Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Motor Toyota 3,0TD cod 1KZTE - exista solutii de tunning soft?

Max

Postări Recomandate

Stie cineva vreo solutie concreta de map-are a calculatorului de la motorul 1KZTE astfel incat sa scoata putere mai mare sau consum mai mic?

Am un asemenea motor pe o masina care merge bestial dar are consumul cam mare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Motor Toyota 3,0TD cod 1KZTE - exista solutii de tunning soft?

Stie cineva vreo solutie concreta de map-are a calculatorului de la motorul 1KZTE astfel incat sa scoata putere mai mare sau consum mai mic?

Dane spunemi te rog ce consum ai la masina si in ce regim.

Din câte știu nu prea exista soft, pentru mărirea puteri.

MITSUBISHI DE FAMILIE

Toyota LJ70 - Gaganodrack de noroaie

Link spre comentariu

Depinde ce ECU are. Atat timp cat are ECU si se poate programa, se poate umbla la hartile de combustibil pentru mai mult debit (= mai multa putere).

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Se pare ca exista ceva gen tuning box, dar nu pe la noi.

http://www.chipit.com.au/cars/toyota-1kz/

http://www.donatorstore.eu/shop/performance-chip-tuning-box-toyota-prado-30-td-1kzte-125-hp-p-13248.html?language=en

Editat de wolfman

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Dane spunemi te rog ce consum ai la masina si in ce regim.

Din câte știu nu prea exista soft, pentru mărirea puteri.

E vorba de un microbus Toyota Granvia cu cutie automata.

In regim de autostrada masina mi-a consumat in medie 10L/100km dar e drept ca i-am si dat talpa de cateva ori.

In regim de oras nu am calculat exact consumul dar simt eu ca ma duc prea des la peco cu masina.

Estimez un consum de 13-15 litri/100km

Ma tot gandesc ce rol mai au atatea imbunatatiri la masinile mai noi, turbine, electronica etc cand eu, cu o Toyota Landcruiser HJ60 cu motor de 4L diesel simplu si cu roti de 37" aveam consum de genul asta in teren. :grin:

Link spre comentariu

Salut Max,

consumurile astea le am si eu cu acelasi motor pe un LC90. Nu stiu daca te incalzeste asta cu ceva. Cunosc pe cineva cu un LC95 care si-a montat un economizor si rezultatul a fost unul peste asteptari, in sensul ca i-a scazut consumul cu aprox 1-1,5 l/100 km fata de cel fara economizor. Montajul este extrem de simplu. Practic este o bobina care se ataseaza pe conducta de alimentare, producand o desfacere mai rapida si mai eficienta a moleculelor de carburant, arderea fiind mai buna implicit si mai eficienta. Sincer sa fiu ma bate gandul sa-mi pun si eu asa ceva. Ma pot interesa de costuri.

Link spre comentariu

Depinde ce ECU are. Atat timp cat are ECU si se poate programa, se poate umbla la hartile de combustibil pentru mai mult debit (= mai multa putere).

Daca știi pe cineva care face softuri la japoneze pune un nr de telefon ai fi de mare ajutor( dar unul care sa nu faca experiente pe bani tai)teoretic se poate face orice practica ne omoara.

Eu personal am fost la ceva meseriasi in domeniu pentru soft când aud de japoneze :cr1.

Soluția cea mai buna pentru competiti pompa mecanică,ii dai cât debit vrei motezi ce turbina vrei fiiabilitate maxima si rezista la orice fel de exploatare .

Editat de gaganul

MITSUBISHI DE FAMILIE

Toyota LJ70 - Gaganodrack de noroaie

Link spre comentariu

Salut Max,

consumurile astea le am si eu cu acelasi motor pe un LC90. Nu stiu daca te incalzeste asta cu ceva. Cunosc pe cineva cu un LC95 care si-a montat un economizor si rezultatul a fost unul peste asteptari, in sensul ca i-a scazut consumul cu aprox 1-1,5 l/100 km fata de cel fara economizor. Montajul este extrem de simplu. Practic este o bobina care se ataseaza pe conducta de alimentare, producand o desfacere mai rapida si mai eficienta a moleculelor de carburant, arderea fiind mai buna implicit si mai eficienta. Sincer sa fiu ma bate gandul sa-mi pun si eu asa ceva. Ma pot interesa de costuri.

Imi cer scuze dar solutia de care spui este o prostie. Totdeauna am spus si voi spune acest lucru.

Este o inselatorie de-a unor indivizi pusi sa prosteasca lumea vanzandu-le aberatii de genul asta.

E plin netul de asa ceva.

Sfatul meu este sa nu dai banii pe asa ceva.

Link spre comentariu

Daca știi pe cineva care face softuri la japoneze pune un nr de telefon ai fi de mare ajutor( dar unul care sa nu faca experiente pe bani tai)teoretic se poate face orice practica ne omoara.

Eu personal am fost la ceva meseriasi in domeniu pentru soft când aud de japoneze :cr1.

Soluția cea mai buna pentru competiti pompa mecanică,ii dai cât debit vrei motezi ce turbina vrei fiiabilitate maxima si rezista la orice fel de exploatare .

Acum sunt extrem de prins cu treaba dar cand ma voi elibera, voi studia in amanunt ECU-ul de 1KZTE si voi gasi o solutie.

Nefiind vorba de o masina de teren, nu doresc sa ii fac nici o modificare constructiva decat o remapare. Sunt convins ca voi gasi o solutie. Trebuie doar timp si rabdare.

Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

a gasit 2 solutii mai mici :)

daca ECU este DENSO , cum cred eu , slabe sanse sau inexistente....

si eu fac remapari , dar DENSO din cunostiintele mele se face numai cu o scula numita PIASINI , si presupune desfacerea calculatorului si lipirea pe placa a muuulte fire , ceea ce e f riscant

in alta ordine de idei , din ce an e masina ?

Link spre comentariu

Intradevar ECU este Denso.

Masina este din 1997.

Lucrari de genul lipitului de multe fire pe placa ar fi cea mai mica problema pentru mine.

Am avut primul service de telefoane mobile din Maramures si am lucrat 13 ani cu asa ceva.

Am scule pt cele mai fine lucrari. Lucrez inclusiv la microscop.

Link spre comentariu

http://www.toyotadiesel.com/forums/showthread.php?10858-Partially-ROM-tuned-1kz-te

http://www.technosquareinc.com/index.html

http://www.piasiniengineering.com/

pe primul forum scrie cate ceva , de unii Techtom Japan care ar produce eproame modificate...

acum daca poti da de ei sa iei numai harta si sa o scrii tu habar nu am

ultimul e site-ul lui Piasini care se ocupa de Denso si Hitachi cu mare succes..poti sa le dai un email daca stiu ceva de ECU al tau , ca scule Piasini se gasesc in RO

cam atat am gasit momentan de motorul asta

p.s. laudabil ca la varsta ta nu-ti tremura mana la lipiturile alea mici

tu nu bei bre omule ? :grin:

Link spre comentariu

nu se lasa de cola, daca mai are probleme cu ambreiajul vreodata? ce-i da la masina sa bea? :x

cei mai multi vorbeau de intercooler si esapament ca si posibilitati de crestere a puterii la acest motor.

ECU este varianta ideala, si eu ma tot uit pentru 3vze dar n-am gasit absolut nimic. nici macar un powerbox.

Editat de air_wolf

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

cei mai multi vorbeau de intercooler si esapament ca si posibilitati de crestere a puterii la acest motor.

ECU este varianta ideala, si eu ma tot uit pentru 3vze dar n-am gasit absolut nimic. nici macar un powerbox.

....

...sau consum mai mic?

Link spre comentariu

a gasit 2 solutii mai mici :)

daca ECU este DENSO , cum cred eu , slabe sanse sau inexistente....

si eu fac remapari , dar DENSO din cunostiintele mele se face numai cu o scula numita PIASINI , si presupune desfacerea calculatorului si lipirea pe placa a muuulte fire , ceea ce e f riscant

in alta ordine de idei , din ce an e masina ?

Daca e vorba de Piasini se poate discuta cu cei de la Dimsport Romania din Bucuresti, stiu ca mai sunt filiale si prin alte orase. Eu la Honda la ei am facut remapare. Si SKN tot pe baza de Piasini lucreaza doar ca au scoruri mai mari.

''Viata trebuie savurata, nu suportata''
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare