Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

senzori de parcare

rcdragomir

Postări Recomandate

Re: senzori de parcare

la D2 nu m-a interesat ca am ditamai carligul de remorcare:grin: dar asta stiu ca functioneaza bine, are un prieten http://www.ebay.co.uk/itm/WIRELESS-PARKING-REVERSING-SENSOR-4-SENSORS-LED-DISPLAY-KIT-/370269606001?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item5635c9d071 , cat despre tinut cont deroata de rezerva, nu e din senzori ai tu grija...am mai gasit asta http://www.ebay.co.uk/itm/LAND-ROVER-FREELANDER-DISCOVER-RANGE-PARKING-SENSOR-KIT-/220397218021?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item3350b2a8e5

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Parerea mea e ca roata de rezerva nu are nimic cu senzorul. Eu mi-am montat carligul de remorcare cu aceasta temere, dar mi-am dat seama ca senzorii vad ca fascicolul lanternei: chiar langa senzor latimea conului e chiar diametrul senzorului, urmand ca raza acestuia sa creasca odata cu distanta. Nu este deranjat nici de carligul de remorcare, care e la vreo 30-40 cm sub senzor, nici de roata, care e mult deasupra. Tehnologia HUD (head up display) e superba daca nu-ti bate soarele din fata pe parbriz. Mie imi da de banuit pretul exagerat de mic.

O zi faina!

Editat de tarkanyi
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

N-am mai scris nimic in acest topic si a ramas suspendat...

Am montat senzorii care au fost recomandati de @Optimus,cu display LCD si sunt multumit de ei.Nu am apucat sa fac proba cu un gard, sa vad daca piuie fix inainte sa lovesc cu rezerva, dar isi fac treaba mai ales pe timp de noapte.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

N-am mai scris nimic in acest topic si a ramas suspendat...

Am montat senzorii care au fost recomandati de @Optimus,cu display LCD si sunt multumit de ei.Nu am apucat sa fac proba cu un gard, sa vad daca piuie fix inainte sa lovesc cu rezerva, dar isi fac treaba mai ales pe timp de noapte.

Salut!

Am si eu aceeasi problema si te-as ruga sa imi spui exact ce senzori ai pus,sau link-ul de unde I-ai cumparat.

Multumesc!

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Mi-a venit si mie randul sa am probleme.

Am senzori originali, cand cuplez marsarierul, se aude bipul scurt care confirma armarea dispozitivului, dar imediat se aude un bip lung si led-ul de pe butonul pentru dezactivare manuala clipeste.

Nu mai detecteaza nimic... Am cautat pe forumuri, unii zic, ca-i vreun senzor dus. Dar cum il gasesc?

Este vreo reteta pentru asta? Firele par intacte, contactele ok. In schimb, am cautat dupa codul de pe senzori si n-am gasit nimic...

Link spre comentariu

Pui contactul, bagi in marsarier si asculti cu atentie la fiecare senzor, cel care nu lucreaza nu va face nimic ceilalti o sa clicaie... de obicei problema e in mufa ca se umple de mizerie/rugina dar din cate am citit trebuie sa dai jos bara sa poti verifica sau scoate senzorul, in caz de senzor defect codul e YDB500301PMA

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Pui contactul, bagi in marsarier si asculti cu atentie la fiecare senzor, cel care nu lucreaza nu va face nimic ceilalti o sa clicaie... de obicei problema e in mufa ca se umple de mizerie/rugina dar din cate am citit trebuie sa dai jos bara sa poti verifica sau scoate senzorul, in caz de senzor defect codul e YDB500301PMA

Mersi!

Mufele sunt curate, au o garnitura cauciucata. O sa verific daca se aude ceva.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Am cumparat senzori de parcare cu functie de memorie a carligului si rotii de rezerva,am fost la service autorizat sa-i montez si mi s-a spus ca cei doi senzori din mijloc vor suna in continuu pentru ca ii va bruia bara de metal care se afla in spatele celei de plastic,a mai intimpinat cineva asa ceva?

Link spre comentariu

Salut!

Am si eu aceeasi problema si te-as ruga sa imi spui exact ce senzori ai pus,sau link-ul de unde I-ai cumparat.

Multumesc!

Parkmatik se numesc, si functioneaza perfect. Am si eu carlig de remorcare.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Mi-a venit si mie randul sa am probleme.

Am senzori originali, cand cuplez marsarierul, se aude bipul scurt care confirma armarea dispozitivului, dar imediat se aude un bip lung si led-ul de pe butonul pentru dezactivare manuala clipeste.

Nu mai detecteaza nimic...

Salut,

Cum ai rezolvat problema? Si eu am exact aceeasi problema la un Freelander 2.0 D din 2006.

A mai intalnit careva problema aceasta?

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Buna seara, de curand am reusit sa achizitionez un freelander td4 din 2004 LHD. Din pacate senzorii de parcare nu functioneaza.

Este posibil sa fie "goarna" defecta? Sau sunetul vine in boxe?

Intreb deoarece cand pun contactul si bag marsalier , imi licare butonul de la senzori, insa nu se aude nimic.

Maine o sa incerc sa ii ascult cu urechea pe fiecare.

Link spre comentariu

Sistemul are propriul difuzor... e descris in cartea tehnica

Link spre comentariu

Salut,

Cum ai rezolvat problema? Si eu am exact aceeasi problema la un Freelander 2.0 D din 2006.

A mai intalnit careva problema aceasta?

Multumesc anticipat.

Da, am dat jos bara, si am gasit doua fire roase si rupte de la frecarea cu ceva piesa de sub plastic. Am verificat fiecare fir in parte, plecand de la mufa cablajului senzorilor pana la fiecare mufa de senzor in parte. La montare am avut grija sa nu se mai frece de nimic, a si mers brici toata vara, dar de o vreme se intampla tot mai de sa dea eroare la cuplarea marsarierului. Acuma ori s-a mai rupt un cablu (nu inteleg de ce, pentru ca le-am verificat in detaliu), ori un senzor face figuri. E frig, e noroi, masina-i murdara, asa ca astept primavara sa dau jos din nou bara.

Link spre comentariu

Greu cu manualele astea, sub panoul lateral din portbagaj, singura chestie ca daca a fost convertita atunci e pe partea cealalta,

946771412_FreelanderPDCsounder.thumb.jpg.0b6cf692c081d7c58cd3417b439ba735.jpg

Link spre comentariu

Am rasfoit rave, dar nu gasesc nici unde nimc despre PDC.

O idee unde s-ar afla difuzorul?

Mersi.

Pentru ca nu e! Modelul facelift are partea electrica oarecum diferita. RAVE-ul e mai vechi...

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Revin cu update-uri.

Am inlocuit vechiul difuzor cu unul de pe golf 6 . Cel original este de 50ohmi 1 wat iar fel de pe golf este de 50 ohmi 0,5 wati. Se aude ok.

Insa acum am alta problema.

Cand cuplez marsalierul, se aude bepul de "activare" senzori dupa care un tiuit de 4 secunde si dupa nimic.

Am ascultat cu urechea fiecare senzor si nici un zgomot, nimic.

Oare nu se alimenteaza senzorii?

Am inteles ca sunt alimentati prin fir comun?

Link spre comentariu

Verifica conectorul din imagine, sa nu fie deconectat sau plin de mizerie, rupt ceva fir, etc...pe acolo e circuitul senzorilor(click de mai multe ori pe poza si creste)

1609561183_FreelanderPDCplug.thumb.jpg.f33c0c031a32a3d2860301c915f9c6ca.jpg

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

Asta va trebui sa-ti dai seama singur pe baza pozei ca eu nu stiu

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare