tudi Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Buna tuturor! Sunt novice in off road, am un Pajero 2,5 TD din 1995, 7 locuri, am mari probleme cu ambrajul. Pana acum am ars doua bucati in doua luni!. Am pe masina cauciucuri Simex noi, cu crampoane super si m-am incapatanat sa urc pante dificile pe teren cu nisip, noroi zapada. M-a cam costat scump (de trei ori m-a scos cu tractorul si de doua ori am adus-o acasa pe platforma). Doresc sfaturi in primul rand cu ambrajul (ma intereseaza ambreaj off road) precum si alte modificari pe care pot sa le fac la masina! Si inca ceva... masina are a doua maneta pe care pot cupa 4x4, si diferentialele blocabile (central si spate). Am o intrebare: masiana asta are si reductor????? Multumesc Cu respect. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
EDI OPREA Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Re: Ambreaj off road pajero MK2 2,5 TD Sigur ai uitat sa cuplezi reductorul. Toate au reductor! Din cauza asta ai ars doua ambreiaje! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Schultz Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 (editat) Re: Ambreaj off road pajero MK2 2,5 TD salut, a doua maneta este a reductorului :-D si il folosesti asa: - prima pozitie 4x2 = este cea de strada, trage doar spatele - a doua pozitie 4x4 (poate fi cuplata si in mers, pana la 100km/h) = cupleaza fata, folosesti pe noroi, nisip, zapada, etc. - a treia pozitie 4HLc = esti tot 4x4 ca mai sus, dar ai cuplat diferentialul (ai blocat centrul, intre cele doua punti spate si fata), fara reductie (high, poti merge cu viteza mai mare) - a patra pozitie 4LLc = esti tot 4x4 ca mai sus, dar ai cuplat diferentialul (ai blocat centrul, intre cele doua punti spate si fata), CU reductie (low, nu poti merge cu viteza mai mare, nu se recomanda mai mult de aprox 30km/h) - dupa ce cuplezi 4LLc poti cupla si blocantul spate - 4LLc si 4HLc nu le folosesti pe asfalt deoarece poti distruge transmisia (rotile din fata si din spate se rotec la unghiuri diferite si deoarece au aderenta mare pe suprafata de rulare atunci efortul se duce in transmisie) aici detalii complete: Mitsubishi's Super Select II all wheel drive system featuring: •2H mode - Rear wheel drive. Vacuum-disconnected front axle (the front driveshaft is disconnected from the transfer case; a free wheel mechanism disconnects the right wheel, left left and right front driveshafts are freewheeling). •4H mode - Permanent all wheel drive, 33%/67% torque distribution front/rear in normal conditions, up to 100% to either axle if slippage occurs (via center differential with viscous coupling). Switching from 2H to 4H is allowed at speeds up to 100 kph (65 mph). From 4H to 2H at any speed. •4HLc mode - Permanent all wheel drive, fixed 50/50 torque distribution (via locked center differential) in normal conditions. Shifting from 4H to 4HLc is allowed at speeds up to 100 kph (65 mph). From 4HLc to 4H at any speed. •4LLc mode - Permanent all wheel drive, fixed 50/50 torque distribution (via locked center differential) with 1.9 : 1 low gear (Pinin - 1,548 : 1). Full stop required to switch to 4LLc and back. note - Mitsubishi have developed several different versions of "Super Select" over the years. Some versions used a bevel gear center diff, some versions used a planetary gear center diff, some had a viscous coupling unit, others had a hydraulic coupling unit. This article has mixed several different "Super Select" versions together. The reference to a 33/67% torque split is from the planetary center diff version of "Super Select" which was termed SS4-i. Super Select 4WD, Super Select - II and Super Select SS4-i are 3 different versions which all have different mechanical characteristics. Editat Aprilie 8, 2013 de Schultz 1 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudi Postat Aprilie 8, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2013 (editat) Re: Ambreaj off road pajero MK2 2,5 TD Multumesc, sa stiti ca aveti dreptate! Acum imi dau seama ca intr-adevar nu am cuplat reductorul! Dar tot cred ca imi pun unul de off road...sa fiu sigur! Multumesc inca o data! Editat Aprilie 8, 2013 de Tavi D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusradovici Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Re: Ambreaj off road pajero MK2 2,5 TD asta e tare de tot.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Re: Ambreiaj off road pajero MK2 2,5 TD sa-i faci o poza....masina cu doua reductoare...mai rar :grin: pana sa-l montezi pe al doilea...foloseste-l pe ala care-i pe masina....si nu vei mai schimba atatea ambreiaje Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Re: Ambreiaj off road pajero MK2 2,5 TD Cred ca se referea la ambreiaj totusi... si a vrut sa spuna ca vrea sa-si puna unul HD. Sau...? [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristiblondu Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Re: Ambreiaj off road pajero MK2 2,5 TD Ambreiajele de Mitsu 2.5,mai ales daca este lunga,nu rezista daca pui Simex. Nu cred ca ai sa gasesti HD Fara poezie,viata e pustiu ! KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudi Postat Aprilie 9, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Re: Ambreiaj off road pajero MK2 2,5 TD am gasit un ambreaj HD cu 361 euro. Vine in 2 saptamani. Sunt si eu curios de diferenta! ....Si de data asta folosesc reductorul (ala de pe masina!) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristiblondu Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Re: Ambreiaj off road pajero MK2 2,5 TD Ce marca este cel HD ? Fara poezie,viata e pustiu ! KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roby200487 Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Re: Ambreiaj off road pajero MK2 2,5 TD Daca pui ambreaj tare, crapa altceva! Daca vrei ambreiaj, te pot ajuta. Eu mi-am facut la o alta masina pentru curse cu sinter. A fsot intarita palca de presiune si discul. Acesta garantat tine. 400 Cp + slikuri, plecari cu ambreiajul patinat, si a tinut, am schimbat doar 3 planetare si 2 cutii :))). Se poate pune si organic, acela nu este asa hard, dar tine mult mai bine decat ce este stock, mult mult mai bine. 0753055280 nr meu si te ajut cu palcere. 200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RazvanGTC Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Re: Ambreiaj off road pajero MK2 2,5 TD Ce marca este cel HD ? Xtreme Outback Australia. Placa este mai rigida cu 30% si discul este cu butucul supradimensionat si cu ferodouri de calitate. Nu are placute sinterizate. GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudi Postat Aprilie 10, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Re: Ambreiaj off road pajero MK2 2,5 TD Ce marca este cel HD ? HD Xtreme Outback Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudi Postat Aprilie 10, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Re: Ambreiaj off road pajero MK2 2,5 TD Daca pui ambreaj tare, crapa altceva! Daca vrei ambreiaj, te pot ajuta. Eu mi-am facut la o alta masina pentru curse cu sinter. A fsot intarita palca de presiune si discul. Acesta garantat tine. 400 Cp + slikuri, plecari cu ambreiajul patinat, si a tinut, am schimbat doar 3 planetare si 2 cutii :))). Se poate pune si organic, acela nu este asa hard, dar tine mult mai bine decat ce este stock, mult mult mai bine. 0753055280 nr meu si te ajut cu palcere. Multumesc pentru ajutor. Cred ca ambreajul HD Xtreme Outback pe care l-am vizat corespunde cu cerintele mele. Ma astept la planetare distruse....dar parca prefer sa distrug o planetara decat un ambreaj. Planetara crred ca pot sa o schimb pe loc!!!:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudi Postat Aprilie 17, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Re: Ambreaj off road pajero MK2 2,5 TD salut, a doua maneta este a reductorului :-D si il folosesti asa: - prima pozitie 4x2 = este cea de strada, trage doar spatele - a doua pozitie 4x4 (poate fi cuplata si in mers, pana la 100km/h) = cupleaza fata, folosesti pe noroi, nisip, zapada, etc. - a treia pozitie 4HLc = esti tot 4x4 ca mai sus, dar ai cuplat diferentialul (ai blocat centrul, intre cele doua punti spate si fata), fara reductie (high, poti merge cu viteza mai mare) - a patra pozitie 4LLc = esti tot 4x4 ca mai sus, dar ai cuplat diferentialul (ai blocat centrul, intre cele doua punti spate si fata), CU reductie (low, nu poti merge cu viteza mai mare, nu se recomanda mai mult de aprox 30km/h) - dupa ce cuplezi 4LLc poti cupla si blocantul spate - 4LLc si 4HLc nu le folosesti pe asfalt deoarece poti distruge transmisia (rotile din fata si din spate se rotec la unghiuri diferite si deoarece au aderenta mare pe suprafata de rulare atunci efortul se duce in transmisie) aici detalii complete: Mitsubishi's Super Select II all wheel drive system featuring: •2H mode - Rear wheel drive. Vacuum-disconnected front axle (the front driveshaft is disconnected from the transfer case; a free wheel mechanism disconnects the right wheel, left left and right front driveshafts are freewheeling). •4H mode - Permanent all wheel drive, 33%/67% torque distribution front/rear in normal conditions, up to 100% to either axle if slippage occurs (via center differential with viscous coupling). Switching from 2H to 4H is allowed at speeds up to 100 kph (65 mph). From 4H to 2H at any speed. •4HLc mode - Permanent all wheel drive, fixed 50/50 torque distribution (via locked center differential) in normal conditions. Shifting from 4H to 4HLc is allowed at speeds up to 100 kph (65 mph). From 4HLc to 4H at any speed. •4LLc mode - Permanent all wheel drive, fixed 50/50 torque distribution (via locked center differential) with 1.9 : 1 low gear (Pinin - 1,548 : 1). Full stop required to switch to 4LLc and back. note - Mitsubishi have developed several different versions of "Super Select" over the years. Some versions used a bevel gear center diff, some versions used a planetary gear center diff, some had a viscous coupling unit, others had a hydraulic coupling unit. This article has mixed several different "Super Select" versions together. The reference to a 33/67% torque split is from the planetary center diff version of "Super Select" which was termed SS4-i. Super Select 4WD, Super Select - II and Super Select SS4-i are 3 different versions which all have different mechanical characteristics. [ATTACH=CONFIG]174653[/ATTACH] Am o problema cu reductorul asta!!!! Am verificat pozitiile manetei reductorului, asa cum sunt prezentate mai sus si am constatat ca la mine nu pot (sau nu stiu) sa cuplez reductorul (pozitia 4LLc). Merge 2H, merge 4H, merge 4HLC, dar pur si simplu nu pot cupla treapta 4LLC. Aveti vreo sugestie??? Ma tem sa nu aibe ceva reductorul! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alex4x4 Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Re: Ambreaj off road pajero MK2 2,5 TD Am o problema cu reductorul asta!!!! Am verificat pozitiile manetei reductorului, asa cum sunt prezentate mai sus si am constatat ca la mine nu pot (sau nu stiu) sa cuplez reductorul (pozitia 4LLc). Merge 2H, merge 4H, merge 4HLC, dar pur si simplu nu pot cupla treapta 4LLC. Aveti vreo sugestie??? Ma tem sa nu aibe ceva reductorul! La mine, fiind tot SuperSelect (adica am 2H,4H,4HLC si 4HLLC) ca sa o cuplez din 4H in 4LLC trebuie/e recomandat sa opresc, o scot din viteza, imping maneta cutiei de transfer in 4HLC dupa care apas pe maneta si o imping usor in dreapta(a mea fiind cu volan pe dreapta o imping in dreapta, la tine S-AR PUTEA sa fie nevoie sa impingi in stanga)si inainte. Sa nu iti fie frica sa o impingi putin mai tare. Daca cu masina oprita pe loc, scoasa din viteza si cu maneta apasata si impinsa nu iti intra in reductor, atunci s-ar putea sa ai o problema la cutia de transfer. Mitsubishi Pajero SWB 1993 2.8 Do not go where the path may lead , go instead where there is no path and leave a trail Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudi Postat Aprilie 18, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Re: Ambreaj off road pajero MK2 2,5 TD La mine, fiind tot SuperSelect (adica am 2H,4H,4HLC si 4HLLC) ca sa o cuplez din 4H in 4LLC trebuie/e recomandat sa opresc, o scot din viteza, imping maneta cutiei de transfer in 4HLC dupa care apas pe maneta si o imping usor in dreapta(a mea fiind cu volan pe dreapta o imping in dreapta, la tine S-AR PUTEA sa fie nevoie sa impingi in stanga)si inainte. Sa nu iti fie frica sa o impingi putin mai tare. Daca cu masina oprita pe loc, scoasa din viteza si cu maneta apasata si impinsa nu iti intra in reductor, atunci s-ar putea sa ai o problema la cutia de transfer. OK, s-a rezolvat!!! Trebuia apasata putin, apoi impinsa spre dreapta. Din pozitia asta mai are 2 pozitii> prima e neutra (N) si a doua este REDUCTORUL!!!!!!! Ura!!!! mersi mult!:banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusradovici Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Re: Ambreiaj off road pajero MK2 2,5 TD nu ma pot sa mai tin in mine..ii zice cumva forumului astuia Club Au"t"isti..de bun simpt e sa iei cartea masinii si sa o citesti, de celalalt aspect te-ai ocupat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Re: Ambreiaj off road pajero MK2 2,5 TD Hai sa nu fim chiar asa exigenti, omul are masina SH, si nu toate mai au si manualul de utilizare in dotare, forumul a fost probabil calea cea mai simpla pentru a obtine informatia respectiva. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei335 Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 Re: Ambreiaj off road pajero MK2 2,5 TD nu ma pot sa mai tin in mine..ii zice cumva forumului astuia Club Au"t"isti..de bun simpt e sa iei cartea masinii si sa o citesti, de celalalt aspect te-ai ocupat Nu cred ca trebuie sa tratezi lucrurile in felul asta, pentru asa ceva exista forum, iar omul - se vede - este clar incepator si are nevoie de orice informatii, oricat de banale ar fi pentru un experimentat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bocancel Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Re: Ambreaj off road pajero MK2 2,5 TD salut, a doua maneta este a reductorului :-D si il folosesti asa: - prima pozitie 4x2 = este cea de strada, trage doar spatele - a doua pozitie 4x4 (poate fi cuplata si in mers, pana la 100km/h) = cupleaza fata, folosesti pe noroi, nisip, zapada, etc. - a treia pozitie 4HLc = esti tot 4x4 ca mai sus, dar ai cuplat diferentialul (ai blocat centrul, intre cele doua punti spate si fata), fara reductie (high, poti merge cu viteza mai mare) - a patra pozitie 4LLc = esti tot 4x4 ca mai sus, dar ai cuplat diferentialul (ai blocat centrul, intre cele doua punti spate si fata), CU reductie (low, nu poti merge cu viteza mai mare, nu se recomanda mai mult de aprox 30km/h) - dupa ce cuplezi 4LLc poti cupla si blocantul spate - 4LLc si 4HLc nu le folosesti pe asfalt deoarece poti distruge transmisia (rotile din fata si din spate se rotec la unghiuri diferite si deoarece au aderenta mare pe suprafata de rulare atunci efortul se duce in transmisie) aici detalii complete: Mitsubishi's Super Select II all wheel drive system featuring: •2H mode - Rear wheel drive. Vacuum-disconnected front axle (the front driveshaft is disconnected from the transfer case; a free wheel mechanism disconnects the right wheel, left left and right front driveshafts are freewheeling). •4H mode - Permanent all wheel drive, 33%/67% torque distribution front/rear in normal conditions, up to 100% to either axle if slippage occurs (via center differential with viscous coupling). Switching from 2H to 4H is allowed at speeds up to 100 kph (65 mph). From 4H to 2H at any speed. •4HLc mode - Permanent all wheel drive, fixed 50/50 torque distribution (via locked center differential) in normal conditions. Shifting from 4H to 4HLc is allowed at speeds up to 100 kph (65 mph). From 4HLc to 4H at any speed. •4LLc mode - Permanent all wheel drive, fixed 50/50 torque distribution (via locked center differential) with 1.9 : 1 low gear (Pinin - 1,548 : 1). Full stop required to switch to 4LLc and back. note - Mitsubishi have developed several different versions of "Super Select" over the years. Some versions used a bevel gear center diff, some versions used a planetary gear center diff, some had a viscous coupling unit, others had a hydraulic coupling unit. This article has mixed several different "Super Select" versions together. The reference to a 33/67% torque split is from the planetary center diff version of "Super Select" which was termed SS4-i. Super Select 4WD, Super Select - II and Super Select SS4-i are 3 different versions which all have different mechanical characteristics. [ATTACH=CONFIG]174653[/ATTACH] Si la modelele care au decat 2 4H si 4L ? Mitsubishi Pajero 2.5 TD 3usi 1995 Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD 2006 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Re: Ambreiaj off road pajero MK2 2,5 TD Toate Pajero Mk2 au superselect (or mai fi ciudatenii la inceput cu easy select dar nu cred). Din moment ce au superselect au si blocant central in concluzie si 4LLC Daca totusi nu ai superselect (Pajero MK1 easy select) atunci ai un diferential central liber, si evident o treapta in minus pe maneta de reductie (4llc) pe care nu o poti folosi, totodata nici posibilitatea de a merge 4x4 pe sosea cu viteza. Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bocancel Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Re: Ambreiaj off road pajero MK2 2,5 TD Cea de care spun eu ,este din 1995. Mitsubishi Pajero 2.5 TD 3usi 1995 Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD 2006 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adibora Postat Mai 18, 2014 Partajează Postat Mai 18, 2014 Re: Ambreiaj off road pajero MK2 2,5 TD Mitsubishi Pajero2 shogun are un reductor fara 4hlc daca nu ma insel,cel putin are cu o treapta la reductor mai putin.Sint cele facute pentru Eurropa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bocancel Postat Mai 18, 2014 Partajează Postat Mai 18, 2014 Re: Ambreiaj off road pajero MK2 2,5 TD Merci! Da,cam asa este modelul meu,cred ca la origine este de pe o "englezoaica" transmisia! Mitsubishi Pajero 2.5 TD 3usi 1995 Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD 2006 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate