Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce mai citim?

Cleo

Postări Recomandate

O intrebare simpla: care ce mai cititi? Ce recomandati?

Am terminat de citit Niste tarani -Dinu Sararu,iar acuma citesc Clipa scrisa tot de Dinu Sararu.De fapt a doua o urmeaza pe prima.Le recomand cu caldura!Si mai recomand N.D. Cocea-Ai lui Oaie

Sunt cam la limita cu cartile in limba romana,pana ajung acasa,in Romania.Asta e ultima carte pe care o voi savura , pana in iulie sau august:sc

• Like 2
Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ce mai citim?

Nimeni??? ...Nimic??? ...Nicio recomandare??? Macar asa, de fond??? Nu are nimeni curaj, sa recunoasca, ca mai citeste ceva??? Sa fie oare un semn de slabiciune patima cititului??? Suntem prea duri, prea tari, prea tarsaiti in greul si absconsul offroadului, atat de absorbiti in mirajul ravenei, de moliciunea putrida a noroiului, de bengosenia unei urcari prelungi sau, poate, de gingasia unei coborari in cap??? ...ca sa mai indraznim... sa citim ceva???

• Like 1

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link spre comentariu

ma numesc v-stef si...citesc!:h5 ar fi fain daca am putea preciza si cateva impresii asupra cartii pe care o citim...asa, si altcineva ar fi interesat s-o citeasca, la randul lui!

PS: apreciem onestitatea; orice interventie, de la cunoscatori in domeniu, mai mult ca sigur, ca este bine venita!!!

Editat de semaca
  • Like 1

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link spre comentariu

Testamentele politice ale lui Ion Antonescu şi Corneliu Zelea Codreanu. Foarte interesant. E in format .pdf si o atasez aici, pentru cine e interesat.

TESTAMENTELE POLITICE ALE LUI ION ANTONESCU SI CORNELIU ZELEA CODREANU.pdf

Numai bine!

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

:grin: Revin atunci cu o idee despre carte... Magicianul de Jhon Fowles dupa care s-a facut si un film care e cam off-topic si comercial, deci nu ne intereseaza momentan, sta foarte bine la capitolul identificarea cu protagonistul, ceea ce misca rotitele in mod pozitiv si lasa niste intrebari la final. E o combinatie intre fantezie si real, liberul arbitru sau lipsa lui, cat de usor este sa te indragostesti sau nu, si daca pana la urma esti unic, la fel ca toti ceilalti. Dincolo de o interpretare semi-filosofica, un tanar englez ajunge pe o insula greceasca, unde un distins domn excentric ii pune mintea la incercare in felurite feluri nastrusnice.

Recomandarea (si cartea de altfel) am cules-o de la cea mai competenta copiloata de TV si anume "Papadie" aka Esarfa Maro.

Pentru o poveste frumoasa cu destule ate si intrigi, dar mult mai usor de urmarit si citit, recomand Shogun de James Clavell. Sau daca cititul dureaza prea mult (ca's doua volume groase) o varianta foarte buna este si filmul in 6 parca parti, regizat de un tip care surprinde excelent cartea, ajutat probabil si de faptul ca e culmea, chiar James Clavell (cantautorul original). O scurta incursiune intr-un univers japonez medieval, ciocnit de obisnuinite si comparatii englezesti, cu propriile planuri si lupte pentru putere. Foarte frumos, mai ales daca te atrage cultura japoneza. Chiar uite un motiv bun, cine are japoneze - poate aprofunda subiectul. :grin:

Link spre comentariu

Ultima carte citita se intituleaza Brazii se frang ,dar nu se idoiesc de Ion Gavrila Ogoranu, unde este prezentata pe larg lupta armata anticomunista din munti. Cartile , sunt doua volume, merita citite, pur si simplu sunt fascinante!! Deasemenea mai recomand Crimele Revolutiei, vol1-2, de Grigore Cartianul. aceasta carte este foarte bine documentata si bine srcrisa, dupa citirea lor incepi sa-ti pui intrebarea cum au reusit astia sa ne manipuleze in asa hal...?

Ma bucur pentru deschiderea acestui topic si sper sa aiba viata lunga:h5

• Like 1
Mitsubishi Pajero 3000 V6
Link spre comentariu

Pentru a intelege mai bine istoria recenta recomand:

- "Cartea revolutiei " de Grigore Cartianu (contine si "Crimele Revolutiei")

- " Clientii lu' Tanti Varvara" de Stelian Tanase

- "Fereste-ma Doamne de prieteni" a lui Larry Watts (astept cu mare interes continuarea,e pe teava)

Toate aceste carti te ajuta sa vezi ceva mai clar de ce am evoluat cum am evoluat in lunga tranzitie post-revolutionara.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Testamentele politice ale lui Ion Antonescu şi Corneliu Zelea Codreanu. Foarte interesant. E in format .pdf si o atasez aici, pentru cine e interesat.

[ATTACH=CONFIG]176582[/ATTACH]

Numai bine!

:tk...desi nu ma inteleg f bine cu cartile in format electronic, cred ca am sa o "mananc pe paine"

Recomand INTELIGENTA MATERIEI de Dumitru Constantin-Dulcan...o prezentare interesanta a legilor existentei,privite din mai multe unghiuri stiintific/spiritual/empiric/filozofic...un posibil raspuns la marile intrebari ale omului despre evolutie.

daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul
Link spre comentariu

Cu prezentul fiind oarecum lamurit,de mai bine de jumatate de an citesc cam tot ce prind despre preistoria si istoria antica a neamului nostru, cu precadere ce iese din dogmele si mistificarile acceptate oficial.

Impulsul catre aceasta categorie de lecturi mi-a fost dat de link-ul asta http://statuidedaci.ro/ro/ primit de la un prieten.

Am citit:

- "Dacia preistorica" de Nicolae Densusianu - este geniala,controversata si blamata de "marii istorici consacrati" pentru ca rastoarna cu cracii in sus tot ce s-a impus ca dogma in istoria civilizatiilor (greco-romana,egipteana,etc).

Culmea e ca cele mai noi cercetari (arheologice,etnologice,lingvistice,genetice) ii cam dau dreptate lui Densusianu.

- "Aurul Romanesc-istoria lui din vechime pana azi" de Ioan Rusu Abrudeanu - o carte foarte interesanta

- "Istoria politiceasca a Dachiei si a neamului romanesc" de Ludwig Albrecht Gebhardi - scrisa acum 230 de ani cand teritoriul tarii inca era numit Dacia iar locuitorii ei erau urmasii vechilor daci.

Greu de citit datorita frazeologiei de la 1800 dar foarte instructiva.

- "Kogaion - cercetari multidisciplinare" de Timotei Ursu - o carte remarcabila ce sustine prin argumente stiintifice ca asa-zisa "Sarmisegetuza Regia" din Muntii Orastiei nu a fost un centru politic si militar (capitala Daciei) ci a fost un centru stiintific si religios al sarcedotilor si invatatilor daci,constructiile asa-zis de cult de acolo fiind de fapt cele mai precise "calculatoare" ale antichitatii (la un nivel atins abia in zilele noastre).

O carte recomandata celor familiarizati cat de cat cu cifrele.

-"Istoria militara a Daciei post-romane 275-614" de Alexandru Madgearu - o carte instructiva dar tributara "istoriei oficiale" cu rahatul teoriei romanizarii pe post de mot.

Realitatea e ca "romanii civilizatori" au venit sa jefuiasca Dacia,au ocupat mai putin de 20% din teritoriu (aurul ii interesa) si timp de 165 de ani au furat cat au putut - au abandonat provincia deoarece nu au mai reusit sa se apere de atacurile "barbarilor" care s-au tinut lant (istoria noastra nu pomeneste de aceste conflicte,unele chiar foarte mari si sangeroase pentru ca ar contrazice marea teorie a romanizarii fericite).

Apar din neant gotii care pun mari probleme imperiului,aliati cu sarmatii si "dacii liberi" (de ce sa nu-i numim geti pe toti,ca in realitate asta erau) - Ovidiu in exil la Tomis cu 100 de ani inaintea cuceririi Daciei zicea ca a inceput sa vorbeasca ca getii si sarmatii.

Te uiti in DEX si te ia capul,originea marii majoritati a cuvintelor (vorbesc de fondul de baza,nu de neologisme) e data din alte limbi - mult mai simplu si mai corect ar fi sa consideri limba noastra ca limba ancestrala si atunci poti sa ai o explicatie pentru asemanarile cu cuvinte in slava,turca,sanscrita,greaca sau latina.

• Like 1

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

[ATTACH=CONFIG]176582[/ATTACH]

Numai bine!

Multumesc,apreciez!:h5

Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies.
Link spre comentariu

@mita31 -ca mi-ai dat o idee buna cu cartile electronice,multumesc,desi nu imi plac ca nu pot mirosi plumbul din ele,mirosul de carte :grin:...

Am gasit Niste tarani-pentru cine este interesat:

http://www.scribd.com/doc/73227472/Dinu-Sararu-Niste-Tarani

Clipa:

http://www.scribd.com/doc/129260377/Clipa-Roman-Dinu-Sararu

Revolutia ca esec de Stelian Tanase:

http://www.scribd.com/doc/27896389/Revolu%C5%A3ia-ca-esec-Stelian-Tanase

Editat de Cleo
Link spre comentariu

Link pentru Carti online:

http://virtualitera.freeweb7.com/site/

http://biblior.net/

Acu am ce citi :))

Editat de Cleo
  • Like 1
Link spre comentariu

@mita31 -ca mi-ai dat o idee buna cu cartile electronice,multumesc,desi nu imi plac ca nu pot mirosi plumbul din ele,mirosul de carte
.

Eu am tableta, si exista diferite programe cu care deschizi cartile in format electronic care pot fi .pdf, .epub etc. Acestea au diferite setari, gen animatie reala a datului paginii, cu zgomotul specific al unei pagini atunci cand o ciupesti si o dai peste cap, culoare background fila ingalbenita, etc. Sa vezi ce misto e sa citesti asa. Si daca vrei, poti sa tii o carte deschisa in apropiere sa simti si mirosul de maculatura ... imprimata:ha:.

Numai bine!

• Like 1
Link spre comentariu

@mita31: Poti si sa umezesti degetul pe limba si apoi sa dai pagina fara sa se ia doua pagini odata? :grin:

La a mea se poate, ca e PLS TFT touchscreen capacitiv, nu stiu la celelalte cum e. Da' dupa ce am citit cateva carti, am observat ca se poate si fara sa mai inmoi degetu' in suc de limba:ha:.

Link spre comentariu

Va recomand cartea "O viata istorica secolului XX" scrisa de Victor Isac, precum si alte carti de acelasi autor.

Pe cand eram in clasa a XII-a si urma sa dau bacu' la istorie, taica-meu avea impresia ca singura materie la care voi pica bacu' ar fi fost istoria. Asa ca s-a gandit ca nu mi-ar strica niste convorbiri cu un OM care chiar a trait mare parte din "intamplarile" secolului XX. Asa ca m-am trezit in 1995, la 18 ani, ca sunt trimis la meditatii la Dl. Isac Victor din Hunedoara, fost membru al PNTCD si un unul dintre apropiatii lui Iuliu Maniu.

Pot sa spun doar ca toate "lectiile" sau "meditatiile" facute cu acest om nu au avut nici o legatura cu manualul de istorie din care trebuia sa memorez, ca papagalul, tot felul de informatii aberante despre viata politica a Romaniei a secolului XX. Meditatiile pe care le-am luat au avut forma unor aventuri pe care Victor Isac, fost detinut politic, mi le povestea ca si cum s-ar fi intamplat ieri. Eram atat de patruns de discursul sau, incat imi era frica ca, la examenul de bacalaureat, nu voi fi in stare sa discern intre ceea ce trebuia sa invat pentru examen si ceea ce eram convins ca s-a intamplat, dar nu puteam sa scriu pentru ca ar fi contrazis total "istoria" predata in scoala.

Oricum, in speranta ca cat mai multil dintre noi vor incepe sa inteleaga ca ceea ce se prezinta in manualele scolare copiilor nostri, si noua prin toate canalele media, nu este decat o gargara menita sa ne indobitoceasca total, va mai recomand " Dacia preistorica" de Nicolae Densusianu si " Cronica geta apocrifa pe placi de plumb" de Dan Romalo. Ambele pot fi gasite in format pdf pe net. Cartile lui Victor Isac nu le-am gasit online ci doar tiparite. Daca le doreste cineva, le ofer cu placere... am cateva in biblioteca.

Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

De un an nimic nou in topicul asta....:grin:

Recomand "Cei dintai vor fi cei din urma" de Larry Watts - merita citita.

Recent am terminat "Studii de mitologie" (Mihai Coman) - foarte interesanta.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

mai la specificul forumului, luate de pe ebay in ultima perioada:

-City of Myths, River of Dreams: Overland from the Barbary Coast to the Gulf of Guineea

-Beyond the Last Oasis: A Solo Walk in the Western Sahara

-Rear Admiral Byrd and the Polar Expeditions

-TRANS-AFRICA MOTORING

-First Overland

am mai gasit si ceva carti-ghiduri de prin anii 80 cind expeditiile erau expeditii nu ture de fugiti de acasa, dar nu stiu daca se preteaza la lista asta, in schimb mult mai folositoare la pregatiri expeditionare

Link spre comentariu

"4WD Handbook" de Robert Pepper - o carte excelenta despre tot ce inseamna "offroad" - incepand de la anvelope, presiuni, suspensii, accesorii si pana la stiluri de condus in functie de teren. Daca gaseam ceva de genul asta acum 3 ani cand am cumparat masina de off, eram acum cu 3 ani mai "destept" in ale offroad-ului...(bine ca am gasit forum.club4x4.ro:tk)

Acum cu teoria stau bine, cu practica inca exersam:wink:

1409854579_4WDHandbook.jpg.c3fda6898abcd61df19f3f75044312c1.jpg

0724066100
Link spre comentariu

Singurul loc in care am gasit-o ''free" este acesta: http://jiratrey.files.wordpress.com/2012/12/pdf54.pdf

Eu insa nu am reusit sa o descarc, asa ca pana la urma am cumparat-o in format clasic (hartie) de la noi din tara (vezi logo-ul de pe coperta).

0724066100
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare