Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

tuning lada niva

gabarea

Postări Recomandate

Re: tuning lada niva

am 'agatat' acum 2 zile o rusoaica din 2007. ce imbunatatiri as putea sa ii aduc. sunt dispus sa bag ceva banuti in ea. pe langa troliu, proiectoare, suspensii ce imbunatatiri i-as mai putea face?

bravo si felicitari pentru achizitie :) prezintane si noua ustensila :) o poza doua nu strica :)

inafara de cele enumerate de tine ar mai fi in fuctie de dorinta si destinatia pe care o vei da masinii.

poti pune un kit de servo daca nu are, poti pune niste scuturi daca nu le are sau daca vrei altceva :) poti schimba o parte din componentele motorului,chiulasa, ax cu came...evacuare tobe...etc. eventual niste grupuri fata spate cu raport 4,3 in loc de 3,9 cum banuiesc ca are daca nu au fost schimbate...eventual o instalatie de gpl eu nu sunt deacord cu ea dar unora le place si pare a fi si destul de rentabila modificarea,eventual aer conditionat daca nu are pe ea :)

depinde foarte mult la ce anume vrei sa folosesti masina daca vrei competitii sau iesiri in special off road si esti pasinat tare de astfel de activitati poti ajunge la modificari interioare schimbat scaune, decupaje aripi...rollcage, daca vrei sa o folosesti la vanatoare sau pescuit in special atunci parerea mea e ca cel mai bine mo ntezi un incalzitor suplimentar de genul "siroco"sau " webasto"pentru confort personal si eventual un portbagaj suplimentar sus pe plafon cu un cort de tura :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa o stapanesti sanatos! Poti pune niste poze, sa vedem si noi "minunea":grin:

Daca ma intrebi pe mine, eu, as recomanda jante de aliaj cu et-,ornamente la pasajele rotilor,scarite,bullbar,alta culoare,A/C...etc....nu le mai tin pe toate minte:old

@ karol,vorba lu creanga....nu stiu altii cum sunt,da eu cand ma gandesc la caldura din masina....

Chiar am vrut sa deschid un topic pe tema asta.Nu stiu ce se intampla, dar cand dau drumul la caldura,nu pot sa tin mana la aerator mai mult de cateva secunde.Am montat un led albastru in butonul de la aeroterma, din plictiseala si nu-mi mai merge decat pe treapta a 2-a.Daca e motorul cald, fac sauna in ea.

La modelul din 2007,am impresia ca are servo directie standard,dar s-ar puteasama insel.:tk

Link spre comentariu

La modelul din 2007,am impresia ca are servo directie standard,dar s-ar puteasama insel.:tk

Tot ce s-a fabricat dupa 1 iulie 2007 are servodirectie ca dotare standard.Pina la acea data era optiune.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

continuati lista va rog, la sfarsit aleg eu ce cred ca am nevoie

masina are servodirectie, in schimb nu are A/C. trebuia sa mai astept o saptamana pana se ivea una dar n-am mai avut rabdare.

bugetul este de 2500 de euro

un troliu de la warn costa 1000 de euro? altele mai ieftine nu sunt?

Link spre comentariu

Mai bine asteptai o saptamana.Te scutea de niste munca in plus sa-l montezi.

Trolii mai ieftine se gasesc,cauta in sectiunea de mica publicitate.Eu vreau sa-mi iau unul de 350 de E

Link spre comentariu

continuati lista va rog, la sfarsit aleg eu ce cred ca am nevoie

masina are servodirectie, in schimb nu are A/C. trebuia sa mai astept o saptamana pana se ivea una dar n-am mai avut rabdare.

bugetul este de 2500 de euro

un troliu de la warn costa 1000 de euro? altele mai ieftine nu sunt?

sunt trolii ieftine incepand cu 300 de euro

daca ai 2500 alocat pentru modificari atunci eu personal ne stiind destinatia masinii iti propun astfel

troliu 350 euro

placa de troliu50 euro

cabluri electrice de sectiune mare pentru troliu suruburi si 2 metri de teava...etc inca 30-50 euro

snorkel 120 euro suspensie inaltata undeva la 300 euro sau adopti varianta ieftina si simpla dai 30 de euro pe inaltatoarre arc de 3-5 cm si inca ceva la manopera si ai scapat de suspensie

iei apoi nistte proiectoare aici e de la 10 la 150 euro bucata in functie de ce vrei.

scaune scoica intre 120-200 euro bucata sau perechea daca le gasesti second de la cineva

un set de bucsi amortizoare tampoane...etc undeva la 120 euro pentru toate 4 amortizoarele e undeva in jur de 100 ron amortizorul si 30-50 ron setul de bucsi.

a ca vorbeam de beculete troliu proiectoare...etc atentie mare la alternator si l aincarcare daca merge bine si incarca in parametri atunci e ok e de 80A alternatorul la minim dar ok,daca nu te orientezi catre unul care e de minim 100A si ala te costa undeva la 150 euro sau iti adaptezi de la alta masina daca ai posibilitatea.

un diferential blocabil fata sau spate e undeva la 500 euro bucata, de planetare HD nu stiu dar nu sunt necesare parerea mea :)

apropo daca vrei sa schimbi diferentialul cu unele cu raport 4,3 atentie ca trebuie sa schimbi si planetarele ca astea cu 3,9 au 24 de caneluri iar alea cu 4,3 au 22 de caneluri. o planetara noua de fata de exemplu e cam 150-170 euro

daca am ajuns la planetare si vrei sa schimbi si cauciucurile cu ceva mai interesant de teren in functie de ce vrei adica resapate sau noi preturile sunt de la 300 ron pana la 800 ron bucata.

iti mai spun dar trebuie sa imi amintesc :)

Link spre comentariu

""apropo daca vrei sa schimbi diferentialul cu unele cu raport 4,3 atentie ca trebuie sa schimbi si planetarele ca astea cu 3,9 au 24 de caneluri iar alea cu 4,3 au 22 de caneluri. o planetara noua de fata de exemplu e cam 150-170 euro....""

..daca se schimba raportul din grupuri de la 3,9 la 4,3 sau 4,4 nu trebuie schimbate planetarele,schimba doar pinionul de atac si coroana(piese de schimb separate),restul ramane originalul de pe masina(sateliti,rulmenti conici...etc)

parerea mea e urmatoarea:

-pinion si coroana rap 4,3 sau 4,4 - 2 perechi

-chit inaltare hd de la "tibgal" cel galben la culoare

-anvelope resapate simex max 195/80r15 sau bfg-uri 215 75 r15

-5 jante pe 15 de suzuki

-troliu de 9500

-snorkel

-statie cb,...piata e bogata in oferte

-scuturi protectie

-proiectoare.

.

.

.-restul pe parcurs....noi te sprijinim cu ce putem.iti urez bafta! sa lasi un nr de tel ..

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

@ Luci, la kit inaltae galben te refereai cumva la barile stabilizatoare si tendoane?Eu p-alea le-am vazut galbene.Daca e vb de ele, cum am vb si cu @ karol, nu se merita.Sunt aceleasi, numai ca au bucsele mai tapene fata de cele originale si se gasesc si separat.Eu am montat bucsele alea si sunt ok!

Link spre comentariu

@ Luci, la kit inaltae galben te refereai cumva la barile stabilizatoare si tendoane?Eu p-alea le-am vazut galbene.Daca e vb de ele, cum am vb si cu @ karol, nu se merita.Sunt aceleasi, numai ca au bucsele mai tapene fata de cele originale si se gasesc si separat.Eu am montat bucsele alea si sunt ok!

..da @Liviu,..,la barele stabilizatoare ma refeream dar si la chitul acela de inaltare cu telescoapele rosii si arcurile negre si albe..,dar am omis sa scriu,cred ca aveam mintea pe coclauri :ha:

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

..da @Liviu,..,la barele stabilizatoare ma refeream dar si la chitul acela de inaltare cu telescoapele rosii si arcurile negre si albe..,dar am omis sa scriu,cred ca aveam mintea pe coclauri :ha:

exact cum spunea si Liviu intradevar e aceasi chestie cu alea originale de serie negre doar ca au bucsile alea striate asa zis mai bune,

personal am incercat si varianta luata gata si cea facuta de mine cu bucsarea barelor cu bucsile cumparate separat...masurat studiat...mare diferenta intre ele :) vopseaua in rest nimic :) deci nu merita 150 lei in plus ...parere personala. e drept te scuteste de atata munca la bucsat :)

in legatura cu arcurile amortizoarele...etc repet parere personala nu merita :) eu am doar inaltatoarele alea de cauciuc sub arcuri si pot sa spun ca stau destul de bine la capitolul inaltime :)

iar in legatura cu perechea pinion de atac coroana eu asa am gasit preturile pe un site francez sau belgian parca ma uit il caut si il postez sper sa nu ma insel la preturi,in legatura cu schimbul de planetara eu asa am facut din simplul fapt ca aveam grupurile complete cu tot cu sateliti cu carcasa cu tot doar sa il prind in carcase :)

principial ai mare dreptate atunci doar ca te cam chinui la suruburile alea de la coroana tare de tot plus ca trebuie sa le strangi la cuplu si sa ii faci iarasi jocul :) eu doar am verificat ca e corect reglat cu indigo si gata sus cu ele, planetarele am inteles de la "" batrani"" ca sunt mult mai rezistente alea cu 22...dar astea sunt din folclor eventual cineva care sa izbit de problema ne poate confirma sau nu :)

Link spre comentariu

Este bun kit-ul ala de inaltare, numai ca in timp,cauciucul se deformeaza.Cand am pus rotile de iarna, am observat ca pe fata, au inceput sa se deformeze.Iau serios in calcul varianta constructiei flanselor din teflon.Si ca tot veni vorba, stie cineva de unde pot sa procur materialul in sine,sa ma duc cu el la strungar?

Link spre comentariu

Eu cred ca mai intai ar trebui sa o usurezi de ce nu ti se pare necesar, apoi inaltata, un snorkel bare si scuturi intarite si apoi sa incepti cu alte fineturi, gen troliu etc. Poti sa vezi pe Mi-am luat Lada Niva ca am pus acolo cate ceva proiectat de mine, asta ca aspect.

Editat de Ronin1968
Link spre comentariu

Este bun kit-ul ala de inaltare, numai ca in timp,cauciucul se deformeaza.Cand am pus rotile de iarna, am observat ca pe fata, au inceput sa se deformeze.Iau serios in calcul varianta constructiei flanselor din teflon.Si ca tot veni vorba, stie cineva de unde pot sa procur materialul in sine,sa ma duc cu el la strungar?

eu am gasit in talcioc ceva roti de poliamida ,una chiar de teflon grafitat, aveau diametru mult mai mare si chiar si rulmenti ,asa ca duminica pe cine vezi cu ceva role...intrebi !!! o sa ma mai uit si eu pe la mine .

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

teo din experienta iti spun baga cat mai putini bani in ea! eu am concluzionat ca doar din pasinune bagi bani in ea 1 intradevar arata bine ,poate merge mai bine se comporta mult mai bine in teren si e fain sa ai 20-30 de cai in p,us sub capota dar depinde cati bani esti dispus sa treci in" caietul cu amintiri" pt asta!

traim in romania si asta se si vede!
Link spre comentariu

Am si eu o intrebare, motorul de Niva are camasile in bloc adica nu se pot schimba?

Da , inamovibili cu alezaje in bloc pe cote de reparatii

Link spre comentariu

e o solutie extrema si nu o recomand la un motor ce l folosesti in competitii sau in parametri maximali de turatie si tractiune , sunt niscavai tensiuni acolo cand impingi camasile in bloc si intr un sfarsit dau probleme

Link spre comentariu

e o solutie extrema si nu o recomand la un motor ce l folosesti in competitii sau in parametri maximali de turatie si tractiune , sunt niscavai tensiuni acolo cand impingi camasile in bloc si intr un sfarsit dau probleme

am facut deja asta pe un logan care participa in cupa logan acum cativa ani si merge e o solutie super buna atata timp cat e facuta bine si cu cap si simt de raspundere. adica de un meserias calumea nu de gigei deaia care masoara cu mana si monteaza cu picioarele.

e drept ca ce am facut eu a fost sa incercam marirea diametrului de cilindru cat se poate de mult in limitele de rezistenta plus ca am vrut folosirea altor materiale aliate la compozitia""camasii"""iar pistoanele au fost si ele gadilate putin

sunt din ce am intalnit mai multe solutii dar 2 ies in evidenta si doar una o consider cea mai buna,exista varianta cand gigel face bucsa la o anumita valoare si o preseaza pur si simplu mecanic cu o presa si un ghidaj iar aici datorita dimensiunile peretilor camasii se mai intampla sa apara fisuri superi...etc datorate fie fortei prea mari fie aliniamentului prost facut sau a lubrifiantului folosit.

iar o alta pe care am folosito si eu este sa racesti bucsa cu azot lichid si sa o introduci in locasul aferent usor sa o pozitionezi si sa o lasi acolo spre fixare si detensionare.poti ulterior sa faci un tratament de detensionare general daca vrei dar nu e obligatoriu, apoi dupa ce e fixat tot alezezi si honuiesti camasile asa cum vrei si la nivelul pe care il vrei, folosesti eventual apoi si niste pistoane forjate,grafitate,segmenti de otel...etc ...ca ne departam de subiect :)

troliu nu imi trebuie ca am dar nu ma deranjeaza inca unul desi as vrea sa imi montez unul in interior pe spate :)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare