Trapa Postat Februarie 1, 2013 Partajează Postat Februarie 1, 2013 Salutare, Fix dupa ce am schimbat distributia la Suzuki Vitara 1.6i 8v (inclusiv pompa de apa + antigel), temperatura apei a inceput sa creasca foarte greu, nu mai ajunge fix la jumatate, iar relantiul e mai mare decat inainte. Am aerisit circuitul de racire, crezand ca este aer pe instalatie, dar degeaba. M-am intors la mecanic, care mi-a mai aerisit instalatia, dar degeaba. Acul la apa urca mai mult, dar tot nu ajunge fix la jumate, ca inainte. Iar relantiul e tot mare. Urmatoarea explicatie a mecanicului a fost ca trebuie sa-mi reglez avansul, la cineva care are osciloscop, pentru ca mi s-a dereglat dupa schimbarea distributiei. Asa e? Dupa schimbarea distributiei trebuie reglat si avansul? N-as vrea sa mai cheltuiesc bani aiurea si sa aflu ca de fapt alta e cauza. Multumesc mult, Suzuki Vitara JLX 1.6i 8v 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
martinchiuloasa Postat Februarie 1, 2013 Partajează Postat Februarie 1, 2013 Re: Relanti mare dupa schimbarea distributiei - Suzuki Vitara 1.6i 8v Salutare, Fix dupa ce am schimbat distributia la Suzuki Vitara 1.6i 8v (inclusiv pompa de apa + antigel), temperatura apei a inceput sa creasca foarte greu, nu mai ajunge fix la jumatate, iar relantiul e mai mare decat inainte. Am aerisit circuitul de racire, crezand ca este aer pe instalatie, dar degeaba. M-am intors la mecanic, care mi-a mai aerisit instalatia, dar degeaba. Acul la apa urca mai mult, dar tot nu ajunge fix la jumate, ca inainte. Iar relantiul e tot mare. Urmatoarea explicatie a mecanicului a fost ca trebuie sa-mi reglez avansul, la cineva care are osciloscop, pentru ca mi s-a dereglat dupa schimbarea distributiei. Asa e? Dupa schimbarea distributiei trebuie reglat si avansul? N-as vrea sa mai cheltuiesc bani aiurea si sa aflu ca de fapt alta e cauza. Multumesc mult, Buna seara,referitor la distributie in mod normal dupa schimbarea distributiei inclusiv pompa de apa role etc,nu ar trebui sa modifice cu nimic functionarea motorului,si ar trebui sa mearga ca inainte,ar trebui verificate punctele distributiei din nou parerea mea,iar cu temperatura la apa .....nu ere legatura cu distributia,iar delcoul daca nu sa miscat din pozitia lui in procesul de schimbare al distributiei ar trebui lasat asa si verificat altele,punctele distributiei,furtune de vacum si instalatia electrica ,mufe etc...bafta Martinica Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radupeica Postat Februarie 2, 2013 Partajează Postat Februarie 2, 2013 Re: Relanti mare dupa schimbarea distributiei - Suzuki Vitara 1.6i 8v pompa de apa e actionata de cureaua de distributie? daca da e posibil sa nu lucreze pompa de apa si de aceea socul sta actionat tot timpul de unde rezulta un ralanti mare daca e actionata de cureaua de accesorii trebuie verificat daca invarte fulia in directia corecta. am vazut la un MAN montata cureaua gresit si invartea pompa de apa invers. dupa ce verifici astea poate functioneaza. Respecte.Radu Nu te certa niciodată cu un prost, te va aduce la nivelul lui și te va bate cu experienta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Trapa Postat Februarie 4, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2013 Re: Relanti mare dupa schimbarea distributiei - Suzuki Vitara 1.6i 8v Se pare ca problema s-a rezolvat. Cel mai probabil, a fost aer pe circuitul de racire. Dupa ultima aerisire, am parcurs 440 km in afara. Turatia a scazut la 800 iar indicatorul la apa se apropie de jumatate. P.S. Pe drumul de intoarcere (Rm. Valcea - Bucuresti) am reusit un record personal de consum (4 persoane + bagaje, viteza max. 90km/h): 205 km cu 14 l benzina, de unde reiese un consum de cca. 6,86%!!! :banana Suzuki Vitara JLX 1.6i 8v 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flavionelo Postat Iulie 27, 2013 Partajează Postat Iulie 27, 2013 (editat) Re: Relanti mare dupa schimbarea distributiei - Suzuki Vitara 1.6i 8v Se pare ca problema s-a rezolvat. Cel mai probabil, a fost aer pe circuitul de racire. Dupa ultima aerisire, am parcurs 440 km in afara. Turatia a scazut la 800 iar indicatorul la apa se apropie de jumatate. P.S. Pe drumul de intoarcere (Rm. Valcea - Bucuresti) am reusit un record personal de consum (4 persoane + bagaje, viteza max. 90km/h): 205 km cu 14 l benzina, de unde reiese un consum de cca. 6,86%!!! :banana deci pt o turatie mare explicatia este furtunele de vacuum sau aerisirea instalatiei de racire? Editat Iulie 28, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 Re: Relanti mare dupa schimbarea distributiei - Suzuki Vitara 1.6i 8v deci pt o turatie mare explicatia este furtunele de vacuum sau aerisirea instalatiei de racire? Intr-adevar, daca instlatia de racire nu este aerisita atunci masina sta turata. Am patit-o primavara cand, desi nu era asa de rece afara, dupa schimbarea antigelului statea turata in 2000-2200. In cazul meu si-a revenit singura in 20 de minute cat am stat langa ea si mai tot adaugam antigel in radiator. aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Re: Relanti mare dupa schimbarea distributiei - Suzuki Vitara 1.6i 8v la vitara circuitul apei de racire nu poate fi aerisit. se aeriseste singura. trebuie completat ulterior cu ceva antigel. referitor la acul de temperatura, la motorul tau de 8 valve, nu trebuie sa stea la jumatatea cursei cum e la toate masinile, ci doar la un sfert. iar consumul tau e ideal...:ha: ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate