vitalies Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Dumnezeu vs Stiinta: Conversatie intre un profesor ateist si un student genial Profesorul: Esti crestin, nu-i asa, fiule? Studentul: Da, domnule. Profesorul: Asadar, crezi in Dumnezeu? Studentul: Intru totul. Profesorul: Este Dumnezeu bun? Studentul: Desigur. Profesorul: Este Dumnezeu atotputernic? Studentul: Da, este. Profesorul: Fratele meu a murit de cancer chiar daca s-a rugat la Dumnezeu sa il ajute. Cei mai multi dintre noi incearca sa ii ajute pe ceilalti cand sunt bolnavi. Dar Dumnezeu nu. Nu a facut-o. Cum este atunci Dumnezeu bun? Hmmm?... (Studentul tace.) Profesorul: Nu poti raspunde, nu-i asa? Haide sa o luam de la inceput, tinere prieten…. Este Dumnezeu bun? Studentul: Da. Profesorul: Este Satana bun? Studentul: Nu. Profesorul: De unde vine Satana? Studentul: De la…. Dumnezeu. Profesorul: Asa este. De la Dumnezeu. Spune-mi, fiule, exista rau pe lumea aceasta? Studentul: Da, dle profesor. Profesorul: Raul este peste tot in lume, nu-i asa? Si Dumnezeu a creat intr-adevar totul. Adevarat, nu? Studentul: Da. Profesorul: Deci cine a creat raul? (Studentul nu raspunde). Profesorul: Exista boala? Imortalitate? Ura? Uratenie? Toate aceste lucruri teribile exista in lume, nu-i asa? Studentul: Da, dle. Profesorul: Asadar, cine a creat toate aceste lucruri cumplite? (Studentul nu are niciun raspuns.) Profesorul: Stiinta spune ca ai 5 simturi pe care le folosesti pentru a identifica si examina lumea din jurul tau. Spune-mi, fiule, l-ai vazut vreodata pe Dumnezeu? Studentul: Nu, dle. Nu l-am vazut. Profesorul: Spune-ne atunci… L-ai auzit vreodata pe Dumnezeu? Studentul: Nu, dle. Profesorul: L-ai simtit vreodata pe Dumnezeul tau, l-ai gustat, l-ai mirosit? Ai avut vreodata vreo perceptie senzoriala a lui Dumnezeu daca e vorba de-asa? Studentul: Nu, domnule. Ma tem ca nu. Profesorul: Cu toate acestea, tot crezi in Dumnezeu? Studentul: Da, dle. Profesorul: Conform Regulilor sale Empirice, Testabile, Demonstrabile, stiinta considera ca Dumnezeu nu exista. Ce spui de acest lucru, fiule? Studentul: Nimic. Tot ceea ce am este credinta mea. Eu cred in Dumnezeu. Profesorul: Da, credinta. Aceasta este problema pe care stiinta o are cu Dumnezeu. Nu exista nicio dovada, ci doar credinta. Studentul: Dle profesor, exista un asemenea lucru precum caldura? Profesorul: Da, exista. Studentul: Exista un asemenea lucru precum frigul? Profesorul: Da. Studentul: Nu, dle profesor. Nu exista. (In amfiteatru se face o liniste deplina) Studentul: Dle profesor, poti avea multa caldura, chiar si mai multa caldura, supercaldura, megacaldura, prea putina caldura sau caldura deloc. Insa nu avem nimic numit frig. Putem sa atingem 456 de grade sub 0, ceea ce inseamna zero caldura, insa nu putem ajunge mai departe de atat. Nu exista un asemenea lucru precum frig. Frigul este doar un cuvant pe care il folosim pentru a descrie absenta caldurii. Nu putem masura frigul. Caldura este energie. Frigul nu este opusul caldurii, dle profesor, ci absenta caldurii. (In amfiteatru domneste in continuare o tacere de mormant.) Studentul: Dar ce spuneti despre intuneric, dle profesor? Exista un asemenea lucru precum intuneric? Profesorul: Da. Ce este noaptea daca nu exista intuneric? Studentul: Va inselati din nou, dle profesor. Intunericul nu este ceva, este absenta a ceva. Poti avea lumina scazuta, lumina normala, lumina stralucitoare, lumina intermitenta, insa daca nu ai deloc lumina constanta, nu ai nimic si numesti atunci acest nimic intuneric, nu-i asa? In realitate, intunericul nu exista. Daca ar exista, ei bine… am putea face ca intunericul sa fie mai intunecat, nu-i asa? Profesorul: Ce vrei sa ne demonstrezi, tinere? Studentul: Dle profesor, parerea mea este ca premisele dvs filozofice sunt gresite. Profesorul: Gresite? Poti sa explici de ce? Studentul: Lucrati cu premisele dualitatii, dle profesor. Sustineti si cautati sa demonstrati ca exista viata, apoi ca exista moarte; un Dumnezeu bun si un Dumnezeu rau. Vedeti conceptul de Dumnezeu ca pe ceva finit, ceva pe care il putem masura. Dle profesor, stiinta nu poate nici macar explica ce este acela un gand. Foloseste electricitatea si magnetismul, insa nu le-a vazut, cu atat mai putin nu a inteles pe deplin vreuna din ele. Sa vezi moartea ca pe opusul vietii inseamna sa ignori ca moartea nu poate exista ca un lucru substantial. Moartea nu este opusul vietii. Doar absenta ei. Acum…spuneti-mi, dle profesor, ii invatati pe studentii dvs ca au evoluat dintr-o maimuta? Profesorul: Daca te referi la procesul evolutiei naturale, da, sigur, ii invat. Studentul: Ati observat vreodata evolutia cu proprii ochi, dle profesor? (Profesorul da din cap zambind, incepand sa inteleaga incotro se indrepta demonstratia elevului.) Studentul: Din moment ce nimeni nu a observat procesul de evolutie in desfasurare si nici nu poate demonstra ca el continua inseamna ca nu le predati studentilor ceva in care credeti, nu-i asa? Asta va face un predicator si nu un om de stiinta, nu-i asa, dle profesor? (In amfiteatru se produce zarva si rumoare.) Studentul catre cei prezenti: Este vreunul de aici care a vazut vreodata creierul profesorului? (Toti studentii din amfiteatru izbucnesc in ras.) Studentul: Este cineva care a vazut vreodata creierul Profesorului? Este cineva care a simtit, a atins sau a mirosit creierul profesorului? Se pare ca nimeni nu a facut asa ceva… Prin urmare, conform Regulilor Empirice, Stabile si Demonstrabile, stiinta spune – cu tot respectul, dle profespr - ca nu aveti creier. Cu tot respectul, dle, cum putem atunci sa credem in prelegerile dvs? (Studentii tac malc. Profesorul se holbeaza la student. Fata sa este impenetrabila.) Profesorul: Cred ca va trebui pur si simplu sa crezi in ele… Studentul: Corect, dle profesor. Asa este! Legatura dintre om si Dumnezeu este Credinta (a crede). Credinta este tot ceea ce tine lucrurile vii si in miscare. Numele acelui student a fost Albert Einstein Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marianw8 Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 (editat) Re: o intrebare interesanta Uauu ! Editat Februarie 7, 2013 de Marianw8 ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radui Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Re: o intrebare interesanta Dumnezeu vs Stiinta: Conversatie intre un profesor ateist si un student genial Profesorul: Esti crestin, nu-i asa, fiule? Studentul: Da, domnule. ..... Numele acelui student a fost Albert Einstein Hm.... ceva nu se pupa TLC KDJ120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Re: o intrebare interesanta Hm.... ceva nu se pupa oricum, argumentatia este foarte slaba, imi evoca mici, bere si manele Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radui Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Re: o intrebare interesanta oricum, argumentatia este foarte slaba, imi evoca mici, bere si manele Niste mici bere si manele legate de presupusa conversatia de mai sus :) - http://askateofmind.tumblr.com/post/4594072664/an-atheist-professor-of-philosophy-was-speaking-to-his TLC KDJ120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Re: o intrebare interesanta Un articol de senzatie care sunt convins ca nu are nici o treaba cu Albert Einstein. Daca era asa, Einstein nu mai cerceta si descoperea atatea chestii legate de stiinta. Mergea pe sloganul de prostit fraierii "Crede si nu cerceta". :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Re: o intrebare interesanta Se poarta sa pui cate o explicatie "logica " de genul celei de mai sus pe seama cate unui savant care si-a confirmat valoarea. Cel mai simplu mod de a promova o ineptie este sa o atasezi de ceva real si palpabil. Prin asociere , un intelect slab va gasi o carja ( multumitoare pentru el ) in sprijinul haosului in care traieste. Cat mi-as dori sa existe un Dumnezeu! I-as pune in carca toate nereusitele mele. Viata ar fi asa simpla... eu as fi perfect si divinitatea ar fi a naibii pentru ca nu ma lasa sa-mi desfasor geniul. Religia este carja gaunoasa pe care se sprijina intelectul slab. Este asociata cu lipsa de informare. Este intretinuta de niste oameni cu interese meschine. :uameni Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Re: o intrebare interesanta asa cum toate mercedes-urile vechi au apartinut lui hitler, toate masinile sovietice lui gh gheorghiu dej toate pildele astea ''destepte'' au apartinut lui einstein. gaben are o vorba care mi-a ramas in minte ''gheiut'' in cazul textului de aici as zice ca e ''pocaitut'':grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Februarie 7, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2013 Re: o intrebare interesanta dar asta o fi adevarata? INTREBARE LA UN EXAMEN DE FIZICA LA UNIVERSITATEA DIN COPENHAGA: CUM SE POATE MASURA INALTIMEA UNEI CLADIRI CU UN BAROMETRU? Raspuns student: Se masoara lungimea barometrului, se leaga barometrul cu o sfoara si se coboara de pe acoperisul cladirii; inaltimea cladirii = lungimea barometrului + lungimea sforii. Studentul a fost dat afara de la examen. Studentul a facut contestatie, care a fost acceptata pentru ca s-a considerat ca intrebarea nu impunea o anumita solutie. Dar cum raspunsul sau nu putea edifica examinatorul asupra cunostintelor de fizica dobandite la cursul respectiv, o noua examinare a avut loc. Raspuns student: Se arunca barometrul de pe cladire si se masoara timpul pana la impactul cu solul. Inaltimea cladirii = (g*t^2)/2. Examinatorul solicita o alta solutie. Raspuns student: Daca este o zi insorita, se aseaza barometrul pe cladire si se masoara umbra de pe sol. Cunoscand lungimea barometrului si a umbrei, totul se reduce la o simpla problema de asemanare. Examinatorul solicita o alta solutie. Raspuns student: Se leaga barometrul cu o sfoara si este lasat sa oscileze liber la sol si pe cladire. Cum perioada de oscilatie depinde de acceleratia gravitationala (g), se poate masura inaltimea cladirii in functie de variatia "g". Examinatorul solicita o alta solutie si atrage atentia studentului ca este ultima sa sansa. Raspuns student: Solutia pe care o asteptati de la mine banuiesc ca este masurarea presiunii la sol si pe cladire - presiune care variaza cu inaltimea - si determinarea inaltimii cladirii in functie de variatia de presiune. Dar aceasta este o solutie de-a dreptul plicticoasa, de aceea va mai propun una: Se poate propune administratorului cladirii un targ avantajos: Imi puteti spune in schimbul acestui frumos barometru care aste inaltimea cladirii...? Studentul acesta a fost Nils Bohr, singurul absolvent al universitatii din Copenhaga laureat al premiului Nobel. Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Re: o intrebare interesanta Asta e mai realista decat prima. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Duke Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 Re: o intrebare interesanta :) 2 exista 10 tipuri de oameni: cei care inteleg binar si ceilalti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiB Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Re: o intrebare interesanta Chestia cu Niels Bohr a aparut pentru prima data in 1958 si nu se referea la el, ci la un student oarecare. In '58 Bohr traia si avea 74 de ani... Bineinteles, suna mai bine daca pui un nume cunoscut in poveste decat daca spui ca era un student oarecare :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
l_stoian79 Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Re: o intrebare interesanta nu stiu cine a pus urmatoarele intrebari, nu conteaza oricum... deci: 1) se spune ca inotul e foarte eficient ptr a slabi. unde gresesc balenele? 2) daca cineva spune "ieri a fost de 2 ori mai frig decat azi", iar azi sunt zero grade Celsius. Cate grade au fost ieri? "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Jolly Roger Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Re: o intrebare interesanta ... BRAKES ARE FOR PUSSIES !.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 (editat) Re: o intrebare interesanta 2) daca cineva spune "ieri a fost de 2 ori mai frig decat azi", iar azi sunt zero grade Celsius. Cate grade au fost ieri? Nu cred că există conceptul de "două ori mai frig", pentru că frigul, în fapt este de fapt absenţa căldurii...:wink: ..., dar daca te referi la o temperatura "de doua ori mai scazuta" raspunsul este -136,575°C [fulgu] Editat Februarie 23, 2013 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Re: o intrebare interesanta probleme de filozofie ... acuma, cu frigul ...0 garde celsius nu este o valoare nula (ca 0 de la matematica...) acolo ingheata apa (si pe planeta asta este o treaba cu apa ...de fapt cu cele doua elemente ce o constituie). poblema este incompleta sau gresita. respect, bogdan. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Re: o intrebare interesanta frigul este o senzatie, nu o unitate de masura. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: o intrebare interesanta frigul este o senzatie, nu o unitate de masura. iar un frig înmultit cu doi devine friguri si atunci e boala. :ha::ha: Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: o intrebare interesanta 1. Este permis în România ca un barbat sa se însoare cu sora vaduvei lui? 2. Un tren merge spre sud. Încotro urca fumul? Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: o intrebare interesanta 1. Este permis în România ca un barbat sa se însoare cu sora vaduvei lui? ... :ha: :ha: tare rau de tot, e banc sa o intrebare legitima ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: o intrebare interesanta :ha: :ha: tare rau de tot, e banc sa o intrebare legitima ? nu e banc; e "o întrebare interesanta" :wink: Apropos, stie cineva raspunsurile? -Unele luni au 31 de zile, altele au 30. Cîte luni au 28 de zile? -Bucuresti începe cu litera "b" si sfîrseste cu litera "s". E adevarat? -Daca un paznic de noapte moare în timpul zilei primeste pensie? -Cîte animale din fiecare specie a luat Moise cu el în Arca? -Ce a fost la Bucuresti în 06.12.1945? -Cîte zile de nastere are un om? Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 (editat) Re: o intrebare interesanta nu e banc; e "o întrebare interesanta" :wink: Apropos, stie cineva raspunsurile? -Unele luni au 31 de zile, altele au 30. Cîte luni au 28 de zile? Toate cele 12 luni au 28 de zile :grin: -Bucuresti începe cu litera "b" si sfîrseste cu litera "s". E adevarat? Nu e adevarat. -Daca un paznic de noapte moare în timpul zilei primeste pensie? Daca moare, ce pensie sa mai primeasca ? :ha: -Cîte animale din fiecare specie a luat Moise cu el în Arca? 0 animale, e vorba de Noe. -Ce a fost la Bucuresti în 06.12.1945? Mos Nicolae :grin: -Cîte zile de nastere are un om? Una singura :old Editat Februarie 24, 2013 de Teodor4x4 1 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: o intrebare interesanta :ha: :ha: tare rau de tot, e banc sa o intrebare legitima ? :ha::ha::ha::ha: on topic: daca e Vampir sau zombi "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: o intrebare interesanta -Bucuresti începe cu litera "b" si sfîrseste cu litera "s". E adevarat? Nu e adevarat.:old Raspuns incorect. Raspuns corect: e adevarat (cuvîntul Bucuresti începe cu "b" iar cuvîntul sfîrseste cu "s"):wink: :h5 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: o intrebare interesanta asta este ca si cum eu as pune un ou pe jos si sare pe masa ? :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate