Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Suntem noi ca si natie DEFECTI sau sunt altii ... din ciclul imi e rusine ca sunt roman ... ?!?!?

worldscape

Postări Recomandate

Re: Suntem noi ca si natie DEFECTI sau sunt altii ... din ciclul imi e rusine ca sunt roman ... ?!?!?

...a mai aparut un tir de Roman...
poate Român, ca Roman nu e judet :)

Eu am patit-o din perspectiva cealalta. Iarna, benzinarie in Bucuresti, alimentam. La pompa alaturata un Audi de Constanta, el, ea si un copil mic. Proprietarul, la vreo 40 de ani, imi explica faptul ca au ramas fara bani de motorina si nu se pot intoarce acasa. Ma roaga sa-i dau 100 de lei imprumut (motorina era 4 lei), ca-mi lasa garantie rezerva. Ii dau banii, fara sa-i cer nimic, lasandu-i doar numarul de telefon. Am devenint suspicios cand mi-a mai cerut inca 100 de lei, ca nu-i ajung banii respectivi. Am facut repede un calcul simplu 200 de lei=50l motorina = 6oo de km. Vazand ezitarea mea, scoate buletinul drept garantie, dar la o examinare mai atenta, acesta se dovedeste doar o copie plastifiata de CI. In momentul ala am scos telefonul sa fac o poza la buletin si i-am cerut cei 100 de lei inapoi. Dupa ce mi i-a inapoiat, a devenit agresiv verbal, eu fiind decis sa sun la politie. Nu a mai fost nevoie pentru ca tocmai atunci venea un echipaj in statie, m-am dus glont la ei, le-am explicat ce se intampla si l-au luat pe respectivul la intrebari.

Ulterior am aflat ca e un tip de teapa frecventa, cum e si cea cu "francezii" care stau pe drumul de Sibiu cerandu-ti bani benzina si dandu-ti garantie un ghiul "de aur"",intepatul unei roti si golirea masini cat timp tu scoti rezerva (asta a patit-o cumnatul meu), aruncatul de oua pe parbriz la Sinesti, samd...

Editat de razvanutza
Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Suntem noi ca si natie DEFECTI sau sunt altii ... din ciclul imi e rusine ca sunt roman ... ?!?!?

@razvanutza:

faza asta e de mult... inca din '90 se practica pe valea oltului ...

la mine era mult mai simplu.... aveam sufa, aveam carlig.... doar trebuia sa ma agate si sa ma traga 3-5 metrii .... mai ales ca le-am si zis ca ii cinstesc cu 10 Euro ...

... dar lasa ca au fost mai multumiti vecinii nostrii unguri si bugari ...

P.S.: ...tocmai ma sunase un amic care are un parc de tiruri la Calarasi... si mi-a zis sa stau linistit ca la el 2 soferi nu au vrut sa se ajute unul pe altul prin italia.... si anume: a avut 2 tiruri la incarcat marfa din italia, unul din soferi a uitat sa-si ia trusa de scule si cheia de roti de la garaj din Romania, a incarcat si pe drumul de intoarcere a facut pana ... i-a dat prin statie colegului sa se opreasca dupa el sa faca pana ca a fost prost si si-a uitat sculele acasa, si ghiciti ce i-a zis colegul lui de firma ... ?!?!

... si a ramas omul sa isi faca pana cu Asistenta rutiera din italia ....

... nu mai conteaza ca acasa cel de-al doilea sofer a fost dat afara din firma fara nici un regret. ... aici a fost cam ca la fotbal cu fair play-ul

Editat de Astral

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Romanii nu sunt nici mai rai si nici mai buni de at alte natii.

Spunea mai sus un coleg care a luat o mamica la ocazie ca mamicuta a coborat cu tot cu umbrela ...si de atunci nu mai ia pe nimeni . Probabil ca pe un alt forum ...de mamici , una se intreaba de ce un tip cu o masina bengoasa , a refuzat sa o ia in plin voiscol , cand era cu plodul in brate , ba mai mult a trecut printr-o groapa cu fleasca si a udat-o din cap si pana in(tre) picioare. Pai de ar sti ea ca este vorba despre colegul nostru care si-a pierdut umbrele preferata intr-o situatie similara , l-ar intelege cu siguranta.

Conteaza experienta personala a fiecaruia cand ne intalnim cu asemenea situatii. Turcii , bulgarii si alte natii , ca si tiristi , au o multime de probleme pe drumurile lor . Ei au fost si ajutati si dezamagiti de c

olegi care nu au vrut sa le acorde atentie dar au invatat ca un ajutor la nevoie este important si trec peste eventualele dezamagiri.

Legat de celebra de acum " nu te incurca cu romani " , este adevarata , dar este de inteles. Ce oameni au plecat la munca in tari straine? Oamenii saraci , ca daca erau bogati ramaneau acasa sa rumeneasca berbeci pe rotisor in curtea vilei lor. MAjoritatea sunt fara pregatire. Sunt tarani din sate uitate de lume care au plecat in Europa sa isi faca un rost fara sa stie limba, fara bani, cu tenisi in picioare si geaca de fas in toiul iernii. Acei oameni , daca au supravietuit , au facut-o pentru ca au tinut cu dintii de ce au castigat. Au invatat sa profite de slabiciunile celor din jurul lor , pentru ca si de ei au profitat altii , romani sau straini. Eu stau acum si butonez din cabana de pe unul din garajele de pe vastele mele domenii , la caldura, cu un caine de 1000 de euro sforaind in canapea si aruncand cate un ochi la un TV Smart cu diagonala de 150 cm. Imi permit sa fac pe filozoful ca am burta plina. DAca eram un baiet din fundul vreunui catun si butonam la un internet-cafe intunecos de langa o bodega sordida...sau de pe calculatorul fiului lui nasi-miu ( care ar fi primarul satului si m-a nasit de mila ca-s plod sarman ) , nu mai intelegeam toate acestea. Va trimiteam ( probabil ) niste injuraturi ca habar n-aveti pe ce lume traiti si in viata daca vrei sa ai ceva , ia ce poti si nu da nimic ca toti vor sa iti fure banutii din sosete.

Cei mai multi dintre romanii care presteaza munci prost platite si in conditii grele prin strainatate , dorm 10 intr-o camera ,cu schimbul, mananca doar conserve si se fura unii pe ceilalti cum au ocazia.

Eu , la prima iesire in UE acum multi ani, habar nu aveam ca trebuie cumparata vineta pentru autostrada. M-a vazut un tip cu un BMW de Bucuresti si mi-a dat una gratis ( am vrut sa o platesc dar a refuzat ) , pe motiv ca cumparase doua pentru el si un alt amic care incurcase drumul si urma sa mearga pe alt traseu , asa ca nu mai avea ce face cu ea. Sigur , eram bine imbracat , conduceam tot un BMW , paream baiet citit si omul s-a gandit sa fie util. Daca eram mai masliniu , fara dinti in gura , cu o geaca ponosita si intr-o masina de 400 de marci germane , nu cred ca beneficiam de generozitatea lui ...si consider explicabila atitudinea in acest caz. Cine stie cine as fi fost , cu ce ma-as fi ocupat , daca cumva dupa ce imi facea cadoul ...in cunoscutul spirit rrom as fi intrebat ...da' niste blugi rai nu ai conasule ....da' niste apa se poate ca mi-e o foame de nu stiu unde dorm la noapte.

Morala este ca nu se pot face reguli. toti reactionam in functie de experienta noastra si de experientele povestite de cunoscuti. Daca aflam ca in ungaria in parcari ti se taie gatul daca lasi geamul jos , sigur nu oprim nici pentru nevoile fiziologice. Facem in sticla ca sa scapam cu gatul netaiat.

Link spre comentariu

JurasikMan

Gresesti - nu conteaza din ce sat au plecat oamenii-conteaza doar ce mama au avut si cum i-a educat aceasta in primii 7 ani.

Cunosc prea multi plozi care au caine de 1 mie de euro mai prost crescuti decat amaratii cu geaca de fas .

Din experienta am constatat doar ca cei cu masini mai ieftine te vor ajuta mai des la nevoie decat cei cu masini scumpe.

Nu am patit niciodata sa se opreasca un Q7 sa ma intrebe daca ma poate ajuta sa imi imping masina ramasa in pana.

Link spre comentariu

:ha:

Tractozaure ...esti tare ...cam ce iti aduci tu aminte de acum 40 de ani ...avand in vedere ca venerabila varsta o sa o faci peste cativa ani?

Noi ca romani, suntem cum vrem sa fim ... unii mai buni, altii mai rai (ca mine acum :ha:)! :wink:

John :grin:, am precizat special 20-30-40 pentru a fi in tandem cu gandirea celor din generatia mea si a celor cu o generatie inainte, generatii ce frecventeaza acest forum, ca nu o fac cei din generatia lui tata mare :e..., cu alte cuvinte..., o figura de stil..., sa-i zicem... :wink:

Daca intrebam de perioada dintre cele doua razboaie mondiale, ce mai imi ziceai? Rautaciosule! :ha:

Editat de Tractozaur
Link spre comentariu

Ei, nu te supara ...acum si tu ... :grin:

Citindu-ti postul eu aia am inteles ... Si ma gandeam ca ai fost dat la scoala oleaca mai tarziu ... :grin:

Oricum ...nu conteaza ...

Romanii asta sunt si asta vor fi mereu ... ceea ce isi doresc ei sa fie ...Si cred ca asta e valabila si cu restul natiilor ...am intalnit si vestici de tot cacatul ...si nu putini! Pervesiunea umana nu e neaparat de nationalitate romana. Ea are viza "schengen" si circula nestingherita peste tot.

Pot fi domni de la tara sau pot fi tarani de la oras. Si asta tine de educatie, caracter si nu in ultimul rand de bunul simt al fiecaruia. :wink:

"Jungla" si "mocirla" exista. La fel si "uscaturile". Conteaza insa sa le vezi din timp ptr a le ocoli ...Altfel risti sa te zgarii sau dupa caz sa te murdaresti. :wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Cred ca am fost inteles gresit. Eu nu spun ca desteptii si bogatii sunt buni si saracii si incultii sunt neaparat rai. Ne refeream la acei romani pe care ii intalnim des prin parcari , in tranzit de la o tara la alta. Cand se spune " nu iti fa de lucru cu romani " nu este vorba de vreun medic dintr-o clinica privata din Elvetia. Legat de tipul de masina, iarasi nu am sustinut ca cei din masini de lux se dau jos sa iti impinga tie masina si cei dn golf 3 vin cu cheia sa o zgarie. DAr urmatoarele lucruri sunt adevarate ( nu epntru ca rasar din gandirea mea geniala ci pentru ca realitatea le-a confirmat de nenumarate ori :

1) la munca in tari straine merg cei saraci ( daca erau bogati in Romania , nu mergeau sa isi rupa cocoasa in UE ) .

2) in cele mai multe cazuri , cei saraci sunt si prost pregatiti profesional si provin majoritatea din mediul rural. Cunosc personal o multime de astfel de oameni care sunt niste tarani prosti plecati din sate din jud. Brasov si care vin vara si cheltuie cu pipite nespalate tot ce muncesc ei un an intreg in doua trei saptamani , dupa care pleaca inapoi in Italia sa care moloz pe santiere cu 2 euro ora.

3) oferta de munca din tari civilizate , cand vine vorba de persoane straine de tara lor , se refera la munci grele si prost platite pe care un nativ de-al lor nu le accepta.

4) acesti romani fac niste compromisuri pentru a ajunge sa munceasca in UE , plecand de acasa faliti gata.

5) este valabil si pentru albanezi, rusi, bulgari , etc .

6) daca un roman bine intentionat va spune altui roman " nu iti fa de lucru cu romani " ...va asigur ca la acelasi nivel de saracie orice albanez va spune : " nu iti fa de lucru cu albanezi " ...orice bulgar va spune : " nu iti fa de lucru cu bulgari.

Atentie , nu spun ca toti taranii sunt prosti. Spun doar ca multi din cei care accepta conditii grele de munca si plata de doi lei...sunt prosti. Deci nu incepeti iar vreo tampenie de genul "tarani vs. oraseni " ..sau " intelectuali vs. proletari " ...ca nu dau replica la asemenea imbecilitati. Precis se va gasi cineva sa imi spuna ce taran destept si cu bun simt este bunica'su de la tara , comparativ cu vecinul lui de scara din Bucuresti care este inspector de creditare la vreo banca si este un nesimtit. Sunt discutii sterile pentru oameni nevorbiti care vor sa ucida tastaturi. Nu despre acest lucru vorbesc eu.

Romanii sufera de o problema. Fac clasamente foarte usor , doar in functie de experienta lor personala. Daca mie mi s-a intamplat asa ...inseamna ca asa este. Nu este adevarat ! Asa ti s-a intamplat tie si poate fi un caz particular...nu regula .

O sa vedeti cei care inca nu aveti 40 de ani , ca dupa o anumita varsta si experienta de viata , poate reusiti sa va detasati de "mareata experienta personala ...subiectiva " si o sa trageti concluzii mai obiective daca va raportati la situatia generala .

Sorry , daca am fost acid, dar asta vine tot odata cu varsta. Nu mai iti pui manusi pentru orice. Le zici pur si simplu si cine nu este de acord cu asta , poate sa viseze urat noaptea ca ti se rupe oricum .

• Like 1
Link spre comentariu

Trebuie acceptata realitatea: nu ne mai ajutam intre noi ... N-are treaba cu faptul ca le era frica sa nu-i jefuiasca Laur in benzinarie ...

Eu am auzit pe statie doi "colegi" de forum care, trecand pe langa mine (eu fiind oprit intr-un sant), au zis: "Uite-l si pe ala cu jaful ala de masina ... Daca ar avea probleme, nu as oprii ca m-as face de rusine ... sau daca as oprii as faceo doar sa ma pis pe masina si sa-i dau foc"

Asa ca ... asta-i adevarul.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

@JurasikMan

Ai fost inteles dupa cum te-ai exprimat!

Intr-o oarecare masura ai dreptate in ceea ce priveste mana de lucru ieftina acceptata de tarile mai dezvoltate din punct de vedere economic. Insa, daca ar fi sa ne raportam la situatia generala si sa fim obiectivi, foarte multe persoane cu studii superioare, care ocupa posturi cum ar fi: profesori, ingineri, asistente medicale, chiar si medici (nu toti pot fi medici chirurgi sau stomatologi care au cabinete particulare), etc., ar trebui sa ii incadram in categoria "oamenilor saraci" (ptr. ca veniturile lor nu le depasesc pe cele ale unui maturator de strada, gunoier, femeie de serviciu, vanzatoare, barman, ospatar, sofer, s.a.). Personal am intalnit oameni din toate aceste categorii profesionale, prestand servicii prin tarile din U.E. si nu tocmai in meseria lor. Asta a fost doar ptr. a mai aduce putina lumina, a mai adauga experienta si cunostintele personale la acel mare adevar care formeaza realitatea.

Sa revenim acum la subiectul discutiei. Clar ca saracia si nevoile imping omul la tot felul de ganduri, gesturi nesanatoase, atat ptr. el cat si ptr. altii. Insa nu aceasta sta la baza raului creat, ci lasitatea, slabiciunea (fizica sau mentala), frica, pesimismul si nu in ultimul rand, educatia primita sau mai bine spus, lipsa ei. Acestea pot fi trasaturi specifice, atat saracului cat si bogatului. Din pacate, am ajuns sa traim intr-o lume bolnava/dereglata, pe care nici bogatia, nici cultura nu o mai pot restabili. Pana omul nu constientizeaza, ca exista anumite legi nescrise in lumea in care traim si ca toti ne supunem lor (fie ca vrem sau nu vrem), vom continua sa ne degradam ca si individ, societate, natiune, ca si omenire.

:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

@stelea

Prima parte este partial adevarata ...Cand ne-am ajutat vreodata intre noi? Asa a fost de cand lumea ...iar faptul ca totusi sunt si niste exceptii ...nu salveaza situatia ...Nu e nici pe departe ...ceea ce ar trebui sa fie. Cu toate astea ...sus capul ...si MERGEM INAINTE!

Partea aia cu colegii de forum ...care au trecut pe langa tine, tu oprit in sant ...si care au zis ce au zis ...ar fi sanatos sa o dezvolti pana la capat ...Adica fara rusine, fara frica sa pui punctul pe i. Faptul ca unul din comunitate e labagiu sau a avut o atitudine total noncombatanta, desi foarte probabil la o masa cu prietenii si-au pus ouale pe masa ptr a le arata celorlalti tatuajul cu "club4x4", la situtia prin care ai trecut ar trebui facut public numele lor...Ai idee cate apeluri am primit eu noaptea si le-am raspuns pozitiv? Meritam doar atat ...sa stim cine suntem de fapt ...si ptr cine ar trebui sa nu ne sculam noaptea din asternuturi ...sa mergem dupa el.

Si inca un lucru ...mie nu imi e rusine ca sunt roman desi la origini nu e chiar asa. Indiferent ce fac sau unde ma duc ... sunt mandru de ceea ce sunt, asa cum sunt eu, cu bune (mai putine) si cu rele (mai multe). :grin:

Prin acest topic de fapt ne desconsideram ca oameni punandu-ne pe aceeasi treapta cu necuvantatoarele ...

La final convingerea mea ar fi urmatoarea: refuz sa cred ca suntem defecti sau inferiori altor natii! Doar ca datorita problemelor de zi cu zi am ingropat adanc latura umana in oceanul de griji si nevoi. Priviti fiecare in sufletul vostru. O sa vedeti ca mai devreme sau mai tarziu ...va veti regasi ca oameni. Totul este sa vreti lucrul asta!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Sunt si eu de acord cu faptul ca nu toti cei care au emigrat si lucreaza in afara au fost niste amarasteni prin Romania. Poate nu toti au noroc in business ci doar stiu meseria lor, dentist, strungar,sofer, zidar,etc. Daca nu aveam parinti aici si eu plecam de mult, de sila conducatorilor,nu ca as fi vreun sarantoc pe aici (OK, cainele meu face doar 100 de euro...). Prima oara am plecat din tara tocmai in Anglia, prin '94, si am primit acelasi sfat, ai grija la romanasi! In '95, niste prieteni (studenti care fusesera la munca in vacanta, cu mine in Anglia si plecasera spre tara) au intrat in vorba cu niste baieti de-ai nostri, prin Paddington, le-au spus ce si cum,unde merg, unde au parcat, si cind s-au intors la masina au gasit-o sparta, cu tot ce era de valoare disparut...

Anul trecut am fost la Oslo, si am vazut romani-amarasteni si tigani, chiar in centru,aveau locul lor, si-i auzeam ce vorbeau si nu as fi intrat cu ei in vorba nici sa moara.

Daca unul de-al nostru nu e in slapi si-n bermude si nu e chelios, "manelist" , il ajut cu mare drag, daca pare "bagabont" dupa ce-l scanez 3 secunde, mai bine ma lipsesc.

In vara lui 2009 am vazut un '911 997 de TM ramas fara benzina, la N de Venetia; si acum imi pare rau ca nu am oprit sa o iau pe femeia care plecase cu bidonul in mana catre prima benzinarie, pe autostrada (aveam nevasta, copil mic si 130 la ora).

Concluzia, din '90 incoace, multi posesori de pasaport romanesc (nu zic romani ) au facut atatea belele, folclorul e atat de bogat,incat instinctul de conservare primeaza omeniei,mai ales cand esti doar tu,masina si banii din buzunar, basca familia pe cap.

De cand a inceput topicul , imi imaginez Smart-ul tragand la sufa unul din Jeep-urile din semnatura lui @worldscape...

Editat de Astral
VREUN/VREO ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

@stelea

(...)

Partea aia cu colegii de forum ...care au trecut pe langa tine, tu oprit in sant ...si care au zis ce au zis ...ar fi sanatos sa o dezvolti pana la capat (...)

N-are rost sa mai rascolim rahatul. S-a intamplat de mult ... s-a discutat la vremea aia pe forum ... din ce am vazut nici nu mai activeaza/posteaza pe acest forum ... ce mi-a placut e ca tot ei ma acuzau pe mine ca "am tras cu urechea pe canalul 16" :uameni

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Si in SUA e la fel, cu romanii iti trebuie mult mai multa atentie... Mai bine m-am inteles cu alte natii, prin semne si cu desene decat cu romanii...

Odata m-au luat in america la stop niste interlopi de aveam pielea gaina cand am vazut cine e in masina... si mi-au zis ca bulgarii din alta poveste scrisa aici: "cand ne vezi pe marginea drumului sa nu ne lasi in soare"

Trist.

A, si apropos: eu am l-am ajutat pe un moldovean acu vreo cateva luni undeva pe Valea Muresului, l-am tractat 3 metri sa-si porneasca camionul de 7.5t. Si normal ca nu s-a stricat ambreiajul. Asta cu ambreiaju' e asa o duma ca trebe sa pleci repede de acolo pentru ca-i pierdere de vreme sa stai cu ala care-ti da motive pentru care nu te poate ajuta. La urma urmei, cand tu ai nevoie de ajutor de ce ai vrea sa asculti motivele pentru care NU te ajuta cineva...

Link spre comentariu

...

De cand a inceput topicul , imi imaginez Smart-ul tragand la sufa unul din Jeep-urile din semnatura lui @worldscape...

Aici te BAT :ha::ha::ha: , macar de eram cu Jeep-ul ca ala stiam cum sa il pornesc :) ... din nefericire eram cu o masina de strada, la costum si cu inca o colega de la firma ( de', la 4500 km dus intors, am mers si noi la consum cu 5% :P ca daca mergeam cu jeepu' era mai scump decat vreo 5 randuri de bilete de avion :P ).

Editat de worldscape

Link spre comentariu

eram cu o masina de strada, la costum.

.... de Laure, ai vrut marca preferata de toti cocalarii, manelistii si guvernantii. Macar aveai si lant la gat ?

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Bah, baieti...vad ca o dati intr-o "lamentatio worldscapiae" ingrozitoare!!! Eu va spun doar atat, pe scurt: cine-l cunoaste pe worski, si nu suntem putini, stie ca are un mod "specific" de comportament care cere, ma-ntelegi, doua, trei sau poate chiar patru, cinci perechi de palme ( vorba tribunului Vadim:grin:) Pentru mine este clar ca, daca a cerut ajutor in "stilul" lui caracteristic (parca-l vad...) a primit exact ceea ce merita...multa condescendenta si mult papacioc:ha::ha::ha:

Editat de semaca

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link spre comentariu

las Semaco... ca data viitoare te las sa dormi nu numai fara sac de dormit... dar cred ca si sub cerul instelat :ha: ... ca vad ca te mananca iar rau de tot in dos.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am citit zilele astea un articol cumplit de real... chiar daca se intampla acum aproape 100 de ani:

http://adevarul.ro/cultura/istorie/adevarul-bratianu-razboi-puterea-castigat-presa-1_514c388900f5182b853e40f7/index.html

„Spionajul german chiar se lăuda pentru uşurinţa cu care reuşise să cumpere aproape toată presa română, dezvăluind totodată lipsa de demnitate şi de patriotism a ziariştilor şi politicienilor cumpăraţi“

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare