bocanilatup Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Vreau sa modific dacia pick up diesel cu motor de 1,9 renault.Am gasit cutie viteze de aro 10 cu motor renault numai ca nu avea diferentialul fata pe ea.Am inteles ca la cele motorizare renault diferentialul era prins de sasiu.Problema este ca nu gasesc diferential de aro in 5 trepte.Am unul de aro 10 dar am impresia ca este de 4 trepte si se invarte in sens invers.As putea sa-i schimb pinionul de atac si coroana ca sa il transform pentru cutia pe care o am? Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Bucuras Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Re: modificare dacia pick up Are un prieten un aro 10 la dezmembrat,dar nu stiu daca are cv in 4 sau 5 trepte..... Laurentiu 0722137747 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Re: modificare dacia pick up Suna interesant...cum montezi diferentialul fata pe Dacie ? Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Re: modificare dacia pick up am auzit multe denumiri de diferentiale, dar dupa numarul vitezelor din cutie....inca nu am auzit pune dumneata mana pe diferential si numara dintii de pe coroana si ii imparti la numarul de dinti de pe pinion ALA este raportul diferentialului respectiv la aro 10, diferentialele montate pe motorizarile renault 1,9 erau cu sens invers de rotatie fata de celelalte (motorizari dacia, vw1,6) orice diferential de fata de aro10 se poate monta pe traversele de pe sasiu, e vorba de 2 table care se prind pe diferential in suruburile de inchidere a lui ...deci nu e o chestie complicata, si din cate stiu, toate aveau gaurile de prindere si pentru cutie sa renuntat la prinderea pe cutie de buna ce era varainta (se smulgeau cele 4 suruburi cand iti era lumea mai draga) si vrei sa pui cutia de aro 10 pe dacie cu grup fata cu tot? nu de alta, dar eu vad destul de complicat sa inalti motorul atat de mult incat sa aibe loc acolo jos tot ansamblul posibl sa nu mai vezi in fata nimic de motor :ha1 forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 (editat) Re: modificare dacia pick up Locul sub Dacie e foarte mic. Daca inalti motorul, trebuie sa tai din podea sa vina cutia mai sus + o mare gaura in capota sa iasa motorul:ha1 sau carburatorul macar. Daca pui diferentialul sub cutie in gaurile originale de prindere, nu cred ca mai vin planetarele in drept cu fuzeta, iar ca sa muti bratele mai jos si caseta de directie trebuie sa ranforsezi lonjeroanele fiindca sigur se torsioneaza. Bratele le poti muta foarte usor 10-15 cm mai jos dar caseta de directie nu prea. Trebuie sa tai traversa pe care este prinsa si sa o sudezi mai jos, sau faci alta. Ai grija ca daca bieletele stau prea intinse in jos, se blocheaza caseta! (am patit cu un prieten de doua ori, cu doua casete) Orice metoda ai alege, o sa ai de lucru. Mai bine cauti sau faci o punte rigida cu grupul pe mijloc. PS: Ce fuzete folosesti ? Editat Ianuarie 27, 2013 de Cristian1 Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Re: modificare dacia pick up Care carburator este vorba de o Dacie 1.9 d.Dacile astea stiu ca sunt si 4x4 nu? Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Re: modificare dacia pick up Da, scuze, ma gandeam la filtru de aer ce ii pus pe motor :ha: NU toate Dacile cu motor Renault diesel sunt si 4x4, sunt ori 4x4, ori RWD ori FWD. Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bocanilatup Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Re: modificare dacia pick up multumesc pentru sfaturi.m-am apucat sa montez cutia aro pe dacie.nu trebuie sa mut motorul sau caseta de directie....diferentialul fata vine undeva sub cutia de viteze din cate am masurat.probabil va trebui sa tai din lonjeroane sa nu loveasca in ele planetarele,sa inalt caroseria sa nu lovesc cu grupul fata si reductorul de asfalt:grin:... sunt tare curios ce o sa iasa.in caz de esec montez cutia originala la loc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bocanilatup Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Re: modificare dacia pick up din caroserie trebuie sa tai doar cat introduci manetele pentru schimbat vitezele.in rest vine perfect.trebuie doar facut un jug de prindere a cutiei de sasiu in spate..ca este mai lunga decat cea de dacie.in rest..cardanul trebuie scurtat si echilibrat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Re: modificare dacia pick up Sa faci niste poze pe acolo ca suntem tare curiosi. Daca tai din lonjeroane, sa sudezi la loc niste intarituri. Daca montezi diff-ul dub cutie, planetarele o sa stea drepte iar bratele intinse la maxim ? Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarzy Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 Re: modificare dacia pick up oare nu-i mai simplu sa investesti intr-un sasiu de aro peste care sa aplici caroseria de dacie? au fost facute de fabrica caroserii de break pe sasiu (inclusiv motorizare si transmisie) de aro 10, si am mai vazut o caroserie de Oltcit pusa pe un sasiu de aro 10 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 Re: modificare dacia pick up ... si am mai vazut o caroserie de Oltcit pusa pe un sasiu de aro 10 Asta chiar suna interesant,ca fost posesor de Oltcit pe vremuri,as fi fost curios sa vad un asemenea exemplar.Ce motorizare avea,daca iti mai aduci aminte? Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarzy Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 (editat) Re: modificare dacia pick up clasica motorizare Dacia, parca 1,4 .... nu mai stiu daca nu cumva 1,6 http://forum.4tuning.ro/135-oltcit-tuning/45899-oltcit-off-road.html propietarul locuieste in Campulung si a lucrat ca si proiectant la uzina, e un tip foarte haios cu toate ca sufera de boala locala (a producatorilor de spirtoase) .... daca intrebi de dl Badita cred ca orice copil din CL (Leresti) stie sa te indrume la dumnealui uite si-un filmulet: http://blog.costinu.com/tag/4x4/ Editat Ianuarie 31, 2013 de tarzy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 Re: modificare dacia pick up Interesant :wink: Merci @tarzy. Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bocanilatup Postat Februarie 1, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2013 Re: modificare dacia pick up inca nu stiu.o sa fac poze inainte si dupa montaj.ceva trebuie sa iasa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bocanilatup Postat Februarie 1, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2013 Re: modificare dacia pick up inca nu stiu.o solutie pentru toate trebuie sa fie.o sa fac poze inainte si dupa montaj.si eu sunt tare curios ce o sa iasa:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bocanilatup Postat Februarie 1, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2013 Re: modificare dacia pick up ca sa urc caroseria de dacie pe sasiu de aro..este putin complicat..plus ca rar-ul nu doarme.nu cred sa omologheze asa ceva nu cred sa se loveasc ei de cutie si reductor....iar itp il mai facem pe unde se poate.asa cumparam un aro 10 il reconditionam si era altceva.daca am avut la indemana dacia,cu costuri minime pot avea 4x4 mai pricopsit.cutia originala nu face fata la penti mai abrupte.am incercat sa dau si depitul la pompa de injectie mai mare sa nu moara motorul..dar degeaba,crapa ambreiajul.nu puteam sta in cabina de miros.acum om trai si om vedea ce o sa iasa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Re: modificare dacia pick up Ambreiajul la Daciile astea e foarte slabut. Daca dai umpic cu spatele incarcat si e si putina panta...imediat miroase. Ai grija! Trebuie sa calculezi multe chestii pentru ca daca planetarele nu stau in drept cu butucul rotii, ba o sa iasa de pe grup, ba o sa fie prea inghesuite, cand treci cu masina peste denivelari. Poti pierde linistit o planetara:ha: Stiu ca planetarele de aro 10, sunt mai lungi putin in capatul de catre roata, dar nu stiu nici cu ele daca rezolvi ceva. (+fuzete ARO) Ce varianta de caroserie ai ? Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bocanilatup Postat Februarie 4, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2013 Re: modificare dacia pick up dacia 1307(5 locuri si carlinga).maine o sa urc poze cu ea.o solutie trebuie sa existe pentru planetarele fata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bocanilatup Postat Februarie 5, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2013 Re: modificare dacia pick up ma poate ajuta careva cu un diferential de aro 10 in 5 trepte?am un diferential dar se invarte invers.sau un pinion de atac si coroana?multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
icXu Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 (editat) Re: modificare dacia pick up Daca nu gasesti diferential de benzinar, (cred ca) il poti desface pe al tau si rasuci coroana, dintii n-o sa mai aibe acelasi "sens" dar merge macar sa faci experimente fara sa mai piezi bani si timp. Nu stiu sigur dar parca am auzit o varianta de genul. Editat Februarie 6, 2013 de icXu My Build: ARO Spartana Offroad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bocanilatup Postat Februarie 6, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2013 Re: modificare dacia pick up momentan sunt la demontat si montat cutie viteze...nu cred ca merge chimbat sensul astfel...o sa il desfac de curiozitate. imi trebuie un grup fata pentri diesel,bine ca am inteles ca diesel sau benzina este acelasi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Re: modificare dacia pick up Pune grupul pe dos, il intorci cu partea stanga la dreapta si invers.... Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bocanilatup Postat Februarie 6, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2013 Re: modificare dacia pick up m-am gandit la asta,numai ca daca il intoc invers imi vine cu 5 cm mai jos planetarele si trebuie sa tai prea mult din lonjeroane.daca il pun normal tot mai trebuie sa tai din lonjeroane.o sa termin de montat cutia si apoi sa vedem cum vine pozitionat diferentialul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
icXu Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Re: modificare dacia pick up Uite niste poze facute cand am demontat grupul meu, pote te ajuta. My Build: ARO Spartana Offroad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate