexe si reparatiile costa bani si service-uri. La motoarele de 8 valve injectie monopunct nu merita secventiala. ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate