Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Achizitie Opel Frontera

Rares

Postări Recomandate

Salutare tuturor. Sunt nou pe acest forum, nu am experienta in off-road dar sper ca din primavara sa imi cumpar si eu o masina capabila off-road si sa invat si eu tainele off-road-ului. Momentan am un VW Golf 4 pe care as dori sa-l vand in primavara si sa-mi cumpar un 4x4. Sunt dispus sa dau pe un 4x4 maxim 3300 euro ,caut ceva cu motor Diesel cu o cilindree nu foarte mare, care sa fie bun si in oras dar si pe teren. Eu ma gandeam la un OPEL FRONTERA B 2.2 DTi WAGON sau SPORT(de preferat wagon) din anul 2000. M-am uitat pe situri de vanzare de prin Germania si am vazut cateva care chiar mi-au placut si au fost ok ca si pret, km, an ,aspect. Voi ce parere aveti despre Frontera? Sunt bune? Sunt greu de intretinut? Si se gasesc greu piese de schimb? Si cum sta la capitolul consum?
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Achizitie Opel Frontera

Salut,

Voi ce parere aveti despre Frontera?- buna

Sunt bune?- da, daca le intretii corect

Sunt greu de intretinut?- nu, necesita doar ceva timp alocat si manopera sa o faci tu

Si se gasesc greu piese de schimb?- nu; si au preturi OK

Si cum sta la capitolul consum?- undeva la 8% mixt, bun pentru un offroader!

Acum, am impresia ca mai sunt si alte topicuri deschise pe tema asta, poate il uneste un moderator si pe asta cu altul...

( exemplu gasit in 3 secunde: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?73809-Sfat-achizitie-Opel-frontera/page2 ) :h5

• Like 1
ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort
Link spre comentariu

Cat e taxa la o astfel de masina.Te-ai uitat? "Tonta" pardon Ponta cu taxa lui de timbru.......nu stiu in ce masura vei mai putea inmatricula asa ceva.

Eventual uita-te dupa cele cu acte de LKW.

Succes!

In Romania LEGEA E BARIERA:-peste care trec dulaii- pe sub care trec cateii- in fata careia stau PROSTII !
Link spre comentariu

Stiu... Am vazut ca taxa auto pentru autoutilitare este mult mai mica... dar nu am gasit nici-o masina care sa fie in acte autoutilitara... cam greu. Si in romania am gasit ori cu volan pe dreapta ori pe bulgaria.

Link spre comentariu

Am eu un coleg cu un 2.0 benzina din 96-97 parca..E utilitara in acte.E Frontera A,fara face lift. Deci se poate !

Daca esti interesat pot sa-ti dau nr.lui de tel.

0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu

Am inteles de la diversi prieteni care mai importa 4x4,ca in Olanda,Danemarca ai cele mai mari sanse sa gasesti LKW-uri.Caz concret stiu eu ca a adus un SantaFe si un Suzuki...Grand Vitara cu acte de LKW.

Succes .....si eu zic sa incerci atat NL cat si DK preturile sunt destul de mici in comparatie cu D

In Romania LEGEA E BARIERA:-peste care trec dulaii- pe sub care trec cateii- in fata careia stau PROSTII !
Link spre comentariu

Am inteles de la diversi prieteni care mai importa 4x4,ca in Olanda,Danemarca ai cele mai mari sanse sa gasesti LKW-uri.Caz concret stiu eu ca a adus un SantaFe si un Suzuki...Grand Vitara cu acte de LKW.

Succes .....si eu zic sa incerci atat NL cat si DK preturile sunt destul de mici in comparatie cu D

Multumesc pentru sfat. M-am documentat putin pe internet si din cate am aflat se pare ca pentru a inmatricula o masina ca autoutilitara imi trebuie panou despartitor pentru a primi omologarea RAR. Unii spun ca daca masina are omologare din UE cei de la RAR sunt obligati sa imi omologheze masina ca autoutilitara... dar totusi... cu panoul ala cum ramane?

Link spre comentariu

Legal, nu poti inmatricula o Frontera ca autoutilitara.

Daca vine ca autoutilitara adusa de afara, e altceva. Sau aici cu pile (pana acum n-am mai auzit pe nimeni sa reuseasca).

Editat de stelea
4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Sau cumperi direct una inmatriculata dupa 2007, la care s-a platit deja taxa. Eu recomand sa cauti un Frontera Olympus 2002-2003 y 2.2 dth. Periodic apar si pe la noi, trebuie sa ai rabdare doar si 4, max 5 mii de euro.

Editat de Flavicx
Opel Frontera B, 2.2 Diesel, 4 usi
Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

am avut o frontera 2.3 diesel, modelul 96, 136000 km, a fost o mizerie de masina, curgeau toate lichidele pe sub ea, dar la caroserie arata bine!

neintretinuta, vai de sufletul ei!

am schimbat cate ceva pe la ea, am iesit de cateva ori si am maritat-o rapid!!

asta este, mergem mai departe;

Ps: merg acum cu loganul pe unde nu mergeam cu frontera!

Link spre comentariu

am avut o frontera 2.3 diesel, modelul 96, 136000 km, a fost o mizerie de masina, curgeau toate lichidele pe sub ea, dar la caroserie arata bine!

Si eu merg pe jos pe unde nu poti tu cu loganul!

Deci, daca n-ai informatii de adus, mai bine taci! A zis-o un intelep mai demult ...

• Like 1
4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Uite una la care taxa va fi vreo 150 euro, masina din 2002, arata bine dar nu ma mir ca a fost masina unui service auto, km relativi putini, o gramada de extra-uri gen clima, sirocol, navigatie etc... eu nu as scapa-o

http://www.mobile.de/ro/Furgonet%C4%83-sau-autocamion-p%C3%A2n%C4%83-la-7%2C5-t/Opel-Frontera-2.2-DTI-Pannenhilfefahrzeug-52/vhc:vanupto7500,pgn:1,pgs:10,srt:date,sro:desc,mke:19000,mld:frontera/pg:vipvanupto7500/211238653.html

Editat de bogus

Mercedes G Wolf 461 300GD

Nissan Terrano II R20 2.7 TDi

Link spre comentariu

Si eu merg pe jos pe unde nu poti tu cu loganul!

Deci, daca n-ai informatii de adus, mai bine taci! A zis-o un intelep mai demult ...

mutlumesc pentru raspuns, esti un fronterist adevarat!!

daca am gresit, imi cer scuze si rog un moderator sa imi stearga ultimele 2 posturi!

Editat de maxim99
Link spre comentariu

Nici nu stiu de ce ati inviat acest topic domnilor. Au trecut mai bine de 2 ani timp in care initiatorul nu a mai dat nici un semn. Eu zic sa il lasam asa si cu siguranta moderatorii il vor arhiva/inchide.

:h5

• Like 1

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Depinde cati bani si ce ai schimbat la ea, ca masina ieftina si veche dar totodata buna nu cred sa gasesti, ori trebuie sa ai mult noroc ori sa vezi si sa probezi foarte multe.

Ne cunoastem, stii ce am schimbat eu la a mea si probabil iti imaginezi si o suma... tu sigur ai fost departe de ea.

Referitor la Logan, daca te uiti pe youtube, sa vezi acolo pe unde intra unii cu ele; daca ii pui " arcuri de spate pe fata" si ii cumperi un set de lanturi, poate face fata la o iesire nu prea grea, adica una pe unde merge o Frontera fara inaltare si lanturi, cum e iesita pe poarta fabricii cum se spune.

Masina ta era model pre-96, avea arcuri pe foi, 2.3 post-96 nu exista ci doar 2.5 si 2.8 la care s-a umblat la directie, suspensie, punti, interior etc. si au fost mai rezistente ce-i drept decat 2.3.

Si, din nou, gandeste-te ca pe Logan ai dat de vreo 4 ori cat pe Frontera, daca bagai jumatate din banii dati pe Logan in reparatii la Frontera, luata de la cap la coada, acum ai fi spus ca e cea mai buna masina, nu cea mai proasta.

Vezi tu, din cauza asta e greu sa tragi linii asa drepte cum incerci tu sa faci acum cu noi, sa ne spui ca Frontera e cea mai proasta masina si, probabil, Loganul, cea mai buna; nu iei in considerare anii, cum a fost intretinuta, cum ai stiut tu sa o folosesti si pretul.

Nu vreau sa se nasca suparari( si mai mari?) din discutia asta, as dori ca fiecare sa incercam sa avem un punct de vedere sustinut. :be

• Like 1
Link spre comentariu

andrei,

de reparatiile fronterei s-au ocupat baietii dela iveco, unu laurentiu, poate il stii care nu stiu cat de bine se pricepe la reparatii, de fiecare data cand ieseam cu ea din service ceda ceva de la masina aia si venea raspunsu "n-ai bagat suficienti bani in ea!!!", deci concluzia: ori masina era proasta, ori mecanicii prosti, de fiecare data zicea adi(penalu) ca era cate ceva in plus montat, sau in minus pe masina aia, asa ca din ppunctul meu de vedere masina aia a fost o cazatura, o groapa in care bagi bani, iar sa bag 4000 de euro intr-o masina de 2000 chiar asa cazut in cap nu sunt.

Ps: nu incerc sa va schimb opiniile despre opel frontera, am zis doar ca masina mea a fost o cazatura, atat, concluziile vi le trageti singuri!

tu cati bani ai bagat in a ta, asa o cifra :))

• Like 1
Link spre comentariu

Opinia mea nu mi-o schimb, dar intotdeauna am spus ca nu e una foarte buna dar nici nu arunc neaparat cu noroi in masina ci mai mult in cei care nu au intretinut-o cum trebuie si dupa ce o cumperi, merge bine ceva timp dupa care incepe sa pice pe rand. In schimb au si unele parti foarte proaste care nu mai tin de intretinere: arcuri spate care se rup, cardanul la care se distruge flansa si rulmentul intermediar, MRLurile automate care scapa, elemente de directie care se uzeaza relativ repede, sistem franare spate care niciodata nu functioneaza in parametrii, lucruri care toata ziua iti dau dureri de cap. La fel de mare grija trebuie avuta la 2.3 cu distributia si pompa de ulei, de asemenea o problema generala daca nu se schimba pinioanele din pompa de ulei la timp.

Sunt colegi care spre exemplu sunt foarte multumiti dar ce-i drept nici unu nu are ori nu a avut 2.3 ca noi, cel putin la Fest din 17 masini eu am fost singurul cu 2.3, si cel mai nemultumit de cate am reparat pe la ea in comparatie cu altii. Probabil imi mai luam una cu banii aia. Si problema cea mare nu o reprezinta suma aia de bani ci faptul ca mereu se strica ceva si niciodata nu te poti baza pe masina, fiindca daca e sa ma gandesc cati bani mananca masinile noi, la care daca schimbi o pompa de injectie ai dat 1000E, astea vechi ale noastre sunt cuminti...

Cunosc pe cineva care are o Frontera identica cu fosta ta, 2.3, de noua, si spune ca e cea mai buna masina pe care a avut-o si ca are 800.000km( partea cu km. cred ca as mai taia putin din coada vulpii...).

Dupa ce cumperi masina, iti rezervi o suma de bani cu care sa schimbi piesele " problema" si in functie de ea vei remedia toate problemele ori o parte si vei avea sau nu belele in continuare. Suma aia de bani trebuie sa fie maricica raportat la valoarea masinii( doar arcurile de foi si MRLurile daca le schimbi dai lejer un ~700E si treci la restul... ).

Cine e pasionat, o poate face cap-coada si sa se bucure de ea. Evident, te cred si pe tine ca nu iti vine sa iti cumperi o masina pe care ulterior sa o schimbi in intregime doar pentru a avea o anumita masina cand poti lua alta la care in general sa ii faci doar revizii.

Cu discutiile astea poate am adus un aport la topic daca tot l-am inviat :uameni

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare