Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Problema Samurai

sorinake

Postări Recomandate

Am si eu mai mult o intrebare,daca nu problema pina o desfac.

De la cine am cumparat masina mi-a zis ca este placa de presiune stricata.

Masina se comporta astfel:

Bag in I iau piciorul de pe ampreiaj,nu se intampla nimic,iar cand incerc sa o turez incepe sa se miste.Asa face si in mansalier.Daca cuplez 4x4,parca da se plece mai repede dar infranat. Cer cateva pareri pina ajung sa o desfac sa vad ce este pe acolo.Sa ma astept la placa sau tot ce include disc,rulment,placa sau este altceva???

Mai poate fi altceva de vina?

p.s. am citit toate topicurile legate de ambreiaj,dar nimeni nu spune ceva de simptome ca ale mele.

Editat de sorinake
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Problema Samurai

Intreb asa(daca mai este si altceva) pentru ca nu am avut pina acum masina 4x4 cu reductor si chestii dastea.

Ambreiaje am mai stricat eu,dar niciodata nu avea simptomele astea...

Din ce am mai primit raspunsuri de pe la mecanici(telefonic)mi-a s-a spus ca este discul lipit de placa iar altul mi-a zis ceva de volanta:hl.se poate sa fie si volanta???

Link spre comentariu

Salut. Sigur ambreiajul e dus, da iute cutia jos si atunci o sa vezi daca e si volanta. Kitul de ambreiaj nou este undeva la 450 lei, pui unul nou si ai pace, dar la rotile care le are masina (daca e cea portocalie din Brasov) o sa mai schimbi ambreiaje.

Link spre comentariu

Buna ziua.Imi permit un sfat in privinta acestei probleme.Verifica cind ai cablul de ambreiaj desfacut de pe furca de la cutie daca culiseaza bine pe camasa exterioara daca nu schimbal.In capatul arborelui cotit unde se sprijina priza de la cutie are un rulment care in momentul cind ai cutia si ambreiajul date jos ar fi bine sa–l verifici in ce stadiu este si daca vezi ca nu poate fi inviorat cu niste vasilina este mai bine sa–l schimbi pentru a evita zgomote si alte probleme ulterioare.Dupa cum ai descris simptomele masinii eu as pregati din start un kit de ambreiaj inainte de a da jos cutia de viteze.Multa bafta.

NU AI DRUM... INVENTEAZA-L. DRUMUL ESTI TU!
Link spre comentariu

Multumesc mult pentru sfaturile utile. Momentan astept putin sa se fac frumos afara si sa incep demontarea sa vad ce si cum si pe urma vad ce am de cumparat.

Intrebare: procedeul de schimbare kit ambreiaj este greu?

Care ar fi pasii de schimbat si cam cat timp imi ia?

Momentan mai atasez o poza cu masina dupa ce am dat-o jos dupa platforma in curte.

Astept in continuare pareri pro si contra

1046711218_2013-03-3116_39_43.thumb.jpg.7472193bca0ade3c1b36b230f62686f8.jpg

Link spre comentariu

Salut.Dupa cum vad nu sa incumetat nimeni sa dea un raspuns asa ca am sa incerc eu desi nu am schimbat niciodata ambreiaj de Samurai , doar de Vitara dar cu mici diferente este cam acelasi lucru.Pentru inceput se deconecteaza una din bornele bateriei si se separa de baterie in asa fel incit sa nu atinga din greseala de borna bateriei in timp ce lucrezi.Dupa aceea in masina se desfac suruburile de fixare ale burdufurilor de la maneta schimbatorului de viteze si se separa sau se scot in asa fel incit sa ai acces la cele trei suruburi care tin levierul schimbatorului pe carcasa cutiei de viteze.Se desfac aceste suruburi si se scoate levierul schimbatorului.Apoi in compartimentul motor se desfac suruburile care tin electromotorul la locul lui si se scoate dupa ce in prelabil sa desfacut si cablurile care duc la el.Se desfac in continuare toate suruburile care tin cutia de motor(cred ca sint vreo 3 ei 2 piulite).Dupa aceea pe la subsol se desfac suruburile de la cardanul care merge de la cutie la reductor si se scoate dupa ce in prealabil am facut niste semne cu un dorn ca la montaj sa il putem pune in aceeasi pozitie.Apoi procedam la fel cu cardanul care pleaca de la reductor la puntea fata si il scoatem si pe acesta .Acum a mai ramas sa desfacem suruburile de la tabla care se afla intre motor si cutia de viteze si sa o scoatem dupa care se desfac suruburile de la traversa care sustine cutia de viteze in partea din spate si sa o scoatem si pe aceea.Acum se scoate definitiv si ultimul surub care tine cutia de motor ( pe care l-am lasat putin infiletat ca atunci cind demontam traversa din spate sa nu ne cada cutia in cap) si cu ajutorul altei persoane scoatem cutia de pe motor.Acum se poate vedea ambreiajul sau ce a mai ramas din el si pe care desfacind cele 6 suruburi care il tine pe volanta il putem scoate.La montaj trebuie avut grija cum montezi discul pentru ca daca il pui invers nu va debraia.De obicei pune pe el partea care vine spre cutie daca nu mare atentie sa fie pus la fel ca cel vechi.De mare importanta este centrarea perfecta a discului cind se string suruburile de prindere a placii pe volanta pentru ca asa cutia va intra usor (priza pe disc) si nu va fi nevoie sa-ti aduci aminte de toata familia inginerului care a proiectat masina.Suruburile de la placase string in felul urmator: se apropie unul da unul nu.Se apropie cele trei ramase.Se string definitiv unul da unul nu.Se stringe definitiv restul.Asa eviti plesnirea diafragmei placii de presiune.Daca mai ai vreo indoiala intreaba sau consulta un manual de reparatie.Eu zic ca nu-i prea greu dar nici usor.Ce este sigur este ca vei indragii masinuta mai mult la sfirsitul lucrarii.Bafta.

NU AI DRUM... INVENTEAZA-L. DRUMUL ESTI TU!
Link spre comentariu

Vin si eu cu citeva completari, sper utile. Cele 3 suruburi de la schimbator sint cele de la schimbatorul reductorului(si ala trebuie dat jos).La schimbatorul cutiei de viteze o sa vezi ca trece ca printr-o saiba, dupa ce dai jos burdufele.Aceasta se afla la nivelul cutiei de viteze si se impinge in jos, apoi se roteste de la stinga la dreapta( in sensul acelor de ceasornic) 90 de grade.Aceasta v-a iesi cu totul afara impreuna cu un arc si pe urma tragi de scimbator in sus.Cam asta ar fi cu demontatul levierelor de comanda reductor/cutie de viteze.

In alta ordine de idei, simptomele descrise de tine in cea ce priveste ambreiajul, le-am intilnit la masini care aveau probleme u placa de presiune, respectiv "soarele" era rupt.Nu neg ca r putea fi vorba si de un disc uzat.Oricum recomand inlocuirea totala a kitului de ambreiaj.Daca nu iei un kit de off-road ia-ti un EXEDY(astea vin pe original la Suzuki) sau Aisin.Eu unul nu as lua altceva.

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru descrierea foarte frumoasa.De unde as putea sa fac rost de o schema de demontare cutie? Din ce am inteles eu trebuie avut grija si la cardane cand le dau jos sa dau semn sa le pun la loc asa cum au fost.Daca din greseala nu le pun la fel,ce se intampla?

Deoarece este frig afara si ploua, am reusit docamdata sa repar proiectoarele de sus(care nu mergeau si dadeau la masa). Mai am o problema cu farul de pe dreapta care se aprinde ca o lumanare(tot asa tind sa cred ca este de la masa).

In general vreau sa verific toata instalatia electrica,ptr ca fostul proprietar a facut legaturi la proiectoare,troliu,statie...si le-a izolat cu schoci:ha:.

Avand in vedere ca nu am carte,talon...nici nu stiu ce motor am pe ea si implicit nu stiu ce kit imi trebuie.

Daca ma duc cu discul si cu placa in mana la magazin,oare astia stiu ce sa imi dea?

p.s. scuzati posturile mele lungi,dar am asa de multe intrebari ca nu stiu pe care se le pun primele.

p.s.2 multumesc :cl si colegilor cere ma ajuta sa o fac.

Link spre comentariu

Salut. Pe partea cu galeria de evacuare unde se prinde cutia pe motor vezi codul motorului si capacitatea. Cardanele le dai jos normal, nu trebuie sa le faci semne.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare