soxxxxxxxxxx2003 Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 (editat) Am citit mai multe discuti si nu stiu exact daca (se merita) merita sa pun sau nu sl de 5 pe spate si pe fata cat e maxim. Fara sa modific nimica altceva.Multi am vazut ca au au avut probleme cu grupul fata si l-au spart(DIN CAUZA SL-ului?). Puteti sa imi spuneti si mie exact cine are decat sl de 5 si nu a patit nimik? Ms, cu respect Sorin Drumuri Bune!!!! Editat Ianuarie 9, 2013 de Astral http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=613631&viewfull=1#post613631 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marianw8 Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 (editat) Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm Eu sunt pentru ' , nu se intampla absolut nimic daca pui ceva sub/ deasupra arcului / 4 arcuri mai inalte depinde de model , , cine spune ca planetarele lucreaza in alt unghi bla bla bla , bate campii , or lucra dar fara probleme . Oricum alta posibilitate nu ai :grin: , asa ca asta este cea mai ieftina si la indemana , ramai si cu arcurile masinii care sunt comfortabile , daca alegi sa ridici cu alte arcuri si nu mergi incarcat sau tragi mereu etc. o sa topai ca un iepure , cine mai vine si zice' ca o inalti cu alte arcuri si nu topaie e vanzator :ha: sau nu stie cum mergea masina inainte cu arcurile stoc . Nu stiu la ce ridicare te-ai referit dar , asta este parerea mea vis avis de inaltare , a , nu uita de refacerea geometriei . ....eu am de 4 cm , planetare fata si spate si nu am patit nimic , asta ca sa raspund la intrebarea ta :wink: Bafta Marian Editat Ianuarie 9, 2013 de Marianw8 ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soxxxxxxxxxx2003 Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm ms de raspuns. deci in concluzie mi-a mai ramas decat sa le comand si sa le montez Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm cine spune ca planetarele lucreaza in alt unghi bla bla bla , bate campii , or lucra dar fara probleme . Marianw8, este diferenta intre masina ta, daca e cea din semnatura, si Vitara in general. Grupul fata cu toate anexele, planetare, bucse, etc. este calcaiul lui Ahile ca sa zic asa la Vitara. Nu stiu exact la vitara V6, dar daca e cu planetare negre (adica slabe) si diferential de aluminiu, daca nu ai grija cum exploatezi masina, poti rupe planetare si diferentiale intro veselie. Zic din experienta mea, cu inaltare doar de 3.5 cm pe fata (asta ca sa obtii efectul de lift de 5 cm), cu arcurile ei originale calcate putin fata de unu nou in stare perfecta, am reusit sa rup si planetara si grup fata, in acelasi timp, si nu solicitand foarte mult masina, doar o flexare putin mai necorespunzatoare. De cand am schimbat planetarele, am trecut pe verzi, grup fata de aluminiu facut bride de intarire, am mers cu ea in teren si cu mai mult span, si mai violent cu ea, si nu am reusit inca sa mai fac nici o dauna. Este recomandat, o coborare a diferentialului. Mitsubishi, poate din cauza motoarelor mult mai mari decat la vitare, greutate mult mai mare a masinii, au piese de transmisie pe fata mult mai rezistente. Deci, nu e chiar bla bla bla, si nu poti sa zici ca zeci de persoane care au liftari la masini si au rupt grupuri fata si planetare bat campii. Incearca sa informezi corect oamenii, ca sa stie ce ii asteapta. Numai bine! Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soxxxxxxxxxx2003 Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 (editat) Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm Si ce zici sa incerc cumva sa las mai jos grupu? Eu din ce am vazut planetarele fata la capete au niste protecti verzi metalice, dar grupu tot de aluminiu e. Acum nu stiu cat de rezistent e. In februarie vreau sa ma apuc sa fac cate ceva pe la masina(bari metalice, praguri, scuturi, antifonare, inaltare, flanse daca este cazul, vopsit toate plasticele laterale negru mat) si nu stiu cu ce sa incep, ce ar fi bine sa fac. App. am uitat si de rugina sper sa nu gasesc ff multa, evident unde este cazul taiat si inlocuit. Ms de raspuns.symy139 Editat Ianuarie 10, 2013 de soxxxxxxxxxx2003 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm Pentru coborarea diferentialului fata asa ceva ai avea nevoie daca e vorba de un suspension lift de 5 http://www.bits4vits.co.uk/store/vitara-/-x90/front-axle-drop-brackets-vitara-v6-and-turbo-diesel/prod_310.html Ei asta zic ca ar pupa pentru V6. Pentru forma mai ciudata a suportilor de diferential si a raritatii vitarelor V6 si pretul este pe masura. Eu nu zic ca, daca o ai inaltata 5cm din suspensie deacu o sa rupi dim moement ce cuplezi 4x4 pe drum drept etc. Trebuie mers mai atent, pentru ca riscul de a rupe ceva pe fata creste. Sunt multe posibilitati de a cobora 25mm (suficient ca sa corectezi unghiul planetarelor) diferentialul, modifici suportii tai, faci tu altii doar mai lungi. Sunt anumite lucruri care trebuie avute in vedere, diferentialul nu coboara drept in jos pe distanta aia de 25mm, ci descrie un arc de cerc, si drept urmare si suporti trebuie facuti ca atare. Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marianw8 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm Marianw8, este diferenta intre masina ta, daca e cea din semnatura, si Vitara in general. Grupul fata cu toate anexele, planetare, bucse, etc. este calcaiul lui Ahile ca sa zic asa la Vitara. Nu stiu exact la vitara V6, dar daca e cu planetare negre (adica slabe) si diferential de aluminiu, daca nu ai grija cum exploatezi masina, poti rupe planetare si diferentiale intro veselie. Zic din experienta mea, cu inaltare doar de 3.5 cm pe fata (asta ca sa obtii efectul de lift de 5 cm), cu arcurile ei originale calcate putin fata de unu nou in stare perfecta, am reusit sa rup si planetara si grup fata, in acelasi timp, si nu solicitand foarte mult masina, doar o flexare putin mai necorespunzatoare. De cand am schimbat planetarele, am trecut pe verzi, grup fata de aluminiu facut bride de intarire, am mers cu ea in teren si cu mai mult span, si mai violent cu ea, si nu am reusit inca sa mai fac nici o dauna. Este recomandat, o coborare a diferentialului. Mitsubishi, poate din cauza motoarelor mult mai mari decat la vitare, greutate mult mai mare a masinii, au piese de transmisie pe fata mult mai rezistente. Deci, nu e chiar bla bla bla, si nu poti sa zici ca zeci de persoane care au liftari la masini si au rupt grupuri fata si planetare bat campii. Incearca sa informezi corect oamenii, ca sa stie ce ii asteapta. Numai bine! Am specificat clar ca depinde de model , m-am referit la modul general de inaltare , eu nu vad ' de ce se sparge grupul atunci cand o ridici , ma rog nu mai conteaza , imi cer scuze daca am dezinformat , am crezut ca vorbim de masini :ha: , glumesc numai bine ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soxxxxxxxxxx2003 Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm Marian nu trebuie sa te superi. Eu am inteles si ideea ta si a lui, e bine cand sunt diferite pareri, pana la urma titlul spune clar "pro si contra" Drumuri bune. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marianw8 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm Spor la ridicat , nu e cu suparare deloc , prin scris se inteleg si nu se inteleg multe . de ce vrei sa o ridici? vrei sa pui roti mai mari si nu intra ? care este motivul ridicarii ? mai bine pune un blocant decat sa o ridici , mie nu mi-au intrat rotile d aia a trebuit sa o ridic dar nu as ridica nici o masina as lasa o asa cum a facut o fabrica . ete ' : numai bine Marian ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soxxxxxxxxxx2003 Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm Cauciucurile raman aceleasi din fabrica O inalt ca sa nu mai imi atinga pe dedesubt. Ca merg mai mult pe burta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marianw8 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm Eu as face scuturi serioase si nu as inalta masina , cate situatii intalnesti , presupun ca te dai soft :) , in care sa conteze cei catva centimetri ? cat timp / bani , complicatii etc papa o inaltare fata de niste scuturi , asta mai ales daca nu pui roti mari , eu nu as face asa ceva , sa ridic centrul de greutate doar asa ca arata bine sau ca dau cu ea pe jos in trei locuri la o iesire , prefer sa o fac sanie pe niste scuturi zdravene decat sa umblu la inaltat . e doar o parere , suntem diferiti , folosim diferit masinile , gandim diferit , tu stii mai bine ce doresti sa faci cu masina . numai bine ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soxxxxxxxxxx2003 Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm ms oricum Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marianw8 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm Cauciucurile raman aceleasi din fabrica O inalt ca sa nu mai imi atinga pe dedesubt. Ca merg mai mult pe burta. ...acum vad , pai cu o masina lunga o sa mergi pe burta cu orice inaltare vei dori sa faci , cu atat mai mult fa scuturi zdravene ca oricum o pui pe burta . ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 (editat) Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm Cauciucurile raman aceleasi din fabrica O inalt ca sa nu mai imi atinga pe dedesubt. Ca merg mai mult pe burta. Inutil. Vitara parca are punte pe spate, nu ? Editat Ianuarie 10, 2013 de u2_2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soxxxxxxxxxx2003 Postat Ianuarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm Da are punte.dc? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm Da are punte.dc? pt. ca prin inaltarea din suspensie vei mari doar ventral garda la sol. adevarata garda la sol, care la masini cu minim o punte rigida este data de diferentialul spate, se mareste doar punand roti mai mari. ...sau portal...:grin: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 (editat) Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm Dupa ce pui SL de 2" la Vitara vei rupe in teren planetara stanga daca este te tip "tripod". Asta inseamna ca trebuie sa-ti cauti o planetara HD (verde) si apoi nu mai ai probleme, teoretc. Am vazut si din astea rupte...:grin: Depinde ce vrei sa faci cu masina. :mrgreen: Nu uita sa-i faci un scut de table de minim 4 mm pentru puntea fata. Editat Ianuarie 11, 2013 de nessum Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soxxxxxxxxxx2003 Postat Ianuarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm pe masina din ce am vazut sunt panetare verzi. dar grupu se poate sparge doar din cauza unui SL de 5cm sau trebuie neaparat sa las si grupu mai jos? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm mai sefu.... tu nu intelegi ca degeaba o inalti din suspension daca păstrezi aceleasi anvelope? nu faci decat sa ridici sasiul mai sus cu 5 cm. puntea spate la acelasi nivel fata de sol ramane, si practic va ramane suspendată, mai ales ca e masina lunga. sfatul cu scuturile sub grup fată si reductor nu il ignora!!! eu am avut pe fata din tabla de 2 cm si a facut fata bolovanilor din raurile de munte. atata doar ca s-a indoit dupa grup. ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BERTONE BMW Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 (editat) Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm ai sanse mari sa te rastorni mai repede cu o inaltare fara schimbarea anvelopelor. crede-ma, o zic din proprie experienta. multa bafta. daca nu dispui de banuti pentru anvelope stai linistit momentan. sau poti pune flanse 4-5 cm la roti cat de cat de ajutor. Editat Ianuarie 17, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinct Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm cel mai simplu ii montezi un body-lift de 5 , iti cauti anvelope mai mari ( maxim 31)si jante cu ET negativ mai pronuntat,transmisia ramane la fel ,trebuie ridicate barile fata -spate si praguri daca ai....toate astea ca sa castigi garda la sol. la kitul de suspensie trebuie sa montezi kit de coborat diferentialul ,flansa la cardan,flansa la bascula spate ,camberbolt-uri pe fuzetele fata ...daca te dai mai tare, cu siguranta cand vei crapa prima oara carcasa de la diferentialul fata iti vei dori punte fixa(de samuray,jimni) sau carcasa de fonta .In ambele cazuri exista dezavantaje dar cred ca este mai sanatos sa montezi BL. ai mare grija in cazul in care vei monta SL cum intepenesti prelungitoarele (blocant suruburi)la telescoapele fata. Chevrolet Tahoe 5.7 Chevrolet Suburban 6,2 turbo diesel -,,se scurteaza,, ARO 243 2.4 Vitara 1,6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soxxxxxxxxxx2003 Postat Ianuarie 17, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm din ce am citit eu pe topicul celor care il vand (sl de 5)ei au spus ca nu trebuie facute alte modificari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm Cumpara de la cei care spun ca trebuie !macar flansa cardan trebuie sa pui indiferent de marimea SL-ului.Cu cat suspension liftul (ala al saracului :) ) este mai mare cu atat trebuie sa pui mai multe. ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
deerhunter Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm Am pus pe Vitara mea SL de 5 si BL de 3. Luate de la Roly. Nu a trebuit modificat nimic in plus. Nu au aparut probleme. Nu am facut off road salbatic, dar nici nu am menajat masina. A trecut un an si jumatate de la inaltare si ma declar supermultumit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soxxxxxxxxxx2003 Postat Ianuarie 19, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm Singurul lucru care m-ar interesa pe mine e sa aflu daca se poate sparge grupu sau nu (din cauza sl-ului). As vrea sa aflu cateva raspunsuri de la cei care au spart grupuri si daca au sl, in ce manevra au reusit sa il sparga. Ms de raspunsuri si sfaturi. Cu respect Sorin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate