ssmy Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Am auzit ca se poate face decuplarea reductorului in timpul mersului.eu obisnuiesc sa cuplez si decuplez doar stand pe loc.Dar recent mi s-a spus ca decuplarea se poate face mergand.Mentionez ca e manual cu trepte 2H,4H,4L.Nu se strica nimic in acest caz? Multumesc celor care imi vor raspunde! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Re: Se poate decupla in timpul mersului reductorul la Ford ranger? Am auzit ca se poate face decuplarea reductorului in timpul mersului.eu obisnuiesc sa cuplez si decuplez doar stand pe loc.Dar recent mi s-a spus ca decuplarea se poate face mergand.Mentionez ca e manual cu trepte 2H,4H,4L.Nu se strica nimic in acest caz? Multumesc celor care imi vor raspunde! Nu se poate , dupa cunostinta ,mea doar G-l are reductor sincronizat 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Re: Se poate decupla in timpul mersului reductorul la Ford ranger? Daca esti pe 4x4H cred ca ai putea decupla fata (2x4H) dar e mai sigur sa te opresti si sa mesteci in pinioane decat sa spargi ceva prin cutie... Din Low in High nici gand. Cum zicea si @Unimog mai sus, majoritatea reductoarelor sunt nesincronizate, cuplarea lor se face cu ajutorul unor craboti (cred ca asa se numesc ambreiajele directe, dinte pe dinte:grin:) Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Re: Se poate decupla in timpul mersului reductorul la Ford ranger? Daca angrenarea nu e in sarcina ( adica pinioanele se invart libere , masina merge doar din inertie , eventual pe liber sau decuplata din ambreiaj ) se poate face decuplarea din mers . Cuplarea din mers e posibila dar nerecomandata . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Tanase Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Re: Se poate decupla in timpul mersului reductorul la Ford ranger? Banui ca Ford-ul tau are MRL-uri de alea care se cupleaza singure cind cuplezi 4x4 prima oara (numai stind pe loc!), dupa care chiar daca treci in 4x2 ramin cuplate si e un bec in butonul respectiv care ii arata ca au ramas cuplate. Ca sa decuplezi MRL-urile apesi butonul, sau daca imi aduc bine aminte daca opresti motorul sau daca treci de 100km/h se decupleaza automat. Cit timp esti tu CONVINS ca MRL-urile sint cuplate poti sa treci din 4x4 in 4x2 si invers cit vrei la ce viteza vrei (sub 100). Practic ce faci tu este sa legi cardanul spate de ala fata care amindoua se invirt cu aceeasi viteza (daca nu patineaza rotile ca de ex ii dai talpa in noroi etc). Oricind cuplezi sau decuplezi orice 2 chestii care se invirt cu aceeasi viteza nu e nici o problema. Acu daca MRL-urile sint decuplate cardanul fata sta pe loc (ca nu-l invirt rotile) si bineinteles ca iese cu strigaturi daca vrei tu sa-l cuplezi de ala spate care se invirte! De aia multi prefera MRL-urile manuale, acolo stii sigur ca e cuplat sau nu :) Sau fara MRL-uri ca atunci e chiar clar! 4x4H la 4x4L INTOTDEUNA in stationare sau sub 5km/h si ambreiaj (si NUMAI cu cutia in N daca e automata!!!). Ce faci este sa schimbi viteze in ceea ce e o cuite de viteze NESINCRONIZATA cu 2 trepte (H si L). (daca esti expert mai sint si alte variante dar aia e daca tragi 5 tone la deal si trebuie sa pleci cu L si vreodata vrei sa schimbi in H cind ajungi pe sosea dar asta-i domeniu de profesionisti :grin:) Sper ca nu te-am incurcat de tot! 1 Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 4, 2013 Partajează Postat Aprilie 4, 2013 Re: Se poate decupla in timpul mersului reductorul la Ford ranger? Vezi si aici ceva detalii : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?69516-Problema-RFW-la-Ford-Ranger&p=773709&viewfull=1#post773709 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dizzy Postat Aprilie 19, 2015 Partajează Postat Aprilie 19, 2015 (editat) Re: Se poate decupla in timpul mersului reductorul la Ford ranger? 4x4H la 4x4L INTOTDEUNA in stationare sau sub 5km/h si ambreiaj (si NUMAI cu cutia in N daca e automata!!!). Ce faci este sa schimbi viteze in ceea ce e o cuite de viteze NESINCRONIZATA cu 2 trepte (H si L). (daca esti expert mai sint si alte variante dar aia e daca tragi 5 tone la deal si trebuie sa pleci cu L si vreodata vrei sa schimbi in H cind ajungi pe sosea dar asta-i domeniu de profesionisti :grin:) Sper ca nu te-am incurcat de tot! cum faci asta? Dublu debraiaj, cumva? Editat Aprilie 21, 2015 de dizzy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate