Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Circuit racire ulei motor

CarDriver

Postări Recomandate

Buna,

O intrebare sau un sfat daca a mai avut cineva asa ceva: pe ceasul de presiune ulei, in relanti e 1,8 atm iar in mers sub 120 km/h presiunea uleiului este normala de 3,5 atm, insa daca se tine regimul de viteza mai mult sau ajung peste 130-145km/h presiunea scade odata si pe ceas arata sub 0,5 atm, insa daca reduc viteza si merg in continuare sub 100km/h , incepe sa arate din nou 3,5-4 atm ... Am banuit ca deschide circuitul de racire suplimentara a uleiului prin radiatorul de racire ulei din fata, si astfel ceasul indica presiunea numai in filtru, insa nu stiu daca asa ar trebui sa fie normal sau nu .... Mentionez ca daca e rece uleiul motor, ceasul arata si 6,0 atm ... Eventual un sfat daca a mai patit cineva asa ceva ... Multam'fain!

Editat de CarDriver
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Circuit racire ulei motor

Parerea mea este sa masori presiunea la filtru de ulei cu un manometru ,s-ar putea ca ceasul sau sonda sa faca figuri

Aceeasi parere !

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

Tinand cont ca si eu am acelasi motor acum sunt curios sa vad daca si eu am. Numai ca eu nu am "ceas" de presiune de ulei, filtrul se infileteaza direct pe bloc, iar furtunele ce merg la radiator eu le-am schimbat deja si nu tin minte sa fi vazut ceva de genul... acum m-ai facut curios... :g

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Tinand cont ca si eu am acelasi motor acum sunt curios sa vad daca si eu am. Numai ca eu nu am "ceas" de presiune de ulei, filtrul se infileteaza direct pe bloc, iar furtunele ce merg la radiator eu le-am schimbat deja si nu tin minte sa fi vazut ceva de genul... acum m-ai facut curios... :g

Pic178.thumb.jpg.0df14296b7026f73c1e032a66d3e1266.jpg Pic179.thumb.jpg.124de96b823660d20d794a24f48d64c5.jpg

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Am o problema asemanatoare, motor rece presiune ~6bar, motor cald presiune 3-4bar, cind temperatura exterioara creste peste 32 de grade acul de presiune scade la 0. Prima data m-am speriat si am oprit motorul am verificat nivel si este ok. De cind a venit vara merg asa cu masina cred ca daca era o problema reala de presiune se aprindea si martorul rosu din bord.

Uleiul este schimbat am avut Castrol Magnatec 10w-40 si acum am bagat EDGE 5w-40 pe care-l schimb la 5-6000km.

Link spre comentariu

Vezi sonda de ulei motor ... la mine se mai tinea intr-un firicel de litza. Am refacut legaturile si acum e totul ok ... peste 1.5 atm la ralanti cum zice in carte ... intr-adevar nu am mai solicitat motorul, sa vad daca la deschiderea valvei termostat a circuitului suplimentar de racire ulei motor, mai ajunge presiunea la 0.5 atm ... banuiesc ca era de la faptul ca se tinea numai intr-un firicel dupa cum am spus. :we

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Salut !!

sunt nou pe aici,si am urmarit aceasta discutie,deoarece am si eu acesta problema,cu manometrul de ulei.Am schimbat sonda,dar e la fel ca inainte.Voiam s-a stiu si eu,unde se gaseste acea valva termostat,montata,pe pajero sport,fabricat in 2002 decembrie.Va multumesc !!!

Link spre comentariu

Buna, @marianilie,

Vad ca-mi esti "conorasean" de-al meu! ...

Bine ai venit la :cl !

Ce motorizare ai (banuiesc tot 2.5 diesel?) ... si cum se manifesta "efectul defectului" la tine, ceva mai detaliat poate , pentru a vedea cum te putem ajuta ...

Cel mai bine este cum zicea @cristiblondu, sa verifici presiunile cu un manometru.

La mine, pentru orientare pozitie piesa vezi si :

http://www.akadia-ats.com/_pages/mitsubishi/index.php?st=80&l=bWFya2V0PT1ldXJvfHxtb2RlbD09Szk0V3x8Y2xhc3M9PUdOSEZMNnx8b3B0aW9uPT1FOTB8fGNvZGU9PTI1UXx8ZGF0ZV9mdD09MDUuMDEuM3x8cG5jPT0xMXx8c3ViPT0xMzB8fGEyPT05ODA4MXx8aW1nPT0wMTIwMTMwLUQwMDAwOC5qcGc%3D

pozitia reper 04353

Noroc si sanatate!

Editat de CarDriver
Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Buna, @marianilie,

Vad ca-mi esti "conorasean" de-al meu! ...

Bine ai venit la :cl !

Ce motorizare ai (banuiesc tot 2.5 diesel?) ... si cum se manifesta "efectul defectului" la tine, ceva mai detaliat poate , pentru a vedea cum te putem ajuta ...

Cel mai bine este cum zicea @cristiblondu, sa verifici presiunile cu un manometru.

La mine, pentru orientare pozitie piesa vezi si :

http://www.akadia-ats.com/_pages/mitsubishi/index.php?st=80&l=bWFya2V0PT1ldXJvfHxtb2RlbD09Szk0V3x8Y2xhc3M9PUdOSEZMNnx8b3B0aW9uPT1FOTB8fGNvZGU9PTI1UXx8ZGF0ZV9mdD09MDUuMDEuM3x8cG5jPT0xMXx8c3ViPT0xMzB8fGEyPT05ODA4MXx8aW1nPT0wMTIwMTMwLUQwMDAwOC5qcGc%3D

pozitia reper 04353

Noroc si sanatate!

Buna ,Car Driver!!

Scuza-ma ca nu am raspuns acestui mesaj,dar am pierdut parola de cont,si nu puteam s-a intru,iar azi am gasit-o scrisa pe o hartie,si am intrat!Multumesc pt raspuns,dar nu reusesc sa deschid linkul pe care mi l-ai trimis.Problema s-a manifestat,in felul urmator.Eu masina o am in Romania,parcata in garaj,deoarece eu sunt in Italia,iar masina este pe numele sotiei,si nu o pot tine cu mine,deoarece sotia are rezidenta in italia,si ar tb s-a o inmatriculez in Italia,iar eu am inscris-a anul trecut in Romania,si daca vreau s-a ii schimb proprietarul,ar tb sa-i platesc timbrul de mediu.In aceasta idee,masina am parcato in stare de functionare,si o mai scotea tatal meu,din cand in cand,si a folosit-o cand era zapada.Cand am venit acasa,am vazut-o ca nu mai are presiune de ulei,pe ceasul central,si se aprindea si becul.Apoi am schimbat sonda,si cand e rece are presiune la maxim,apoi scade aproape de zero.Am incercat si i-am montat un manometru direct in locul sondei,si avea presiunea la 6,dar era motorul rece,apoi l-am demontat,fara insa sa-l verific si la cald:Mentionez,ca procedura cu manometrul,am facut-o inainte sa-i cumpar sonda noua,si nu stiam ca la rece are presiune iar la cald,nu,deoarece cu sonda veche,arata complet eronat!!Masina am avut-o de noua,si prea multe probleme nu mia facut,cu exceptia unui arc de la discul de ambreiaj,care a sarit,si mi-a blocat ambreiajul,insa l-am inlocuit,si totul este ok.

Link spre comentariu

Da, pare ca pe http://www.akadia-ats.com/catalogs/ link-ul Mitsubishi nu mai merge, desi celelalte marci sunt ok.

Si eu ma bazam pe acest site, era si simplu de cautat si identificat codurile pieselor necesare. Ramane sa mai caut altceva intre timp ... "search" e de baza!

Daca uleiul este conform recomandarilor, daca a fost inlocuit in termen ca nivel min/max, timp sau kilometri, faptul ca scade presiunea la zero si se mai si aprinde becul martor, desi a fost schimbata sonda ... atunci mai ai de facut:

- Trebuie verificata presiunea uleiului la cald, cu manometrul, la ralanti ( min. 1,5 bari) si la cca. 3000 rot/min (cca. 3,0 bari parca, ramane sa vad in manualul de utilizare valoarea ...):

Daca e bine - Verifica si fii sigur apoi ca firul ce pleaca de la sonda catre calculator nu are mufa sau pin oxidat/contact imperfect/ fir partial rupt in manta ... sunt patit cu doua astfel de cazuri !!!!

Daca nu, pare a fi posibil in acest caz din ce zici o problema de pompa de ulei ... in cel mai fericit caz ... cati kilometri la bord are?

Eventual alte pareri sunt binevenite!

Editat de CarDriver
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare