Mardar Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Salutare tuturor membrilor!Doresc sa inlocuiesc lichidul de frana la un P38,din 1995,ca procedura cred ca ma descurc,dar am si o intrebare:lichidul de frana DOT 4,este compatibil cu sistemul de franare al masinii?Va multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: Schimb lichid frana P 38 DOT4 este chiar cel recomandat de manualul masinii! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mardar Postat Ianuarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: Schimb lichid frana P 38 Multumesc,o seara buna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mardar Postat Ianuarie 17, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Re: Schimb lichid frana P 38 Buna seara,mai am o intrebare de fapt doua:pentru cutia de viteze manuala,de pe P38,ce fel de ulei se foloseste?Am inteles ca are pompa de ulei,are si filtru? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Re: Schimb lichid frana P 38 Buna seara,mai am o intrebare de fapt doua:pentru cutia de viteze manuala,de pe P38,ce fel de ulei se foloseste?Am inteles ca are pompa de ulei,are si filtru? P38 are cutie de viteze R380. Manualul recomanda Texaco MTF 94 sau echivalent. Are si filtru de ulei, acesta: http://www.lrseries.com/shop/product/listing/6647/FRC7855-OIL-FILTER-GEARBOX.html It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mardar Postat Ianuarie 17, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Re: Schimb lichid frana P 38 Multumesc mult ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
deadnoise Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Re: Schimb lichid frana P 38 la mine, masina fiind din 1995, in carte scrie Dexron IID la cutie manuala. dupaia au schimbat manualul si au trecut mtf94 Land Rover Discovery 2 TD5 '99 Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
horia1983 Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Re: Schimb lichid frana P 38 Inainte de schimbarea lichidului de frana trebuie neaparat depresuriza sitemul de frana, depresurizare care se realizeaza prin apasarea succesiva a franei cu motorul oprit de 10-20 ori pana se duce presiune din sfera cilindrica de pe pompa de frana si apoi poti sa il schmbi lejer. Pentru cutie eu am pus MTF si nu am fost prea multumit de el, intra mai greu in viteze la rece. Initial Land Rover a recomandat ATF pentru cutie dar apoi s-a trecut la MTF. Ca si utilizare mi-a mia placut mai mult pe ATF eu am pus dextron 3g si a fost ok. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mardar Postat Februarie 18, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2013 Re: Schimb lichid frana P 38 Eu am inlocuit lichidul de frana,dar prima data cand franez dimineata padala se duce aproape de podea,peste zi nu mai am probleme.Nu stiu care ar fi cauza,probabil face mai greu presiune pompa aia electrica. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
horia1983 Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Re: Schimb lichid frana P 38 Nu are legatura cu pompa electrica. Cand nu functioneaza cum trebuie pompa electrica scade foarte mult eficienta franarii. Eu zic ca la tine problema e din pompa mecanica, a carei garnituri tind sa isi piarda elasticitatea la rece sau poate nu e aerisit cum trebuie sistemul eu aveam aceiasi problema la ambreiaj trebuia sa ii fac cateva pompe dimineata inainte sa plec cu ea nu imi intra in viteza si ramanea pedala jos. Am schimbat pompa se ambreiaj si cilindru receptor si am rezolvat problema, puteam sa schimb doar garniturile dar am optat sa schimb tot. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianix Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Re: Schimb lichid frana P 38 Salut. @Mardar, vezi sa nu ai vreo pierdere undeva,verifica furtunele de frana si etrierii sa nu fie umezi. E posibil sa pierzi presiunea in timpul noptii,atunci cand nu actionezi frana si nu este tot timpul presiune pe instalatie. Garniturile din pompa pierd tot timpul daca se deterioreaza si de regula le auzi ca “sufla“. Succes. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mardar Postat Februarie 20, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2013 Re: Schimb lichid frana P 38 Nu cred ca am pierderi de lichid,din vas nu dispare. Astept sa se mai incalzesca afara,suspend toata masina si fac o aerisire din aia ca la carte cu furtunas montat pe aerisitor si tinut intr-un borcan transparent sa se vada fiecare bula de aer. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate