Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelope Silverstone - preturi aberante

Max

Postări Recomandate

Nu pot sa pricep porcaria cu preturile aberante la care au ajuns singurele anevlope cu profil Simex de pe piata respectiv Silverstone. Ma refer aici la avelope neresapate.

Cauciuc pe care il luam alta data cu 500 de lei acum a ajuns sa costa si 1300 de lei.

Macar daca Silverstone ar rezista cat rezistau Simexurile originale dar nu e asa. Silverstone se uzeaza foarte repede. La cateva iesiri deja muchiile crestelor sunt rotunjite.

Mi se pare aberant.

Pana si la resapate a crescut pretul mult mai mult decat diferentele de curs valutar sau de inflatie.

Aiurea piata asta...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Anvelope Silverstone - preturi aberante

Unde mai pui ca cele resapate nu se fac decat pana la 31 si apoi 37 intre ele nimic.

Silverstone mult timp a fost cauciucul meu preferat pana am schimbat exact cum spui cateva randuri si am zis ajunge.

Am trecut acum la gama Interco, alte aberatii de preturi dar macar rezistente si au 1000 dimensiuni.

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

Am observat aceasta problema a preturilor cam la toata gama de produse "de fite" destinate off road-ului sau tuning-ului auto. Acum nu stiu daca preturile sunt umflate de producatori sau de 'bisnitarii' autohtoni. Drept exemplu, acum vreo 2 saptamani am decis sa montez un boost controller si cel mai ieftin pe piata romaneasca l-am gasit la 50 Euro. Tot cautand pe net, am descoperit un site bulgaresc de tuning unde acelasi produs (identic) l-am luat cu aproximativ 19 Euro. Am plasat comanda seara pe la ora 17 si a doua zi in jurul pranzului l-am primit la domiciliu prin curier. Concluzia o trage fiecare.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Eu cred ca incet, incet se cam aseaza piata.

Inainte gaseai usor marfa "fara TVA", fara garantie, comercializata "pe persoana fizica", sau firme de apartament, fara angajati, fara sa plateasca taxe, impozite si fara sa evidentieze toata marfa in contabilitate.

Daca te uiti la preturile de afara sunt cam la acelasi nivel cu cele de la noi.

Nu stiu Silverstone, dar pentru Insa, Cooper si BFG sunt echivalente preturile.

Pana nu demult, exista situatia aberanta in care aceeasi marfa era mai ieftina la noi decat afara. Inca mai gasesti, dar tot mai greu si trebuie sa cauti bine.

Nu pot fi decat cateva explicatii, ori e marfa contrafacuta, ori e evazionata, ori e furata, ori expirata. Mai apar superpromotiile dar numai la un reprezentant agreat sau la importator si acestea sunt limitate.

Cam astea vad eu explicatiile alinierii preturilor la cele de afara.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Hehe ...

Asta-i un subiect interesant...

De ce sunt preturile asa? Pai totul e legat de cerere si oferta ...si de ceea ce exista pe piata ... Preturile sunt ordonate pe filiera producator-intermediar-importator-intermediar-distribuitor-client final, fiecare adaugandu-si cate o saiba sau mai multe.

La anvelopele profil simex neresapate.

Ce variante sunt pe piata romaneasca acum? Silverstone ...Si altceva? Nimic ...The oldschool Simex, nu se mai produce de ani buni ptr ca politica Continental (Simexul apartine acum Continental) este sa nu isi incarce liniile de productie cu produse care nu se vand. Neavand momentan concurenta ...Silverstone-ul si-a facut un nume si nu in ultimul timp si-a facut si pretul...

La anvelopele profil simex reconstruite (resapate) ...aceeasi situatie.

Ce variante sunt pe piata romaneasca acum? Insa Turbo, cred ca singurul care a prins la public pana acum calitate-pret (asa era odata, acum nu mai stiu cum mai e) ...Si altceva? Sporadic ...inca vreo cateva branduri dar care din lipsa de vanzari, ori s-a renuntat aducerea lor ...ori vin pe niste preturi de anvelope noi. Si Insa Turbo dicteaza pretul...apropiindu-se de pretul anvelopelor neresapate.

Ca si anvelopa agresiva mai avem Bogger-ul de peste garla ...dar ...filiera prin maini multe, preturi finale astronomice.

Probabil ca in cativa ani ...vor produce chinezii ...ceva Simex si piata se va mai regla putin...pana atunci ...sa ne multumim cu ce avem ...cu siguranta se poate si mai rau! :wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Atar ,astia vand fara hartii spui tu

http://www.ebay.com/itm/INTERCO-SUPER-SWAMPER-TSL-BOGGER-TIRES-38-5-11-00-15-Set-of-4-38-39-/160939043493?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2578b6eaa5&vxp=mtr

consulta situri autohtone si spune-mi daca nu sunt aberatii preturile de la noi la asemenea cuciucuri fara sa jignesc pe nimeni.

ARO M461 din '65

Link spre comentariu

am observant si eu cresterea continuua la Silverstone

si culmea acuma mai poti cumpara doar anumite dimensiuni

o alta chestie e ca multi au inceput sa aduca ca se cere si nu se mai face

ca acu cativa ani cand luai de afara pe firma fara TVA aici nu le inregistrai si vindeai mai

ieftin ca afara si te scapai de le instant

din america ar fi solutia cu boogere sau chiar silverstone asta daca gasesti un transport care sa fie aproape de gratis.

Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09

Transsylvania Offroad

http://www.offroadtranssylvania.ro

Link spre comentariu

... Ca si anvelopa agresiva mai avem Bogger-ul de peste garla ...dar ...filiera prin maini multe, preturi finale astronomice.

Atar ,astia vand fara hartii spui tu

http://www.ebay.com/itm/INTERCO-SUPER-SWAMPER-TSL-BOGGER-TIRES-38-5-11-00-15-Set-of-4-38-39-/160939043493?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2578b6eaa5&vxp=mtr

consulta situri autohtone si spune-mi daca nu sunt aberatii preturile de la noi la asemenea cuciucuri fara sa jignesc pe nimeni.

... din america ar fi solutia cu boogere sau chiar silverstone asta daca gasesti un transport care sa fie aproape de gratis.

Va raspund la toti 3 odata...ca sa nu ma repet :)

Situatie Anvelope INTERCO - SuperSwamper ( Bogger , TSL.... )

1. pana in 2010 inclusiv, pretul la anvelopele produse de Interco in Europa era ca si suma echivalente cu cele din USA dar in Euro in loc de Dolari, in lantul "trofic" figurau: A. Fabricantul ( INTERCO ) - AA. reprezentanta Fabricantului din Olanda - si B. distribuitorul pt. piata din Romania... deci partea de intermediere era minima deoarece distribuitorul local din romania vindea la pretul recomandat de Interco via reprezentanta si profitul era bazat pe discountul primit.

in 2010 in vara, insa, Comunitatea Europeana, a impus Certificatul de CLEAR OIL pt anvelopele fabricate in alte tari decat Europa ( prin care se certifica ca la procesul de fabricatie se folosesc si recicleaza uleiuri ), cei de la interco nu folosesc si nu recicleaza uleiuri in productia lor, deci si prin urmare au sistat exporturile catre Reprezentanta din Europa / Olanda si au inchis-o... deoarece pt Interco , piata Europeana reprezinta sub 1-2% din vanzarile lor de anvelope... si nu se complica cu "legislatia" europeana...pur si simplu li se rupe de Europa.

.... si din pacate varianta singura de import a anvelopelor Interco a ramas loterie la stadiul de 1 set ca si persoana fizica....iar aici apare problema transportului, care este pe avion de cca 150-200 $ / anvelopa + tave vamale si TVA ...

.... se mai poate incerca si cate un transport pe container care este mai ieftin...

DAR, in ambele cazuri, este LOTeRIE, deoarece ai posibilitatea de a fi intrebat in vama daca ai si certificat de Clear Oil....nu il ai si ramai fara ele sau le trimiti inapoi.

ca si Firma, NU se mai pot importa LEGAL din USA !!!

... si de aici apare si specula pe unele situri din europa, unde mai sunt stocuri ramase...si firme ale fostilor distribuitori care au dublat/triplat preturile.... din pacate aceasta este realitatea.

in acest moment noi mai cumparam ocazional BOGGERE din germania practic cu 250% mai scump decat in 2010 ... si macar daca ar avea toata gama de modele...dar din ce prezinta ca au , saptamana trecuta mai aveau doar vreo 200 bucati si astea pe dimensiuni ciudate.... "saracii" au prins un ultim import in 2010 de peste 3000 unitati si de atunci isi scot parleala vanzandu-le TRIPLU.

Situatie Anvelope Silverstone - Xtreme ( simex )

... cei de la Silverstone nu au facut altceva decat sa mareasca preturile pt ele in momentul in care a "scapat" de concurenta Interco in Europa , pe de o parte, pe de alta parte pretul la care @MAX face referire era valabil prin 2008 cand Euro era 3.5 RON iar 1 USD = 2.2 RON ( atentie ca pana de curand Silverstone-ul se importa in USD ) ... si cam asta este situatia, am o factura de import din germania din August 2008 pt un set de Silverstone 33x10.5x16 la pretul de 185 USD / buc fara transport si TVA din Germania .. pe vremea aia insemna cca 407 RON + transport + TVA / buc.... la acelasi furnizor acum pretul este de 210 Euro + transport + TVA ... ceea ce depaseste deja si pretul de la DELTA sau al altor importatori acuali din Romania.

Editat de worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Laure ...ai incercat ...ceva State via China?

... la tot ce insemana importuri de anvelope in Uniunea Europeana, te intreba vama de certificate ... si chiar nu conteaza de pe ce continent le aduci...ai certificat de Clear Oil pt. comunitatea Europeana...bine...nu ai , trimiti marfa inapoi cu speranta sa iti recuperezi partial din banuti...ca transportul si manipularea oricum le pierzi.

... s-au incercat importuri de BOGGERE si pe Bulgaria.... si acceasi pb si acolo.... la 1 set, 2 seturi poate mai scapa...dar ca si import de masa nu merge.

si variante de "Boggere" made in china nu sunt decat niste variante reesapate de dimensiuni mici 31" care nu se merita nici macar incercate.... asa ai la 31" varianta Malatesta reesapate care cantaresc 50kg / buc :roll: si costa cat un Silverstone nereesapat....

Editat de worldscape

Link spre comentariu

Fabrici de anvelope romanesti mai exista?

Nu mai sunt era Victoria, Danubiana transformata in Tofan group care a dat faliment dar mai aduc ceva gume din china vazusem la ei ceva at pe 235 si mai este Euromaster care vad ca ar importa in cantitati mari si au ceva depozite prin tara si unul in Bucuresti.Si mai citisem pe alt forum de unii care ar putea resapa la profilul dorit.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Nici cei de la Ziarelli nu mai fac mai mari de 31 ca nu au pe ce sa resapeze .

ARO M461 din '65

Link spre comentariu

Laure ...ai incercat ...ceva State via China?

Sau mai aproape Turcia?

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Cunoasteti site-urile care promoveaza cumparaturile colective, online. Ar trebui contactate, sigur s-ar rezolva.

L.E.: Pe scurt, s-ar putea sari cativa din lantul lung de intermediari. Firmele astea lucreaza simplu si eficient, discuta cu un producator sau retailer mare din strainatate sau prestator de servicii (in cazul turismului) si propun un plan de vanzare in Romania a produselor - serviciilor. Se stabileste intre ei, de comun acord, un numar de unitati pentru care cel de acolo ar fi de acord sa faca un discount substantial, apoi comisionul per unitate vanduta pentru partenerul din Romania si se da drumul la treaba. Se pun pe site poze cu produsele, descrierea si pretul (avantajos). Si lumea incepe sa cumpere. Functioneaza, personal am luat de multe ori obiecte si servicii, chiar si excursii in strainatate pe litoral si sunt foarte multumit. Ma gandesc ca ar trebui sa mearga si cu anvelopele 4x4, nu credeti?

Numai bine!

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Cunoasteti site-urile care promoveaza cumparaturile colective, online. Ar trebui contactate, sigur s-ar rezolva.

L.E.: Pe scurt, s-ar putea sari cativa din lantul lung de intermediari. Firmele astea lucreaza simplu si eficient, discuta cu un producator sau retailer mare din strainatate sau prestator de servicii (in cazul turismului) si propun un plan de vanzare in Romania a produselor - serviciilor. Se stabileste intre ei, de comun acord, un numar de unitati pentru care cel de acolo ar fi de acord sa faca un discount substantial, apoi comisionul per unitate vanduta pentru partenerul din Romania si se da drumul la treaba. Se pun pe site poze cu produsele, descrierea si pretul (avantajos). Si lumea incepe sa cumpere. Functioneaza, personal am luat de multe ori obiecte si servicii, chiar si excursii in strainatate pe litoral si sunt foarte multumit. Ma gandesc ca ar trebui sa mearga si cu anvelopele 4x4, nu credeti?

Numai bine!

Ai citit ce este scris mai sus ? ... asta ca sa nu iti spun ca BATI CAMPII !!! ... cand vezi ca este scris ca NU SE POT IMPORTA in EUROPA LEGAL .... tu deduci ca ar trebui un import colectiv in grup ...

... in alta ordine de idei ti s-a explicat ca NU exista X intermediari in lantul "trofic" ci motivele cresterii preturilor sunt altele.

data viitoare cand mai postezi, citeste si tu tot topicul pana sa deschizi pliscul... ca altlfel risti sa spui prostii.

Editat de worldscape

Link spre comentariu

Ai citit ce este scris mai sus ? ... asta ca sa nu iti spun ca BATI CAMPII !!! ... cand vezi ca este scris ca NU SE POT IMPORTA in EUROPA LEGAL .... tu deduci ca ar trebui un import colectiv in grup ...

... in alta ordine de idei ti s-a explicat ca NU exista X intermediari in lantul "trofic" ci motivele cresterii preturilor sunt altele.

data viitoare cand mai postezi, citeste si tu tot topicul pana sa deschizi pliscul... ca altlfel risti sa spui prostii.

@worldscape:

Domnule de ce iei :fr asa? Eu nu vorbeam de cele din USA sau din alte parti care nu respecta normele de productie impuse de UE. Se produc multe anvelope in Europa, daca nu stiai. Si multe altele in Japonia si in China pentru EU. Iar eu mi-am spus parerea - am incercat sa ajut - fara sa fac vreo referire directa la ceea ce ai scris tu anterior. Citisem totul inainte, chiar nu inteleg ce deranj ti-am provocat si de ce, dar in fine imi cer scuze ca am scris aiurea mai sus si rog un moderator sa-mi stearga postul respectiv, daca se considera ca e in plus.

L.E.: pe site-urile despre care vorbeam se gasesc si produse pentru care exista "importator direct" in Romania si "lantul trofic" cum zici - nu ar trebui sa fie lung. Si totusi, unele au preturi mai mici pe aceste site-uri. Cum se explica asta? Nu stiu, intreaba-i pe ei.

Numai bine!

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

A inceput insa turbo sa faca un gen de simex 33 12.5 15 nereesapat ,si cu un pret mai decent,750ron buc,am comandat un set si teoretic ar trebui sa vina maine,dupa ce vin va zic primele impresii.

Imi place sa stiu totul despre noii mei prieteni, dar nimic despre cei vechi.:grin::grin::grin:

2xToyota lj73,bmw320,honda fireblade,honda quad 140cp home made,barca quicksilver 410sl ,husqwarna 450.

Link spre comentariu

A inceput insa turbo sa faca un gen de simex 33 12.5 15 nereesapat ,si cu un pret mai decent,750ron buc,am comandat un set si teoretic ar trebui sa vina maine,dupa ce vin va zic primele impresii.

Esti convins ca nu sunt resapate?

Eu stiu ca Insa Turbo se fac doar resapate.

Link spre comentariu

Am auzit si eu ceva despre Insa exact dimensiunea de mai sus (33/12.5) ca nu ar fi resapate, dar informatia primita nu este foarte sigura. Astept sa le vad pe ale lui @Drakus sa ma conving.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Esti convins ca nu sunt resapate?

Eu stiu ca Insa Turbo se fac doar resapate.

Si eu am vazut dimensiunea asta si se spune ca nu ar fi remould (resapate). La descriere zice asa:

"This brand new pattern from Insa is based on the Special Track but is brand new and not a remould. Designed for 80% off road 20% on road, tread depth 15mm"

http://tyresdirectuk.co.uk/shop/product-info.php?prodname=&id=31467

°lllll° JEEP The dirtiest of the four-letter words °lllll°
Link spre comentariu

Da, se pare ca este un model ..."Insa Turbo Super Special Track" ...arata ca un Simex tocit ...e mai degraba un MT decat un profil de tip Simex. Crampoanele au in jur de 15mm... Am vazut ca se fac atat pe dimensiunea asta cat si pe dimensiunea 31 x 10.5 R15 .

Anvelopa in poze arata intre anvelopa clasica (comuna) MT pe care o stim cu totii si profilul de anvelopa MT de peste garla.

Pe resapate Insa foloseste un cauciuc tare/dur rezistent la drumurile noastre. Este interesant de vazut, pipait, comparat si de ce nu ...de probat atat pe asfalt cat si in teren.

O bucata dimensiunea 33 x12.5 R15 costa in Anglia in jur de 150 lire.

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/insaturbosuperspecial_zps52fb98a9.jpg

LE - Laure, mita31 este un user relativ nou si destul de entuziast. De dragul amintirilor cu tine ...cand vanai pasarici (alea de zboara nu altele :grin:) cu capacul de la radiator ...ai putea fi putin mai indulgent... Toti suntem oameni ...si suntem supusi greselilor mai mari sau mai mici. :wink:

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

... Eu nu vorbeam de cele din USA sau din alte parti care nu respecta normele de productie impuse de UE. Se produc multe anvelope in Europa, daca nu stiai. Si multe altele in Japonia si in China pentru EU. ...

se produc multe tipuri de anvelope...aici ai dreptate, insa cu profil SIMEX, Bogger, TSL... in special cu profile agresive de MUD Extrem si pe dimensiuni mari...din pacate NU se produc, nu ma refer la M/T-uri uzuale...de ex. cele de la BFG sau Federal sunt niste M/T-uri "light"

... iar singurii furnizori pe care ne bazam sunt cei de la Interco si Silverstone si ar mai fi un modelele de la Mikey Thompson - Baja / Maxxis Trepador ( dar mai slabute ).

in alta ordine de ideei, oricum sunt o groaza de pb. cu legislatia EU...si multi producatori care evita piata EU...ca se complica degeaba cu noi...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare