meffy Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 (editat) Re: RAZIE în trafic... Eu sunt mai norocos decat voi. Nu fac decat sa vorbesc frumos si scap... Ultimele intalniri au decurs asa(in ultimul an): 1 89 in localitate - avertisment scris 2 120 in afara localitatii - avertisment scris 3 depasit linia dubla continua si ocolit cocoasa pe trecerea de pietoni - avertisment verbal 4 stationat la iesirea din giratoriu - amenda si puncte 5 70 in localitate - nu se vedea numarul pe radarul cel nou( reusisem sa franez si sa intercalez o masina din sens opus) 6 90 in localitate - avertisment verbal Mentionez ca nu am dat nici un leu spaga, desi poate as fi dat... :) Va doresc si voua acelasi noroc! toate astea cu un Seat Leon din 2003, cu Korando probabil era alta situatia... Editat Ianuarie 18, 2013 de meffy SSangYong Korando 2.3i GPL Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudordodo Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Re: RAZIE în trafic... Salut! Din cate stiu eu,in cazul in care nu ai talonul sau/si permisul la tine, organul te poate invita politicos sa-l aduci singur si de buna voie la politie in urmatoarele 48 de ore. Asta in afara deamenda si nu stiu care sunt consecintele daca nu predai actele. Ce rost are atunci sa nu port actele in original la mine? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Meridivs Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Re: RAZIE în trafic... Ca sa nu trebuiasca sa umbli dupa ele - cel putin dupa talon. Retinerea talonului se lasa cu bataie mare de cap, re-verificare la RAR (pentru tot felul de tampenii), stat pe la codite si facut sluj frumos in fata la tot felul de capabili... chiar cred ca exista lucruri mai bune de facut in viata. Retinerea permisului e alta poveste si acolo nu m-as risca cu xeroxuri si prostii pentru ca oricum ti-l suspenda. Totusi pentru talon parca ar merita incasata o mica amenda ca sa scutesti drumurile/spagile/timpul pierdut aiurea cu birocratia noastra balcanica. :uameni Daca au ajuns sa retina taloane pentru un bec care se poate arde oricand asta e clar abuz. Noi cum putem abuza? Crazy about good old cars with tons of... personality :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Re: RAZIE în trafic... Art.112. – (1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se retine de catre politia rutiera în urmatoarele cazuri: a) vehiculul nu are efectuata inspectia tehnica periodica valabila; b) nu sunt respectate normele tehnice constructive referitoare la transportul produselor periculoase; c) vehiculul circula noaptea fara faruri sau lampi de semnalizare, dispozitivele de iluminare si semnalizare luminoase, mijloacele fluorescent-reflectorizante, prevazute în normele tehnice în vigoare; d) vehiculul circula cu defectiuni majore la sistemele de iluminare-semnalizare sau cu alte dispozitive decât cele omologate; e) sistemul de frânare de serviciu este defect; f) sistemul de frânare de ajutor sau de stationare este defect; g) mecanismul de directie prezinta uzuri peste limitele admise; h) anvelopele au alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevazute în cartea de identitate a vehiculului, prezinta taieturi sau rupturi ale cordului ori sunt uzate peste limita legal admisa; i) zgomotul în mers sau stationare depaseste limita legal admisa pentru tipul respectiv de vehicul; j) motorul emite noxe poluante peste limitele legal admise; k) elementele dispozitivului de cuplare pentru remorcare prezinta uzuri pronuntate ori nu sunt compatibile, fiind de natura sa provoace desprinderea remorcii sau dezechilibrarea ansamblului; l) autovehiculul sau tramvaiul are aplicate pe parbriz, luneta sau geamurile laterale afise sau reclame publicitare, folii neomologate si/sau nemarcate corespunzator ori accesorii care restrâng sau estompeaza vizibilitatea în timpul mersului, atât din interior, cât si din exterior; m) autovehiculul are aplicat pe partea frontala si/sau posterioara a acestuia afise, înscrisuri sau reclame care diminueaza eficacitatea dispozitivelor de iluminare si semnalizare luminoasa ori citirea numarului de înmatriculare; n) autovehiculul prezinta scurgeri semnificative de carburant sau lubrifiant; o) placutele cu numerele de înmatriculare sau de înregistrare nu sunt conforme cu standardul sau au aplicate dispozitive de iluminare, altele decât cele omologate; p) datele din certificatul de înmatriculare sau de înregistrare nu concorda cu caracteristicile tehnice ale vehiculului; r) vehiculul nu a fost radiat din circulatie în cazurile prevazute în prezenta ordonanta de urgenta; s) vehiculul nu este asigurat de raspundere civila în caz de pagube produse tertilor prin accidente de circulatie, conform legii; t) detinatorul vehiculului nu a preschimbat certificatul de înmatriculare sau de înregistrare, în conformitate cu prevederile legale; u) vehiculul nu are montata una dintre placutele cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare; v) vehiculul are lipsa elemente ale caroseriei ori aceasta este într-o stare avansata de degradare; x) lipsa dotarilor obligatorii pe autovehicule destinate învatarii conducerii autovehiculelor în procesul instruirii persoanelor în vederea obtinerii permisului de conducere, prevazute de reglementarile în vigoare. (2) În situatiile prevazute la alin.(1) lit.b), c), e), g), k), o), p), r) si s), la retinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, politistul rutier elibereaza conducatorului de vehicul o dovada înlocuitoare fara drept de circulatie, iar în cazurile prevazute la alin.(1) lit. a), d), f), h), i), j), l), m), n), t) u), v) si x), o dovada înlocuitoare cu drept de circulatie pentru 15 zile. (3) În situatiile prevazute la alin.(1) lit.b), o), p), r) si s), odata cu retinerea certificatului de înmatriculare, politistul rutier retrage si numerele de înmatriculare sau de înregistrare. (4) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare si placutele cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare, cu exceptia celor care nu corespund standardelor, se restituie proprietarului sau utilizatorului vehiculului de catre politia rutiera, la prezentarea de catre acesta a dovezii încetarii motivului pentru care documentul a fost retinut, în conditiile prevazute în regulament. 1 Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Re: RAZIE în trafic... ..adica ramanem toti fara certificatul de inmatriculare..:h5 ,,cred ca daca circuli cu 37-uri pe asfalt te leaga pe loc. Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Re: RAZIE în trafic... ..adica ramanem toti fara certificatul de inmatriculare..:h5 ,,cred ca daca circuli cu 37-uri pe asfalt te leaga pe loc. Cu noroc te leaga ...in mod normal ar trebui sa te impuste direct! :ha1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Re: RAZIE în trafic... ..adica ramanem toti fara certificatul de inmatriculare..:h5 ,,cred ca daca circuli cu 37-uri pe asfalt te leaga pe loc. Nu doar pe asfalt, ci pe drum public. Sunt o gramada de drumuri publice care nu sunt asfaltate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sabau Gigel Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Re: RAZIE în trafic... Am vazut aproape in fiecare zi control RAR si politia pe calea Giulesti aproape de podul Grand. Membru club GTC Motosport: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Re: RAZIE în trafic... Un filtru este aproape permanent pe timpul zilei pe Soseaua Oltenitei spre Popesti Leordeni. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi ratiu Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Re: RAZIE în trafic... in sua se face un singur test la masini testul de fum in rest umbli cu ea ruginita gume de care vrei doar sa ai asigurare . 1 Mitsubishi Pajero 3500 v6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Re: RAZIE în trafic... Nu-i cam asa ( mai sunt si niste limite , rezonabile ) ... dar e cam asa .... pentru ca esti in totalitate responsabil - si asta inseamna ca esti respectat , dar trebuie sa si respecti , altfel esti ars asa cum merita un nesimtit . 1 ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Re: RAZIE în trafic... Tot n-am prea inteles cum sta treaba cu actele (talon) in copie legalizata. . Azi am stat de vorba cu-n amic si comentam subiectul. Cu copie sau fara copie depinde de starea agentului de la circulatie si de dialogul purtat. Acum, cu legalizarea actelor, respectiv permis de conducere si certificat de inmatriculare, ele au un regim de acte unicat, ce nu pot fi multiplicate prin legalizare(termenul ma depaseste). Pot fi traduse legalizat. Vin si intreb, o bancnota de 50, 100, 200, 500 o putem legaliza si sa mergem cu ea la cumparaturi ? P.S. ...si culmea, sa primim restul tot in copii legalizate ! Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Re: RAZIE în trafic... Azi am stat de vorba cu-n amic si comentam subiectul. Cu copie sau fara copie depinde de starea agentului de la circulatie si de dialogul purtat. Corect ....la faza cu "depinde de starea agentului de la circulatie" Incorect.......dialogul purtat. DIn experienta personala, am incercat ambele variante...si aia cu zahar si pe aia cu otet. A fost ca la LOZ IN PLIC....necastigatoare. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tractozaur Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Re: RAZIE în trafic... Azi am stat de vorba cu-n amic si comentam subiectul. Cu copie sau fara copie depinde de starea agentului de la circulatie si de dialogul purtat. Acum, cu legalizarea actelor, respectiv permis de conducere si certificat de inmatriculare, ele au un regim de acte unicat, ce nu pot fi multiplicate prin legalizare(termenul ma depaseste). Pot fi traduse legalizat. Vin si intreb, o bancnota de 50, 100, 200, 500 o putem legaliza si sa mergem cu ea la cumparaturi ? P.S. ...si culmea, sa primim restul tot in copii legalizate ! Acuma :wink:, daca pot sa-mi cumpar un Ferrari cu ceva bancnote legalizate si imi da restul in copii tot legalizate, nu ma supar! :ha: Important este ca am achizitionat produsul! :old Off-Road Runner Off-Road Runners Team TRACTOZAUR - Nissan Patrol Y60 d`aratura Allroad Runner - Audi allroad d`oras GAZROM - ARO M461 d`epoca Trompetica - Dacia Double Cab 4x4 da vanatoare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KYK Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Re: RAZIE în trafic... Azi am stat de vorba cu-n amic si comentam subiectul. Cu copie sau fara copie depinde de starea agentului de la circulatie si de dialogul purtat. Acum, cu legalizarea actelor, respectiv permis de conducere si certificat de inmatriculare, ele au un regim de acte unicat, ce nu pot fi multiplicate prin legalizare(termenul ma depaseste). Pot fi traduse legalizat. Vin si intreb, o bancnota de 50, 100, 200, 500 o putem legaliza si sa mergem cu ea la cumparaturi ? P.S. ...si culmea, sa primim restul tot in copii legalizate ! :ha::ha::ha::ha::ha::ha1:ha1:ha1:ha1:ha1:ha1 DEFENDER 110 Pickup http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Re: RAZIE în trafic... Bre la cat costa o copie legalizata nu prea e combinatie decat sa legalizezi hartii de la 100 de lei in sus. :ha1 Cu actele cred ca doar in anumite situatii poti prezenta la control copii legalizate! Studiem problema ... si revin!:wink: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nikepatrol Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Re: RAZIE în trafic... :gAzi am stat de vorba cu-n amic si comentam subiectul. Cu copie sau fara copie depinde de starea agentului de la circulatie si de dialogul purtat. Acum, cu legalizarea actelor, respectiv permis de conducere si certificat de inmatriculare, ele au un regim de acte unicat, ce nu pot fi multiplicate prin legalizare(termenul ma depaseste). Pot fi traduse legalizat. Vin si intreb, o bancnota de 50, 100, 200, 500 o putem legaliza si sa mergem cu ea la cumparaturi ? P.S. ...si culmea, sa primim restul tot in copii legalizate ! @ Pitonul ..no comment :10 :10 :ha1:ha1:ha1 "Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Re: RAZIE în trafic... Treaba e ca pe mine intai m-au verificat in baza de date , mi-au ridicat capota pentru serie , m-au frecat pentru roti , platforma de pe plafon , caroserie murdara si indoita , stopurile spate fumurii si ca aveam sapca etc ... , si dupa un timp mi-au cerut si actele ... talon , etc ... nu conteaza ca le ai sau nu . Eu am avut talonul 'retinut' , 'suspendat' , dar mi l-au lasat mie , sa ma frec cu el pe chelie - tot m-am dus la RAR , si apoi cu dovada la Politie . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Re: RAZIE în trafic... Sapca a fost motivul pentru care te-a oprit. Daca aveai un turban, alta era treaba ... 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Meridivs Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Re: RAZIE în trafic... Cred ca am prins ideea cu legalizarile - bani cheltuiti aiurea. cos - spune mai multe, te rugam. Cum vine treaba asta ca ti-au suspendat talonul fara sa ti-l retina?! In cazul nostru chiar n-am chef sa raman fara talon din cauza vreunui bec - masina e inregistrata in Arad si circula mai mult in Bucuresti. Talon retinut inseamna aproape 1000 Km dus-intors plus cateva zile pierdute prin RAR/Politie. Crazy about good old cars with tons of... personality :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Re: RAZIE în trafic... versus copii legalizate dupa Talon.... sunt acceptate de politie in cazul in care valabilitatea copiei legalizate este in termen ( 30 zile ) si nu exista deficiente la masina ( ITP expirat, fara asigurare... )...in caz contrat vi se vor retine numerele de inmatriculare. eu circul cu copii legalizate la toate masinile firmei dintr-un motiv destul de simplu...soferii schimba masinile zilnic si am pierdut de cateva ori taloanele din acest motiv, dupa care am ajuns la concluzia sa fac copii legalizate dupa taloane care sa fie in incinta masinilor.... si totul este OK. Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 (editat) Re: RAZIE în trafic... versus copii legalizate dupa Talon.... sunt acceptate de politie in cazul in care valabilitatea copiei legalizate este in termen ( 30 zile ) si nu exista deficiente la masina ( ITP expirat, fara asigurare... )...in caz contrat vi se vor retine numerele de inmatriculare. eu circul cu copii legalizate la toate masinile firmei dintr-un motiv destul de simplu...soferii schimba masinile zilnic si am pierdut de cateva ori taloanele din acest motiv, dupa care am ajuns la concluzia sa fac copii legalizate dupa taloane care sa fie in incinta masinilor.... si totul este OK. Laur, ia zii matale cu gurita matale un seviciu public care solicita copie legalizata dupa talon, permis de conducere sau chiar si buletin(carte de identitate) ? Tot ce este solicitat ' este in copie "xerox". Ai pierdut talonul, permisul sau buletinul, te duci si le inlocuiesti nu defilezi cu copia(chiar si legalizata) Si iar te intreb, dupa cum afirmi, la fiecare 30 de zile inlocuiesti copiile legalizate ? Merita financiar ? Poate ne pui si noua o poza cu o copie legalizata sa vedem cum arata. Si iar intreb, daca nimeni nu solicita copii legalizate(sa nu confundam cu traducerile), de ce trebuie sa le faci ? Care este logica , ca o copie legalizata sa aiba doar 30 de zile ? Teoretic poate avea cat are si actul legalizat. Un contract de vanzare/cumparare legalizat vrei a spune ca are doar 30 de zile ? Editat Ianuarie 21, 2013 de pitonul Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Re: RAZIE în trafic... Laur, ia zii matale cu gurita matale un seviciu public care solicita copie legalizata dupa talon, permis de conducere sau chiar si buletin(carte de identitate) ? Tot ce este solicitat ' este in copie "xerox". Ai pierdut talonul, permisul sau buletinul, te duci si le inlocuiesti nu defilezi cu copia(chiar si legalizata) Si iar te intreb, dupa cum afirmi, la fiecare 30 de zile inlocuiesti copiile legalizate ? Merita financiar ? Poate ne pui si noua o poza cu o copie legalizata sa vedem cum arata. Si iar intreb, daca nimeni nu solicita copii legalizate(sa nu confundam cu traducerile), de ce trebuie sa le faci ? Care este logica , ca o copie legalizata sa aiba doar 30 de zile ? Teoretic poate avea cat are si actul legalizat. Un contract de vanzare/cumparare legalizat vrei a spune ca are doar 30 de zile ? pardon am vrut sa zic 3 luni...nu 30 zile.... iar solutia asta o am tot de la politie de acum cativa ani cand mi-am pierdut talonul si aveam o copie xerox in masina...si ei mi-au dat sfatul ca pe viitor macar sa fie o copie xerox legalizata...... de anul trecut insa legalizarea ei este valabila doar 3 luni in fata autoritatilor, dupa care se considera nula. in alta ordine de idei, nu am primit, nici eu si nici vre-un sofer la controalele de acte vreo amenda ca au prezentat copie legalizata dupa talon... costul in noiembrie cand le-am facut pe ultimile era de genul 45 ron / copie. Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dr.CristacKe Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Re: RAZIE în trafic... Din cate stiu eu numerele se ridica numai daca nu ai asigurare RCA, sau ITP-ul valabil.. daca nu ai talonul la tine agentul verifica masina vede daca are ITP-ul valabil si apoi cum o fi norocul ori se da o amenda frumusica ori intelegere bree... Y60 am zis! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Re: RAZIE în trafic... Din cate stiu eu numerele se ridica numai daca nu ai asigurare RCA, sau ITP-ul valabil.. daca nu ai talonul la tine agentul verifica masina vede daca are ITP-ul valabil si apoi cum o fi norocul ori se da o amenda frumusica ori intelegere bree... Ptr. RCA da, dar ptr. ITP nu se retin placutele cu numar, iti retine doar talonul Art. 112 b) nu sunt respectate normele tehnice constructive referitoare la transportul produselor periculoase; o) placutele cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare nu sunt conforme cu standardul ori au aplicate dispozitive de iluminare, altele decat cele omologate; p) datele din certificatul de inmatriculare sau de inregistrare nu concorda cu caracteristicile tehnice ale vehiculului; r) vehiculul nu a fost radiat din circulatie in cazurile prevazute in prezenta ordonanta de urgenta; s) vehiculul nu este asigurat de raspundere civila in caz de pagube produse tertilor prin accidente de circulatie, conform legii; (3) in situatiile prevazute la alin. (1) lit. b ), o), p), r) si s), odata cu retinerea certificatului de inmatriculare politistul rutier retrage si placutele cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate