Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Plasma vs. Cablu otel

Optimus

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 111
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Plasma vs. Cablu otel

Dragilor, ieri s-a produs minunea: i-am pus mustata autobuzului meu:

Kingone1.thumb.jpg.d20e6b773ea442fafd6be59edc9dda11.jpg [ATTACH=CONFIG]190032[/ATTACH] Kingone3.thumb.jpg.e5ea4e99ca6d1dbd8484647002808f72.jpg

Asa cum am mai afirmat deja, am ales Kingone 9.5 cu cablu de otel, cum vine de la mama lui. Dupa ce am rumegat-o si am intors-o pe toate fetele, m-am oprit la cablul de otel, in opinia mea, cea mai buna solutie in cazul meu, pentru utilizarile mele. Daca in timp ma voi prinde ca mi-ar fi mai buna plasma, voi face schimbarea asta, ca nu e mare filosofie. Toate postarile de pe topicul asta si alte discutii pe care le-am mai avut si cu altii mai experimentati, m-au ajutat sa ajung la concluzia asta.

Cel mai mult mi-a placut la plasma posibilitatile multiple de utilizare a ei, pentru care ii multumesc lui @Patrolator. Daca ma voi aventura vreodata in vreo expeditie, sigur voi avea in bagaje si o plasma "de rezerva", cu care sa fac "chestii" la nevoie. :wink:

Iar ca troliu, am ales Kingone pentru robustetea si calitatea lui, frana in afara tamburului, viteza mare la recuperare pe gol dar si in sarcina, consum mai mic de curent decat alte trolii, si faptul ca nu se incinge asa usor ca alte trolii, adica la necaz suporta si o porcareala daca-i musai.

Montajul la Traco Service, iar din cauza ca nu prea era loc in bara, releul l-au montat sub capota dar fara sa lungeasca prea mult firele, doar cativa cm, ocazie cu care m-am lipit si de modulul wireless, care merge numa' bine in locul ala.

Decizia grea a fost referitor la role vs. fanta, rezervasem si fanta de otel, dar in ultimul moment m-am razgandit, pentru ca am auzit ca se cam uzeaza de la frecare cu cablul, la trolieri mai grele, si nu aveam chef sa o tot schimb, chiar daca eu cred ca ma voi trolia destul de putin, dar cine stie... Si cum ma asteptam ca troliul sa intre ceva mai adanc in bara masinii, am zis ca merg si rolele, doar ca nu a fost chiar asa. Totusi, sunt multumit de lucrare si sper sa nu lovesc rolele in teren. Tot practica imi va da raspunsul...

Si cu aceasta, mi-am incheiat si ultima reprezentatie pe topicul asta, care sper ca a facut lumina in domeniu. :grin:

Trolieri fericite tuturor!

Kingone2.thumb.jpg.52f5e3eda4cff4824b6b78ae40638f7c.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 6 luni mai târziu...

poate nu e aici locul acestei intrebari,dar incerc.cu ce se da cablu de otel pt a nu rugini?

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

Indiferent cu ce il dai, cablul de otel va oxida. Fie ca in 6 luni, 1 an ...vei vedea ca isi va schimba culoarea din argintiu ...in gris ...dupa care il ia rugina. Cel mai bine este sa protejezi troliul cu o husa ptr a incerca sa limitezi contactul acestuia cu apa.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

troliu e mascat undeva in fata motorului,nu se vede din exterior decat daca deschid capota,apa ajungand la el doar daca voi intra in apa.ma gandeam ca exista ceva solutie uleioasa sau ceva in genul vaselinei

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

exista....da te faci ca dracu pe maini....si nu numai

e o alifie cu grafit care se folosesc la cablurile folosite de macarale sau inst de transport pe cablu

Deci pana la urma, plasma e mai buna? :ha:

Link spre comentariu

Ioane...plasma e ptr pretentiosi si cunoscatori...:h5

ptr mine...cablul e sfant...chiar manjit cu alifie de aia neagra :grin:

oricum din cate stiu cu cablul daca te joci ar trebui sa porti prezervative d-alea groase :grin::grin::grin:

Editat de Marius C alias Turagmes
Link spre comentariu

Hai bre Mariuse ... unii se joaca pe sarma ...altii de cred in startrek ...plasma ...laser tata ...drac-vader obioanchenobian...

Eu am tastatura pe sarma, nu e oaierles ...dar folosesc si plasma mare pe post de monitor, sa vaza ochiul meu literele ...ca deacum is cam chior ...Blonda, bruneta, roscata ...whatever ...merge si cu toate trei odata, acum cat inca iese cucu din ceas ... diversitatea ...isi spune cuvantul! :ha:

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Cam devreme ai inceput sa chiorasti! Totusi, mie imi place mai mult plasma. De fapt eu am Dyneema. Dar tot o sfoara e. Inainte am avut cablu. Facea bucle cand il derulai pe liber, te mai intepai in el, cand trageai de el in vreo panta mai lunga incepea sa se simta greu. . Cu sfoara asta nu am niciuna din problemele de mai sus. Plus ca nu se schimba foarte tare diametrul tamburului odata cu numarul de infasurari. Nu stiu cat o sa tina, dar cat tine e misto. Si o folosesc rar, asa ca o sa tina destul

4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc
Link spre comentariu

Daca ai grija de ea ca de un copilas - sa nu se juleasca , sa nu manance nisip sau altele , s-o speli pe manute . Si chiar si asa , va creste in varsta si iti va da semne de asta ...

O husa de troliu ajuta mult .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Dar ai vazut cata bucurie iti aduce un copilas. Eu am troliul montat in bara. Deci nici soarele si nici ploaia nu il deranjeaza

4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare