Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

TwoNav

omoroka

Postări Recomandate

Dragilor, stiu ca Ozi este aplicatia pe care cei mai multi dintre voi o utilizati in momentul de fata insa... fiindca WinCE e pe moarte iar Ozi nu a lansat decat o versiune beta a aplicatiei lor pentru Android si nici-o varianta pentru iOS altii sunt pe cale de a-i lua locul.

Personal, dupa indelungi cautari si incercari (unele pe bani) a unor aplicatii similare Ozi pentru iPad, am gasit poate cea mai complexa aplicatie de navigatie cu harti offline de tipul hartilor militare, aplicatia TwoNav.

Intrucat aceasta aplicatie este foarte complexa si customizabila indraznesc sa deschid un topic dedicat, destinat atat utilizatorilor sai cat si celor care nu sunt siguri dac sa marce sau nu banul pe ea.

Pe scurt, aceasta aplicatie este dezvoltata de Spanioli (cred!), o firma care produce inclusiv dispozitive de navigare gen Garmin, destul de apreciata in Europa. Aplicatia TwoNav este disponibila pentru mai multe dispozitive mobile (tablete) inclusiv iPad si Android, cele mai importante avantaje gasite de mine fiind:

- posibilitatea utilizarii hartilor militare sau a altor harti offline;

- posibilitatea conversiei hartilor deja calibrate din Ozi in TwoNav;

- utilizarea atat a hartilor offline cat si a hartilor online, la alegere;

- zoom de start;

- import usor al track-urilor kml;

- inregistrare trasee (tracking);

- posibilitatea crearii track-ului direct pe tableta;

- 3D landscape pe orice tip de harta offline;

Ca si dezavantaje as mentiona:

- mesajul care-i cere utilizatorului sa faca 8-uri cu tableta din cauza interferentelor magnetice (nu stiu cum sa dezactivez busola aia nenorocita!);

- interfata este cam urata (zici ca e desenata in paint);

- pretul nu este neglijabil (mai ales pentru noi care ne-am obisnuit cu aplicatii moka :grin:) in jur de 50EUR;

Astept cu mare nerabdare aici, parerile, comentariile, problemele si nemultumirile celor care folosesc TwoNav, ce au mai descoperit ei sau ce inca cauta (cacofonia este voita :grin:) la aceasta aplicatie.

Eu unu caut si nu stiu cum sa dezactivez busola aia magnetica de ma pune sa fac opturi tot timpul.

Va salut !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: TwoNav

@opinion: nu trebuie recalibrate, trebuie convertite...se face automat :h5

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

Asa Liviu nu stiam cum ii spune pe romaneste :). Se gaseste undeva softul asta pe torenti? Exista si o versiune pentru PC - pentru editarea mai facila a traseelor?

LE - numai ce m-am uitat la ei pe site si zice asa ca la 30 de euro ai trei licente si se poate folosi si pe PC.

Editat de opinion
Too much of a good thing can be wonderful.
Link spre comentariu

salut omoroka

ai idee daca hartile calibrate pentru ozi trebuiesc recalibrate?

Trebuie doar convertite. Eu asa am procedat astfel: am dat jos de pe situl lor aplicatia CompeGPS Land trial version cu ajutorul careia am convertit direct hartile calibrate Ozi in formatul TwoNav. CompeGPS iti da posibilitatea de a selecta mai multe harti de-o data si de a le converti intr-un singur pas.

Va salut !

Link spre comentariu

versiunea de PC/PDA/tableta/etc au aceeasi interfata :grin: deci nu o sa arate altfel pe PC. O sa fie tot ca un ecran de PDA, doar ca mai mare :ha: versiunile se pot da jos de pe site-ul oficial, "licenta" la ele nu am gasit, e drept ca nici nu am insistat sa scobesc prea mult, oricum probabil imi voi cumpara o licenta pe bune, cum ai si vazut, e 30EUR licenta ptr 3 device-uri, ceea ce mi se pare decent. :h5

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

Asa Liviu nu stiam cum ii spune pe romaneste :). Se gaseste undeva softul asta pe torenti? Exista si o versiune pentru PC - pentru editarea mai facila a traseelor?

LE - numai ce m-am uitat la ei pe site si zice asa ca la 30 de euro ai trei licente si se poate folosi si pe PC.

O versiune mai veche pentru PC parca am vazut-o la un moment dat pe DC++.

Va salut !

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut. Am descoperit cum se dezactiveaza busola magnetica:

Settings -> Calibration -> Bearing: GPS

Era tare enervant mesajul ala de interferenta magnetica care aparea de fiecare data cand deschideam aplicatia :wink:

Va salut !

Link spre comentariu

Salutare pe Samsung Galaxy Nexus sistem de operare Android merge instalata aceasta aplicatie Two Nav?

Eu stiu ca exista TwoNav si pentru Android. Cauta-l in Market Place... parca asa se cheama appstore-ul de la Android.

Va salut !

Link spre comentariu

Mersi intradevar exista si costa 136 ron.Voi incerca varianta gratuita trial si daca ma multumeste probabil candva voi da acei bani sau poate apare ceva cracuit.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Are cineva Two Nav instalat pe telefon cu android de preferat pe Samsung?Ma chinui sa bag hartile in telefon si nu stiu cum.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Are cineva Two Nav instalat pe telefon cu android de preferat pe Samsung?Ma chinui sa bag hartile in telefon si nu stiu cum.

Salut... Da, pe Note2 N7100... Eu am cumparat si instalat TwoNav si functioneaza...

In CARDUL EXTERN, am directorul TwoNavData, cu subdirectoarele POI, Radars, Maps, Cache, Data si fisierul RegInfo.ini. In Maps pui hartile. Eu mi-am facut cu MOBAC toata RO zoom11-16. Toate bune.

Link spre comentariu

Salut... Da, pe Note2 N7100... Eu am cumparat si instalat TwoNav si functioneaza...

In CARDUL EXTERN, am directorul TwoNavData, cu subdirectoarele POI, Radars, Maps, Cache, Data si fisierul RegInfo.ini. In Maps pui hartile. Eu mi-am facut cu MOBAC toata RO zoom11-16. Toate bune.

Cum ai creat hartile cu MOBAC ca mie-mi da o eroare atunci cand aplicatia are de generat mai mult de un fisier?

Cum sta N7100 la capitolul semnal, esti multumit?

Va salut !

Link spre comentariu

Cum ai creat hartile cu MOBAC ca mie-mi da o eroare atunci cand aplicatia are de generat mai mult de un fisier?

Nu cred ca am facut nimic deosebit... poate am avut noroc. Am selectat NEW, TwoNAV (Rmap), am dat rename si am pus numele atlasului, selectat Google Hybrid ca sursa, checkmark la 11-12-13-14-15-16 ca niveluri de zoom, la Settings am pus map size maxim (1048575), am ales zoom grid 8, am selectat o zona suficient de mare cat sa ma lae BOBAC sa o fac dar nu prea mare incat sa iasa harti mai mici de 2 GB ALTFEL TWONAV NU LE VEDE.

Am ales la final Create atlas si MOBAC a facut o harta. Nu am ales o alta zona suplimentar ulterior. Am dat alt nume la zona, am sters prima zona din MOBAC (prima harta fusese deja facuta in directorul ales de mine pentru storage). Apoi am selectat a doua zona si am ales Create Atlas. Am facut mereu cate un atlas cu cate o singura harta. In felul asta am obtinut in directorul de storage mai multe atlasuri cu cate o harta. Hartile separate le-am redenumit cum mi-a trecut prin cap, si le-am bagat in directorul maps din TwoNav Data de pe cardul microSD extern. Twonav le vede DACA nu au mai mult de 2GB. Limitare Android. Sper ca se intelege ceva baieti... daca nu, ma mai intrebati, si daca stiu mai zic. Nu sunt expert, sunt doar ambitios... si am 10 harti cu Romania zoom level 11-16 pe Twonav. Se vede belea... dar parca mi-ar place un zoom 17. Doar ca am reusit cu greu sa fac GEHybrid sa mearga din nou , si acum da MULTE erori la downloadat tilesuri.... Catalin74 este maessstrul... RESPECT.

Link spre comentariu

Scuze, am uitat. Semnalul n7100 este bunicel in oras. Inca nu am iesit la pescuit si pe coclauri cu el, ca deabia imi intra baiatul la liceu si deabia dupaia mai fug de acasa... Revin. Stima.

Link spre comentariu

Nu cred ca am facut nimic deosebit... poate am avut noroc. Am selectat NEW, TwoNAV (Rmap), am dat rename si am pus numele atlasului, selectat Google Hybrid ca sursa, checkmark la 11-12-13-14-15-16 ca niveluri de zoom, la Settings am pus map size maxim (1048575), am ales zoom grid 8, am selectat o zona suficient de mare cat sa ma lae BOBAC sa o fac dar nu prea mare incat sa iasa harti mai mici de 2 GB ALTFEL TWONAV NU LE VEDE.

Am ales la final Create atlas si MOBAC a facut o harta. Nu am ales o alta zona suplimentar ulterior. Am dat alt nume la zona, am sters prima zona din MOBAC (prima harta fusese deja facuta in directorul ales de mine pentru storage). Apoi am selectat a doua zona si am ales Create Atlas. Am facut mereu cate un atlas cu cate o singura harta. In felul asta am obtinut in directorul de storage mai multe atlasuri cu cate o harta. Hartile separate le-am redenumit cum mi-a trecut prin cap, si le-am bagat in directorul maps din TwoNav Data de pe cardul microSD extern. Twonav le vede DACA nu au mai mult de 2GB. Limitare Android. Sper ca se intelege ceva baieti... daca nu, ma mai intrebati, si daca stiu mai zic. Nu sunt expert, sunt doar ambitios... si am 10 harti cu Romania zoom level 11-16 pe Twonav. Se vede belea... dar parca mi-ar place un zoom 17. Doar ca am reusit cu greu sa fac GEHybrid sa mearga din nou , si acum da MULTE erori la downloadat tilesuri.... Catalin74 este maessstrul... RESPECT.

Nu ti-a dat eroare pentru ca ai setat map size la maxim ai generat cate o singura harta. Mie mi-a fost teama sa le fac asa mari dar daca zici ca se misca bine pana in 2GB o sa le fac si eu tot asa.

Mersi de pont. :h5

Va salut !

Link spre comentariu

Nu ti-a dat eroare pentru ca ai setat map size la maxim ai generat cate o singura harta. Mie mi-a fost teama sa le fac asa mari dar daca zici ca se misca bine pana in 2GB o sa le fac si eu tot asa.

Mersi de pont. :h5

Cu drag. De miscat se misca BINE, doar baterie consuma in draci, vezi sa-l tii la curent cat esti in masina. Singura chestie care NU imi place la Twonav este ca nu ia in configuratie decat 10 harti. Cand faci un checkmark sa o ia pe a 11-a, automat iti sterge una dintre cele incarcate initial. Dar merge. Am reusit RO 11-16 din 10 harti. O intrebare - ai incercat, tu sau altcineva de pe forum, sa folositi o harta facuta cu MOBAC in care exista si "missing tiles"? Merge? La zoom 17 nu reusesc sa fac o harta intreaga, la aprox 300.000 tiles lipsesc mereu cam 2-3000. Stima.

Link spre comentariu

Cu drag. De miscat se misca BINE, doar baterie consuma in draci, vezi sa-l tii la curent cat esti in masina. Singura chestie care NU imi place la Twonav este ca nu ia in configuratie decat 10 harti. Cand faci un checkmark sa o ia pe a 11-a, automat iti sterge una dintre cele incarcate initial. Dar merge. Am reusit RO 11-16 din 10 harti. O intrebare - ai incercat, tu sau altcineva de pe forum, sa folositi o harta facuta cu MOBAC in care exista si "missing tiles"? Merge? La zoom 17 nu reusesc sa fac o harta intreaga, la aprox 300.000 tiles lipsesc mereu cam 2-3000. Stima.

Pe mine nu ma deranjeaza atat de mult lucrul asta. Apesi pe ecran si selectezi "Search for best map here" Ce ma deranjeaza cu adevarat este faptul ca nu pot selecta harta pe care vreau sa o deschid intr-o anumita zona, in cazul in care am mai multe. Sistemul mi-o deschide pe cea care o considera el fiind mai detaliata... nu stiu dupa ce criterii.

Va salut !

Link spre comentariu

Pe android poti sa folosesti harti offline la aplicatia standard. descarci harta si dupa aia o folosesti.

Te salut. Nu inteleg postul. DOAR despre harti offline era vorba aici... Eu ziceam ca in directorul TwoNavData\Maps poti pune zeci de harti offline, dar ca nu pot fi bifate si citite simultan de catre TwoNav DECAT 10. Despre asta ziceai tu? Eu vreau sa stiu daca sunt utilizabile hartile generate de MOBAC CHIAR DACA AU MISSING TILES..... Cineva? Stima.

Link spre comentariu

Pe mine nu ma deranjeaza atat de mult lucrul asta. Apesi pe ecran si selectezi "Search for best map here" Ce ma deranjeaza cu adevarat este faptul ca nu pot selecta harta pe care vreau sa o deschid intr-o anumita zona, in cazul in care am mai multe. Sistemul mi-o deschide pe cea care o considera el fiind mai detaliata... nu stiu dupa ce criterii.

Vezi ca exista in meniul display sau map posibilitatea de a dispune niste buttons pe harta (cei 4 de sus, cu Nordul, 3d/3d... etc) si poti selecta un buton numit NEXT MAP sau ceva asemanator, in acest fel poti COMUTA in timp real ce harta sa utilizezi. Merge TESTAT de mine. Stima.

Link spre comentariu

Vezi ca exista in meniul display sau map posibilitatea de a dispune niste buttons pe harta (cei 4 de sus, cu Nordul, 3d/3d... etc) si poti selecta un buton numit NEXT MAP sau ceva asemanator, in acest fel poti COMUTA in timp real ce harta sa utilizezi. Merge TESTAT de mine. Stima.

Mersi de pont. Buna treaba :h5

Va salut !

Link spre comentariu

Acum ca m-ai facut atent, parca NU imi place cum ARATA semnalul la n7100. Nu prea am fazut full niciodata in Bucuresti, networks imi arata 20% - 40% semnal pe gsm only..... si am incercat vateva variante de modemuri... Acum merg cu Omega v16 ROM(android 4.1.2 XXDMC3), Perseus3.0.36 kernel si am avut model XXDLK7 slabutz, acum am flashuit XXDME4 si la o prima ocheada tot ca DLK7 merge... adica slabutz. Sunt pe Vodafone si totusi, ce-i drept, NU am avut intreruperi de semnal, inca, dar nici nu am iesit pe poteci de munte sau pescuituri in mijlocul lui nicaieri... o sa vad. Cineva care e MULTUMIT de numarul de liniute la N7100 si care sa zica ce modem are instalat? Stima.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare