sorinct Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm nu se sparge grupul ,se uzeaza planetarele fata mult mai repede .Carcasa la grup (aia de aluminiu)pocneste relativ repede la socuri mai mari. Chevrolet Tahoe 5.7 Chevrolet Suburban 6,2 turbo diesel -,,se scurteaza,, ARO 243 2.4 Vitara 1,6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm nu stiu daca avea sau nu inaltare de vreun fel, dar am vazut cum a pocnit un grupa fata de vitara, cu prilejul unei sarituri. cand a atins solul....pok...ulei pe jos...etc... Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm nu stiu daca avea sau nu inaltare de vreun fel, dar am vazut cum a pocnit un grupa fata de vitara, cu prilejul unei sarituri. cand a atins solul....pok...ulei pe jos...etc... in aceasta speta nici nu conteaza daca avea sau nu kit de inaltare. aceste masini nu sunt gandite sa sari cu ele. iar daca sari trebuie sa rupi cate ceva pana inveti:cr1 mai cititi si voi regulile de condus si comportament in offroad, sunt postate pe aici. niciodata nu urcati o panta fara sa stiti ce e in partea cealalta!!! mentineri acceleratia constanta pe urcare, sa nu rupeti aderenta! pe urcare, novicele e tentat sa dea full gaz. in momentul in care fata e in aer, mai rau se sperie si gazzzzzzzzzz. in acel moment rotile se invat pe masura ce o accelerează. in momentul in care roata fata atinge solul se produce un soc. daca socul e mic, acesta e atenuat de bratele grupului si de planetare, daca e mare si depaseste puterea acestora de a prelua socul, vibratia se transmite mai departe. ordinea de rupere este: planetare, carcasa grup, pinion/coroana. nu e un defect de fabricatie al vitarei, e valabil si la alte masini. am vazut si masini cu punte rigida fata, ce in urma unei sarituri, a ramas cu ceva sechele pe fata. ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Bucuras Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm Eu am vitara v6 de 2 ani cu flanse sub arc de 4 cm si body lift de 4,5 cm, cauciucuri 255 75 R15, jante cu et -35....am rupt duar ceva pinioane in cutia de transfer,un rulment fata in rest nimic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PaulSB Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm in aceasta speta nici nu conteaza daca avea sau nu kit de inaltare. aceste masini nu sunt gandite sa sari cu ele. iar daca sari trebuie sa rupi cate ceva pana inveti:cr1 mai cititi si voi regulile de condus si comportament in offroad, sunt postate pe aici. niciodata nu urcati o panta fara sa stiti ce e in partea cealalta!!! mentineri acceleratia constanta pe urcare, sa nu rupeti aderenta! pe urcare, novicele e tentat sa dea full gaz. in momentul in care fata e in aer, mai rau se sperie si gazzzzzzzzzz. in acel moment rotile se invat pe masura ce o accelerează. in momentul in care roata fata atinge solul se produce un soc. daca socul e mic, acesta e atenuat de bratele grupului si de planetare, daca e mare si depaseste puterea acestora de a prelua socul, vibratia se transmite mai departe. ordinea de rupere este: planetare, carcasa grup, pinion/coroana. nu e un defect de fabricatie al vitarei, e valabil si la alte masini. am vazut si masini cu punte rigida fata, ce in urma unei sarituri, a ramas cu ceva sechele pe fata. Cu mult respect sustin cele spuse de Laurentiu. Cel mai important aspect este cunoasterea masinii si a functionarii ei in conditii optime. Cineva spunea ca este nevoie de un scut de minim 4 mm, v-o spun pe aia "dreapta" si poate confirma multa lume. Primul scut importat de mine si de Roly pt. Vitara era de 3mm, vopsit electrostatic si pe care l-am montat pe masina mea. Daca cineva a dat cu Vitara de pietre sau a menajat-o mai putin ca mine...nu stiu ce sa zic. Maine o sa pun poze cu scutul dupa 3 ani de folosinta. Flanse grup, carcasa grup, pinioane, planetare rupte nu am cunoscut aceste aspecte din 2006 si pana acum. Oare am fost norocos??????? tel: 0740/038.025 barbu.paul@yahoo.com Suzuki Vitara '91 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tomas Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 (editat) Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm Am montat SL 5 de la Roly pe Vitara. Nu am crezut ca vor fi probleme, dar au aparut... Unghiul planetarelor foarte mare, planetarele bat, se auze o bataie metalica. Planetara stanga a ieit din grup la o proba de 2 miniute.Pe langa sl de 3,5-respectiv 5 spate am mai montat bl de 5 si pus cauciucuri pe 31. Nu stiu ce sa fac. Acum cativa ani am mai montat pe o alta vitara acelasi tip de chit dar nu am avut nici o problema. Rog sfaturi. Editat Februarie 1, 2014 de tomas VITARA 16V-MODIFICAT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 (editat) Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm Am montat SL 5 de la Roly pe Vitara. Nu am crezut ca vor fi probleme, dar au aparut... Unghiul planetarelor foarte mare, planetarele bat, se auze o bataie metalica. Planetara stanga a ieit din grup la o proba de 2 miniute.Pe langa sl de 3,5-respectiv 5 spate am mai montat bl de 5 si pus cauciucuri pe 31. Nu stiu ce sa fac. Acum cativa ani am mai montat pe o alta vitara acelasi tip de chit dar nu am avut nici o problema. Rog sfaturi. Faza care se uita de multe ori la SL ,e ca pe fata ,chiar daca inaltarea e de 3,5 ,datorita efectului de bascula ea va fi mult mai mare ,adica nu e ca pe spate unde daca inalti cu 5 fix atita se va inalta.Stiu ca pe aici pe undeva pe forum era un post de prin 2007 sau pe acolo a unui membru, care intre timp nu mai posteaza pe aici, care calculase exact cu cit poti ridica maxim pe fata, fara sa ai probleme.E posibil sa ma insele memoria, dar parca maxim era 2,5, ce corespundea cu o ridicare pe spate de 5 .Singura solutie dupa umila mea parere este recalcularea ridicarii pe fata.Iar la vechea ta ridicare e posibil ca masina respectiva sa fi avut unele probleme la suspensie si de aia nu ai avut probleme atunci. Editat Februarie 1, 2014 de grandvitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tomas Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm S-a rezolvat problema cu coborarea diferentialului, fara achizitii de kituri pentru coborare s.a. prima data am micsorat suportul de pe traversa din bucsile de cauciuc. Dupa aceea am masurat cu cat trebuie sa fie mai lungi cele doua suporturi.Am adaugat la suportul dreapta care este drept cam 2,5 si l-am fixat.La suportul stanga s-a adaugat cam 4 cm, in acesta fiind si un unghi care apropie putin grupul catre traversa. Totul pare in regula, functioneaza perfect. VITARA 16V-MODIFICAT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad.ioan Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm S-a rezolvat problema cu coborarea diferentialului, fara achizitii de kituri pentru coborare s.a. prima data am micsorat suportul de pe traversa din bucsile de cauciuc. Dupa aceea am masurat cu cat trebuie sa fie mai lungi cele doua suporturi.Am adaugat la suportul dreapta care este drept cam 2,5 si l-am fixat.La suportul stanga s-a adaugat cam 4 cm, in acesta fiind si un unghi care apropie putin grupul catre traversa. Totul pare in regula, functioneaza perfect. sunt curios cum a iesit. ai ceva poze? In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tomas Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm Nu am poze, dar nu e foarte complicat. 1.Injumatatirea bucsei de cauciuc de pe traversa.Pus la loc. 2.Iei jos cei doi suporti. 3.Fagi flexul mare si le tai in doua. 4.Incepi cu dreapta-Pui cele doua jumatati la loc, le prinzi provizoriu la locul lor sa stea fixe. 5.Pozitionezi grupul fata sa fie ok unghiul planetarelor. 6.La cel din dreapta masori sa vezi ce dimensiune trebuie sa aiba. 7.Demontezi cele doua bucati de pe partea dreapta. 8.Pregatesti bucata de fier care trebuie sa vina. 9.Sudezi provizoriu. 10.Montezi cele doua bucati pe stanga. 11.Masori dimensiunea.La mine un colt avea cam 4 cm si celalalt 2 cm.Difera latimea bucatii de fier care vine pe stanga pentru ca vine un unghi care trebuie sa iti apropie putin grupul spre spate, spre traversa. 12.Sudezi provizoriu si pui si suportul stanga sus. 13.Daca totul e ok demontezi si sudezi calumea.Intaresti ambii suporti cu placa de fier pentru rezistenta. 14.Spor la treaba. VITARA 16V-MODIFICAT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Februarie 13, 2014 Partajează Postat Februarie 13, 2014 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm adica ai taiat suportii de fonta si ai sudat fier intre ei ? ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 (editat) Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm Nu am poze, dar nu e foarte complicat. 1.Injumatatirea bucsei de cauciuc de pe traversa.Pus la loc. 2.Iei jos cei doi suporti. 3.Fagi flexul mare si le tai in doua. 4.Incepi cu dreapta-Pui cele doua jumatati la loc, le prinzi provizoriu la locul lor sa stea fixe. 5.Pozitionezi grupul fata sa fie ok unghiul planetarelor. 6.La cel din dreapta masori sa vezi ce dimensiune trebuie sa aiba. 7.Demontezi cele doua bucati de pe partea dreapta. 8.Pregatesti bucata de fier care trebuie sa vina. 9.Sudezi provizoriu. 10.Montezi cele doua bucati pe stanga. 11.Masori dimensiunea.La mine un colt avea cam 4 cm si celalalt 2 cm.Difera latimea bucatii de fier care vine pe stanga pentru ca vine un unghi care trebuie sa iti apropie putin grupul spre spate, spre traversa. 12.Sudezi provizoriu si pui si suportul stanga sus. 13.Daca totul e ok demontezi si sudezi calumea.Intaresti ambii suporti cu placa de fier pentru rezistenta. 14.Spor la treaba. sa speram ca va si tine kocktailul tau(fonta cu fier sudat impreuna) pentru 350 lei cat costa un kit de coborat nu multa lume se baga la creatie Editat Februarie 15, 2014 de adammoga80 suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tomas Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 (editat) Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm Eu am vazut pe forumuri kituri la 550 lei, nicidecum 350. Daca e 350 lei da-mi si mie date de contact ca e ok, dar 550 lei e cam mult. Pa langa taiat si sudat bucata unde trebuie a si fost intarit cu placa de fier, nu cred ca vor fi probleme vreodata. Adam, tu m-ai ajutat pe mine si la prima mea vitara si vreau sa te intreb daca din experienta ta de pana acum ai coborat pana acum vreun diferential cu SL5, adica 3.5 cm? Toata lumea spunea ca nu e nevoie si intr-adevar la vitara mea veche cu SL 5 nu a fost nevoie, era o englezoaica din 92 1,6 8v .La asta noua stateau planetarele foarte naspa, unghi imens.Nu imi explic. Editat Februarie 17, 2014 de tomas VITARA 16V-MODIFICAT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm in mod normal kitul de suspensie de 5 cm nu trebuie sa creeze mari probleme. poate montajul nu se realizeaza bine. pe spate se pune distantierul de 50 mm deasupra arcului iar pe fata cel de 30mm - 35mm. eu pe fata montez de 30 maxim 32 mm. ca parere personala orice adaos la suspensie modifica tinuta de drum a masinii. lumea alege acest kit pt ca este usor de montat si obtin un lift. eu, daca ar fi sa pregatesc o masina dupa bunul plac, as pune un body lift generos *(10 cm), fara nici o modificare a suspensiei, urmat de coafarea aripilor cu flexul, in functie de marimea cauciucurilor. e foarte mult de munca pt ca montajul presupune si lucrari de tinichigerie, prelungiri ale coloanei de directie si levierelor de comanda. *(in vara urmeaza sa fac un utilaj astfel, revin cu ceva poze atunci) ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florentin Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Re: Pareri Pro si Contra pentru suspension lift 5 cm Singurul lucru care m-ar interesa pe mine e sa aflu daca se poate sparge grupu sau nu (din cauza sl-ului). As vrea sa aflu cateva raspunsuri de la cei care au spart grupuri si daca au sl, in ce manevra au reusit sa il sparga. Ms de raspunsuri si sfaturi. Cu respect Sorin M-am "trezit" si eu cu "urechea" dif. fata rupta, dar nu stiu de cand si cum. Din cand si cand se mai auzea un "fier pe fier" (nu in off ) dar nu mi-am dat seama despre ce este vorba.... Am schimbat bieletele de directie care au si gresoare iar cel de pe dreapta "sapase" ceva in carcasa. In acest moment masina o am in service pentru inlocuire carcasa tot cu una de aluminiu. Am sa fiu atent dupa montaj daca gresorul mai atinge. Din discutiile voastre ma intreb daca nu cumva trebuia sa caut de fonta.... Mentionez ca am SL de 5 fata-spate.... toate bune! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate