adrianrazvan13 Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 (editat) Dupa ce ultima oara am renuntat la achizitia unei masini de offroad acum ma vad nevoit sa readuc in prim plan discutia pentru ca batranul Audi A4 si-a dat duhul si evident am ramas pieton asa ca ma vad nevoit sa fac totusi aceasta investitie... Puncte de urmarit: - Consum decent; - Diesel; - Cutie automata; - Daca se poate ceva mai incapator decat vechiul A4; - Mult mai capabil in offroad decat A4; - Preferabil nu pick-up ceva cu vizibilitate in spate; Utilizare: - 2000 km lunar extraurban dar cam rar autostrazi; - 450-500 km drumuri prin oras si din pacate aproape jumatete in Bucuresti; - 10-15 ore lunar teren accidentat si drumuri de munte. *La acestea se adauga ocazional iesiri pe zapada mai mult iarna sa ajung pana langa partie cu ea, ceva tractari dar doar o platforma cu un enduro mic! * De cele mai multe ori masina va folosita in interes de munca deci fi incarcata cu aproximativ 50-80 de kg de echipamente dar greutatea asta nu este o problema pentru nimic, doar volumul e important, sa fie spatioasa. Ce imi recomandati sa ma pot incadra in 15.000-17.000 euro fara modificari? Principalul punct de care vreau sa tin cont este consumul pentru ca imi cresc mult costurile la cele pe benzina sau foarte gurmande. Vazusem acest model foarte dragut dar am inteles ca nu sunt chiar cele intelegatoare masini cu stapanul, mai mult iubesc statiile de alimentare cu combustibil... De la cei mai experimentati, pentru o perioada atat de scurta petrecuta in offroad (se merita) merita o masina atat de capabila in teren, sau sa ma orientez spre ceva mai economic? Cu A4 care desi era quatro am avut ceva probleme si inainte, de doua ori baie de ulei sparta, o data cutia blocata in a 3-a si de zeci de ori ramas in zapada sau impotmolit mai ales in zona Hunedoara, si acum si-a dat duhul definitiv, cand m-am intors de la munte cutie de viteze si punte fata suferinde. Cutia e cam scumpa si nu mai am de gand sa o inlocuiesc. Editat Ianuarie 9, 2013 de Astral http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=613631&viewfull=1#post613631 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Re: Achizitie 4x4! Ti-as recomanda o Toyota Landcruiser 120 cu motorul 3L turbo diesel. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 (editat) Re: Achizitie 4x4! Masina din link este una extrem de scumpa. 1.Valoarea ei de piata e undeva la 5-6.000 euro. 2.Valoarea accesoriilor nu depasesc cateva mii de euro ...cu mare indulgenta 3.De asemenea nr kilometrilor mi se pare suspect de mic De aici si pana la ...19.000 euro e cale lunga. Daca vrei Patrol si ai ceva capital orienteaza-te spre un 2005+ sau o Toyota Landcruiser J12 2006+ Iti prezint mai jos niste linkuri DOAR cu tenta informativa: Succes! Editat Ianuarie 6, 2013 de Astral consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianrazvan13 Postat Ianuarie 6, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 (editat) Re: Achizitie 4x4! Spre Land Cruiser sau Discovery 3 ma orientasem si eu eu initial doar ca am inteles ca nu sunt foarte prietenoase ca intretinerea, stau prost cu consumul si cutiile automate puse pe LC 120 au probleme, nu am date de la posesori, doar de la cei in domeniu, apoi am vazut acel Y61 din link si am zis sa ma reorientez desii si mie pretul mi se pare cam piperat, oricum ma refer la ceva echivalent nu neaparat aceea! Care sunt cifrele de consum la LC 120 fara modificari, neingreunata? P.S. Yonut daca ai vreo Japoneza de testat si nu ai timp o poti trimite la mine :)) Editat Ianuarie 6, 2013 de adrianrazvan13 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex_pajero Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Re: Achizitie 4x4! Ti-as recomanda o Toyota Landcruiser 120 cu motorul 3L turbo diesel. [ATTACH=CONFIG]163331[/ATTACH] recomand si eu, nu detin, dar mai utilizez. ca si consum eu merg cu acest model, cu sub 9% extern, mers decent, nici ca pensionarii nici ca Titi Aur. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Re: Achizitie 4x4! consum decent...cutie automata.....masina de teren...clar da cu virgula va trebui sa te obisnuiesti cu pretul....la intretinere...si toate cele...nici o masina de teren care sa se incadreze in cerintele tale nu va egala A4 la capitol costuri de intretinere....nici macar la spalatorie :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Achizitie 4x4! Si cu sufletu-n rai si cu dansa intr-ansa cam greu sa gasesti. Alege o Toyota sau Nissan. Stau bine la capitolul fiabilitate si daca ai grija de ea va avea si ea grija de tine. Modele putin mai vechi fara prea multa electronica, ca sa nu te apuce durerea de cap cand s-aprinde bordul ca pomul de Craciun La consum; sa nu te gandesti la cifre mici ca nu cumperi o berlina aerodinamica. O cutie automata este placuta la condus dar mai pui un litru de motorina in plus. Daca o mai ridici si o incalti cu bocanci grei mai pui s-acolo vreo doi litri in plus de licoare. Vei obtine un consum mare, dar te vei scoate pe partea cealalta prin faptul ca nu stai toata ziua buna-ziua sa repari la ea. Bafta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianrazvan13 Postat Ianuarie 7, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Achizitie 4x4! Nu am spus consum mic, am spus decent, adica ok pentru o masina de teren nu sa consume cat un Dodge RAM. Ma refer un 13-15 in oras si 9-10 afara cat sa nu iau distonocalm de fiecare data cand intru in Peco.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Achizitie 4x4! In cazul asta, trebuie sa inveti cam ce inseamna un 4x4 si am sa citez din cei cu mai multa experienta decat mine care si-au exprimat, de-a lungul timpului, parerile de mai jos, aici, pe forum : - nu conteaza cat de multi km la bord are masina - motoarele lor fiind, in general, foarte fiabile, daca au fost bine intretinute si exploatate fara bataie de joc; - nu se intreaba cat consuma o astfel de masina - iti poti da seama, in principiu, dupa capacitatea motorului, dar mai ales acest lucru nu mai conteaza la cate satisfactii iti va aduce......iar daca intrebi cat consuma in off-road, deja te-ai descalificat in ochii comunitatii......:ha: ; - nu incerca sa modifici la masina ceva pentru care fabricantul a cheltuit milioane dolari/yeni ca sa il realizeze; - modificarile la un 4x4 nu se termina niciodata, doar banii..... :h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianrazvan13 Postat Ianuarie 7, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Achizitie 4x4! Cine a spus ca iti poti da seama cat consuma o masina dupa capacitatea motorului mai are de invatat aproape la fel de mult ca mine! La factori care influenteaza consumul oricine care e in domeniu cred ca poate enumera cel putin 20! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Achizitie 4x4! Acum depinde mult de posibilitatile tale financiare. De exemplu , eu , mi-as permite consumul unei masini de 3.0 litri , Diesel ...dar nu-mi permit taxele. Mie mi se par prohibitive ( respect pentru colegii care din pasiune intretin cu multe sacrificii astfel de masini si le mai platesc si taxele ). Acesta este si motivul pentru care m-am orientat catre un pic-up. As fi vrut LC 120. Am si bani sa cumpar unul bun, cu rulaj mic...dar nu dau peste 1000 de euro/ an pe impozit si asigurare nici sa ma pici cu ceara. Pick-upul este autoutilitara ,impozitul este mai mic , iar motorizarile au in general doar 2.5 litri si la un mers decent scoti undeva intre 7 si 8 litri de motorina. Pe net am vazut asigurari si de 700 Ron pentru astfel de masini. Deci accesibile. Se schimba socoteala daca ai 2.5 litri pe masina 4x4 neutilitara. Taxele obligatorii sunt mai mari decat dublu fata de autoutilitara . Sigur ca asta nu este un reper , guvernantii nostri se pot razgandi maine si reducerile de impozit de la autoutilitare pot sa dispara intr-o clipa. Este iarasi adevarat ca la un 4x4 care se respecta ai nevoie de un motor pe masura , peste 2.5 litri. SUV-urile mai noi si mai coreene sunt ... ma abtin ca sa nu creez polemici. Sa zicem ca stau mai prost la fiabilitate din cauza tehnologiei moderne care se ocuppa de 4x4. Nu am avut dar multi amici de-ai mei care au se plang si personal ii cred. Te-ai gandit la un RAV4 ? este 4x4 , au motorizari mai micute ...sau un Subaru Forester diesel ? am un var cu forester pe benzina si e multumit de consum. Nu o calca prea tare si scoate un consum la drum intins de 8-9 litri. Masina merge brici. chiar am vazut pe piata Forester pe benzina la preturi excelente. Stiam ca au la romexteraleasing doua bucati pe la 5-6000 euro (leasinguri recuperate ) . Poate mai sunt de actualitate. Sunt ceva mai marisoare decat A4 , mai inalte, mai aproape de off-road ( cat timp nu exagerezi ) si taxele sunt omenesti iar cunsumurile sub 8 litri ( la Diesel ) . Bafta la cumparaturi si sa ne spui ce ai cumparat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Achizitie 4x4! Motor mare nu inseamna neaparat consum mare. De multe ori o ragalie cu motor mic consum cu mult mai mult decat una cu un motor mult mai mare ... :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianrazvan13 Postat Ianuarie 7, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Achizitie 4x4! Intr-un final cred ca o sa strang din dinti si iau un LC 120 desii este foarte scumpa intretinerea in general nu doar impozite sau doar consum sau asigurari. O problema este daca sa ma orientez spre LC 120 sau Discovery 3.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Achizitie 4x4! Pe forumuri toate sunt frumoase, bune, fiabile din punctul de vedere al fiecaruia ...subiectiv vorbind Dar, in realitate lucrurile stau putin altfel ... Fiecare are viziunea lui ... standardul lui ... samd Sfatul meu practic ...urcate in ele ... si in care te simti tu mai bine ...pe aia sa o iei! Fara sa stai pe ganduri! :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Re: Achizitie 4x4! Intr-un final cred ca o sa strang din dinti si iau un LC 120 desii este foarte scumpa intretinerea in general nu doar impozite sau doar consum sau asigurari. O problema este daca sa ma orientez spre LC 120 sau Discovery 3.... Toyota LC 120, am vazut preparata si prezentata pe acest forum http://forum.club4x4.ro/showthread.php?43905-Toyota-Land-Cruiser-KDJ120L-by-Watcher Discovery 3, nu prea......(daca ma insel si mi-a scapat, rog proprietarul sa ma scuze si sa puna aici link-ul...) REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianrazvan13 Postat Ianuarie 8, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Re: Achizitie 4x4! Inainte de toate o sa le "Calaresc" pe fiecare in parte si voi vedea in care ma simt mai ok, voi face ceva calcule, apoi ma hotarasc asupra modelului si caut oferte! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex_pajero Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Re: Achizitie 4x4! recomand si eu, nu detin, dar mai utilizez. ca si consum eu merg cu acest model, cu sub 9% extern, mers decent, nici ca pensionarii nici ca Titi Aur. app de consumul in oras(bucuresti) cat a fost traficul de aglomerat nu a sarit de 13%.(cutie manuala 6 trepte inainte) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianrazvan13 Postat Ianuarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Re: Achizitie 4x4! app de consumul in oras(bucuresti) cat a fost traficul de aglomerat nu a sarit de 13%.(cutie manuala 6 trepte inainte) Vorbesti de Land Cruiser 120 modelul de 3 diesel? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex_pajero Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: Achizitie 4x4! Vorbesti de Land Cruiser 120 modelul de 3 diesel? Exact Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianrazvan13 Postat Ianuarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: Achizitie 4x4! Suna promitator... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate