Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cauciuc Michelin 235/85R16 O/R XZL pentru Defender

stanley

Postări Recomandate

Exista doua cauciucuri offroad din gama Michelin dedicate special pentru Defender: 7,5R16 XZL si 235/85R16 O/R XZL. Eu sunt interesat de al doilea si am o problema pe care am ridicat-o intr-un post pe cauciuicuri MT unde cu ajutorul lui teddy bear (saritor ca intotdeauna!) am si lamurit-o partial.. Cu permisiunea moderatorului o ridic din nou si ma adresez vechilor proprietari de Defender. A avut, sau are cineva defender-ul echipat cu 235/85R16 O/R XZL? In prezent, pe site-urile firmelor de distributie de cauciucuri offroad, sub aceiasi denumire sunt prezentate doua variante diferite de profil. Varianta I cu 4 randuri de amprente mai mici (apropiate ca design cu profilul de la BFG MT KM1) si varianta II cu amprente mai mari pe 3 randuri si cu distanta mai mare intre ele.

A avut cineva, sau a vazut pe alt Defender varianta II de profil? In catalogul actual al lui Michelin Romania, profilul de la varianta II apare doar la capitolul cauciucuri XZL de utilitare si camioane, regasindu-se doar dimensiunea 7,5R16 XZL, 235/85R16 XZL nu mai apare.

2059362946_MichelinIVariant.jpg.4f1ee8f3dc5c3a704865e79285f2b4ac.jpg

1289088985_MichelinIIVariant.jpg.1b4327f34ae1f13807058859a5b3575c.jpg

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cauciuc Michelin 235/85R16 O/R XZL pentru Defender

Ceau Dane,

7.5*16 este echivalent aproximativ la 195/105/16, adica 31.64".

Varianta I ar merge mai bine fiind asemanator cu KM1-eu am pe Disco 1 Matadorul de 235/85/16 si merge mai bine decat KM 2 de pe Defender(exceptie fiind faptul ca KM 2 sunt de 33")

VW Typ 3, 1966

LR Go Beyond Tough Phone IP68

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Ia vezi pe aici, http://www.mod-sales.com/auction/vehicle/related/53128/5_x_Michelin_XZL_7.50_R16_Tyres.htm , acum intelegi de ce nu se gasesc in ofertele dealerilor?

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Ceau Dane,

7.5*16 este echivalent aproximativ la 195/105/16, adica 31.64".

Varianta I ar merge mai bine fiind asemanator cu KM1-eu am pe Disco 1 Matadorul de 235/85/16 si merge mai bine decat KM 2 de pe Defender(exceptie fiind faptul ca KM 2 sunt de 33")[/quote

Ceao Nick,

Acuma cativa ani imi aduc aminte ca la dimensiunea Michelin 235/85R16 O/R XZL se facea reaclama cu poza de la varianta II (cea din dreapta) si se lauda profilul ca datorita flancurilor se poate merge in nisip si noroi cu 1,0 atm

In catalogul Michelin, 235/85R16 are D=822mm iar latimea balon 247, iar 7,5 R16 are 814 cu 216mm

Totusi cred ca varianta II din poza s-ar comporta mai bine in noroi avand distanta mai mare intre crampoane (s-ar "descarca" mai bine), nu crezi?

Intr-adevar, cei care au avut Km1 si acuma au Km2 spun ca primul se comporta mai bine in noroi. Eu pe defender am avut Km1 (facute in SUA, pastrez si acuma o eticheta de la unul din cauciucuri!) si am fost mutumit, dar nu pot face comparatii cu km2.

Link spre comentariu

Am gasit "pe viu" o poza cu 235/85R16 O/R XZL. Ce parere aveti de profil privind comportatea in noroi?

235-85-r16-michelin-nou-la-jumate-de-pret-05277c94703830658-.jpg.b1c457f43822cd8784760d7635f4a8cd.jpg

Link spre comentariu

Am avut un set de anvelope Nexen cu profilul aproape identic cu astea (chiar daca seamana cu BFG KM1, au crampoanele cu o idee mai dese - apropiate). Daca ar fi sa le incadrez pe o scara valorica intre AT si Simex, in mod clar astea sunt mai aproape de AT :grin: in noroi fiind destul de slabe (de fapt pe vremea aia am fost chiar dezamagit, si le-am vandut dupa cateva luni :ha: )

Pe de alta parte, aceaste Michelin-uri au fost gandite de la inceput sa fie aproape indestructibile (ma rog, in limitele unei anvelope totusi) Am vazut in Maroc gume de astea montate pe diverse masini de interventie de la o companie de telefonie, am vazut si pe masini militare, deci au fost dedicate pt uz profesional, unde conteaza fiabilitatea pe drumuri f. grele, nu neaparat performanta in noroi sau mlastina, iar pretul nu e criteriul de baza :wink:

Link spre comentariu

Am avut un set de anvelope Nexen cu profilul aproape identic cu astea (chiar daca seamana cu BFG KM1, au crampoanele cu o idee mai dese - apropiate). Daca ar fi sa le incadrez pe o scara valorica intre AT si Simex, in mod clar astea sunt mai aproape de AT :grin: in noroi fiind destul de slabe (de fapt pe vremea aia am fost chiar dezamagit, si le-am vandut dupa cateva luni :ha: )

Pe de alta parte, aceaste Michelin-uri au fost gandite de la inceput sa fie aproape indestructibile (ma rog, in limitele unei anvelope totusi) Am vazut in Maroc gume de astea montate pe diverse masini de interventie de la o companie de telefonie, am vazut si pe masini militare, deci au fost dedicate pt uz profesional, unde conteaza fiabilitatea pe drumuri f. grele, nu neaparat performanta in noroi sau mlastina, iar pretul nu e criteriul de baza :wink:

Eu avand timp de 6 ani pe defender BFG KM1, pot face comparatie (si cine a avut intelege). La BFG crampoanele laterale erau cu ceva retrase spre interiorul benzii de rulare, pe cand la michelin crampoanele nu au retragere spre interior, se dezvolta in prelungirea flancurilor pana la banda de rulare, plus au decalajul intre ele, asta ar trebui sa ajute la nisip si noroi. De aceea speram sa descrie comportamentul lor in teren cineva care a avut pe defender gumele astea.

Se vede mai clar in link-ul lui flay, vand la licitatie Ministerul Apararii in Anglia cauciucuri Michelin (pe langa alte produse!), aici era vorba de 5 bucati 7,5x16 XZL, eu am gasit si anuntul pentru o bucata (!) 235/85R16XZL efectiv nefolosit cu pretul incepand de la 60 lire (unul nou e pe la 140 lire!)

Link spre comentariu

http://www.mod-sales.com/vehicle/search/53133/1_x_Michelin_XZL_LT_23585_R16.htm

Asta-i linkul cu licitatia de vanzare pentru un cauciuc nefolosit 235/85R16 XZL Michelin de la Defender , se poate vedea mai clar profilul

Link spre comentariu

Dane, daca vrei sa poti merge peste tot cu masina pune-ti KM2 255/85/16-daca vrei sa vezi cum merge, dam jos de pe a mea si le pui la tine sa incerci.

Sau mai exista 1 set de Matador 235/85/16 cu profilul de la KM1, cu aprox 450 RON/buc noi.La Ralsi.

VW Typ 3, 1966

Link spre comentariu

Dane, daca vrei sa poti merge peste tot cu masina pune-ti KM2 255/85/16-daca vrei sa vezi cum merge, dam jos de pe a mea si le pui la tine sa incerci.

Sau mai exista 1 set de Matador 235/85/16 cu profilul de la KM1, cu aprox 450 RON/buc noi.La Ralsi.

255/85R16 nu am vazut decat la BFG MK2! E practica dimensiunea , te scoate la 33" dar nu cu latime mare ca la 285/75R16 (tot 33") sa fi nevoit sa pui jante mai late. Cum merg in noroi gumele?

Link spre comentariu

255/85/16 sunt cele mai inalte gume de drum pentru ale noastre.

Merg bine si in zapada si noroi(asta cand nu e smantana cleioasa-atunci mai folosesc troliul ca rugineste).

In marea majoritate a timpului, in offroad, cand exista noroi, pun blocantul si e OK.

Mergi si vezi Matador la Ralsi -poate iti plac.

VW Typ 3, 1966

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare