Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai?

omoroka

Postări Recomandate

Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai?

Nu strangeti in forta aerisitoarele, riscati sa le rupeti sau sa nu le mai puteti desface dupa perioada de timp, la fel si holenderele. Daca se lucreaza cu atentie sunt executate sa aiba etansietate la forte de strangere mici.

Folosesc de obicei la etrieri si imbinarile prin filet ale instalatiei vaselina siliconica rezistenta la 300 grade cu care tratez si garniturile de protectie.:h5

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 98
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@roskat: verifica mai intai daca iti da bolboroci de aer in vasul de lichid. Poate ai garniturile sau pompa uzata. Repartitorul nu prea are motiv sa se strice. Baiatu asta l-a desfacut degeaba pentru ca functiona corect. In el este un arc si o bila care deschide circuitul spate atunci cand masina franeaz. Repartitorul asta este montat un pic in unghi astfel incat bila actionata atat de arc cat si de gravitatie sa inchizanda circuitul spate. Cand masina franeaza atat inertia cat si aplecarea masinii de bot fac ca bila sa se deplaseze spre fata deschizand astfel circuitul spate.

Am uitat sa verific daca bolboroseste in vasul de la lichid, dar am desfacut tamburii pe spate:

http://s17.postimg.org/q24vvkcfi/IMG_0407.jpg

http://s17.postimg.org/s7z6q2fvy/IMG_0414.jpg

http://s22.postimg.org/glsixe61b/IMG_0412.jpg

Cred ca erau originali :uameni

Go big or go home.
Link spre comentariu

Cred ca erau originali :uameni

Arata de parca ar fi carbonizate :ha:

Macar daca te apuci de revizie si vrei sa schimbi cilindrii stii ce trebuie sa cumperi acuma. Asta e cu franele pe tamburi. Tot jegul se aduna si ramane acolo.

Va salut !

Link spre comentariu

Arata de parca ar fi carbonizate :ha:

Macar daca te apuci de revizie si vrei sa schimbi cilindrii stii ce trebuie sa cumperi acuma. Asta e cu franele pe tamburi. Tot jegul se aduna si ramane acolo.

Pai am comandat deja saboti, kitul de arculete, ambii cilindrii, conducte frana si ambele cabluri de la frana de mana.

Total distractie: 450 Ron

Go big or go home.
Link spre comentariu

Pai am comandat deja saboti, kitul de arculete, ambii cilindrii, conducte frana si ambele cabluri de la frana de mana.

Total distractie: 450 Ron

Ce conducte de frana ai comandat si de unde?

Vezi ca kitul de arculete vandut de Unix... daca ai comandat de la ei... nu se potriveste pe Samurai.

Sa ne tii si pe noi la curent te rog cu cilindrii pe care i-ai comandat, daca sunt cu aerisitorul in sus sau in jos, si daca ai intampinat probleme la aerisire :h5

Editat de omoroka

Va salut !

Link spre comentariu

Ce conducte de frana ai comandat si de unde?

Vezi ca kitul de arculete vandut de Unix... daca ai comandat de la ei... nu se potriveste pe Samurai.

Sa ne tii si pe noi la curent te rog cu cilindrii pe care i-ai comandat, daca sunt cu aerisitorul in sus sau in jos, si daca ai intampinat probleme la aerisire :h5

Kitul de arculete e de la DEPLHI si se potrivesc 100% (revin cu poze)

Conductele de frana sunt de dacie :grin:

Cilindrii sunt Japan Parts (ca si sabotii) si sunt cu aerisitorul in jos (desi in poze inainte sa comand era in sus).

Am intampinat o alta problema azi :(

Nu se desface conducta de frana din stanga din T-ul de pe punte.

Am dat un tub de WD40, am cumparat cheie speciala pt conducte, dar am reusit doar sa stric filetul de tot.

Mai dati-mi niste sugestii, cum as putea sa desfac? Se gaseste T-ul de cumparat?

• Like 1
Go big or go home.
Link spre comentariu

Ai stricat filetul sau hexagonul.....eu sper ca hexagonul. Eu cand am stricat hexagonul am pus cheia de tevi si am desfacut cu japca. Oricum schimbi conductele. Daca ai stricat filetul t-ului (nu stiu cum ai reusit) o treci la ghinioane si iei altul. eu nu am avut sistemul cu T

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

Ai stricat filetul sau hexagonul.....eu sper ca hexagonul. Eu cand am stricat hexagonul am pus cheia de tevi si am desfacut cu japca. Oricum schimbi conductele. Daca ai stricat filetul t-ului (nu stiu cum ai reusit) o treci la ghinioane si iei altul. eu nu am avut sistemul cu T

Hexagonul l-am stricat.

Voi incerca maine cu clestele de tevi si cu o lampa de gaz.

Am fost la 2 magazine de piese din Bacau si n-au gasit T-ul de comandat. Aveti ceva sugestii?

Go big or go home.
Link spre comentariu

Hexagonul l-am stricat.

Voi incerca maine cu clestele de tevi si cu o lampa de gaz.

Am fost la 2 magazine de piese din Bacau si n-au gasit T-ul de comandat. Aveti ceva sugestii?

Eu am stricat T-ul acela cand am desfacut unu din holendere din el. La fel ca si la tine mai intai am stricat hexagonul apoi l-am incins pe foc si am reusit sa-l desfac, insa o data cu holenderul s-au smuls si parti ale filetului din T-u.

Mi-am cumparat T-ul si cateva holendere (fittinguri... ziceti-le cum vreti) de la magazinul asta: http://www.vehicle-wiring-products.eu/VWP-onlinestore/brakepipe/brakes.php#nuts

Dar mi-au venit foarte greu pentru ca initial mi s-a pierdut coletul... se intampla cam des cand cumperi din UK... si a trebuit sa-i sun pentru a-mi trimite piesele inca o data.

Poate voi gasiti ceva T-uri compatibile de pe la alte masini... poate ceva Damas sau Tico?

Editat de omoroka

Va salut !

Link spre comentariu

Eu am stricat T-ul acela cand am desfacut unu din holendere din el. La fel ca si la tine mai intai am stricat hexagonul apoi l-am incins pe foc si am reusit sa-l desfac, insa o data cu holenderul s-au smuls si parti ale filetului din T-u.

Mi-am cumparat T-ul si cateva holendere (fittinguri... ziceti-le cum vreti) de la magazinul asta: http://www.vehicle-wiring-products.eu/VWP-onlinestore/brakepipe/brakes.php#nuts

Dar mi-au venit foarte greu pentru ca initial mi s-a pierdut coletul... se intampla cam des cand cumperi din UK... si a trebuit sa-i sun pentru a-mi trimite piesele inca o data.

Poate voi gasiti ceva T-uri compatibile de pe la alte masini... poate ceva Damas sau Tico?

Maine am o saptamana de cand sta masina suspendata pe butuci. E super sa n-ai masina pe vremea asta.

Mai merg azi la cateva magazine din Bacau sa vad poate gasesc un T pe stock.

Incerc si cu flacara azi si clesteled e tevi.

Next day edit:

Am reusit sa desfac conducta de frana (:tk minitehnicusro) si s-a aerisit fff usor. Au iesit 1 mil de bule :grin:

Am fost o greseala colosala care m-a costat inca o ora de munca. Imi e si rusine sa spun.

Am calcat frana de cateva ori fara sa am tamburul pus si au sarit arculetele prin garaj :op

Ramane maine sa fac o tura cu masina sa vad cum se comporta si eventual sa le mai reglez.

Revin cu poze cum am promis.

Editat de Roskat
Go big or go home.
Link spre comentariu

Va rog sa nu radeti de "protectia" pusa pe cablurile de frana. La 240 Ron nu vreau sa le schimb lunar.

Pozele promise:

IMG_0421.JPG.30cdc595c17901badfcb1c3c5001164d.JPGIMG_0417.JPG.43b24f763da23cd591510acf427e72e4.JPGIMG_0418.JPG.20765625f5299cd9c23e6a8ab3fbda19.JPGIMG_0420.JPG.27746d002ebe27c5a8da54e760e58961.JPGIMG_0416.JPG.96b98737d4bdce9e5ff07412949e3f39.JPG

Am pus si poza cu conducta buclucasa.

Acum astept sa se duca stratul de silicon (sau ce o fi) de pe saboti si merg sa fac un test de frana.

Mi-am comandat presa pentru bercuit conductele si cand imi ajunge le voi face mai scurte.

Daca aveti intrebari, nu ezitati.

Editat de Roskat
Go big or go home.
Link spre comentariu

ce bine arata asa noi :h5... 450lei/ambele roti?

Cam asa ceva.

95 Ron sabotii Japan Parts - JGF899AF

120 Ron bucata cablu frana de mana Kofle - 4504100000

45 Ron bucata cilindru receptor frana Japan Parts - JCS899

30 Ron conductele

25 Ron setul de arculete Delphi - LY1054

28 Ron 1l Lichid frana DOT 4

Sper sa nu se considere reclama.

Editat de Roskat
  • Like 1
Go big or go home.
Link spre comentariu

Va rog sa nu radeti de "protectia" pusa pe cablurile de frana. La 240 Ron nu vreau sa le schimb lunar.

Nu rad, sunt trist chiar.

Ma tem ca le vei schimba mai des decat pana acum.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Cam asa ceva.

95 Ron sabotii Japan Parts - JGF899AF

120 Ron bucata cablu frana de mana Kofle - 4504100000

45 Ron bucata cilindru receptor frana Japan Parts - JCS899

30 Ron conductele

25 Ron setul de arculete Delphi - LY1054

28 Ron 1l Lichid frana DOT 4

Sper sa nu se considere reclama.

DOT 4 ? Pai nu DOT 3 scrie pe pe capacelul de la lichid ? Si daca se poate o poza cu Repartitorul de la samurai ca nush unde e montat si la cate grade

Suzuki Samurai SJ413 JX

Suzuki Jimny Automatic

Link spre comentariu

DOT 4 ? Pai nu DOT 3 scrie pe pe capacelul de la lichid ? Si daca se poate o poza cu Repartitorul de la samurai ca nush unde e montat si la cate grade

Dot 4 am pus si anul trecut cand am revizuit franale pe fata si n-are nimic.

Sincer? Nu stiu care e repartitorul despre care toata lumea spune pentru ca n-am umblat la el.

Go big or go home.
Link spre comentariu

Nu stiu care e repartitorul despre care toata lumea spune pentru ca n-am umblat la el.

la samuraiele spaniole, este "conserva" de linga filtrul de benzina, in care intra doua conducte de frana.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

la samuraiele spaniole, este "conserva" de linga filtrul de benzina, in care intra doua conducte de frana.

Aaa, gata stiu care e. O sa-i fac poza azi.

Am observat si sub aripa dreapta un "repartitor" sau "distribuitor" din care pleaca vreo 4 conducte. Nu stiu ce-i cu el dar presimt ca e o problema acolo pentru ca stanga fata franeaza mai putin decat dreapta fata.

Am scos furtunele de frana de pe fata si le-am bagat intr-un bidon. Apoi am calcat frana si in partea dreapta jetul era cu muuuuult mai puternic decat cel din stanga. Aveti vreo idee?

Cat despre franele spate, au costat ele cat au costat dar... se blocheaza acum. Plus ca am si frana de mana :grin: (n-am avut niciodata de cand am cumparat-o)

Editat de Roskat
Go big or go home.
Link spre comentariu

... Plus ca am si frana de mana :grin: (n-am avut niciodata de cand am cumparat-o)

Mai vorbim noi dupa prima noroiala :grin:

Va salut !

Link spre comentariu

Pozele promise:

[ATTACH=CONFIG]174233[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]174230[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]174231[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]174232[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]174229[/ATTACH]

Dupa cum arata Foto 5 , talerul este intr-o pozitie cam nelalocul lui, probabil puntea spate a suferit o alta pozitionare. In aceasta pozitie nu cred ca cilindrul receptor se va aerisi corespunzator.

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare