octavi Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 a schimbat cineva rulmentii pe spate la niva? azi m-am trezit ca roata din spate a iesit cu planetara cu tot in afara vreo 25cm stie cineva cum se scoate rulmantul din butuc? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silvones Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Re: rulment spate Salut, Scoti tambur, saboti etc. desfaci cele 4 piulite de pe interior (cum te uiti de la dif spre roata, parca sunt M10) si tragi afara arborele cu rulment cu tot. Apoi trebuie sa tai (daca nu a iesit deja, dupa cum spui) inelul care fixeaza rulemntul pe ax. Cu mare grija sa nu atingi zona in care lucreaza semeringul. Inelul respectiv nu merge refolosit si cel nou se fixeaza prin incalzire. S-ar putea sa iasa la presa, daca ai asa ceva. Nu ai un manual de service? Vezi aici cateva imagini: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=ru&tl=en&u=http://www.autoprospect.ru/vaz/21213-niva/17-3-snyatie-poluosi-i-zamena-salnika.html&usg=ALkJrhgCTDf_rFHMofUpwJ080roZ_lgxcw Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octavi Postat Ianuarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 (editat) Re: rulment spate a iesit planetara cu tot cu roata asa am si venit cu ea inafara in timp ce mergeam am ramas pe loc si am putut sa misc masina doar dupa ce am blocat dif.(maneta mica), am desfacut ce ai zis cele patru suruburi dar rulmentul a ramas in carcasa sa de pe punte dar cred da dau de dracu pentru ca daca te uiti pe lungimea axului planetarei in punte ceva sa miscat de la centru pentru ca planetara am incercat sa o bag la loc dar nu merge pana la capat Editat Ianuarie 14, 2013 de octavi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silvones Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Re: rulment spate ... rulmentul a ramas in carcasa sa de pe punte Atunci cred ca trebuie sa improvizezi ceva, un fel de extarctor. N-am patit asta niciodata. Sau poate merge sa scoti si pe partea cealalta arborele, sa dai jos diferentialul si sa bagi o bara lunga dintr-o parte in alata care sa se propteasca in rulment dinspre interior. Asa ai putea sa-i dai ceva ciocane... E doar o idee. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silvones Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Re: rulment spate Totusi, cum ai reusit sa mergi cu ea in 3 roti? Inteleg ca blochezi centralul si trage fata dar cum de s-a deplasat, ai tarat-o pe jos? Ma gandeam ca daca se desira puntea acolo ramai... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octavi Postat Ianuarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Re: rulment spate sa te gandesti in asa fel ca sabotii de frana si restul dispozitivului de franare a ramas la locul ei pe punte dar roata a iesit inafara cu tot cu planetara care se vedea si se invartea in punte dupa cum mergea masina roata din spate era inafara aripii cu 25 cm Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octavi Postat Ianuarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Re: rulment spate cred ca oricum trebuie sa dau jos si cealalta parte altfel nu imi dau seama cum sta acolo roata aia fara sa iasa afara in timp ce ruleaza ca doar nu o sta doar in cota de rulment? asa tampiti nu or fi cand au facut-o, si trebuie sa dau jos capacu de la dif sa vad ce are de nu mai intra planetara pana la melcul ala din diferential Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silvones Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Re: rulment spate Dupa ce vei scoate si cealalta planetara vei vedea ca toata treaba e facuta de acel inel de fixare. Nu iti recomand sa-l refolosesti pe cel care a cedat, se va intampla din nou. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octavi Postat Ianuarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Re: rulment spate bun si ordinea de montare inapoi? rulmentul se pune pe planetara si pe urma se baga in punte dupa ce montezi sabotii? acel inel unde vine trebuie ceva incalzit . am simtit in spatele rulmentului ceva inca pe langa simering. sunt curios dar nu mai am chef de ea la ora asta as taia cu acetilena rulmentul dar nu vreau sa decalibrez lacasul din punte Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silvones Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Re: rulment spate Nu. Se baga rulmentul pe planetara. Se incalzeste inelul si se baga/bate pe planetara. Se introduce planetara in punte si se fixeaza cu cele 4 suruburi. Se monteaza sabotii apoi tamburul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Re: rulment spate Rulmentul ala il spargi cu ciocanul altfel ti-ar trebui un extractor lung cit planetara adica 1 metru. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octavi Postat Ianuarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 (editat) Re: rulment spate trebuie mai lung cat planetara de 2 ori ca sa ajung din partea stanga sa trec prin dif si sa ajung la rulmentul din dreapta. nu aveti cumva o sectiune la puntea din spate sa vad cum stau treburile pe acolo. daca ordinea dinspre roata este planetara rulment inel si simering inseamna ca inelul asta se simte cu degetul in spate la rulment si o fi fost posibil sa alunece jos de pe planetara? niva tot o niva este stiti cum e pe ungureste are rima mai bine *nem rosz nem rosz de csak orosz*:ha::ha: adica nu e rea dar tot ruseasca e Editat Ianuarie 14, 2013 de octavi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobos Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Re: rulment spate Salutare.rulmentul pe spate il schimbi daca il tai cu flexul,inclusiv bucsa care il tine.cind il cumperi ptr niva rulmentul vine cu bucsa si semering.eu am pus MASTER si are 2ani si este in stare perfecta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Re: rulment spate ...simeringul se monteaza in punte..nu pe planetara,el trebuie fixat cu grija acolo in interior si dupa aceea introdusa planetara..tot cu grija mare.. Eu am fost cu fusul planetar la o presa hidraulica industriala si a iesit bucsa aceea la nu stiu cate tone forta(peste 6t parca) cu o pocnitura puternica.Montajul a fost facut la aceeasi presa dar fara a se incalzi bucsa metalica(inelul de fixare),a zis omul acela ca prin incalzire se pierd proprietatile....deci nu a fost folosita flacara nici la demontare nici la montare si am folosit acelasi inel...nu am mai avut probleme. Atentie mare! daca planetara nu intra usor cu mana sa nu se bata in ea...verificati canelurile care vin introduse in sateliti sa nu fie agatate la capat in momentul cand planetara a iesit ...(valabil cand planetara iese in mers---forta de rotatie deformeaza capatul striatiilor)... Inca o precizere..cand se monteaza cele 4 suruburi dupa ce a fost introdusa planetara e bine sa se dea cu un silicon de etansare pe piesa aceea patratoasa... In legatura cu rulmentul ramas in lacas..???? nici eu nu am patit..dar trebuie sa iasa el cumva.Bafta!! Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octavi Postat Ianuarie 18, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Re: rulment spate a fost simplu am desfacut si roata din stanga si am scos diferentialul, prin partea cealalta cu o teava am lovit rulmentul impreuna cu simeringul dupa ce in carcasa difului era o tabla care ghideaza planetara in dif, aceasta tabla am incalzit=0 cu acetilena si am lovit cu un cioacan pana a revenit la normal,pe urma totul a fost simplu curatat si montat inapoi, problema fusese ca acel inel a alunecat in ceva mod de pe planetara. inelul nou l-am incalzit cu acetilena pana la rosu si a intrat singur pe planetara pana la cota sa fara lovituri, toata treaba a fost vreo 5 ore din care 2 drumul pana in ungaria dupa simering inel si rulment care au costat 41 lei + ulei la care am pus si putina valvolina (parca este mai silentios acum), din care mai pun cateodata la tractiunea din fata la tractor am cerut parerile voastre pentru ca pana acum nu am vazut puntea din spate desfacuta si nu imi puteam inchipui cum sta planetara inauntru. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate