yknot Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? Puntea nu o poti pozitiona altfel, probabil ca talerul este pus anapoda. La mine cilindru receptor este exact deasupra. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chivu gabriel Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? Am scos furtunele de frana de pe fata si le-am bagat intr-un bidon. Apoi am calcat frana si in partea dreapta jetul era cu muuuuult mai puternic decat cel din stanga. Aveti vreo idee? Salut. Eu cred ca am o idee si aceasta ar fi sa schimbi furtunele de frina fata pentru ca ai unul care sufera prin interior de “colesterol“ (probabil de batrinete sectiunea interioara sa micsorat desi pe afara nu se vede nimic).Nu cred ca distribuitorul acela are ceva pentru ca acela teoretic este pus acolo doar ca sa faca o distributie fata–spate a presiunii trimise de pompa de frina.Merita incercat asa poti evita ca la o frinare mai brusca sa se rupa furtunul buclucas si sa ramii fara frina.Bafta. NU AI DRUM... INVENTEAZA-L. DRUMUL ESTI TU! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 (editat) Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? Am scos furtunele de frana de pe fata si le-am bagat intr-un bidon. Apoi am calcat frana si in partea dreapta jetul era cu muuuuult mai puternic decat cel din stanga. Aveti vreo idee? Salut. Eu cred ca am o idee si aceasta ar fi sa schimbi furtunele de frina fata pentru ca ai unul care sufera prin interior de “colesterol“ (probabil de batrinete sectiunea interioara sa micsorat desi pe afara nu se vede nimic).Nu cred ca distribuitorul acela are ceva pentru ca acela teoretic este pus acolo doar ca sa faca o distributie fata–spate a presiunii trimise de pompa de frina.Merita incercat asa poti evita ca la o frinare mai brusca sa se rupa furtunul buclucas si sa ramii fara frina.Bafta. Furtunele sunt noi. Puntea nu o poti pozitiona altfel, probabil ca talerul este pus anapoda. La mine cilindru receptor este exact deasupra. La taler nu am umblat, iar frana se blocheaza. Editat Aprilie 8, 2013 de Roskat Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? Puntea nu o poti pozitiona altfel, probabil ca talerul este pus anapoda. La mine cilindru receptor este exact deasupra. la spaniole cilindrul de frana este jos. a fost proiectat la betie. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? Am revenit cu poze. Care e repartitorul? Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Aprilie 8, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? Am revenit cu poze. Care e repartitorul? [ATTACH=CONFIG]174651[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]174652[/ATTACH] ruginitura aia din prima poza :ha1 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 (editat) Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? ruginitura aia din prima poza :ha1 Te rog sa nu-mi jignesti repartitorul :ha1 Imi da cineva un cod pentru piesele din ambele poze va rog? edit: In program am gasit un cod pentru piesa din poza 2. Ii zice 3-WAY BY-PASS CROSS 51640A80000 Dar nu gasesc pe net mai nimic... Help minitehnicusro :hl edit2: Am mai gasit un cod pentru piesa din poza 2: 51640-84C00 WTF :ang2 Editat Aprilie 8, 2013 de Roskat Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? la samuraiele spaniole, codul pentru piesa din poza 1 ar trebui sa fie: 51930A60A20 la unix/bardi/suzuki pe comanda ar trebui sa coste in jur de 320-350 de ron distribuitorul din fata nu prea are ce sa se strice in el. codul 51640-84C00 costa in jur de 110 ron Te rog sa nu-mi jignesti repartitorul :ha1 Imi da cineva un cod pentru piesele din ambele poze va rog? edit: In program am gasit un cod pentru piesa din poza 2. Ii zice 3-WAY BY-PASS CROSS 51640A80000 Dar nu gasesc pe net mai nimic... Help minitehnicusro :hl edit2: Am mai gasit un cod pentru piesa din poza 2: 51640-84C00 WTF :ang2 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? distribuitorul din fata nu prea are ce sa se strice in el. codul 51640-84C00 costa in jur de 110 ron Si atunci care ar fi explicatia pentru frana mai puternica pe dreapta fata decat pe stanga fata? Repet, conductele si furtunele sunt noi si problema o aveam si inainte de a revizui franale pe fata. Jetul de lichid de frana din dreapta e mult mai puternic decat cel din stanga. Care e explicatia? Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Aprilie 8, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? Si atunci care ar fi explicatia pentru frana mai puternica pe dreapta fata decat pe stanga fata? Repet, conductele si furtunele sunt noi si problema o aveam si inainte de a revizui franale pe fata. Jetul de lichid de frana din dreapta e mult mai puternic decat cel din stanga. Care e explicatia? Parerea mea este sa nu schimbi nici una din cele doua piese. asa ruginite cum sunt ele isi fac treaba foarte bine... defapt sunt niste piese foarte simple. Faptul ca jetul este mai puternic intr-o parte fata de cealalta s-ar putea sa nu fie neaparat relevant. Cum ti-ai dat seama de lucrul acesta? Tine mai bine intr-o parte decat in cealalta iar masina tinde sa vireze in timpul franarii? Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chivu gabriel Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? Am revenit cu poze. Care e repartitorul? [ATTACH=CONFIG]174651[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]174652[/ATTACH] Salut.Am o nelamurire in ceea ce priveste a doua poza si anume : de ce se vad 6 conducte acolo unde este distribuitorul cind in manualul de reparatie apar doar 5 si dupa cum apar in manualul de reparatie mai normal ar fi ca jetul de pe stinga fata sa fie mai puternic ca cel de dreapta daca ar fi ceva probleme in distribuitor.PARTE_5 (arrastrado).pdf Uitate in partea stinga jos unde apare distribuitorul in acest atasament. NU AI DRUM... INVENTEAZA-L. DRUMUL ESTI TU! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? Tine mai bine intr-o parte decat in cealalta iar masina tinde sa vireze in timpul franarii? EXACT Salut.Am o nelamurire in ceea ce priveste a doua poza si anume : de ce se vad 6 conducte acolo unde este distribuitorul cind in manualul de reparatie apar doar ... Una e o conducta veche care atunci mi-a fost greu sa o dau jos si a ramas acolo. Oricum e suspendata n-are treaba cu nici una. Cand imi vine presa de bercuit (sau bercluit, cum e corect?) o voi da jos si voi reface si pe fata traseul pentru ca tot de dacie sunt conductele. Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chivu gabriel Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? Salut.Dupa toate detaliiele date de tine singurele lucruri care in vin in cap acum si pe care eu le–as verifica ar fi urmatoarele: conductele de frina care merg din distribuitor catre rotile din fata sa fie de acelasi diametru interior si sa nu aiba ceva mizerie in interior care sa obtureze trecerea lichidului intr–o oarecare masura (sau vreo strangulatie in vreun anumit punct ).Bercuiala conductelor sa fie pe diametrul si unghiul corect pentru ca daca te vei uita atent in gaurile unde intra conductele in distribuitor vei vedea probabil ca fundul gaurii nu este plan ci are o suprafata conica pe care etanseaza bercuiala conductei si asta face posibil ca avind diferente de unghi intre conducta si conul din fundul gaurii, in momentul cind stringi holenderul conducta sa se aseze pe jumatate de gaura si asa diminueaza presiunea care trece prin acea conducta.Distribuitorul sa fie perfect curat unde intra coductele ca nu cumva ceva mizerie intrata fara sa–ti dai seama sa obtureze pasul lichidului.Mai poti controla daca etrierul de frina de pe roata care frineaza mai putin, este ok in ce priveste garniturile si daca pistonasul culiseza usor.Bafta si tine–ne la curent. NU AI DRUM... INVENTEAZA-L. DRUMUL ESTI TU! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 (editat) Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? Salut.Dupa toate detaliiele date de tine singurele lucruri care in vin in cap acum si pe care eu le–as verifica ar fi urmatoarele: conductele de frina care merg din distribuitor catre rotile din fata sa fie de acelasi diametru interior si sa nu aiba ceva mizerie in interior care sa obtureze trecerea lichidului intr–o oarecare masura (sau vreo strangulatie in vreun anumit punct ).Bercuiala conductelor sa fie pe diametrul si unghiul corect pentru ca daca te vei uita atent in gaurile unde intra conductele in distribuitor vei vedea probabil ca fundul gaurii nu este plan ci are o suprafata conica pe care etanseaza bercuiala conductei si asta face posibil ca avind diferente de unghi intre conducta si conul din fundul gaurii, in momentul cind stringi holenderul conducta sa se aseze pe jumatate de gaura si asa diminueaza presiunea care trece prin acea conducta.Distribuitorul sa fie perfect curat unde intra coductele ca nu cumva ceva mizerie intrata fara sa–ti dai seama sa obtureze pasul lichidului.Mai poti controla daca etrierul de frina de pe roata care frineaza mai putin, este ok in ce priveste garniturile si daca pistonasul culiseza usor.Bafta si tine–ne la curent. Sa mai dea putin caldura si o sa desfac si conductele de pe fata din nou. Eu ma gandesc la cele doua furtune de dimensiuni mai mici care sunt intre distribuitor si conductele care vin din pompa. Avand in vedere ca lichidul de frana era carbune prima oara cand l-am schimbat, poate s-au stricat acele furtune. Daca nu costa o avere o sa le schimb. Cat despre etrier si garniturile de pe acolo...sunt noi. edit: Am o idee. Voi schimba conductele intre ele. Daca jetul puternic se va muta in partea stanga atunci e clar. Hai cu caldura asta o data... Editat Aprilie 9, 2013 de Roskat Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Onyx Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? Am schimbat si eu placutele si saboti la japo ameu, mie rusine de ce am gasit pe spate dreapta :al in schimb am aerisit exact asa cum a spus Chivu Gabriel cu motorul oprit si asa mai departe . Am acuma o frana mai tata mai pfffff MINUNATIE :grin: Poze: Si zicea un prieten ca nu-mi prinde frana pe spate dreapta :)) Pai cum sa prinda oare ? :ha: Suzuki Samurai SJ413 JX Suzuki Jimny Automatic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? Ce e mustarul ala? :shock: Asa era? Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Onyx Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 (editat) Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? Ce e mustarul ala? :shock: Asa era? Da, asta am gasit cand am desfacut ieri :ha: . E o substanta noua pe piata :wink: ( lichid de frana cu noroi si apa ) amestecate = sunt asa cum le-ai numit tu "Mustar" :grin: . Erau saboti varzashtine..... si pistonasul ai iesit la maxim afara si transpira sau ma rog poate picura putin lichid .... De aici era si problema la mine cu lichidu din vaz care scadea cam 2-3 mm pe luna :) Altfel arata acum nu ? Editat Aprilie 10, 2013 de Onyx Suzuki Samurai SJ413 JX Suzuki Jimny Automatic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? Arata mult mai bine dar intrebarile mele sunt urmatoarele: 1. Ai umblat si la cilindrii? Macar garnituri ceva? 2. Arculetele vechi nu erau prea slabe? Ca la mine le puneam cu mana lejer pe cele vechi, dar la cele noi a curs mult sange pana le-am asezat :grin: 3. Unde se prinde cablul la frana de mana? Sau e pe reductor? Overall, good job :br Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Onyx Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? Arata mult mai bine dar intrebarile mele sunt urmatoarele: 1. Ai umblat si la cilindrii? Macar garnituri ceva? 2. Arculetele vechi nu erau prea slabe? Ca la mine le puneam cu mana lejer pe cele vechi, dar la cele noi a curs mult sange pana le-am asezat :grin: 3. Unde se prinde cablul la frana de mana? Sau e pe reductor? Overall, good job :br Nu am schimbat nimic la cilindri nici pe fata nici pe spate ( dar ma astept la cel din dreapta spate sa se duca la urmatoarele iesiri ) Arculetele sunt bune fara rugina si intind bine sabotii, la mine e pe cardan frana de mana dar ma gandesc sa pun pe spate discuri si sa modific sa am frana de mana si pe stanga si pe dreapta separat pentru curbe mai greu de luat Suzuki Samurai SJ413 JX Suzuki Jimny Automatic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? ( dar ma astept la cel din dreapta spate sa se duca la urmatoarele iesiri ) Pai mai bine anticipezi problema decat sa ramai fara frana intr-o panta, sau mai rau, in fata unei treceri de pietoni. Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Onyx Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 (editat) Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? Pai mai bine anticipezi problema decat sa ramai fara frana intr-o panta, sau mai rau, in fata unei treceri de pietoni. Crede-ma ca orice curgere as avea tot nu ramai fara frana asa brusc :) sau din senin .... tot timpul mai ramane ceva lichid si mai ai ceva ceva frana... + ca eu in teren folosesc frana de motor cu reductorul pe mic in oras nu prea circul cu masina decat rar . Editat Aprilie 11, 2013 de Astral Suzuki Samurai SJ413 JX Suzuki Jimny Automatic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? Mare grija la ce saboti cumparati!!! Dupa ce mi s-a blocat roata din stanga spate in mers (not funny) am desfacut tamburii si...surpriza: Tija care culiseaza de la frana de mana era blocata. In pozele de mai jos se vede jocul pe care il avea acea tija. Iar cand trageam frana de mana tija in loc sa vina asa: venea asa: Si deci ramanea blocata. Solutia la care m-am gandit a fost aceea de a pune o saiba groven (putin taiata) in partea de sus. Acum nu mai ramane agatata. M-am uitat la cele originale si sunt tapene (nu au joc deloc). Cele noi sunt niste rahaturi (scuzati expresia). Sper ca ati prins ideea. Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Aprilie 26, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? Nu mai sunt nici aftermarketurile ce erau odinioara Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? Nu mai sunt nici aftermarketurile ce erau odinioara Mda. Si mai scrie si Made in Japan pe ele... Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Re: Cum se aeriseste corect instalatia de franare la samurai? In cazul asta, ar trebui sa-i duci inapoi si sa le dai cu ei in cap :( Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate