Max Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 (editat) M-am apucat de restaurat un patefon de-al meu vechi de aproape 100 de ani. Este impresionant cum functioneaza inca mecanismul mecanic si motorul electric al acestui patefon la aproape 100 de ani de la fabricatie. Impecabil si silentios. Mecanismul are un sistem foarte simplu dar ingenios de autoreglaj al turatiei bazat pe forta centrifuga. Editat Februarie 22, 2013 de Max 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Re: Patefon vechi Ai si ce asculta cu patefonul? Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Re: Patefon vechi Al meu are acelasi sitem de reglaj al turatiei (centrifugal), insa e cu arc (n-are motor electric, invarti de manivela ca la ceas ). 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Re: Patefon vechi extraordinar. spune-ne mai multe despre aparat, (exista modele actionate de motoare cu alcool, adevarate bijuterii ale vremurilor, cu arc si ceva mai noi electrice), iar daca-i faci si o poza doua ... eu iti multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 22, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2013 (editat) Re: Patefon vechi extraordinar. spune-ne mai multe despre aparat, (exista modele actionate de motoare cu alcool, adevarate bijuterii ale vremurilor, cu arc si ceva mai noi electrice), iar daca-i faci si o poza doua ... eu iti multumesc. Modelul acesta are dubla actionare, manivela care incarca un arc si cu motor electric. Marca este Electrola model No.04 parca. La al meu carcasa este intr-o stare foarte proasta din pacate. Lemnul este foarte mancat de carii. In rest este in stare destul de buna. Cred ca voi construi o alta carcasa si voi copia cat mai fidel originalul. Voi folosi toate accesoriile metalice originale de pe vechea carcasa (colturi metalice, inscriptii si ornamente). Sper sa gasesc un material asemanantor celui cu care este invelita carcasa originala. E un fel de piele subtire. Aparatul arata ca si cel din poza de mai jos. Editat Februarie 22, 2013 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 22, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2013 Re: Patefon vechi Gramofonul a fost inventat de Thomas Edison in 1877. Aveti aici un filmulet interesant cu istoria gramofonului: [video=youtube;SZBLzv-zs9I]http://www.youtube.com/watch?v=SZBLzv-zs9I Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Re: Patefon vechi nu are chiar 100de ani ... dar e pe acolo. 106 este modelul si s-a fabricat pana in '36. 4-40 era ingropat. max, daca vrei sa ma asculti pe mine ... nu umbla la aspect. lsa-l asa (curata-lpe cat posibil, trateaza lemnul cu ceva) este o bijuterie, iar daca are si un caine (logo) pe undeva pe etichete ... atunci chiar merita sa umblii cu mainusi cu el... respect, bogdan. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 22, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2013 Re: Patefon vechi nu are chiar 100de ani ... dar e pe acolo. 106 este modelul si s-a fabricat pana in '36. 4-40 era ingropat. max, daca vrei sa ma asculti pe mine ... nu umbla la aspect. lsa-l asa (curata-lpe cat posibil, trateaza lemnul cu ceva) este o bijuterie, iar daca are si un caine (logo) pe undeva pe etichete ... atunci chiar merita sa umblii cu mainusi cu el... respect, bogdan. Nu stiu exact cati ani are pt ca nu scrie nicaieri pe el. M-am luat si eu dupa anumite informatii de pe net. Chiar mi-ar place ca sa il pot identifica exact ca sa stiu anul de fabricatie. Da, are log-ul cu cainele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Re: Patefon vechi are cainele, este valoros. nu-l "strica". Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Re: Patefon vechi Electrola este brandul german fondat de Gramophone Company in 1925. "cainele" este logo-ul Gramophone Company inca din 1899. [sursa Wikipedia:http://en.wikipedia.org/wiki/His_Master%27s_Voice ] Si sunt de acord cu ideea de restaurare cat mai aproape de original (reparat/inlocuit doar eventualele elemente lipsa ale carcasei). Din ce stiu eu, pielea respectiva era piele de capra (asemanatoare cu cea de manusi). Frumos element de colectie, nu mai sunt multe functionale:h5 It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 22, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2013 (editat) Re: Patefon vechi Din pacate carcasa chiar e afactata destul de rau. Nu stiu in ce masura as putea sa o repar. Poate un meserias bun are cvea solutie pt asta. Niste poze cu componentele: http://forum.club4x4.ro/album.php?albumid=20 Editat Februarie 22, 2013 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Re: Patefon vechi Maine ma duc la tara sa vad ce e cu patefonul. Discutiile voastre m-au incitat. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Re: Patefon vechi Un tamplar de calitate fina gasesti in zona. Trebuie sa gasesti un legator de arta care are materialul de imbracat cutia si totodata sa-i si faca placere sa o faca. Salvezi placuta cu catelu. Ma manca pe degete sa intreb cum de merge la 220, dar selectorul ala jmecher trebuie apreciat. P.S. Nu gasesti tamplar si legator la Baia Mare, poti da o fuga la Bucuresti sau imprejurimi si incercam sa o rezolvam Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 22, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2013 Re: Patefon vechi Un tamplar de calitate fina gasesti in zona. Trebuie sa gasesti un legator de arta care are materialul de imbracat cutia si totodata sa-i si faca placere sa o faca. Salvezi placuta cu catelu. Ma manca pe degete sa intreb cum de merge la 220, dar selectorul ala jmecher trebuie apreciat. P.S. Nu gasesti tamplar si legator la Baia Mare, poti da o fuga la Bucuresti sau imprejurimi si incercam sa o rezolvam Merge de la 100 pana la 230 de volti in curent alternatic si, conform indicatiilor de pe o placuta, merge si in curent continuu intre 200 si 250 de volti. Aici e poza cu selectorul montat chiar pe motor: Aici e partea cu doza si tubul care duce sunetul captat de "doza" pana la difuzor: Modelul este Electrola No. 4A Este fabricat de Electrola Gesellschaft M.B.H din Berlin. Am inteles ca s-au fabricat intre 1922 si 1926. Cineva spune ca aparatul meu este din 1922. Am niste indicatii pe o placuta unde scrie: MODELL C106U si APP NR 2263. Uitati aici restaurarea unui aparat la fel cu al meu: http://www.phonoland.com/viewtopic.php?t=2286 @Teddybear s-a oferit sa ma ajute cu doua rafturi de lemn de la un dulap vechi cam din aceeasi perioada iar din acel lemn voi face o cutie identica. :h5 Abia astept sa ma apuc de asa ceva. Dupa aceea, voi apela la cineva cu legatorie de carti care sa imbrace cutia cu un material cat mai apropiat de original. Pana atunci ma apuc de curatat, slefuit sau vopsit toate piesele si ornamentele. @Pitonul, daca nu ma descurc aici, negresit iti fac o vizita si incercam acolo. Multumesc! :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate