vali rfo Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Salut. Dupa ce am montat diferentialul autoblocant pe fata, masina a inceput sa traga dreapta. Cu fata decuplata, trage putin. Cu fata cuplata, dar neaccelerata, tot putin. Cu fata cuplata si accelerata, trage foarte rau dreapta. Inainte de ata nu facea. Mentionez ca daca ridic fata pe cric si invartesc de roti, se invartesc amandoua in acelasi sens si cu acceasi viteza. Nu am incercat sa bag in viteza, fiindca nu pot sa decuplez spatele. Are cineva vreo experienta asemanatoare? Mentionez ca am punte rigida pe fata 4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Re: Probleme directie - autoblocant fata Despre ce masina este vorba? ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vali rfo Postat Martie 9, 2013 Autor Partajează Postat Martie 9, 2013 Re: Probleme directie - autoblocant fata Uaz 469. Semana la mecanica cu M-ul tau 4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Re: Probleme directie - autoblocant fata Uzura anvelopelor si presiunea trebuie sa fie foarte uniform,presupun ca unghiul de fuga si alinierea rotilor fata spate sunt in parametri. Altfel nici tractorul nu iese din brazda cu rotile spate cuplate. Teoretic ar trebui sa mearga drept fara sa-ti permita viraje pe asfalt Pe fata e recomandat un blocant decuplabil. http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vali rfo Postat Martie 9, 2013 Autor Partajează Postat Martie 9, 2013 Re: Probleme directie - autoblocant fata Nu sunt probleme cu alinierea rotilor. Cel putin nu cred. Inainte mergea bine. Si la punti rigide, nu ai ce sa faci mare lucru. Am mai vorbit cu prieteni care monteaza autoblocante pe masini de curse si au zis ca ei fac un rodaj mai agresiv inaite sa foloseasca masina. Se fac niste 8-uri. Asa le recomanda producatorul. O sa incerc sa fac asta 4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Bucuras Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Re: Probleme directie - autoblocant fata Daca ai cum sa montezi mereleuri sa poti decupla llanetarele cand mergi pe asfalt scapi de problema. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Re: Probleme directie - autoblocant fata Pe ce sistem functioneaza autoblocantul :discuri sau bile cilindrice care gliseasa in forma aia ciudata? ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vali rfo Postat Martie 10, 2013 Autor Partajează Postat Martie 10, 2013 Re: Probleme directie - autoblocant fata S-a rezolvat. Problema era din uzura cauciucurilior, care la simex poate da diferente semnificative. Intre rotile din fata si cele din spate e o diferenta de 2 cm. Pe stanga le-am pus invers din greseala. Si astfel pe stanga aveam un cauciuc de 77cm, si pe dreapta de 75. Diferentialul are un preload de 10kgm. Adica se comporta ca unul blocat, pana cand asupra rotilor actioneaza la forte opuse mai mari de atat ( de exemplu la o curba pe asfalt e ok, nu merg taras, dar daca vrei sa tii o roata si sa o invarti pe cealalta, depui ceva efort ). Din cauza asta e foarte sensibil la diferenta de diametru a rotilor. 4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate