zzzoli24 Postat Februarie 10, 2013 Partajează Postat Februarie 10, 2013 Cand am luat masina avea un interculer in fata montat cu niste tevi de plastic destul de urat . Intercoolerul am dat jos si am readus admisia la conditia lui de fabrica .Optic e mai bine asa in schimb cred ca lenea a dat in motor de cand nu mai are intercooler ( posibil si sa fii obisnuit cu el si sa vreau putere mai mare). In locul intercoolerului am montat troliu iar mai sus nu mai e loc ca e radiatoru de clima si alte tevi de clima . As vrea cateva pareri despre intercoolerul de pajero montat cam cum m-am gandit eu in poza . Stiu ca bine ar fii in fata dar nu mai am loc asa ca as taia capota as face o priza de aer plus intercoolerul de pajero are si ventilator . Am mai vazut pe net o poza montat chiar peste motor poza 2 dar atunci nu cred ca intra si ventilatoru. toyota lj77 1992 http://www.cert-transilvania.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
naspet Postat Februarie 10, 2013 Partajează Postat Februarie 10, 2013 Re: 2lt cu intercooler pajero ?? Salut la modelul 2.8 este montat chiar deasupra interesant ar fi daca capota nu este la fel ca atunci nu ar mai trebui sa tai , plus priza de aer ...,si ai putea monta capota de 2.8 ..... Nu orice om poate fi mare OM!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
trenu Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Re: 2lt cu intercooler pajero ?? Salut, Avand in vedere ca nu mai ai loc, nu vad ce alta sansa ai avea decat sa pui intercooler-ul sub capota undeva. Chiar deasupra motorului poate n-ar fi asa de fain sa-l pui pentru ca ma gandesc ca acolo-i mai cald decat langa aripa pe partea soferului. Am vazut in vreo doua locuri pe forumuri din UK ca si-au pus oamenii intercooler dar informatii clare despre cat de benefic e nu cred ca vei primi decat din proprie experienta. Adica daca incerci :) Cu o fanta de capota si un sistem de garnituri care sa etanseze cat de cat pe conturul fantei de capota (cred ca la fel e si la pajero) eu cred ca s-ar comporta bine -oricum mai bine decat fara intercooler, si daca investitia nu-i mare atunci chiar merita. EX - Toyota LJ70 - Marocanca bruneta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Re: 2lt cu intercooler pajero ?? Astazi am fost si eu sa vad un intercooler de Pajero dar nu avea ventilator si nu l-am luat. Eu m-am gandit din toamna sa fac asta dar nu am avut timp. La mine (tot motor 2L-T) am masurat si se pare ca ar avea loc in partea stanga dar trebuie sa modific 'mufa' de pe admisie (unde se prinde furtunul). Incearca sa-l rotesti la 180 de grade (exact cum este pus pe Pajero) si cred ca intra mai bine. Sa ai in vedere ca presiunea post intercooler este mai mica (nu cu mult, dar scade). Ideal ar fi sa nu scada mai mult de 1-1.5 psi. Daca scade cu peste 2 psi, deja e o problema. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zzzoli24 Postat Februarie 19, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2013 (editat) Re: 2lt cu intercooler pajero ?? Astazi am fost si eu sa vad un intercooler de Pajero dar nu avea ventilator si nu l-am luat. Eu m-am gandit din toamna sa fac asta dar nu am avut timp. La mine (tot motor 2L-T) am masurat si se pare ca ar avea loc in partea stanga dar trebuie sa modific 'mufa' de pe admisie (unde se prinde furtunul). Incearca sa-l rotesti la 180 de grade (exact cum este pus pe Pajero) si cred ca intra mai bine. Sa ai in vedere ca presiunea post intercooler este mai mica (nu cu mult, dar scade). Ideal ar fi sa nu scada mai mult de 1-1.5 psi. Daca scade cu peste 2 psi, deja e o problema. Stateam pe ganduri de asta nu ti-am dat un pret pentru intercooler (a mea are si ventilatoru) sper ca maine o sa incerc sa-o montez apoi umblu cu el fara capota si daca merita o sa tai si capota . Asta cu presiunea nu mi-e foarte clar .Am fost la un servis unde au masurat cat baga turbo si au zis 0,9 si au declarat ca e ok. Nu sti cumva pe intercooler este o teava un fel de rezervor oare ce rol are pot sa o scot ? Editat Februarie 19, 2013 de zzzoli24 toyota lj77 1992 http://www.cert-transilvania.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robertz Postat Februarie 19, 2013 Partajează Postat Februarie 19, 2013 (editat) Re: 2lt cu intercooler pajero ?? Desi imi este greu sa aleg strict intre cele doua variante, as prefera pe cea de-a doua (deasupra capacului de la culbutori) pentru ca este cel mai scurt traseu(fiecare cot reprezinta o "restrictie") in ambele imi pare obturat fluxul de aer care ar trebui sa raceasca intercoolerul. Nu as putea sa intru in detalii, insa ventilatorul nu mi se pare "de incredere". Puteti sa vaerificati, la Nissan, Toyota ba chiar si la Subaru in afara de priza de aer "chioara" amplasata pe capota exista voleti inainte de intercooler care orienteaza/genereaza un flux de aer calculat/orientat catre fagurii intercoolerului in asa fel incat intercoolerul sa fie eficace. Pentru o masina de strada cea mai buna varianta cred ca ar fi un intercooler in fata radiatorului de apa(nu se preteaza in cazul de fata din cauza AC-ului...). Charge - coolerul(aer /apa) -folosit cu preponderenta in State- inclin sa cred ca este cea mai buna varianta in cazul de fata, insa implica o instalatie mai complexa(inca un radiator o pompa electrica,ceva furtunuri si cablaraia aferenta). Eu nu am instalat asa ceva inca pe a mea, este un "coleg" pe care il stiu si a instalat un astfel de charge cooler pe masina lui de concurs motor 1KZ-T am sa-l rog sa ne spuna si noua cand finalizeaza testele daca (s-a meritat) a meritat efortul. Editat Februarie 19, 2013 de Astral http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=613631&viewfull=1#post613631 @Landcruiser Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Februarie 19, 2013 Partajează Postat Februarie 19, 2013 Re: 2lt cu intercooler pajero ?? Nu sti cumva pe intercooler este o teava un fel de rezervor oare ce rol are pot sa o scot ? Este un amortizor de zgomot. 1 Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zzzoli24 Postat Februarie 20, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2013 Re: 2lt cu intercooler pajero ?? Este un amortizor de zgomot. zgomot :) atunci neaparat trebuie dat jos . ne place zgomotu. :) toyota lj77 1992 http://www.cert-transilvania.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zzzoli24 Postat Februarie 22, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2013 Re: 2lt cu intercooler pajero ?? am montat artizanal intercoolerul . rezultatele sunt greu de stabilit dar totusi parca se simte . am vrut sa testez putin inainte sa ma chinui sa fac investitii in tubulatura ,taiat capota ,priza aer. concluzia e ca o montez foarte mult nu face dar totusi parca e mai vioi. in orice caz masina arata bine la tura de test :) toyota lj77 1992 http://www.cert-transilvania.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate