Vizitator spatar ovidiu Postat Mai 19, 2008 Partajează Postat Mai 19, 2008 As dori sa imi explice cineva pe cat posibil la Discovery 1 200 TDI cum trebuie folosite rapoartele de transmisie si ce se intampla acolo.Sper ca nu spun prostii daca e asa sa ma corectati ma refer la pozitiile schimbatoarului mic adica ce face el practic in toate pozitiile lui?Si cum trebuie folosite? In mare stiu aproximativ cum sta treaba.Pe asfalt e o pozitie ,la coborare alta,prin noroi alta dar vreau sa stiu mai multe sa inteleg cum functioneaza si ce se intampla acolo? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Mai 19, 2008 Partajează Postat Mai 19, 2008 Re: Cum se foloseste corect cutia de transfer? Manualul de folosire l-ai citit? Ca sa stim daca vrei sa afli informatii dincolo de nivelul manualului sau nu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Mai 19, 2008 Partajează Postat Mai 19, 2008 Re: Cum se foloseste corect cutia de transfer? E in germana cam greu de inteles.Ce mi-a mai zis un prieten si ce am mai intuit eu.Daca stiti vreun site sau ceva de citit in legatura cu aceste lucruri m-ar bucura sa mi le dati.De preferabil in romana merge si engleza daca nu sunt ceva expresii,termeni specifici dar o sa stau cu dictionarul langa mine daca nu si ma voi descurca cumva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Mai 19, 2008 Partajează Postat Mai 19, 2008 Re: Cum se foloseste corect cutia de transfer? Mergi la http://www.ownerinfo.landrover.com/ Alegi Discovery si Owner's Handbooks, o sa-ti apara numai pt. modelul 1998 dar citeste-l pe acela ca e absolut la fel. Mai citeste si "Off-road driving". Daca nu te descurci, da un semn si ti le descarc eu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Postat Mai 19, 2008 Partajează Postat Mai 19, 2008 Re: Cum se foloseste corect cutia de transfer? Re: Cum se foloseste corect cutia de transfer? _____________________________________________________________________________________________ Aici e o problema mai delicata, fara sa intru in detalii am intalnit persoane care poseda un Land Rover dar nu stiu sa-l utilizeze in mod corect. Fie incearca sa-l conduca ca pe o masina fara tractiune integrala permanenta, fie nu stiu sa foloseasca diferentialul central, sau asculta tot felul de sfaturi ale unor proprietari de alte branduri, sfaturi perfect valabile pentru acele branduri, dar neviabile pentru Land Rover. Nu intentionez aici sa deschidem un curs de conducere Land Rover, desi Brand-ul initiaza astfel de cursuri pe diferite nivele de experienta, peste tot in lume... Concluzionand te pot ajuta cu un DVD care contine lectii de off road valabile pentru masinile Land Rover si tot felul de tehnici utile; probabil aici vei gasi raspunsurile CORECTE la problemele care te framanta... Astept pe pm numele tau real si adresa unde doresti sa-ti trimit acest DVD. Anunt valabil si pentru alti posesori de Land Rover... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Mai 19, 2008 Partajează Postat Mai 19, 2008 Re: Cum se foloseste corect cutia de transfer? Va multumesc pentru raspunsuri.Vreau sa mai intreb ce inseamna fiecare pozitie diff,lock,L,H?Si daca se poate sa imi explicati ce echipare are masina din fabricatie?Am unele presupuneri dar as vrea sa imi explice cineva cum sta treaba sa inteleg ce se intampla si din ce se compune tot sistemul de transmisie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Postat Mai 20, 2008 Partajează Postat Mai 20, 2008 Re: Cum se foloseste corect cutia de transfer? Va multumesc pentru raspunsuri.Vreau sa mai intreb ce inseamna fiecare pozitie diff,lock,L,H?Si daca se poate sa imi explicati ce echipare are masina din fabricatie?Am unele presupuneri dar as vrea sa imi explice cineva cum sta treaba sa inteleg ce se intampla si din ce se compune tot sistemul de transmisie. **************************************************************************************************** Land Rover Discovery 1 este o masina cu tractiune integrala permanenta, care are diferentialul central blocabil. Maneta mica la care faci tu referire este maneta cutiei de transfer. Aceasta maneta are 5 pozitii in care poate fi utilizata : -N-neutru / se afla pe centru / se foloseste ca punct de trecere in una din celelalte 4 pozitii sau atunci cand masina este stricata si trebuie tractata, troliata pe platforma sau in orice situatie in care transmisia deja defecta nu trebuie stresata suplimentar -H-high / se afla pe partea dreapta, in coltul de jos / foloseste gama de turatii ridicate, se foloseste in situatii de condus normal pe strada sau offroad pe teren soft -L-low / se afla pe partea dreapta, in coltul de sus / foloseste gama de turatii joase, se foloseste in situatii in care nu se poate mentine inaintarea cu gama de turatii ridicate, treceri prin vaduri de rau, coborari pe pante inclinate -DIFF / se afla pe partea stanga, in coltul din stanga sus, atunci cand este cuplat se aprinde un bec martor portocaliu care atesta punerea lui in functiune / se foloseste pentru progresul in teren accidentat, offroad normal si mediu, urcari de pante, fara probleme deosebite -LOCK / se afla pe partea stanga, in coltul de jos, atunci cand este cuplat se aprinde acelasi bec martor portocaliu care atesta ca diferentialul central este blocat / se foloseste pentru a imbunatati tractiunea in conditii "extreme" unde se pierde aderenta rotii ( iarba uda, noroi mare, zapada mare etc. ) Este important la condusul offroad sa folosesti cat mai putin/rar ambreiajul si frana; pentru aceasta trebuie sa te orientezi inainte in teren si sa selectezi optiunea cea mai potrivita din cutia de transfer si apoi viteza adecvata din cutia de viteza. Selectarea corecta a vitezelor este cel mai important factor pentru condusul offroad sigur si de succes. Masinile Land Rover din acest punct de vedere iti ofera mai multe posibilitati decat alte branduri. Reductia stock in cutia de transfer la Discovery este de 2:1, iar raportul stock in diferentiale 3,54. O regula de baza este sa nu folosesti optiunile L, DIFF si LOCK decat atunci cand este nevoie cu adevarat si in nici un caz la condusul normal pe strada, riscand sa strici transmisia. Toate informatiile de mai sus sunt fac parte din cunostiintele de baza, doar prin experienta ta personala, te vei putea perfectiona si vei stii in fiecare situatie sa faci alegerea optima. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Mai 20, 2008 Partajează Postat Mai 20, 2008 Re: Cum se foloseste corect cutia de transfer? As dori sa imi mai spuneti daca in pozitiile Diff si Lock e bine sau nu sa faci viraje?Din cat inteleg eu nu mi se pare a fi prea bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Postat Mai 20, 2008 Partajează Postat Mai 20, 2008 Re: Cum se foloseste corect cutia de transfer? As dori sa imi mai spuneti daca in pozitiile Diff si Lock e bine sau nu sa faci viraje?Din cat inteleg eu nu mi se pare a fi prea bine. ------------------------------------------------------------------------------------------- Poti face viraje, dar nu la maxim si mai ales nu la maxim stand pe loc. Asta nu inseamna ca sigur vei rupe ceva, dar ai sanse maxime sa reusesti... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Mai 21, 2008 Partajează Postat Mai 21, 2008 Re: Cum se foloseste corect cutia de transfer? Am inteles.Va multumesc inca o data. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
imacri Postat Mai 21, 2008 Partajează Postat Mai 21, 2008 Re: Cum se foloseste corect cutia de transfer? cind tragi maneta spre dreapta blochezi diferentialul central: "diff lock". nu e o pozitie a diferentialului diff si alta lock; scrie sus diff si jos lock din cauza ca nu au avut spatiu sa scrie cumva pe un rind. combind cele 2 pozitii ale diferentialului (open si lock/dreapta si stinga ) cu cele 2 pozitii utile ale reductorului (High si Low/ spre spate si fata) ai 4 pozitii de lucru ale cutiei de transfer. cind le folosesti pe fiecare, asta e mai greu de explicat, experienta te va invata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Mai 21, 2008 Partajează Postat Mai 21, 2008 Re: Cum se foloseste corect cutia de transfer? E corect ce spune imacri doar ca in loc de "dreapta" trebuie citit "stânga". Ovidiu, iti redau mai jos ceea ce am raspuns mai demult la o intrebare similara pe un alt forum, poate iti e de folos: Levierul cel mic se ocupa de toate functiile cutiei de transfer (care inglobeaza in aceeasi carcasa reductorul si diferentialul central). Acest levier are doua functiuni: selectia treptelor reductorului si comanda blocarii dif. central. Ar fi putut pune cate un levier pentru fiecare functie insa s-au gandit ca e mai economic si mai simplu sa puna un singur levier dar cu doua timonerii. Una dintre timonerii asculta numai de miscarea inainte-inapoi a levierului si cealalta asculta numai de miscarea stanga-dreapta a aceluiasi levier. Miscarea inainte-inapoi e asignata reductorului si are are trei pozitii: Low, Neutral si High, ca si cum ai avea o cutie de viteze manuala doar cu doua trepte de viteza. Ambele trepte, L si H, nu sunt sincronizate (acelasi mod de cuplare, cu manson, dar fara inele de sincronizare). Mi-ar fi placut sa fie dar nu sunt. Miscarea stanga-dreapta e asignata dif. central si are doua pozitii: Open (sau Normal) sau Locked (blocat). Idem, blocarea nu e sincronizata in vreun fel dar nici nu e nevoie. Aceste doua miscari combinate sunt perfect independente. Nu trebuie sa treci prin N ca sa blochezi dif. central. e suficient sa dai maneta catre stanga. De aceea desenul e forma de 8 si nu de H. Poti folosi orice combinatie iti trece prin cap, adica poti sa pui maneta in orice pozitie. Combinari de 2 luate cate 2 (cate 3 nu prea are rost, adica N +Locked si N+Open nu se pune la socoteala). Vezi insa sa nu uiti dif. central blocat cand iesi la asfalt .............. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Mai 21, 2008 Partajează Postat Mai 21, 2008 Re: Cum se foloseste corect cutia de transfer? Va multumesc pentru raspunsuri cam asa stateau lucrurile si in mintea mea dar nu eram sigur.Era o presupunere in urma a ceea ce am prins in descursul anilor fara sa fiu interesat mai bine zis ce am prins fara sa vreau :grin: .Nefiind un posesor de vehicul 4x4 nu am luat in seriso discutiile din jurul meu care faceau referire la aceste lucruri.Acum din acest punct de vedere m-am lamurit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 Re: Cum se foloseste corect cutia de transfer? Uite manualul de utilizare in limba engleza pt. Discovery 200tdi (1989-1994): http://www.mediafire.com/?g34siredljt Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Iunie 2, 2008 Partajează Postat Iunie 2, 2008 Re: Cum se foloseste corect cutia de transfer? Mister Fender avem a multumi pentru manual cu multe din astea :x Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HARY Postat Noiembrie 9, 2008 Partajează Postat Noiembrie 9, 2008 Re: Cum se foloseste corect cutia de transfer? pozitia ''DIFF-LOCK''se face in mersul masinii sau le loc,daca cutia de transfer merge bine pe H si L poate sa nu se cupleze pe diff-lock;nu mi se aprinde martorul,sa fie cutia defecta? :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Noiembrie 9, 2008 Partajează Postat Noiembrie 9, 2008 Re: Cum se foloseste corect cutia de transfer? Despre ce trotineta e vorba? Trece datele la semnatura. Dupa cum ai pus semnele de punctuatie nu prea se leaga continutul mesajului tau. O sa incerc sa-l traduc. Pozitia "DIFF-LOCK" se face in mersul masinii sau pe loc? Daca cutia de transfer merge bine pe H si L, poate sa nu cupleze pe diff-lock? Nu mi se aprinde martorul, sa fie cutia defecta? Asta ai vrut, de fapt, sa scrii? In ipoteza ca am nimerit-o si in ipoteza ca e vorba de un LR cu cutie de transfer LT230 iata si raspunsurile. 1. Tot ceea ce trebuie sa stii despre comenzile masinii se afla scris in manual. Citeste mai in urma cum faci sa descarci un manual in caz ca nu-l ai. Daca nu te descurci, ceri ajutor. In speta: MWSnap357.jpg[/attachment:1piwxzlh] 2. Da, ar putea sa nu cupleze - mecanism de comanda defect, dereglat, intepenit. Intreg mecanismul de blocare a diferentialului n-are legatura cu functionarea reductorului (pana la un anumit punct). 3. Nu neaparat. Cauze posibile: nu cupleaza sau nu sta cuplat, senzor (contactul din cutie) defect, mufe decuplate/defecte, fire rupte, bec ars. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Noiembrie 18, 2008 Partajează Postat Noiembrie 18, 2008 Re: Cum se foloseste corect cutia de transfer? Apropos de folosirea incorecta: cat e de grav daca actionezi cutia de pa H pe L in mers, la viteza mare (40 km/h)? Am fost nevoit sa fac asta atunci cand m-am trezit pe neasteptate intr-o panta abrupta cu aderenta scazuta. Am bagat treapta 1 si tot de ducea tare in jos si, decat sa dau in frane, am cuplat greul si am obtinut o frana de motor beton. Numai ca... a carait cam tare cutia de transfer. De atunci au trecut cateva luni si cutia nu-mi da semne ca ar avea probleme. DAR, totusi, ar trebui sa ma astept la necazuri? Bafta, Matteo Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Noiembrie 18, 2008 Partajează Postat Noiembrie 18, 2008 Re: Cum se foloseste corect cutia de transfer? Daca nu vei gasi bucatele de metal cand vei schimba uleiului vei putea zice ca ai scapat ieftin. Reductorul e la fel ca o cutie de viteze numai ca are doar doua trepte fara sincronizare. Riscul este sa deteriorezi dantura interioara a mansonului de cuplare si dantura de cuplare de pe roata dintata corespunzatoare. In situatia respectiva mai aveai posibilitatea sa blochezi diferentialul central (asta se poate face in mers) si sa actionezi frana de mana dar fara sa dai dumul la buton ca sa ai control si fara s-o tragi prea brusc din prima. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Noiembrie 18, 2008 Partajează Postat Noiembrie 18, 2008 Re: Cum se foloseste corect cutia de transfer? Asa e, nenea Fender, dar, atunci cand totul se petrece prea repede, parca prima tendinta e sa impingi in fata maneta aia mica :D Centralul era cuplat. Il folosesc mereu cand merg unde nu e aderenta ca lumea. Bafta, Matteo Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Decembrie 3, 2016 Partajează Postat Decembrie 3, 2016 Re: Cum se foloseste corect cutia de transfer? Mergi la http://www.ownerinfo.landrover.com/ Alegi Discovery si Owner's Handbooks, o sa-ti apara numai pt. modelul 1998 dar citeste-l pe acela ca e absolut la fel. Mai citeste si "Off-road driving". Daca nu te descurci, da un semn si ti le descarc eu. sal, mai e valabila oferta cu DVD-ul? multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Decembrie 5, 2016 Partajează Postat Decembrie 5, 2016 Re: Cum se foloseste corect cutia de transfer? Sunt 8 ani de atunci. Sigur nu mai este valabila oferta. Ai aici de unde poti descarca https://topix.landrover.jlrext.com/topix/vehicle/index Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate