Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Clasament fiabilitate

pitonul

Postări Recomandate

Re: Clasament fiabilitate

...recomand produsele Prodlacta...fabricate de Olympus...

Bune Prodlacta, mi le-a recomandat o tanti din Brasov, pe vremuri... :wink:

....motoarelor mici...de putere litrica mare....

Pai asta e Honda! A fost primul constructor de masini din lume care a scos 120 CP fara turbo si alte inginerii dintr-un litru. Nu de smantana Prodlacta, ci 1000 cmc de motor! Adica motor de 2.0 cu 240 CP. :grin:

Prin anii '90 scoteau 190 CP dintr-un motor de 1.8 aspirat, iar Audi a reusit prin 2007 "performanta fabuloasa" sa scoata din 1.8 170 CP cu compresor + turbo...

De aia ziceam ca regret ca Honda nu s-a orientat si catre segmentul offroad, pt ca ar fi avut ce sa arate. La fel cum au facut si cu motorul lor diesel, care a luat 13 premii internationale, devenind cel mai premiat motor diesel din lume, surclasand producatorii "consacrati" de dieseluri.

Pacat ca dupa ce a murit Soichiro Honda s-au mai inmuiat, si corelat cu criza financiara au inceput sa produca "ce se cere". E prea mult conformism in lume acum...

...mi se pare mie sau motoarele Honda au facut legea in F1 cativa ani buni?:grin::grin::grin:

Da, in echipa cu regretatul Ayrton Senna.

LE:

fu gluma ma istetilor......

Pai daca glumesti cu lucruri sfinte... slp

Editat de Optimus
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ dacadrean: Poti observa si singur ca Renault a inceput sa castige dupa ce s-a retras Honda! :ha:

Acum serios vorbind, nu are nici un sens sa compari Renault cu Honda. Si nici cu Ferrari, Ford si Mercedes care au experienta la super-cars... Oricum, dupa ce a inceput criza, s-au retras mai multi din F1, asa ca au avut loc sa castige si necastigatorii.

@ Marius C alias Turagmes: Cred ca voi ajunge prin Brasov luna asta, cu treaba. Dau o Prodlacta! :wink:

Link spre comentariu

Ca sa revenim la tema topicului, s-au publicat rapoartele TUV privind fiabilitatea masinilor din Germania.

Masini cu vechime intre 2 si 3 ani

tuv-report-2013-2-3-ani-top10.thumb.jpg.560951bd374610f698ce775b63f8433d.jpg

Masini cu vechime intre 4 si 5 ani

tuv-report-2013-4-5-ani-top10.thumb.jpg.7995ffb9edc5f515009b5b4b0131f3ae.jpg

Masini cu vechime intre 6 si 7 ani

tuv-report-2013-6-7-ani-top10.thumb.jpg.43ff7e5a19af90c09d64f0429b9b9b5a.jpg

Masini cu vechime intre 8 si 9 ani

tuv-report-2013-8-9-ani-top10.thumb.jpg.0f118dfc9454c8ee504ed0e41797c1a0.jpg

Masini cu vechime intre 10 si 11 ani vechime

tuv-report-2013-10-11-ani-top10.thumb.jpg.8462974846b90195db85afc5dc526fde.jpg

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

@ Marius

Imi plac motoarele mari mult de tot, incepand de la 6 in linie , trecand prin v8 si terminand cu v12.

Totusi japonezii m-au fascinat cu motoarele si tehnologia lor. Insa nu cu toate. M-a fascinat in mod deosebit boxerul de 2 litri de la Subaru STI, care chiar modificat si impins spre extrem rezista cu succes provocarilor, inclusiv mecanica, transmisia. Ce spun , nu spun din auzite ci din pipaite si simtite. Ar fi multe de dezvoltat despre masinile japoneze dar ma opresc aici.

Link spre comentariu

"dacadrean" vad ca esti foarte bine informat in multe domenii, inclusiv fiabilitatea motoarelor de la diverse masini. Te invit pe la mine la birou cu toate motoarele (de Honda) stricate pe care le ai tu sa vedem ce defecte au si cum se pot remedia.

PS: Honda nu se strica niciodata :grin:

wrong: intreaba-l pe alona cum s-a calat motorul de la s2000 :wink: si ,masina era noua, de la reprezentanta.

Editat de air_wolf

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Eu am un singur regret: ca Honda nu produce masini destinate offroadului, ca altfel sigur aveam acum una.

Au avut Crossroad-ul :ha:

1744208437_hondacrossroad2.jpg.44c80b8c7e5262753fcd7f60f8f2f5db.jpg

1096777983_hondacrossroad.jpg.c7e54546590e74eb40f8bacb8af0ff25.jpg

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Mda, probabil modelul asta e de cand se imprieteneau cu britanicii... ca prea seamana cu Land Rover... :grin:

Eu m-am referit la prezent... Se pare ca nu au fost interesati de segmentul asta.

Link spre comentariu

Mda, probabil modelul asta e de cand se imprieteneau cu britanicii... ca prea seamana cu Land Rover... :grin:

Eu m-am referit la prezent... Se pare ca nu au fost interesati de segmentul asta.

Este chiar Land Rover 99%...si 1% Honda:ha: Li s-a vandut integral documentatia si dreptul de fabricatie pentru un numar limitat de exemplare de Disco 1:wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

si 1% Honda:ha:

Reprezentand sigle fata-spate Honda si 2 stickere cu "Crossroad" :ha:

Link spre comentariu

Este chiar Land Rover 99%...si 1% Honda...

Da, am cautat si eu info apoi si am gasit "raspunsul". Ca sa va mai tai putin elanul, a fost pierderea "voastra", pt ca a fost singura sansa ca Land Rover sa devina o masina fiabila... :ha: Asa, l-au cumparat BMW care l-au terminat definitiv cu caricatura lor de motor diesel, in schimb au avut sursa de inspiratie pt xDrive-ul lor. :wink:

Link spre comentariu

in schimb au avut sursa de inspiratie pt xDrive-ul lor. :wink:

Si tot nu le-a iesit! :ha:

Btw, eu nu am sustinut niciodata ca Land Rover ar fi un monument de fiabilitate, dar se descurca destul de bine.:grin:

Da, am cautat si eu info apoi si am gasit "raspunsul". Ca sa va mai tai putin elanul, a fost pierderea "voastra", pt ca a fost singura sansa ca Land Rover sa devina o masina fiabila... :

Aveau pe teava Freelanderul la vremea respectiva, si nu vroiau sa scoata inca un derivat gen CR-V.

Editat de DKW

Link spre comentariu

Da, am cautat si eu info apoi si am gasit "raspunsul". Ca sa va mai tai putin elanul, a fost pierderea "voastra", pt ca a fost singura sansa ca Land Rover sa devina o masina fiabila... :ha: Asa, l-au cumparat BMW care l-au terminat definitiv cu caricatura lor de motor diesel, in schimb au avut sursa de inspiratie pt xDrive-ul lor. :wink:

Daca mai cauti un pic, ai sa afli si ceva mai multe amanunte despre "caricatura" de care vorbesti... Pana una-alta, asa "proaste si nefiabile" cum sunt, LR-urile merg in continuare (unele chiar din '48) si mai sunt si ieftin de intretinut:wink: (sa vorbim de costurile pieselor la oricare din japoneze?:grin:)

• Like 1

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

wrong: intreaba-l pe alona cum s-a calat motorul de la s2000 :wink: si ,masina era noua, de la reprezentanta.

Serios vorbind, neavand prea multe amanunte referitoare la situatia respectiva, nu iti pot raspunde ce si cum s-a intamplat acolo.

In spiritul primei mele afirmatii, pot sa recomad un instructor auto bun cu care sa se exerseze plecarea de pe loc.....mai ales cu o masina puternica - doar este vorba despre motorul adus in discutie ceva mai devreme de catre Optimus: "A fost primul constructor de masini din lume care a scos 120 CP fara turbo si alte inginerii dintr-un litru". :h5

PATROL Y61 - BIVOLU'

KTM 950 SM

SOTIE, COPIL SI 2,5 PITTBULL-I

Link spre comentariu

Deci: eu apreciez LR pt faima lor, chiar daca mie personal nu-mi plac deloc, dar recunosc ca au un anumit farmec, de pe vremea cand si ARO era masina. :)

Prin 2009 cand imi cautam primul 4x4, am avut in vedere si Freelander, dar toti cei cu care am vorbit m-au sfatuit sa-mi vad de treaba, si daca tot imi iau, sa fug de motorul diesel de la BMW. M-am decis la Honda HR-V, trebuia sa merg in Germania sa o iau, dar nu vroiam sa-mi stric concediul la mare si devenea complicat, asa ca dintr-o intamplare am ajuns sa-mi cumpar Mitsubishi Pajero Pinin, decoperind in felul asta deliciile Super Select-ului. A fost sansa mea, altfel nu as fi priceput cum sta treaba cu 4x4 asta.

Cat despre "pretul mare" la piesele de japoneze, este un mit auto, ca multe altele. Cu ceva radacini de pe vremea cand erau taxe vamale mari la tot ce venea din afara Europei. Nu ca ar fi fost ele scumpe, dar aveau grija europenii sa-si protejeze fiarele lor. In momentul de fata eu cred ca preturile sunt "pe acolo" la cam toate marcile, diferentiate doar de renumele brandului si anul de fabricatie al modelului. daca vei compara o piesa de Toyota cu una de Renault, clar ca ti se va parea mai scumpa Toyota, dar ca sa te tina cat la Toyota trebuie sa cumperi vreo 4 de Renault. De asemenea, intotdeauna, indiferent de brand, o piesa pt un model nou va costa mult mai mult decat aceeasi piesa pt un model de acum 20 de ani, vorbind de piese originle, ca daca amestecam si aftermarketul aici, mai apare o diferenta.

Prin urmare, treaba este relativa si noi discutam discutii aici, dar se poate face un tabel exact cu niste preturi, pe modele din aceeasi clasa si an de fabricatie, daca vrem sa avem niste rezultate concludente.

Oricum, n-as renunta sa-mi mai cumpar masini japoneze doar pt ca "pretul la piese e mai mare decat la europene". :D

De cand am avut Accord-ul ala m-am prins ca voi avea numai masini japoneze toata viata. Au un altfel de mod de gandire, un alt respect fata de client... In fine... Dar asta nu inseamna ca nu mi-as cumpara un Range Rover Evoque, chiar daca poate e praf la fiabilitate, dar arata senzational... :D

Link spre comentariu

Prin 2009 cand imi cautam primul 4x4, am avut in vedere si Freelander, dar toti cei cu care am vorbit m-au sfatuit sa-mi vad de treaba, si daca tot imi iau, sa fug de motorul diesel de la BMW.

Vezi ca foarte multi confunda dieselul Rover cu cel BMW de pe Freelander, mai bine zis majoritatea cred ca pe Freelander s-a pus un singur diesel, cel de la BMW. Dieselul Rover este puturos si pacatos cand o ia razna.

De cand am avut Accord-ul ala m-am prins ca voi avea numai masini japoneze toata viata. Au un altfel de mod de gandire, un alt respect fata de client... In fine... Dar asta nu inseamna ca nu mi-as cumpara un Range Rover Evoque, chiar daca poate e praf la fiabilitate, dar arata senzational... :D

Evoque este facut pe aceeasi platforma cu Ford Kuga, sa nu-ti sara proprietarii de Ford in cap.:ha:

Intr-un final, fiabilitatea asta este cam relativa si ramane la aprecierea fiecaruia.

Editat de DKW
  • Like 1

Link spre comentariu

Intr-un final, fiabilitatea asta este cam relativa si ramane la aprecierea fiecaruia.

sau de asteptarile fiecaruia...

intr-un fel vede un proprietar de Mercedes timpul pierdut in service fata de un proprietar de Logan. De aici si necesitatea de a prelucra date statistice si nu chestionare de satisfactie.

Link spre comentariu

Vezi ca foarte multi confunda dieselul Rover cu cel BMW de pe Freelander, mai bine zis majoritatea cred ca pe Freelander s-a pus un singur diesel, cel de la BMW. Dieselul Rover este puturos si pacatos cand o ia razna.

Aha... bine de stiut...

Evoque este facut pe aceeasi platforma cu Ford Kuga, sa nu-ti sara proprietarii de Ford in cap.

Gata, nu-mi mai iau Evoque!!! :ha:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare