luky40 Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 (editat) Buna!,as dori cateva sfaturi.Ce ma sfatuiti sa aleg intre un rav 4 din 2004,diesel,2l,116 cp si un grand vitara din 2002 diesel 109 cp, 2l,acesta din urma recent adus din germania.Precizez ca preponderent circul on road si ocazional off road.Multumesc! Citesc de o luna pe forumuri despre cele doua si tot in dubii sunt,pt ca imi plac ambele Am uitata sa intreb ceva, si anume cu ce viteza se poate merge pe asfalt cu cele doua masini pt. ca citeam undeva ca grand vitara merge cu maxim 110 km Editat Februarie 4, 2013 de f_zoltan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Re: Rav4 vs Grand Vitara Am mutat postarile in topic de sine statator, ca nu avea nimic comun acolo unde erau postate. Ai cautat la sectiunea Suzuki-Grand Vitara? Dar la Toyota? Vezi, poate dai de informatii utile. Am condus Grand Vitara model 2010, pe asfalt nu mi s-a parut a se comporta foarte diferit de masina mea de sosea. Nu sunt un vitezoman, rareori trec de 120-130 (nici nu prea am pe unde) si Grand Vitara mi-a fost absolut confortabil. Nu stiu cum s-ar comporta in teren, masina pe care am condus-o nu as baga-o in teren nici batut. Era prea "domneasca". Dar modelul 2002 cred ca e mult diferit de astea mai noi. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 (editat) Re: Rav4 vs Grand Vitara Daca mergi mai mult on road atunci ia-o p-aia care-ti place cel mai mult. Capabilitatile off road nu sunt pe primul loc, deci... Editat Februarie 5, 2013 de mac01 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 (editat) Re: Rav4 vs Grand Vitara Daca spuneti ca veti merge ocazional in off-road, as alege RAV4 datorita motorului care este mai fiabil decat cel de pe GV (am avut Toyota de noua cu acest motor si acum avem un HDi). Daca puteti, faceti o proba cu fiecare, ca sa vedeti care va place mai mult... Ambele modele pot mai mult de 110 km/h. Alt lucru pe care il puteti lua in considerare, este faptul ca GV e mai ieftin la piese... Editat Februarie 5, 2013 de Teodor4x4 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luky40 Postat Februarie 8, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2013 Re: Rav4 vs Grand Vitara Multumesc pt.pareri,urmeaza sa fac un test cu amandoua,sa le conduc si apoi alegerea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luky40 Postat Februarie 8, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2013 Re: Rav4 vs Grand Vitara Referitor la citirea despre cele doua marci,am parcurs tot ce am gasit pe net dar tot nehotarat am ramas.Eu inclin spre grand vitara,iar sotia spre rav 4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luky40 Postat Februarie 8, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2013 Re: Rav4 vs Grand Vitara Dupa noul timbru de mediu,cine stie cat ar fi taxa de prima inmatriculare la cele doua modele? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 Re: Rav4 vs Grand Vitara cred ca nimeni, parca inca nu s-a publicat nimic in MO. dar orientativ vezi ca ai un topic aici. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luky40 Postat Februarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2013 Re: Rav4 vs Grand Vitara Multumesc u2 pt.topic.La euro 3 si 4 taxa se mareste cu15,20% .Cine stie de cand intra in vigoare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luky40 Postat Februarie 25, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2013 (editat) Re: Rav4 vs Grand Vitara Pana la urma am luat o rav 4 din 2008 benzina, adusa recent,neinmatriculata,imi place cum merge,urmeaza sa pun si poze. Am insa doua intrebari : 1.ce benzina sa bag?, si 2.este 4x4 permanent,sau doar de la buton?(nu are manual de functionare) Editat Februarie 25, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 Re: Rav4 vs Grand Vitara Referitor la intrebarea 2: Diferentialul central autoblocant transmite puterea motorului in conditii normale doar la rotile din fata. In teren alunecos, sistemul cupleaza si rotile spate si atunci rezulta ca aveti tractiune la toate cele patru (4) roti. Sper ca m-am explicat bine :old. Sa o folositi sanatos :h5. 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luky40 Postat Februarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2013 Re: Rav4 vs Grand Vitara Mersi Teodor,dar butonul de pe bord LOCK ce rol are ,blocheaza diferentialul central ,deci este pt. drum greu ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 Re: Rav4 vs Grand Vitara Afirmativ :wink:. 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luky40 Postat Martie 9, 2013 Autor Partajează Postat Martie 9, 2013 Re: Rav4 vs Grand Vitara A aparut o problema la rav 4,cand am luat- o antigelul era intre maxim si minim,deci normal,iar acum dupa 600 de km a scazut aproape pana pe fundul rezervorului alb care se vede.Nu se prelinge pe nicaieri ,eroare in bord nu apare,masina merge fara nici o problema,sa fie oare garnitura de chiuloasa?Motorul nu se incalzeste, acul din bord sta normal la 90,ce altceva ar putea fi? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luky40 Postat Martie 10, 2013 Autor Partajează Postat Martie 10, 2013 Re: Rav4 vs Grand Vitara Si inca ceva va rog sa-mi spuneti:pot completa cu antigel daca gasesc de acelasi fel cu cel recomandat de Toyota,pana voi rezolva problema? specific aici ca antigelul ramas in recipientul masinii este curat, roz la culoare fara impuritati.Sper sa fie un furtun ceva de vina pentru pierdere deoarece mi se pare mare pierderea de aproximativ 1l la 600 de km Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
floralp Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 (editat) Re: Rav4 vs Grand Vitara Salutare. Si eu am avut aceeasi problema de curand la Vitara. Normal ca in prima faza m-am gandit tot la chiuloasa, mai ales ca in masina nu mirosea a antigel, iar geamurile nu se abureau. Insa cand am dat presul pasagerului-fata la o parte, efectiv mocheta "mustea" in antigel. Vestea buna era ca chiloasa era OK, vestea proasta era ca se sparsese radiatorul de incalzire, care pe langa ca nu e tocmai ieftin, trebuie dat tot bordul jos pentru a se ajunge la el. Dupa o zi intreaga de lucru cu demontat bord, cautat radiator, lipit conducte din aluminiu, montat totul la loc, nu mai pierde antigel absolut deloc. Si eu completam inainte cca 800-1000 ml la 600 km, cantitate pe care am regasit-o in mocheta din fata-dreapta. Sper sa o rezolvi si tu relativ usor. Referitor la completare, eu dupa ce am tot cumparat antigel de aceeasi culoare cu ce aveam in vasul de expansiune, m-am suparat si am completat doar cu apa distilata. Oricum afara nu mai este atat de rece, iar antigelul vechi urma sa-l schimb. Cu apa distilata SIGUR poti amesteca orice fel de antigel... Editat Martie 11, 2013 de floralp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
misca Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Re: Rav4 vs Grand Vitara Salutare, Iti recomand sa completezi cu antigel roz(daca e concentrat il diluezi 1 : 1 cu apa distilata), pana gasesti si inlaturi problema. Daca pui doar apa distilata, sa fii foarte atent la temperatura, sa nu treaca de 95grade, deoarece cand apa incepe sa fiarba creeaza presiune mai mare in circuit si clar o sa cedeze ceva. Atigelul in concentratie corecta incepe sa fiarba pe la 120 grade. Bafta, mihai. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luky40 Postat Martie 11, 2013 Autor Partajează Postat Martie 11, 2013 Re: Rav4 vs Grand Vitara Mersi de raspunsuri,m-am uitat la mocheta nu-i uda,si in ceea ce priveste cantitatea de antigel ce trebuia completata m-am inselat pt ca azi am completat si au intrat pana la full doar 350 ml,am fost tot astazi si la un mecanic si nu se observa sa piarda pe undeva ,urmeaza sa urmaresc nivelul dupa completarea de azi,sa vedem ce se intampla.Am pus antigel roz g12,pt ca sslc toyota nu am gasit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmhoria Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Re: Rav4 vs Grand Vitara Masuratorile trebuie sa le faci pe un plan cat mai drept. Sa nu existe mici inclinatii ale masinii, ca altfel poti fi indus in erore. De asemenea conteaza si temperatura motorului cand faci masuratoarea. Cand este cald/incins lichidul tinde sa-si mareasca un pic volumul si cand e rece pare mai putin in vasul de expansiune. RAV4 2L VVTi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dorin4x4 Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Rav4 vs Grand Vitara Pana la urma care a fost problema ? nu ai mai dat nici un semn .... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate