Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Alimentare Proiectoare Offroad

Sir. Kid

Postări Recomandate

Saluti.

Am pe freelander montate sus, pe plafon 4 proiectoare. pe consola centrala, langa cotiera, langa butonul aferent geamului spate am switch-ul pentur ele. Sincer nu am fost de fata din pacate cand s-a tras instalatia electrica si din pacate nu am posibilitatea sa revin la cel care le-a montat. Acum 4-5 zile am observat ca nu mai imi merg proiectoarele. Nici ledul de la buton nu se mai aprinde. Din asta rezulta ca nu e o problema de la relee ci mai de graba de la alimentare. Sigur e tras de pe un plus contact. Proiectoarele nu merg decat atunci cand contactul e pus, minim. Are cineva idee de pe ce circuit se trage plusul? sau daca sunte protejate de o siguranta independenta? In mare am verificat sigurantele de sub bord dar nu am observat nici una arsa.

Multumesc anticipat,

Mihai

Fuck em, I don't care! Pop the cheap champagne, I'm going down in flames, hey!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Alimentare Proiectoare Offroad

La orice instalatie auxiliara electrica trebuie facut traseu separat ...nu legata de instalatia electrica a masinii pe circuitul altor consumatori.

Sistemul este cam asta ...proiector - releu - siguranta - baterie.

Daca proiectoarele sunt consumatori puternici ti-as recomada sa folosesti materiale cat mai sanatoase ... si traseele/conexiunile sa fie foarte bine izolate.

Uite aici un topic util unde gasesti o schema foarte usor de inteles:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?55309-Conectarea-proiectoarelor

Editat de Max

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

acum cobor sa verific ce e tras de la baterie!

revin in 15 minute!

Link spre comentariu

Din pacate nu exista nici un cablu separat tras de la baterie. Am separat trase 2 cabluri separate cu sigurante de la baterie unul pentru woofer si altul pentru niste prize suplimentare in masina. M-am gandit ca poate s-au cuplat pe unul din cablurile astea, le-am verificat sigurantele si functionalitatea si nu exista probleme. Dilema continua!

Link spre comentariu

Salut deci proiectoarele nu merg (sau nu mergeau) decat atunci cand ai contactul pus.Ok inseamna ca ai + de la contact cum ai spus si tu.Nu o sa aiba nimeni idee ce a facut nenea meseriasul acolo la tine asa ca trebuie sa iei urma firelor si sa vezi unde pleaca firul de la swich si unde ajung firele ce ies din proiectoare (teoretic plusurile se duc in releu).Va trebui sa desfaci sub bord sa ajungi la contact si sa vezi ce ai pe acolo.Poti sa ai probleme si la masa -.Pentru a verifica continuitatea sau a vedea unde duce un fir se foloseste multimetrul.

• Like 1

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Plusul de la releu este pe contac...asta nu inseamna obligatoriu ca firul care ii da da semnal ete obligatoriu legat de contactul propriu zis...poate fi legat pe orice siguranta sau alt cablu aflat sub tensiune in momentul actionarii contactului.Eu as identifica mai intai releul aferent instalatiei de proiectoare si de acolo as pleca cu identifcarea leagaturilor. Mai pe scurt....scot butonul...gasesc firul catre releu, releul si firul catre un plus de contact.Tot din releu mai pleaca plusul permanent care in mod normal este legat direct la baterie fiind un consumator mare ( cu siguranta aferenta ).

Just me !
Link spre comentariu

Plusul permanent mai poate fi legat direct in cutia de sigurante din compartimentul motor.Daca este cum spui direct la baterie ar fi mai usor de depistat.La mine asa am gasit legat in cutia de sigurante.

Sir.Kid daca crezi ca este greu mai bine te duci undeva cu masina decat sa faci vreo boacana sfatuit de noi.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Mda... din pacate curentul nu pare sa fie tras nici de la baterie, nici de la cutia de sigurante din compartimentul motor. Ideea e ca incerc sa gasesc problema fara sa ma apuc sa demontez pragurile si parti din masina. In mod normal, asa cum a spus si un coleg mai sus, trebuie sa fie protejate de os siguranta. Orice om normal ar fi pus siguranta respectiva undeva unde se poate ajunge fara a demonta masina aiurea.

Povestea continua!

Link spre comentariu

poate a tras plusul de la priza auxiliara de bricheta din spate, e cea mai aproape de intrerupător...

daca firul e subtire, poate s-a intrerupt si asta e cauza pentru care nu gasesti sigurante arse

Link spre comentariu

da, se poate si asta! cred ca pana la urma o sa ma duc la cineva sa verifice sau daca am timp iau eu totul la desfacut! :) prizele auxiliare merg fara probleme!

Link spre comentariu

Vezi ce si cum desfaci daca dai de un loc unde ti se pare ceva in neregula faci o poza inainte sau faci o schema pe hartie sa sti ce si cum unde se afla.Eu mi-am luat-o aseara cu inchiderea centralizata un fir ceva pus gresit si masina nu se mai inchidea :D.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare