Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dezincrustare bloc motor de fonta ?

cos

Postări Recomandate

Am un motor care va fi revizuit complet , si vreau sa fac la blocul motor o spalare sanatoasa la circuitul de racire . Motorul sta de ceva timp fara antigel ( l-am avut dezasamblat ) , si bineinteles ca a facut in canalizatiile de racire oxizi , rugina si ce-o mai fi fost de la functionarea lui cand inca avea puls .

As vrea sa-i fac o deincrustare chimica . Prima metoda care mi-a rasarit in minte este 'radiator flush' , dar am dubii asupra eficientei ...

Mai sunt si solutiile dedicate pentru schimbatoarele de caldura , dar nu stiu nimic practic despre ele .

Ceva idei ?

Daca conteaza detaliile , blocul e din fonta , fara camasi deci fara probleme .Bineinteles ca e de Nissan ....desi as pune pe masina un beemvar usor iritabil ... ma limitez la ce am .Il mai umflu eu pe la sfarsit .. deocamdata sa-l fac 'impecabil' .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Dezincrustare bloc motor de fonta ?

In vremurile de mult apuse cand faceam motoare eu curatam blocurile cu fosfat şi otet.

O fierbere cu fosfat va crea o buna degresare, dupa care otetul si o buna clatire.

O buna degresare se poate face si cu tricloretilena (la ultima noastra discutie eu iam zis TNT:ha:), dar raman la parerea ca fosfatul este imbatabil.

Vezi ca pentru piatra (calcar) mai sunt produsele de curatare a calciului din filtrele de cafea. Si paleta e larga in acest sens.

Link spre comentariu

Esti un geniu . Imi dau seama ca imbatranesc ... am un cunoscut care se ocupa de filtre de cafea , expresoare etc ...

Multumesc .

TNT - ... da , uitasem ... ( ... as vrea eu ... am multe de curatat ) .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Buna ziua !

Exista solutii chimice lichide special concepute pentru asta. Am avut o aplicatie pe motorul Pontiac-ului meu, acum cativa ani, si am gasit solutia in magazinele auto.

Pe eticheta recipientului de un litru se recomanda diluarea in regim unu la doi cu apa, umplerea sistemului de racire (cu termostatul si radiatoarele scoase din circuit, acestea fiind spalate fiecare independent), incalzirea la temperatura de lucru a motorului, dupa care eliminarea amestecului si repetarea procedurii pana la obtinerea rezultatului dorit.

In cazul meu, m-am oprit cand din motor a iesit doar ceva curat si fara urme de rugina, dar a durat circa noua ore treaba si multa solutie din asta, ca si blocul era mare (motor V8 de 7.5 litri). Se atragea atentia asupra aspectului de a nu concentra mai tare amestecul, pentru ca ar ataca integritatea garniturilor/furtunelor din sistem, asa ca, dupa ce am terminat treaba, am lasat in motor peste noapte un amestec de concentratie unu la patru pana a doua zi, apoi in urmatoarea noapte doar apa curata.

Radiatoarele au fost spalate independent, mai precis doar cel al incalzirii habitaclului, ca cel al motorului era nou. Ulterior am repus toate la locul lor, inclusiv termostatul, si totul a functionat la parametri nominali, pana m-am hotarat sa restaurez complet masina respectiva. Care restaurare inca nu s-a incheiat...

Dragos

Link spre comentariu

Eu in magazine in afara de radiator flush 2+2 nu prea am gasit altceva. Mai auzisem ceva de sare de lamaie (dar nu stiu concentratia).

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Pentru un bloc motor din aluminiu, mai exact G13 de Samurai, ce potiune pot sa folosesc sa-l curat de calcar la interior?

In acest moment motorul este complet demontat si a fost spalat la exterior cu jetul.

Cu ce se poate curata eficient zmacul ala maro care se gaseste peste tot in carter?

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

salutari,la aluminiu fara soda caustica,neutralizarea reactiei chimice intre aluminiu si soda caustica ,dupa curatare ,se face foarte greu .riscul sa gaureasca aluminiul in timp este foarte mare.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare