sdc Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 As avea si eu o intrebare, daca a adaptat cineva alt esapament dintre cele care se gasesc la noi pe piata la Feroza? Pretul pentru esapamentul de Feroza mi se pare mult prea ridicat la magazinele de specialitate. Daca imi aduc aminte bine spunea cineva ceva de esapamentul de Cielo, dar nu mai gasesc postul...Orice informatie ar fi bine venita. Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Februarie 28, 2013 Partajează Postat Februarie 28, 2013 (editat) Re: Adaptare Esapament Feroza Salut teoretic orice atelier de ''sudura tobe'' iti poate face un traseu nou de evecuare iar toba finala si cea intermediara (nu mai stiu sigur daca are) le alegi de la o masina benzinara cu motor apropiat de cel al Ferozei asta in cazul in care cele de pe masina sunt duse.Direct de la alta masina evacuare noua nu stiu. Eu astept sa cada evacuarea asta de pe masina si pe urma ma voi gandi la una cu ''debit marit'' ceva cu diametrul tevii un pic mai mare decat actuala. Editat Februarie 28, 2013 de Astral Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
b77dbc Postat Februarie 28, 2013 Partajează Postat Februarie 28, 2013 (editat) Re: Adaptare Esapament Feroza Eu mi-am cumparat anul trecut in septembrie toba nou-nouta de la Stelco, a costat 260 lei + 50 monopera montaj. Toba este facuta dupa cea originala, se potriveste perfect, iar pretul mi se pare chiar de bun simt. Au atelier si in Bucuresti unde o poti monta, daca vrei altceva, poti merge pana la ei cu masina si vb cu dl. Adrian, poate iti face o toba custom, dar nu stiu daca iesi mai ieftin... Acum am vazut ca esti din TM, probabil ca o sa-ti convina mai mult sa o montezi singur, dar mai ai nevoie de o ureche, toba facuta de ei vine doar cu 2, in loc de 3 ca cea originala... mie mi-a sudat-o pe loc, direct pe masina... Editat Februarie 28, 2013 de b77dbc Numai dupa invidia altora iti dai seama de propria valoare Daihatsu Feroza 1.6L - 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Februarie 28, 2013 Partajează Postat Februarie 28, 2013 Re: Adaptare Esapament Feroza Ahh era vorba de esapament nu de tot traseul.. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
snicusor80 Postat Februarie 28, 2013 Partajează Postat Februarie 28, 2013 Re: Adaptare Esapament Feroza Salut Ieu mi-am facut toata evacuarea din inox cu diametru de fi 50 si am iesit cu ia pe la pragul din stanga.Ieste cam zgomotoasa dar o voi madifica indata ce am timp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sdc Postat Februarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2013 (editat) Re: Adaptare Esapament Feroza Eu am vazut doar la ingaraj si pretul era peste 500 ron. Mi s-a parut destul de mult. Am gasit insa o varianta pe ebay.de, costa 43 de euro esapamentul, catalizatorul o sa-l adaptez de la o masina second. Problema este ca nu mai stau in Romania de ceva timp si vin doar in concedii in tara... Va multumesc mult pentru sfaturi! Editat Februarie 28, 2013 de sdc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 Re: Adaptare Esapament Feroza Decat sa adaptezi un catalizator sh mai bine cumpara unul universal nou. Preturile nu sunt mari tobe se gasesc la Stelco toate dimensiunile si formatele posibile. Dupa mine esapamentul e cea mai usor piesa de construit de la 0, iar daca ai si linia veche dupa care sa te orientezi e flaore la ureche :) La mine am iesit cu esapamentul pe partea opusa de cum era prevazut din fabrica si a trebuit sa ocolesc un cardan si tot a iesit bine si fiabila treaba. :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Re: Adaptare Esapament Feroza Salut, eu am renuntat zilele trecute la catalizator. Mi-am confectionat o teaza cu 2 fanse, cu care am inlocuit catalizatorul original. Dar nu prea am opbservat o crestere de putere ci doar de zgomot si probabil fum in plus, deci cred ca o sa revin la catalizator, aviz amatorilor :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Re: Adaptare Esapament Feroza Salut, eu am renuntat zilele trecute la catalizator. Mi-am confectionat o teaza cu 2 fanse, cu care am inlocuit catalizatorul original. Dar nu prea am opbservat o crestere de putere ci doar de zgomot si probabil fum in plus, deci cred ca o sa revin la catalizator, aviz amatorilor :grin: nu ai sesizat si o scadere a cuplului la turatii mici? te intreb ca am facut si eu aceasi treaba cu o masina si la turatii mici nu prea mai trage masina deloc,dupa 3000 de ture e alta treaba dar pana acolo...praf eu am avut de la saxofon sa ii spunem asa pana in lateral teava de 60 si merge prost de tot apoi am pus inapoi catalizatorul si am mentinut diametrul tevii si pot sa spun ca sa schimbat comportamentul iar pentru zbomot am pus o intermediara tot cu flansa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Re: Adaptare Esapament Feroza Nu pot sa afirm 100%, dar parca asa este: a scazut cuplul la turatii mici. Nu am apucat sa urc o panta mai abrupta. Am mers doar pe loc drept.... Zilele urmatoare as vrea sa fac un test, dupa care sa repun catalizatorul sa vad cum este ... O sa revin cu concluzii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Iulie 30, 2013 Partajează Postat Iulie 30, 2013 Re: Adaptare Esapament Feroza Si la mine a scazut cuplul dar trebuie facut un compromis.In teren catalizatorul este primul pe lista care cade.Odata lovit se sparge ceramica aia in interior masina se incinge si trage greu plus ca in cazul meu ar trebui sa renunt la blindajul de 4 mm montat.Colegul Misujr a timut neaparat sa isi puna catalizator si la prima iesire l-a infundat.Deci fiecare cum crede :) Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 30, 2013 Partajează Postat Iulie 30, 2013 Re: Adaptare Esapament Feroza Si la mine a scazut cuplul dar trebuie facut un compromis.In teren catalizatorul este primul pe lista care cade.Odata lovit se sparge ceramica aia in interior masina se incinge si trage greu plus ca in cazul meu ar trebui sa renunt la blindajul de 4 mm montat.Colegul Misujr a timut neaparat sa isi puna catalizator si la prima iesire l-a infundat.Deci fiecare cum crede :) nu stiu cum e la feroza dar sigur poate fi si catalizatorul protejat cumva cu un scut cumva. eu masina o folosesc 80% in regim de competitie offroad si pana acum nu am lovit niciodata catalizatorul si nici nu sa infundat iar infundarea lui de cele mai multe ori provine sau e rezultata de la o functionare proasta a motorului de la o sonda lambda defecta sau decalibrata...altfel doar daca se baga benzina cu plumb in masina si ea e cu catalizator,,,eventual folosirea de ceva aditivi care au ca urmare deseuri care nu pot trece de catalizator ca se combina cu elementele chimice de pe acolo.....altfel nu e logic sa se infunde catalizatorul. uneori sa stii ca ajuta si o asa zisa regenerare a lui in speta la diesele dar se aplica cu succes si la benzinare eu de cate ori merg cu ea in aratura sii ii dau forja :) asa bine trage:) ideea e ca temperaturile mai ridicate cu 80-100 grade celsius mai mari decat cele obisnuite imbunatatesc procesul de oxidare de acolo. asa am citit undeva. in rest parere personala este daca se poate(repet nu stiu cum e la feroza) sa se faca un scut sa se protejeze si catalizatorul sau sa ii schimbi pozitia sau eventual sa il schimbi cu unul mai mic sau mai permisiv ca si flux. am gasit undeva unele hi flow after market si am inteles ca sunt foarte bune... alegerea solutiei apartine fiecaruia. eu am optat pentru folosirea celui original din considerente de costuri si comoditate ca deja aveam mufele lambda pe el si ca e de dimensiune mica dar la mine e protejat de scutul de la motor si care se continua pana dupa cutia de transfer. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Iulie 30, 2013 Partajează Postat Iulie 30, 2013 Re: Adaptare Esapament Feroza Poate pe viitor voi remonta catalizatorul.Cand am fost sa il scot era infundat masina nu tragea si se incingea rau.Cand a taiat baiatul catalizatorul a curs din el toate alea.Ce scut am eu (schema gasita pe net si postata la rubrica masinii mele) montat din fata de sub radiator si pana mai incolo de mijlocul masinii nu prea lasa loc de catalizator original dar posibil sa intre ceva gen universal mai mic in diametru. La alte doua masini tot benzinare unde catalizatorul a ramas pe masina dar a fost golit de continut nu am sesizat scaderea de cuplu pe turatii mici. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iulie 30, 2013 Partajează Postat Iulie 30, 2013 Re: Adaptare Esapament Feroza Acuma vine o intrebare: de ce scade cuplul? Teoretic eu mi-am socotit asa: cuplul =forta de apasae a pistonului*bratul fortei (arborele cotit) forta pistonului = explozia amestecului - forta opusa care rezulta la evacuarea gazelor daca gazele se evacueaza mai usor atunci si cuplul ar trebui sa creasca putin. E adevarat ca, daca nu mai este catalizatorul, tot teoretic, scade temperatura din evacuare si sonda lambda trimite informatii oarecum eronate => amestec incorect cu tot ce inseamna asta... De aici sa vina problema cu scaderea cuplului? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 30, 2013 Partajează Postat Iulie 30, 2013 Re: Adaptare Esapament Feroza Acuma vine o intrebare: de ce scade cuplul? Teoretic eu mi-am socotit asa: cuplul =forta de apasae a pistonului*bratul fortei (arborele cotit) forta pistonului = explozia amestecului - forta opusa care rezulta la evacuarea gazelor daca gazele se evacueaza mai usor atunci si cuplul ar trebui sa creasca putin. E adevarat ca, daca nu mai este catalizatorul, tot teoretic, scade temperatura din evacuare si sonda lambda trimite informatii oarecum eronate => amestec incorect cu tot ce inseamna asta... De aici sa vina problema cu scaderea cuplului? cuplu scade la motoarele aspirate datorita acelui fenomen de Back pressure,adica pentru o umplere eficienta si un cuplu dorit la o anumita turatie ai nevoie de o anumita presiune pe evacuare care poate fi obtinuta de cele mai multe ori fie prin dimensionarea tubulaturii fie prin intercalarea in circuit a unor site/filtre...etc. aia cu sonda lambda nu e corecta si anume ca odata cu cresterea temperaturii pe evacuare viteza de curgere a gazelor este mai mare,de aceea se pune pe evacuare acea banda termoizolanta care e asa numita varianta de "tunning by scavaging HP" iar temperatura sondei e direct influentata de positia acesteia pe evacuare care oricum este montata intre chiulasa sa spunem asa si catalizator. deci catalizatorul e abia dupa,cu alte cuvinte temperatura la care lucreaza sonda lambda poate fi cu aproximativ 100 de grade mai mare decat temperatura catalizatorului. off topic pe o distanta de 12-15 cm lungime galerie evacuare din tabla cu perete de 1,5mm si diametru de 46mm ai o diferenta de 200-250 grade celsius (lada niva) chiar la iesirea din chiulasa ai undeva la 750 de grade iar la catalizator ai undeva la 450 de grade,desigur tine cont si de regimul de functionare de sarcina de conditii meteo de starea si modul de functionare al motorului...etc. mai ai o sonda lambda in unele situatii dupa catalizator pentru monitorizarea functionarii acestuia. eu pentru a diminua pe cat posibil anumite aspecte mai sus mentionate am optat pentru izolarea tubulaturii de evacuare de la iesirea din chiulasa pana la intrarea in catalizator cu banda termoizolanta tocmai pentru a reduce pierderile de temperatura pe traseu si de a avea o diferenta Delta T cat mai mica intre ce iese din cilindru si ce intra in catalizator si astfel am imbunatatit cuplul prin efectul diminuarii pierderilor gazodinamice pe curgerea gazelor ars, si desigur prin folosirea unui diametru de 57 inox in loc de 46 teava neagra si folosirea unei galerii de fonta prelucrata interior pe canalele de curgere (debavurata) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Iulie 30, 2013 Partajează Postat Iulie 30, 2013 Re: Adaptare Esapament Feroza Buna ideea cu banda izolatoare si din cate vad nu este foarte scumpa.Vara trecuta am fost la o plimbare mai lunga cu ceva urcari pe un forestier si se incinsese podeaua foarte tare.Imi place sa conduc uneori descult mai ales vara dar atunci nu am putut :)). Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iulie 30, 2013 Partajează Postat Iulie 30, 2013 Re: Adaptare Esapament Feroza KAROLOKW, explicatie super ok :wink: Multumesc de informatii. Acum intrebare: dupa modificarile de care ai spus (banda, inox, etc) s-a simtit o crestere semnificativa a cuplului la turatii mici? Merita efortul? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 (editat) Re: Adaptare Esapament Feroza Eu am pus banda izolatoare pe evacuare de sub turbo pana unde ajunge sub masina pentru ca aveam niste conducte in apropiere la care nu vroiam sa radieze caldura. In rest nu am mai pus pentru ca se umezeste si tine apa pe teava si in mod cert corodeaza mai repede. Editat August 6, 2013 de Ignis :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Re: Adaptare Esapament Feroza KAROLOKW, explicatie super ok :wink: Multumesc de informatii. Acum intrebare: dupa modificarile de care ai spus (banda, inox, etc) s-a simtit o crestere semnificativa a cuplului la turatii mici? Merita efortul? SALUTARE raspund mai greu ca sunt in concediu si nu prea stau pe net :) legat de cuplu nu am o valoare si nici nu stiu cat sa aproximez :) cert este ca indiferent daca a crescut sau nu cuplul, raspunsul la pedala cand o calci e mult mai bun si mai rapid la mine cel putin asa a fost. faptul ca am pus banda respectiva la mine a avut un dublu scop,si anume unul a fost celebra izolare si mentinere a temperaturii de care vorbeam mai sus si a doua am vitierut sa scad pe cat posibil temperatura pe zona respectiva in special pe primii 50-70 de cm de traseu de evacuare,si cand spun asta ma refer nu la scaderea temperaturii evacuarii ci la scaderea temperaturii din compartimentul motor din preajma evacuarii.Motivul, pentru ca eu am si admisia si evacuarea pe aceeasi parte si am vrut sa scat demperatura admisiei (asta pana ii voi face colectoare individuale pentru fiecare cilindru) adica galeria de evacuare fiind din fonta se incingea si radia in admisia care e din aluminiu si desigur cum cu totii stim ca prin cresterea temperaturii aerului pe admisie sau a amestecului depiunde daca e carburatie sau injectie scazi defapt coeficientul de umplere.nu stiu daca m-am exprimat bine dar ma refer la faptul ca un aer rece e mai dens si cel cald e mai "pufos" si astfel desi volumele sunt aceleasi cantitatile difera :) ma intelege-ti voi. asta cu izolatia era cea mai la indemana si ieftina solutie,ca ar mai fi fost una chiar doua,adica admisie individuala sau schimbarea chiulasei cu admisia pe cealalta parte...prea scump si nejustificat raportat la investitie si rezultate obtinute. acum daca discutam de banda si de evacuare inox eu zic ca merita cel putin pentru mine da a meritat si iti spun si de ce. primul aspect au fost exact castigurile de mai sus pe care le-am discutat (performante,sound...) al doilea aspect a fost economic,schimbam anual daca nu chiar si de 2 ori pe an tevi si tobe asta in conditiile unei folosiri a masinii in conditii de concurs.(90% offroad|) tevile ruginea,si se strapungeau corodau le loveam si cedau imediat...tobele rasuflau pe la imbinari faceau puncte dinacelea ruginite si se gaureau...etc. iar diferenta intre ce am dat eu pe evacuarea de inox si cele de fabrica sa spun asa era de 30-40% dar cu durata de viata mult mai mare. acum si aici la inox ai mai multe variante adica la modalitati de cuplare intre tevi si la dimensiuni de perete a tevii. eu am mers pe varianta flanselor pentru a face cuplarea intre elemente si am 4 flanse pe circuit pentru a putea scoate orice componenta separat fara sa fie nevoie sa dau jos si restul. si am mai folosit un inox de 2mm grosime de perete pentru rezistenta mai mare la lovituri dar lafel de bine poti folosi si 1,5mm si care e chiar mai ieftin si nu in ultimul rand mai usor. pentru realizarea curburilor am folosit coturi preformate. imbinarea a doua tevi o faceam dupa o prelucrare prealabila "paralela" a celor doua bucati de teava pe care doream sa le sudez pentru a evita aparitia pe interior a bavurilor din suduri, iar daca apareau oricum cu ajutorul unei masini de gaurit si a unui cablu metalic otelit destul de rigid dar totusi flexibil care avea atasat in fata o piatra si o perie metalica le uniformizam. inca un aspect de care trebuie tinut cont este ca in timp banda respectiva se macina si trebuie inlocuita dar asta se intampla cam dupa 2 ani de folosinta barbara :) sau dupa o montare a ei prost facuta sau calitate slaba a acesteia....la toate astea alegerea e a fiecaruia cum face si ce face. oricum o banda de 2 toli din state adusa pe mine ma costat pe 2 role sub 90 de dolari http://www.jegs.com/i/Thermo-Tec/893/11003/10002/-1?parentProductId=744845 a nu fi considerat reclama e doar un exemplu a ce am folosit eu si pretul aferent. foarte utile sunt deasemenea acele coliere metalice de capat dar pe care eu bineinteles ca nu le-am comandat ca am uitat cand am facut comanda si am adoptat cealalta solutie simpla si ingenioasa romaneasca :) sarma :) dar am sesizat ca si un colier de la articole de gradinarit face exact acelasi lucru si nu rugineste asa ca am inlocuit apoi sarma cu coliere :) spor la treaba daca te apuci dar ca parere personala este sa te gandesti si sa iti planifici foarte bine ce faci si cum pentru a avea maxim din ceea ce iti doresti iar apoi sa nu zici ca uite am ascultat de ala sau de ala si deaia la mine nu merge si la ala uite ce bine e... :) eu pana am ajuns la varianta asta am schimbat cam 3 evacuari cap coada si 3-4 variante diferite ...cu catalizator,fara catalizator cu teava fara teava cu toba si cu teava fara toba si fara teava cu evacuare scurta imediat dupa roata cu evacuarea lunga...etc...:) acum am evacuare de inox,catalizator si o toba intermediara aia de detenta care e dreapta te uiti prin ea din cap in cap pe post de toba finala(poti folosi Borla de inox sau Walker deaia aluminizata sau cum se spune) eu am walker ca Borla de inox era extrem de scumpa si nu vroiam sa coste toba mai mult ca masina :) daca vrei sa povestim poti sa ma suni si e mai usor de explicat :) eu cu scrisul stau mai prost ca nu prea am timp si ce scriu in jumatate de ora iti spun telefonic in 3 minute :) oricum e bine ca si scris sa ramana eventual pentru altii care vor sa mearga pe aceeasi cale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Re: Adaptare Esapament Feroza Multumesc inca odata pentru detalii. Am inteles ideea si deja ma gandesc la banda:) Oricum, catalizatorul l-am montat inapoi. de schimbat tobele, inca nu sunt gaurite dar, cant se va intampla, o sa trec la inox. Momentan, sa vad de banda :) Oricum, mai am o groaza de lucru la masina. De fapt, nu o sa termin niciodata :) Acum e pe butuci si in refac sisremul de prindere a etrierilor ... Inca odata, multumes pentru detaliile amanuntite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
misujr Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 Re: Adaptare Esapament Feroza Salut, Eu va pot povesti ca dupa 2 catalizatoare schimbate pe masina am ajuns sa pun teava in loc de catalizator :)). Asa cum spune si Caphonne, prima chestie pe care o distrugeam in teren era catalizatorul si apoi tragea si mai greu pt ca ceramica respectiva bloca evacuarea partial. Acum sunt tare multumit de ea si am roti pe 31 puse si trage foarte bine. Foarte adevarat este ca ami sus de 100 km/h nu mai am curaj sa trag de ea dar asta se datoreaza si faprului ca am mai inaltat la ea si am facut diverse modificari . Toate bune, Misujr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate