Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Rog info legat de localitatea Pestera cod 4550 Bulgaria

nomad

Postări Recomandate

Ma intereseaza pentru transport marfuri generale la T.I.R.Prin ce vama se iese din tara,Bechet?Costuri?Cati km sunt exact din vama pana acolo? (Pestera - BG 4550) Multumesc.
Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Rog info legat de localitatea Pestera cod 4550 Bulgaria

Localitatea se afla undeva intre Plovdiv si Sofia.

Distanta din Bucuresti (intrare prin Ruse) - 450 km (60 pe Romania)

Ruta Ruse-Byala-Nova Zagora-Plovdiv-Peshtera

Distanta din Oradea (intrare prin Bechet) - 850 km (550 pe Romania)

Ruta Bechet-Botevgrad-Peshtera

Ruta a doua este mai "nesigura". Intelegi tu ce vreau sa spun.

Daca marfa are valoare recomanda clientului sa-si faca asigurare CARGO pe durata incarcarii/transportului/descarcarii (mult mai sanatoasa decat aia CMR) :h5

Cam asta e.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Pe scurt:

Ptr tine ca si organizator de transport este foarte sigur sa-ti desfasori transportul minimizand riscurile. Daia se impune asigurare cargo direct pe numele clientului (convingandu-l ca are nevoie de asigurare cargo tu practic vei organiza un transport fara riscuri). In foarte multe cazuri asigurarea CMR nu acopera riscurile de pe drumurile nesigure bulgaresti. Atunci tu ca si organizator de transport raspunzi de marfa transportata.

Am folosit denumiri familiare (nu termeni tehnici gen casa de expeditie, expeditor, intermediar etc) ptr a intelege fenomenul si ceilalti colegi. :h5

Pe mai lung. Masinile romanesti cad de multe ori in plasa pradatorilor bulgari (hotii care iti fura in masina din mers ...nu e fictiune sa stii, e realitate) care sunt in concubinaj atat cu militia cat si cu autoritatile acoperindu-se ori de cate ori e nevoie.

Iti spun asta din experienta. Am organizat si desfasurat efectiv transporturi de bunuri foarte valoroase pe teritoriul Bulgariei si al statelor unde nu prea se duce nimeni. Din ce am vazut pe pielea mea (n-am patit-o niciodata si nici nu imi doresc)... n-as organiza si n-as desfasura nici un transport de marfuri pe teritoriul Bulgariei fara asigurare cargo.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

La prelata, da, dar s-ar putea sa transporte zahar in siloz daca merge la Agrana - Peshtera. Sau poate ma insel!

Se poate merge si pe Bechet, insa trebuie un telefon dat si vazut cum merge bac-ul (daca circula sau nu in functie de nivelul Dunarii), orarul si costuri. Pana la urma trebuie facuta o paralela ca si costuri intre Oradea-Bechet-Peshtera si Oradea-Ruse-Peshtera. Referitor la asigurarea CMR, in od normal nu asigura si furtul, dar stiu ca se poate cere acest lucru, evident, costuri suplimentare. Nu poti obliga expeditorul marfii sa faca asigurare, pentru ca nu stii care sunt clauzele contractuale intre vanzator si cumparator (vezi INCOTERMS). Daca si costurile de transport sunt platite de cumparator(beneficiar), atunci mi-e cam greu sa cred ca-l poti convinge pe bulgar sa asigure marfa. Mai mult de atat, in Conventia CMR scrie clar ca transportatorul este raspunzator de integritatea marfurilor de la preluare pana la predare.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Transportul s-a efectuat in bune conditiuni (au existat in aceasta perioada mai multe pe relatia Bulgaria - Romania / Romania - Bulgaria,fara nici un fel de incidente).Le multumusc celor ce mi-au fost de ajutor,precum si :cl

Se poate inchide,

Multumesc.

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare