iacob Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 (editat) Un an nou fericit tuturor in primul rand.. Am o intrebare si eu.. care e diferenta intre termostatul pentru racirea uleiului si cel pentru apa...? si unde se gaseste cel de apa? am gasit unul in RAV dar cred ca e la racirea uleiului... multumesc.. Editat Ianuarie 7, 2013 de iacob Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Termostat Freelander TD4 Un an nou fericit tuturor in primul rand.. Am o intrebare si eu.. care e diferenta intre termostatul pentru racirea uleiului si cel pentru apa...? si unde se gaseste cel de apa? am gasit unul in RAV dar cred ca e la racirea uleiului... [ATTACH=CONFIG]163369[/ATTACH] multumesc.. Un an nou fericit si tie... daca vrei sa te lamuresti despre sistemul de racire al motorului si ai RAVE uita-te la Cooling system si vei vedea si unde e termostatul: "The thermostat is located in a housing attached to the coolant pump on the inlet side of the cooling circuit. This provides a more stable control of the coolant temperature in the engine." iar pentru M-am lamurit! Nu are nimic. Am pus azi testerul pe un volvo diesel si temperatura apei era tot in jurul valorii de 75 grade e bine de stiut ca termostatul trebuie sa deschida la 88*C , deci 75 e putin "As the temperature increases, at 88 °C (190 °F) the thermostat begins to open, bleeding cool fluid from the radiator bottom hose through the pump and into the cylinder block. This allows hot coolant to flow from the cylinder block to the radiator through the top hose, balancing the flow of hot and cold fluid to maintain the optimum operating temperature. When the thermostat opens fully, the full flow of coolant passes through the radiator." NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iacob Postat Ianuarie 7, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 (editat) Re: Termostat Freelander TD4 ce parere aveti despre termostatul acesta? cel de aici e altceva, sa-nteleg? Editat Ianuarie 7, 2013 de iacob Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Termostat Freelander TD4 daca te referi la pret...(adica mic,nu este de TD4) Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iacob Postat Ianuarie 7, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 (editat) Re: Termostat Freelander TD4 Ma refer la raportul pret-calitate... Masina mea nu-i td4. E freelander si are motor de 2.0 diesel. multumesc.. Editat Ianuarie 7, 2013 de iacob Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 (editat) Re: Termostat Freelander 2.0 TD ca fapt divers termostatul pentru motorul Rover 75 2.0 diesel e acelas cu cel pentru Td4 , se vede in linkul alaturat http://www.lrseries.com/shop/product/listing/9605/PEL100570L-THERMOSTAT-HOUSING-ASSY-TD4.html , iar daca vrei sa si vezi exact unde e si cum se monteaza te inregistrezi in linkul dat in linkul asta http://www.the75andztclub.co.uk/forum/showthread.php?t=68339 ..asta in cazul incare nu-i asta http://www.euro4x4parts.com/parts/kal1162-682_thermostat.html si apropo..., ar fi bine de stiut anul de fabricatie Editat Ianuarie 7, 2013 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Termostat Freelander 2.0 TD ce parere aveti despre termostatul acesta? cel de aici e altceva, sa-nteleg? si apropo...la postul nr.3 nu e atasat nimic sa intelegem la ce te treferi Fery, in postul ala sunt atasate doua link-uri :wink: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Termostat Freelander 2.0 TD Fery, in postul ala sunt atasate doua link-uri :wink: da...daca as fi vazut o alta culoare:wink: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iacob Postat Ianuarie 7, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 (editat) Re: Termostat Freelander 2.0 TD multumesc de precizari..(am schimbat culorile pentru a fi vizibil, sunt mai incepator:grin: ) Primul termostat aratat de Fery e pentru motorul Rover 75, 2.0 diesel. Daca "75" reprezinta kW, al meu are 72kW (98 CP), si probabil e diferit (fiind cel din link-ul pus de mine, respectiv al doilea din postul lui Fery, l-am observat ulterior). Anul fabricatiei 1998. Pana la urma sa inteleg ca masina are 2 termostate sau nu? Cu respect.. Editat Ianuarie 8, 2013 de iacob Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iacob Postat Ianuarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 (editat) Re: Termostat Freelander 2.0 TD Ma poate lamuri cineva care este diferenta intre cele 2 tipuri de termostate? as vrea sa explic putin problema.. nu prea am caldura deloc in masina si am observat ca apa se incalzeste foarte greu.. ieri am facut un drum mai lung si am observat ca in timp ce coboram un deal si nu prea acceleram motorul temperatura apei scadea.. ma gandesc ca de vina e termostatul (ramane pe deschis) acuma nu sunt sigur care dintre cele 2 termostate.. :tk1 am cumparat azi acest tip si o sa-l schimb maine. ar putea fi de vina celalalt? multumesc. Editat Ianuarie 9, 2013 de iacob Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Re: Termostat Freelander 2.0 TD daca pe masina ai tipul de termostat pe care l-ai cumparat atunci ala e... in functie de anul de fabricatie al masinii ai ori tipul ala ori tipul celalalt... nu amandoua...pe unele e un fel pe altele celalalt fel... capisci?:wink: de aia tot spun ca e important sa fie trecut anul de fabricatie al masinii in profil... pentru a primi raspunsuri cat mai clare NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iacob Postat Ianuarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Re: Termostat Freelander 2.0 TD La magazin dupa toate datele zicea ca e acesta.. in rav nu l-am gasit decat pe celalalt, de asta aveam dubii. Sper sa fie ok. multumesc pentru lamuriri..:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iacob Postat Ianuarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: Termostat Freelander 2.0 TD azi m-am dumirit..:grin: a ajuns termostatul si surpriza... am fost la service si e celalalt tip de termostat.. ciudat ca pe net dupa toate datele si la fel la magazin am gasit doar pe cel pe care-l cumparasem.. nu inteleg de ce la celalalt ii zice termostat racire ulei. cred ca are legatura si cu apa din moment ce ala e singurul.. o sa-l comand de la land atelier. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bordi Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Re: Termostat Freelander 2.0 TD Eu am citit intr-un topic despre punerea pe circuit a unui termostat de Dacia pe futunul care iese din pompa de apa, din termostatul masini, dar si acele trebuie sa ramana pe masina...Respectivul sustinea ca functioneaza fara probleme! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iacob Postat Ianuarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 (editat) Re: Termostat Freelander 2.0 TD Am schimbat termostatul pana la urma.. problema e ca apa tot greu se incalzeste dar tind sa cred ca asa e normal pe vreme rece.. in masina aerul se incalzeste bine dupa aproximativ o ora de mers.. apa incepe sa se ridice cam dupa 20 min.. am inteles ca este intr-adevar o problema cu caldura in general pentru acest tip de freelander.. daca e adevarata faza cu termostatu` de dacie m-ar tenta si pe mine.. :) Editat Ianuarie 16, 2013 de iacob Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Re: Termostat Freelander 2.0 TD Eu am citit intr-un topic despre punerea pe circuit a unui termostat de Dacia pe futunul care iese din pompa de apa, din termostatul masini, dar si acele trebuie sa ramana pe masina...Respectivul sustinea ca functioneaza fara probleme! parerea mea ca carpeala e carpeala si nu isi are rostul ..... Apa in 20 de minute pe rig si ger e bine mai ales ca nu ai sistem de incalzire a apei ! cu fbh atinge temperatura optima de functionare in 5 10 min:2dr Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate