Patrolator Postat Iunie 7, 2013 Partajează Postat Iunie 7, 2013 Re: Plasma vs. Cablu otel Fanta din mase plastice pare o solutie buna , dar totusi , numai pentru mediu curat de corpuri abrazive . N-o prea vad fericita in cobinatie cu plasma murdara de noroi de munte . Ai sa te miri, dar urme ramîn mult mai putin decît în aluminiu; în loc sa se "consume", devine tot mai lucios. Si cînd am slefuit-o pe banda abraziva s-a lasat mult mai greu prelucrata decît aluminiul. Voi face poze cu "colturile" solicitate. Si apropos..., eu îl stiam de ulei de maimuta.:h5 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iunie 9, 2013 Partajează Postat Iunie 9, 2013 (editat) Re: Plasma vs. Cablu otel Cam asa arata plasma mea dupa "treff-ul" din Mai de la Sontra (unde ne-am troliat pîna si în drum spre toaleta)... [video=youtube;yvvLGYKs-z0] ...si asa arata fanta din plastic dupa doi ani de cînd e pe masina Editat Iunie 9, 2013 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 Re: Plasma vs. Cablu otel eu zic ca plasma este mai eficienta daca este exploatata cum trebuie Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iunie 10, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2013 (editat) Re: Plasma vs. Cablu otel Ar fi fain daca ati si argumenta. Ca sa putem intelege si noi de ce e mai buna o varianta decat cealalta. Editat Iunie 10, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 Re: Plasma vs. Cablu otel de ce am ales plasma? simplu(din experienta mea)daca plasma nu atinge pamantul,bolovan,pietre etc si este curata in sensul ca dupa ce vi cu ea de pe traseu o speli si nu are pietricele prin ea vei prajii toliu inainte sa rupi plasma! Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jighi Postat Iunie 16, 2013 Partajează Postat Iunie 16, 2013 Re: Plasma vs. Cablu otel Confirm si eu...plasma e namber one...cablu un gunoi...ce iti face numai nevi ,se blocheaza,etc...dar e bun si el in felul lui...:grin: pregatim masina ta pentru off road www.modificarioffroad.ro modificarioffroad@yahoo.com dezmembrari pajero mk2. 0730678039 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iunie 18, 2013 Partajează Postat Iunie 18, 2013 Re: Plasma vs. Cablu otel cand o sa foloseasca si macaralele de pe santiere plasma...o sa-mi pun si eu...pana atunci...cablul de otel..nu trebuie sa ma pis iarna pe el...nu trebuie sa-l feresc de frunze uscate la trolieri.....nu imbatraneste asa ca plasticul ala.....cum am mai spus..plasma ptr campionat si fitze...in rest face si otelul aceeasi treaba cica ultima fitza e sa ai cablu de otel cu Fanta.....:ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iunie 18, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2013 Re: Plasma vs. Cablu otel cica ultima fitza e sa ai cablu de otel cu Fanta.....:ha: Razi tu razi, dar... o sa vezi tu! :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 18, 2013 Partajează Postat Iunie 18, 2013 Re: Plasma vs. Cablu otel Adica ...vrei sa zici sufa tare si fanta roz ?... Ideea mareata ar fi o sufa sintetica , dar cu camasa de protectie la uzura , sa se poata freca de orice fara sa afecteze integritatea fibrelor de tractiune . Exista sufa protejata integral ( in ideea ca sunt destule chingi industriale care sunt compuse din fibre de inalta rezistenta , gazduite intr-o camasa tubulara pe toata lungimea lor , care camasa le protejeaza - desi fibrele sunt libere , capacitatea chingii respective este impresionanta - 8-10 tone sarcina de lucru , daaar cu S.F. de 7 la 1 .... eu ... noi , astia de la fundatura asta ... avem chingi industriale care sunt ele asa in buletinu' lor : WLL 5 Ton ; safety factor 7:1 , length 8 mtr ...etc ...fabricata de Carl Stahl A/S... etc . Ceea ce ma face sa duc mai departe ideea si sa intreb daca si plasmele sunt identic supuse rezervei de siguranta sau doar limitei de rupere . Si sufele de recuperare ARB,etc ... ce S.F. au ? Sau ...n-au si tot ce stim e limita de rupere ? ) . Pana la alte vorbe ... comparatia cu sufe de macara e al naibii de legitima ! Eu nici nu m-am gandit sa folosesc plasme , in ideea ca am vazut prea multe rupte ... utilizarea lor in off imi pare o extensie fortata a domeniului lor principal de utilizare ( naval , si putina industrie ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iunie 18, 2013 Partajează Postat Iunie 18, 2013 Re: Plasma vs. Cablu otel uitesem un mic amanunt...total nesemnificativ...pretul :grin:....merita....nu merita? plus ca mai trebuie luat in calcul si de cate ori se foloseste in teren troliul...... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 18, 2013 Partajează Postat Iunie 18, 2013 Re: Plasma vs. Cablu otel ... cica ultima fitza e sa ai cablu de otel cu Fanta.....:ha: De care Fanta bre? Orijinala da' portocale? :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 (editat) Re: Plasma vs. Cablu otel d-aia roz Ioane...ca are ungere si trece cablul mai bine prin ea decat prin role :ha: Editat Iunie 19, 2013 de Marius C alias Turagmes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Re: Plasma vs. Cablu otel pro plasma: in primul rind la plasma este greutatea redusa. copilotu' e in "love" dupa plasma. alearga cu ea in spate, nu tiriie otelul. usurezi si masina de citeva kg bune. o poti repara pe loc. se indoaie usor. si plasma si otelul se rup. nu trebuie sa-mi fac griji decit daca este firul/cablul care ma asigura :ha: am troliu cu plasma ca asa s-a nimerit. nu ma gindeam sa iau cu plasma pentru ca este mai scump si nu doream sa platesc diferenta. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Re: Plasma vs. Cablu otel Cum o repari pe loc . Inodand-o ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Re: Plasma vs. Cablu otel Cum o repari pe loc . Inodand-o ? da. nod de legare a doua corzi, ca la alpinism. de fapt o poti face cu orice nod care e in stare sa tina. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crisguide Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Re: Plasma vs. Cablu otel Fara sa iau partea otelului sau plasmei, o intrebare tehnica: Nodurile ar tine ele, stiu asta prea bine, dar prin fanta cum le mai bagi? Sau folosesti doar o parte a cablului si te rogi sa gasesti puncte de asigurare pe-aproape? "Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
buhu Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Re: Plasma vs. Cablu otel Fara sa iau partea otelului sau plasmei, o intrebare tehnica: Nodurile ar tine ele, stiu asta prea bine, dar prin fanta cum le mai bagi? Sau folosesti doar o parte a cablului si te rogi sa gasesti puncte de asigurare pe-aproape? nodul trece prin fanta fara probleme, are loc :wink: http://members.chello.at/daniel.rusmir/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crisguide Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Re: Plasma vs. Cablu otel Asa de larga e fanta aia? Nu de alta, dar fie ca le innozi cu 8 sau dublu pescaresc, iese cam de doua-trei ori mai gros decat firul simplu. Lucky you! La otel nu ai nici o sansa sa bagi nod prin role. "Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Re: Plasma vs. Cablu otel Cum o repari pe loc . Inodand-o ? Se poate si înnoda (daca graba-i mare - în concurs de ex.), dar în mod normal se împleteste. Cu acest procedeu, poti adauga (prelungi) sau scurta, poti face/desface un "ochi", poti taia o bucata si sa-ti faci pe loc un ochet "soft", s.a.m.d. . Toate aceste "operatii" le poti face si desface de cîte ori vrei, fara a influenta caracteristicile tehnice ale "plasmei". Procedeul de împletirea este foarte usor de învatat si nu necesita scule speciale, înafara de acul de împletit, care îl poti face si dintr-un bat, o sîrma, etc. Toate cele enumerate mai sus nu se pot face cu cablu de otel si de aceea acesta nici nu se mai foloseste în exploatarile forestiere. Uite aici: http://www.eggerwinde.de/Splei%DFanleitungOcean30005mm20050412.pdf Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Re: Plasma vs. Cablu otel cand o sa foloseasca si macaralele de pe santiere plasma...o sa-mi pun si eu... Nu vreau sa te combat în parerea pe care o ai, dar nu stiu ce legatura au macaralele de pe santiere cu troliul de pe masina. Macaraua se foloseste la ridicat iar troliul la tras. Sînt doua lucruri complet diferite care necesita materiale, tehnologie si norme de siguranta diferite. Asa ca nu o sa vezi macarale de santier cu plasma niciodata (cel putin nu cu ceea ce se cunoaste sub acest nume la ora actuala). Cu macaralele de pe navele de pescuit e alta mîncare de peste.:wink: Pe orice troliu scrie ca nu este permis a fi folosit la ridicat (SI din cauza cablului/plasmei neadecvat). Cablurile sînt si ele diferite în functie de necesitati chiar daca toate arata cam la fel. Ca idee despre constructia si aplicatia cablurilor: http://www.hebezone.de/frameset/content/glossary/911_sx.shtml Daca vrei sa te inspiri din industrie, constructii, agronomie, etc., exploatarile forestiere sînt ramura ce-a mai "tangenta" cu offroad-ul, sectiunea troliat. Iar acolo, se foloseste cu preponderenta cablul sintetic tocmai datorita avantajelor pe care le are vis-á-vis de cablul de otel. :h5 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
buhu Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Re: Plasma vs. Cablu otel inca un link : http://www.teufelberger.com/uploads/tx_txconceptadownloads/Spleissanleitung_Kern-Mantelseil.pdf http://members.chello.at/daniel.rusmir/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Re: Plasma vs. Cablu otel e vb de rezistenta mecanica...de rezistenta la imbatranire...si de siguranta in exploatare am vazut mai multe masini puse in tavan...din cauza plasmei care s-a rupt la troliere ptr mine......ca tiriplic utilizator de troliu pe forestiere.....prefer cablul.....daca m-as da la concursuri...clar plasma ar fi prima optiune...dar cum nu ma dau....prefer otelul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 (editat) Re: Plasma vs. Cablu otel e vb de rezistenta mecanica...de rezistenta la imbatranire...si de siguranta in exploatare Exact! ...si astea le "face" plasma mai bine; La acelasi diametru, are rezistenta la rupere mai mare, nu îmbatrîneste si e MUUUULT mai sigura în exploatare decît cablul de otel. Ruperea plasmei, ca de altfel si cablului de otel, se datoreaza de obicei folosirii si/sau întretinerii necorespunzatoare. Asa ajung masinile alea pe tavan. Bineînteles ca în functie de aplicatiile individuale, unii prefera cablul, altii plasma, dar la modul general, pt. troliu auto, în offroad, plasma are mai multe plusuri decît minusuri. :h5 Editat Iulie 9, 2013 de Patrolator 1 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Re: Plasma vs. Cablu otel asa este...plasma are un mare avantaj in teren...mai ales cand e pe pamant...pe bolovani...pe crengi...samd:grin: plus ca la ce-mi trebuie mie...nu se justifica deloc pretul plasmei....ca doar nu merg la concursuri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat August 31, 2013 Partajează Postat August 31, 2013 Re: Plasma vs. Cablu otel [video=youtube;gnM-hT3vr-c] Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate