Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pajero mk 3 "mitsubushu"

cosmin 335i

Postări Recomandate

5555555555555555555555.thumb.jpg.3e31bcdd0147f41df9abf2cafa9dd4c0.jpgcccccccccccccc.thumb.jpg.390e08b9bb89e27c79fed230d978b2e7.jpgdddddddddddddd.thumb.jpg.88db1de07bd24551750db63cad23ef6d.jpgaaaaaaaaaaaaaaaa.thumb.jpg.33b0361b90774f3f5df87a0ab70f3b8e.jpgbbbbbbbbbbbbbbb.thumb.jpg.b39ced3f3b751a0aff6312cac87c8788.jpgIn sfarsit am facut o alegere in ceea ce priveste satisfacerea unor placeri pe care vechiul meu utilaj, suzuki samurai, nu mi le mai satisfacea

Super masinuta samuraiul dar decat la offroad , fara posibilitatea de a merge cateva sute de km in conditii omenesti

In fine.................

Dupa vreo 2 luni in care am cautat nisan patrol y61 am mers inatmplator cu un mk3 si in 4 zile dupa aceea am si achizitionat unul :)

Parere imediata in urma acelui drum de vreo 25 km : se comporta neasteptat de bine ,ca un turism chiar si pe viraje mai ales cu 4x4 cuplat si la viteze de peste 130 km/h

In offroad inca nu ma pronunt daca ar fi mai bun decat un y61 dar oricum nu regret alegerea facuta

Masina este un 3.2 DI D din 2002

-interior piele , trapa panoramica, scaune electrice cu incalzire, radio cu caseta si magazie de 6 cd-uri

MITSUBUSHU se comporta foarte bine la partea de motor iar pe partea de mecanica am rezolvat micile probleme pe care le avea

Am schimbat toate uleiurile si toate filtrele , electromotorul, cardan spate(urmeaza)

Planuri de viitor : Jante et negativ (achizitionate)

Anvelope MT 265/75/16(achizitionate )

Bullbar cu proiectoare ( achizitionat si montat chiar asta seara)

Xenon

Evacuare directa

Anulare EGR

Mici artificii nu foarte costisitoare privind performantele motorului

SA VINA VARA SI SA POT VIZITA CAT MAI MULTE LOCURI FRUMOASE SI MAI PUTIN ACCESIBILE DIN TARA NOASTRA

3333333333333333.thumb.jpg.d93619a2dd4496294348a23a91aedc57.jpg

2222222222222.thumb.jpg.082ed2f876472d5e2c3bfeb30c1d12c4.jpg

4444444444444.thumb.jpg.e410d4dcdd82509cdacf95b26ba0a50d.jpg

111111111111111.thumb.jpg.3a4d39cb0cd0df656f5bbc6d44b858db.jpg

Editat de cosmin 335i
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pajero mk 3 "mitsubushu"

Salut, felicitari pentru achizitie.

Ce jante ai luat? Abia astept o poza cu ele montate pe masina.

Daca montezi xenon ar fi bine sa pui si lupe, sunt ~200-300 lei, dar este o solutie mult mai buna;

Evacuarea directa urmeaza sa o fac si eu, cred ca o sa pastrez totusi toba intermediara;

EGR-ul l-am anulat, se face simplu, ai nevoie doar de niste tablite si doua suruburi cu piulita.

Spor la modificari.

P.S.: cu impozitul cum te intelegi?

Nu lua viata in serios, oricum nu scapi viu din ea!!!
Link spre comentariu

Jantele sunt din otel negre 7j et -30 pe 16

In prima faza o sa pun xenon fara lupe dar in viitorul apropiat o sa pun si lupe (daca imi poti recomanda de unde sa iau acele lupe............am vazut si pe aici pe forum parca asa ceva)

Faza cu impozitul este simpla in cazul meu....................masina este autoutilitara 450 ron pe an impozitul

Numai bine

Editat de Tavi D.
Link spre comentariu

Sunt curios sa ne spui cum e cu xenoane, am avut si eu, fara lupe, la aceeasi masina, doar ca a mea e LWB, si sincer dupa prima iesire noaptea le-am dat jos... Sunt faine daca le privesti, arata bine masina cu ele, dar ca vizibilitate sunt net superioare becurile H4, pe faza scurta faceau niste pete ciudate pe asfalt, dispersia luminii era super proasta, iar cand dadeam faza lunga nu mai vedeam nimic... Am tot incercat reglaje pe verticala, ca sa vad cat de cat bine pe faza scurta nu mai vedeam decat doua dare pe faza lunga si... pomii foarte bine. Am hotarat ca isi fac mai bine treaba daca stau in... garaj la ele in cutie... doua becuri de calitate H4, farurile in perfecta stare si... ATAT!

Bafta si asteptam sa vedem up-grade-urile.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

In legatura cu xenoanele pot spune ca sunt cateva variante de xenon ptr H4

Am vazut o varianta foarte aiurea de xenon ptr H4 care intradevar nu era buna, dar am vazut si o varianta de xenon (400 ron pret achizitie) care lumina foarte bine

In prima faza o sa polishez farurile dupa care o sa montez si varianta asta buna de xenon H4

Daca nu voi fi multumit voi pune si un set de lupe

Deocamdata ptr vreo 2 saptamani sistez orice achizitie de piese ptr ca azi am depus actele ptr inmatriculare si am platit toate cele in vederea inmatricularii in total de vreo 28mil asa ca mai asteptam

Link spre comentariu

Am posbilitatea sa le dau inapoi daca nu imi plac asa ca o sa le incerc

Foarte bine. Eu iti doresc sa ai mai mult noroc decat mine.

Uite, legat de polish la faruri, cum am facut eu, si detalii: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?44415-Modificari-Pajero-V60/page11

De atunci farurile mele sunt ca noi! :wink:

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

pana la urma urma cat e noua taxa de inmatriculare la un 3.2 ? sau il faci utilitar ?

salutare

Ieri am dat toate actele la un birou de acte si deja s-a platit taxa adica 1560 ron urmand ca maxim luni sa duc dosarul la biroul de inmatriculari de la politie

Masina este autoutilitara N1 cu 4 locuri , altfel nu faceam acest pas

In cateva zile o sa aiba numere de RO

Link spre comentariu

Dar ce fel de bancheta ai in spate pentru 2 locuri? Transversala?

Editat de Tavi D.
Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu

Nu e bancheta de 2 locuri, e normala, dar sunt tari in care chiar si astea scurte se pot face autoutilitare cu mai mult de 2 locuri, dar cum nr. de locuri trebuie sa scada fata de cel normal in loc de 5 se trec 4. Asa e de exemplu in Italia, se poate face utilitara cu 4 locuri cu mentiunea transport persoane (neavand portbagaj mare). Cel putin asa era cand am vorbit eu ultima data cu cineva de la inmatriculari de acolo.

Editat de Tavi D.
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Exact asa este si in cazul meu

Masina este adusa din Italia si are specificatia de autoutilitara sau mai exact autocarro in italiana

Masina are decat un simplu paravan in spatele scaunelor din spate pe care l-am si dat jos deja

Luni o sa am deja numerele de RO si revin cu noutati referitoare la jante si anvelope , care deja au sosit

Editat de Tavi D.
Link spre comentariu

Conform zicalei : de ce sa fie simplu cand poate sa fie complicat bineintelesc ca partea cu montatul jantelor s-a complicat

Jantele ating in etrieri deci trebuie folosite flanse distantoare , pe care le si am dar ca sa fie in regula si in deplina siguranta utilizarea acestora va trebuii sa apelez la indemanarea unui strungar care sa imi confectioneze din Dural brut niste bucse care sa se cupleze exact pe diametrul de 5.5cm al butucului masinii si totodata sa aiba si un umar pe care sa se sprijine si sa se ghideze noua janta care are diametrul gaurii centrale mult mai mare decat cel de mitsubishi

in fine...............astept dupa materialul din care se vor confectiona cele 4 piese care vor fi cuplate pe flansele distantoare dupa care voi putea monta noile jante cu MT 265/75/16

Ca si rezultat rotile vor iesi in afara aripilor cu aprox 3cm avand in vedere ca flansele pe care deja le am sunt de 4 cm

Am montat si xenonul dar inca nu ma pronunt referitor la eficienta lor pe timp de noapte( ca si aspect vizual este super)

Am montat si bullbarul cu doua proiectoare NO NAME (nu sunt inca cuplate)

TO BE CONTINUED....................

Editat de Astral
Link spre comentariu

Jantele de 16 iti ating in etrieri? Cum asa? Original sunt jenti pe 16, asa am si eu, probabil sunt jentile de 15? sau poate de 16 "groase in carne" si din acest motiv ating in etrier? Altfel nu vad cum. Si eu vroiam sa imi iau niste jenti pe 15 cu et -15.

Link spre comentariu

Jantele pe care le-am cumparat sunt pe 16 7j si et -30 si ating in etrieri

Ca si urmare ar trebuii sa folosesc o flansa de 1 - 2 cm ca sa nu mai atinga

Azi am stat cateva ore la vulcanizare

In prima faza am montat anvelopele pe jantele achizitionate................le-am montat pe masina impreuna cu flansele de 4 cm pe care le aveam ...................arata super ,iesite in afara aripilor cu vreo 4 - 5 cm dar la viraje atinge rau in bara fata si in spatele rotii in carenaje

Dupa aceea am pus anvelopele noi pe jantele originale care au tot 7j dar ET este +46 , impreuna cu flansele de 4 cm

In configuratia asta rotile stau aproximativ la nivel cu aripa , foarte putin intrata inauntru...................cel putin acum nu atinge la viraje

Ca si aspect nu sunt multumit si in cel mai scurt timp o sa gasesc o varianta sa pot monta jantele cu ET -30 dar probabil imi vor trebui flanse de vreo 2cm grosime maxim necsare ptr a nu mai atinge janta in etrieri cat si ptr partea estetica la care nu vreau sa renunt

In afara de zgomotul specific al unei anvelope MT masina se comporta bine pe asfalt uscat ...............in offroad inca nu ma pronunt dar probabil va fi ok

aaaaaa.thumb.jpg.9b49393b6733b32e79a4052a2b79dadf.jpga.thumb.jpg.d5e1e981035cf1ef3d2ae804a6f8e853.jpgaa.thumb.jpg.62b9080e657aed553717d6ac373631db.jpg

aaa.thumb.jpg.82ec654b33207705f60e45ff42261749.jpg

aaaa.thumb.jpg.931e8168c455bd497ac9de8ec1a2836a.jpg zzzzzzzzzzzzz.thumb.jpg.2d3c4870ea7d8ab2ad6d36e84d0676e1.jpg aaaaa.thumb.jpg.621334029e447f46b99de69cd64e40f3.jpg

Editat de Astral
Link spre comentariu

Arata bine cu rotile iesite in afara.

Eu am acelasi tip de janta cu et +46, la care am montat flanse de 50 mm de care sunt foarte multumit atat ca aspect cat si ca stabilitate. Mi s-a recomandat sa folosesc flanse de maxim 4 cm, asta insemnand ca as cam fi avut jentile de la +46 - 40=> et+6 mm pentru ca se vor uza mult mai mult rulmentii, dar am decis sa merg torusi pe 50 mm...si in plus cred ca eforturile la care este supus tot ansamblul rotii sunt cu atat mai mari cu cat se tine catre un et cat mai mic.

la tine -30 (jenti) + -40 (flanse) mi se pare foarte mult, dar ca si aspect pare super...daca mergi pe configuratia asta poti sa iti montezi niste overfendere suplimentare de cauciuc, care nu arata nici rau pentru ca altfel o sa iti arunci apa si noroi peste tot.

Spor!

Link spre comentariu

Ca si aspect era exact ceea ce vroiam dar din pacate atinge la viraj iar referitor la apa si noroi nu era problema :)

Nu stiu daca in urma unei inaltarii a masinii s-a rezolva problema

In prima faza o sa mai fac niste masuratori mai concrete ca sa vad ce grosime ar trebuii sa aiba flansele care le voi folosii cu jantele cu et -30 incat sa nu mai atinga dar sa iasa catd e cat si in afara

Zilele urmatoare o sa ma ocup de evacuare ............am deja materialul , cat si de anulare EGR (multumiri inca odata lui UGOD ptr idee )

TO BE CONTINUED

Editat de Tavi D.
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Evacuare efectuata inox diametru 76mm

Anulat EGR

Concluzii : sunet demn de un motor de 3200 cmc, raspuns prompt al acceleratiei si bineinteles putere in plus

In legatura cu montarea jantelor cu et -30 inca nu am rezolvat problema

782412927_111.thumb.jpg.cf90ad26693b5dc51cc21ac98c3f9ce6.jpg1841489415_333.thumb.jpg.ecc33a91c6ba594bf707743860a52944.jpg1825082954_222.thumb.jpg.5be09310bfc62cf6dfff827434ac5055.jpg

In urma unei intamplarii pe care o sa vreau sa o deslusesc intr-un fel o sa fiu nevoit sa pun masina la vanzare

Am luat un patrol din 2007 de care sunt foarte incantat si suunt in dubii asupra a ce decizie sa iau

Ca si urmare o sa le pun pe ambele la vanzare sa vedem ce o sa iasa

Ambele sunt deosebite dar pe ambele chiar nu am cum sa le pastrez

Editat de Astral
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare