cos Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Cum masor presiunea maxima dintr-un cilindru de motor ( presiunea maxima , nu cea de compresie ) ? 1 ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 (editat) Re: Masurare presiune Probabil legi in locul unei bujii (la diesel) un manometru de 'nspee mii de bari (cam 100) si...talpa. In sarcina maxima ar trebui sa indice 60-70 bari la un motor normal si pana la 100 la cele de curse. Editat Martie 15, 2013 de wolfman "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 16, 2013 Autor Partajează Postat Martie 16, 2013 Re: Masurare presiune ... aia maxima instantanee ( si separate toate undele de soc , deci masurare cam instantanee ) ....nu prea are timp manometrul s-o vada . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduAlex Postat Martie 16, 2013 Partajează Postat Martie 16, 2013 Re: Masurare presiune Fara sa fi studiat problema, cred ca numai cu o scula/instrument care masoara amplitudinea vibratiilor in timpul functonarii. Stiu ca exista un asemenea aparat pentru masurarea intinderii curelelor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduAlex Postat Martie 16, 2013 Partajează Postat Martie 16, 2013 Re: Masurare presiune Sorry. Se pare ca se face printr-un traductor de presiune de tip HALL. Presiunea la care te referi se numeste in engleza "indicated mean effective pressure (IMEP)" Pentru a o masura au folosit traductorul de presiune AVL QH32C quartz conectat la amplificatorul. KISTLER model 5004 Dual Mode Charge. Uite http://www.biodiesel.org/reports/19950801_tra-020.pdf articolul unde studiaya acesta presiune functie de combustibil. Spor la citit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 16, 2013 Autor Partajează Postat Martie 16, 2013 Re: Masurare presiune Pentru ceva asemanator am si eu nevoie . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 5, 2013 Autor Partajează Postat Mai 5, 2013 Re: Masurare presiune .... aia de masoara presiunea maxima in tevile de testare pentru munitie , cum face si ce este ? ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 17, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2013 Re: Masurare presiune In scumpica Romanica nu m-am lipit de nic' ( adica ... nic' , exceptand opinii paralele , unele paralele pana la intersectia cu spitalu' de clarvazatori ) . Incepe sa fie deznodamantul din ce in ce mai aproape de deznodare . Intrebarea persista ca un cui in fontanela - aia de masoara presiunea maxima in tevile de test pentru munitie , cum fac ? Adica ... cineva cu practica , avem ? Ca de motoare ...n-avem ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Iunie 18, 2013 Partajează Postat Iunie 18, 2013 Re: Masurare presiune Salut, Incerc si eu sa dau o solutie: un senzor de presiune care sa fie conectat la un DSO (Digital Storage Oscilloscope) sau, mai pe Romaneste, un osciloscop care are posibilitatea de a memora forma de unda pe perioada masurarii. Un astfel de senzor exista; la o cautare rapida pe google am gasit asta. Este un senzor care transforma presiunea din domeniul 0-100 de bari in tensiune in domeniul 0-5 Volti. Amenda pt. el este de 165 de lire, dar cred ca la o cautare atenta se gasesc si mai ieftini. Sper sa iti foloseasca, Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 18, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2013 Re: Masurare presiune Imi e cunoscut , am cercetat muulte variante.Din pacate , familia lor nu poate tine pasul cu viteza ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Iunie 18, 2013 Partajează Postat Iunie 18, 2013 Re: Masurare presiune Imi e cunoscut , am cercetat muulte variante.Din pacate , familia lor nu poate tine pasul cu viteza ... Uite aici altele care merg si la frecventa mare (viteza sau cum vrei sa ii zici), desi daca duci motorul in 4000 rpm si al 4 cilindri, frecventa unui cilindru este de 2000 de Hz (2KHz), ceea ce nu cred ca e mult nici pentru primul senzor propus. Recunosc ca nu am gasit in catalogul lui specificata frecventa de lucru nicaieri. aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate