Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Tempomat...?

Patrolator

Postări Recomandate

Am auzit de masini vechi la care s-a montat ulterior tempomat. M-ar interesa si pe mine sa pun tempomat pe Patrol Y60 2,8TD.

Are cineva vreo idee daca exista seturi de cumparat sau cum altcumva pot s-o fac? Chiar ceva de genul acceleratie la mîna ca pt. masini pt. handicapati ar intra în calcul.

Important e sa tina cumva "gazul" constant si sa se decupleze cînd se apasa frîna sau ambreiajul.

:hl

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Tempomat...?

La astea fara electronica este mai greu.La al meu y60 4,2 am un cablu(ca la cel de de2.8),tragi de el si reglozi turatia motorului dupa care invarti in stanga si il blochezi.Problema este ca la franare trebuie sa calci si ambreiajul.Cam asa ceva poti sa adaptezi si tu la tine.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

la toyo am un "buton" de asta...de fapt e un surub, care cand il rotesti "trage" o piulita de care legat un cablu de acceleratie. Cablul asta merge pana la pedala de acceleratie si practic nu o lasa sa revina de tot...din surubul ala ii reglezi care sa fie cursa de revenire. Mi se pare ca pana pe la 2000-2200 rpm pot sa urca turatia, dar aia inseamna cam 70km/h...constant ...:grin:

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

Sfatul meu ar fi, sa folosesti un mecanism de blocare al cablului de acceleratie, in zona in care acesta iese din camasa izolatoare, cat mai aproape de pompa de injectie. In momentul in care vrei sa ai o acceleratie constanta, duci tu masina la acceleratia respectiva, si actionand un buton sa iti blocheze cablu de acceleratie in pozitia respectiva. Ca sa blochezi cablu, se poate face prin mai multe metode, fie un mecanism gen gura de patent (dar nu sa iti taie la propriu cablu la 10 utilizari de genu), care sa se inchida in momentul ce actionezi prin impuls electric, si sa deshida in momentul in care dezactivezi. De asemenea, poti sa folosesti un cablu separat care sa actioneze direct parghia de la pompa de injectie, tot cu un cablu, sau un cablu rigid care la fel sa il poti bloca prin acctionarea unui buton si deblocheze la inchidere.

Acum, idei mai au si altii, eu astea le vad cel mai simplu si usor de facut. Iar la partea cu dezactivarea lui e de asemenea simplu de realizat. Se face exact cum se leaga la instalatia electrica din casa, legatura in cascada, deschizi cu un intrerupator, inchizi cu altu. Se poate face si la sistemul de franare, cand calci frana, sa fie al doilea actuator si sa anuleze comanda butonului.

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

Sau un motoras electric. Cum sunt cele de servo de la masinile RC ...Mi se par mai ok ptr ca le poti comanda electric/electronic.

Un servo de masina RC serios, ceva care are peste 25kg/cm forta, la 7.4V costa peste 500 lei. Partea idioata insa este ca nu sunt facute sa ramana in sarcina (se incing rau si crapa). Eu am pierdut un concurs din cauza asta...

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Treaba asta cu blocatul acceleratiei la un anumit nivel nu prea functioneaza. Ma rog, functioneaza doar daca este drumul drept. Eu foloseam un tub de carton la hartia de bucatarie cu care blocam acceleratia. Mergea bine da drum drept si la vale. La deal era problema mare, de la o viteza constanta de 130 km/h ajungeam deseori pana la 70 km/h. Ar merge incercat un pilot automat de la Jeep Grand Cherokee ZJ dar nu stiu cum functioneaza si daca se poate adapta pe masina dumneavoastra.

Land Rover Discovery 2.5 TDi 1994

Jeep Grand Cherokee 5.2 V8 1994

Link spre comentariu

acuma se gaseste si in tara, la Oradea exact modelul care-ti placea, sub denumirea,,Cruise control Magic Speed MS-50,,

uite link-ul aici :http://www.germanelectronics.ro/conrad.php?name=Products&pid=851329

mai au ceva chestii interesante acolo: de exemplu un sistem de gestionare a incarcarii ptr 2 baterii de acumulatori

• Like 1
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare