nissan4x4 Postat Ianuarie 22, 2017 Partajează Postat Ianuarie 22, 2017 (editat) Re: alegere janta in functie de latimea anvelopei auz mai @cos, daca vroiam sa discut despre masini stoc, ma dadeam pe forumul DACIA. Se pare ca nu poti sa treci de nivelul asta ;) ! Nu o sa ma apuc sa fac scoala cu matali, zau ! Tot compari mere cu pere...Acum fac un Patrol cu roti de 51" , ce zici, sa-i pun jante intoarse de 5,5" de Samurai? Editat Ianuarie 22, 2017 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Ianuarie 22, 2017 Partajează Postat Ianuarie 22, 2017 Re: alegere janta in functie de latimea anvelopei Regula asta de aur trebuie comunicata si Nissan , cam tarzior dar mai bine decat deloc ... ei sunt prostii de au echipat jdemii de masini cu gume 31x10,5 pe jante de 7". In mod ciudat , au mers masinile alea asa pana acum ... incearca sa nu mai lingi in dos la fiecare postare de-a mea, m-as simti mai bine, zau ... ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 22, 2017 Partajează Postat Ianuarie 22, 2017 (editat) Re: alegere janta in functie de latimea anvelopei ...imi place sa cred ca mintea mea e libera , din cauza asta muncesc singur de mai bine de 20 de ani ... Si daca cineva isi doreste sa se simta mai bine n-are decat sa se ocupe singur de asta ! Zau asa ! Sa nu crezi ca te vanez , nu te flata singur , nu-mi esti drag si nici opusul - nimeni nu mi-e drag si nici opusul , din cauza asta nu vanez pe nimeni ! Nimeni nu merita , si eu inclin sa cred ca o asemenea vanatoare ar cam releva oarece probleme si prea mult timp liber la creeru' in cauza . Se intampla ca majoritatea subiectelor unde ne intalnim sa fie pe la Nissan , poate de asta ne tot gasim pe alee ... Nu te apuca sa faci scoala cu mine , nu merita si nu vreau . Am observat ca odata ce esti sigur pe cunostintele in cauza observi unde gresesc profesorii , ca fiecare are propria lui opinie chiar si profesorii . Ce bine ca nu suntem profesori ... Din cauza asta imi place sa invat singur , e mai sigur . Revenind la masinile stoc (ca asa fac aia mai prosti , insista pe problema ) , e o nepotrivire anvelopele stoc puse pe jantele stoc de Y60 ? Tot asa revenind ( ca asa fac aia mai prosti ... insista ... ) ce tare ar fi ca in discutii tehnice sa nu mai apara aberatii aberante cu roti si alte alea si sa se lase aberatiile pe ca bancuri ( unde n-am postat niciodata ca nu de asta imi ard gazu' pe aici ... imi plac doar masinile , daca nu s-a observat pana acum ) . Editat Ianuarie 22, 2017 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Re: alegere janta in functie de latimea anvelopei Eu am montat 255 (10", Bfg Mt) pe 5,5. Nu arata rau, adica prea late pt jante, merg ok pe sosea, offroad nu am avut inca posibilitatea sa le probez. don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Re: alegere janta in functie de latimea anvelopei Ei, matali evoluezi la "grupa mica" , poti sa ii pui si roti de carucior de butelie, ca tot va merge bine masina. Discutia e pt roti mai mari de 33", cred ca realizezi ca odata ce roata creste ( implicit si inaltimea talonului) lucrurile se intampla altfel ... ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Re: alegere janta in functie de latimea anvelopei Raspunsul la aceasta intrebare il gasiti in varianta aleasa de fabricantul masinii. Chiar daca nu acceptam ca in momentul in care ne jucam la aceste variabile masina devine mai nesigura dar performanta si uneori chiar placuta ochiului pe asfalt si/sau in teren... Ex: Pe Nissan Patrol s-au pus jante 7J si 8J pe 15 sau pe 16, pe modelul nou jante 8J sau 8.5J pe 17 la echiparea din fabrica niciodata altceva. Latimea anvelopelor 10-11. Plecand de la acest raport ...am vazut tot felul de deviatii... pui pui janta 9-10-11J daca vrei anvelopa foarte lata si te intereseaza aspectul masinii. Pui janta ingusta 6-7J daca dai presiunea jos in anvelopa si vrei tractiune in padure. Varianta de fabrica daca cititi ce am scris mai sus e cea de mijloc. Adica japonezu a gandit masina asta sa mearga si pe asfalt si in padure in anumite conditii. In nici un caz in conditiile in care le folosim noi. Acest exemplu este valabil ptr toate marcile indiferent de marimea de anvelopa sau janta ptr. care optati. In teorie se poate face orice, si in practica idem. Ce e bine sau ce e rau vezi dupa aia pe pielea ta. Fiecare opteaza ptr ce are la indemana, ce varianta ii apare ca ar fi cea mai convenabila. Dar putini recunosc ca setarea proprie e inadecvata. Nu vreau sa fac alte comentarii, am vazut destule "setari dubioase" dar "ideale", "cea mai tare combinatie" ptr cei ce le foloseau ...asa ca ma abtin. Pe masura ce imbatranim ne mai rasare cate un neuron, nu as fi surprins daca la un moment dat o sa rulez cu masina stock sau cat mai aproape de stock in padure... dintr-un considerent destul de ...simplu. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Re: alegere janta in functie de latimea anvelopei Ei, matali evoluezi la "grupa mica" , poti sa ii pui si roti de carucior de butelie, ca tot va merge bine masina. Discutia e pt roti mai mari de 33", cred ca realizezi ca odata ce roata creste ( implicit si inaltimea talonului) lucrurile se intampla altfel ... Evident ca tot 33 sunt si ale mele. 255/85/16. Doar ca latimea este de 10 nu 10.5 sau 265. don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Re: alegere janta in functie de latimea anvelopei Da, dar discutia este "pt roti mai mari de 33" ", dupa cum scrie si in ceea ce ai citat. No offense ! ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate